Teşekkür ederim Erdoğan Bey, bu site sayesinde haklarımızı öğrenmemiz, oldukça topluma faydalı bir faaliyet olduğunu gösteriyor bu sitenin. Kriz ortamında tüm iş arkadaşlarımız işten çıkarılma stresini yaşıyor. Oysaki hiç bir fabrikanın krizden etkilenmesi kolay kolay mümkün olmuyor. İşverenler için işçi çıkarmada fırsat veya bahane olabiliyor. Sanırım ekonomik kriz sadece çalışanları etkiliyor. Saygılarımla
Merhaba iş hukuku bölümünde işin işveren-işçi kısmını sorguladım bilgi aldım ama şimdi şikayet kısmında bilgi almak istiyorum : Ben 5 senedir ssklı olarak özel bir şirkette işçi olarak çalışmaktayım. işe başladığım 1 yılda mağza müdürümüzü bir elemana taciz içerisinde gördük daha sonra bu müdür başka şubeye atanda şirketteki çoğu kimsenin olaydan azda olsa haberi bilgisi vardır. O günden bu güne hiç bir sorun tartışma çıkmadı taki bundan 4 ay öncesine kadar bahsi geçen müdürü ben ve ailem hakkında ileri geri laflarda ithamlarda bulundu bazı hakaretlerde bulundu kız arkdaşımla alakalı konulara müdahale etmeye kalktı bende bu konuları duyunca facebook adlı sitede çalıştığım firmanın adınıda kullanarak olayı anlattım abartma yada iftira yapmadan sadece doğruları detaylı bir şekilde ama kimseyi açık hedef göstermeden hakaret küfür yada tehdit içermeden sadece tacizci müdür vs. kullanarak oluşturduğum gurupta yayınladım bir kaç gün sonrada pişman olup özür mesajı yayınladım ve gurubu kapattım daha sonra halen çalışmakta olduğum şirket konuyu takip ettmiş şikayette bulunulmuş bilişim suçları ekipliğinden polisler geçen gün geldi bilgisayarıma el konuldu 1 gün sonra şubeye gittim ifade verdim bilgisayarımı geri aldım ve halen o şirkette çalışmaktayım tahminimce bu bir kaç gün içinde işveren bazı eylemlerde bulunacaktır bunun dışında olayın savcılık yada mahkemeye taşınması durumunda ne yapabilirim nasıl cezalar alabilirim olay gerçek bir olay bir kaç şahit arkdaşım var ama şahitlik yaparlarmı bilmiyorum sizce başım beladamıdır ne gibi cezalar söz konusudur.
Aradan nerdeyse 1 hafta geçti halen bir ses seda yok bakalım bir belirsizliktir gidiyor bu arada bahsi geçen şu 6 günlük konu nedir ? Açıklayabilirmisiniz...?
Hakkında mahkeme kararıyla suç işlediği sabit olmayan bir kişi hakkında iletişim vasıtaları yoluyla hakaret yapmışsınız.
Sonra hakkınızda şikayet vaki olmadan pişman olup düzeltme yoluna gitmişsiniz. Etkin pişmanlık sayılabilir.
Hakkında hakarette bulunduğunuz kişi şikayetçi olursa kamu davası açılabilir ayrıca maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
Hakkında mahkeme kararıyla suç işlediği sabit olmayan bir kişi hakkında iletişim vasıtaları yoluyla hakaret yapmışsınız.
Sonra hakkınızda şikayet vaki olmadan pişman olup düzeltme yoluna gitmişsiniz. Etkin pişmanlık sayılabilir.
Hakkında hakarette bulunduğunuz kişi şikayetçi olursa kamu davası açılabilir ayrıca maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
Bahsi geçen kişi değilde halen çalıştığım şirket şikayetçi olmuş ve halen çalışıyorum ifade verdikten sonra olaydan bir bilgim olmadı nasıl bilgi alabilirim iş verenim konuyu öğrenmemiş olacakki halen çalışıyorum ayrıca detaylı bilgiyi nasıl alabilirim ve dava açılırmı şu anda hangi aşamadan oluşuyor?
Merhaba şu aralar tam kestiremediğim bazı olaylar yaşıyorum bunların neticesinde halen ( 4 senedir ssklı)çalışmakta olduğum şirket 4 ay önceki bir davranışım yüzünden (facebookta gurup açma) gurubu açan kişi hakkında şikayetçi oldular ? ben olduğumu bilmiyorlar !diye tahmin ediyorum !! sonra ekipler geldi geçen çarşamba pc kasasını alıp gittiler bende prşmbe gittim ifade verdim olayı neden ve sonuç itibarı ile anlattım kasayı alıp geldim 1 hafta geçti halen ses seda yok ve halen çalışmaktayım benim sorum yarın öbür gün iş verenle işten çıkarma yüzünden bir mahkeme durumumuz olursa(kıdem ve ihbar tazminatı) bunu nasıl ve ne şekilde nereye yapabilrim ? ne kadar sürede bu süreç görülür ? ayrıca davayı açma yada kaybetmem durumunda ne gibi maddi zorluklar beni bekliyor ?kaybedersem yükümlülüklerim nelerdir?yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşşekkür ediyorum.
İş Kanunu açısından suçun Kolluk Kuvveti ve Adli Makamlar tarafından belirlenmesinden sonra her halükarda 1 yıl içerisinde işveren sizi işten çıkarabilir.
İşten çıkarılırsanız (haklı nedenle yani kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden) İş Mahkkemesi'nde dava açmanız gerekir.
2-3 sene sürer.
Mahkeme masrafları, karşı vekalet ücreti (Mahkemenin belirlediği) ve kendi avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini Mahkemeyi kaybederseniz ödemeniz gerekir.
İşveren ceza veya tazminat davası açarsa, Mahkeme sonucuna göre cezai müeyyide veya Mahkemenin uygun gördüğü tazminatla muhatap olursunuz.
Merhabalar öncelikle ilgi ve alakanız için teşşekkürler
Ben yaptığım bir takım araştırmalarda açılacak davaların 2 ay içinde sonuçlandırılabileceğini görmüştüm ayrıca yaptığım iş ve işlediğim olay arasında etkili bir bağlantı varmı ? Hiç bir hak talep edemezmiyim durum çokmu kötüdür.
istanbul 7. iş mahkemesi ekim ayında davayı lehime sonuçlandırdı
fakat yargıtayda 10 aydır dava dosyası bekliyor henüz bir onay gelmedi
ben dava açtığım hukuki.netteki arkadaşlar 6-7 ay sürer dediler avukatlar 15-18 ay olarak verdiler bu tarihi, şimdi yargıtay 2-3 yılda karar verir diyorlar
Türk yargısna çok fazla güvenmeyin ne kadar haklı olursanız olun yargı sistemi ağır ve yavaş işlediği için adalet hiç bir zaman yerini bulmuyor
Yaklaşık 2 ay kadar önce thy kargo bölümünde iş başı yapmıştım. Ancak güvenlik soruşturması aşamasında 2014 yılında sezonluk olarak çalıştığım firma...
Merhabalar.
Ay içerisinde 3 gün işe gitmedim ( ayın 3. 9. 16. günleri) ve ayın 16 sında çıkışım verilmiş.Ertesi sabah işe gittiğimde beni çağırdılar...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları