+ Konuyu Yanıtla
2 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 43 ileti bulundu.

Konu: Türkan Saylan müslüman mıydı?

Türkan Saylan müslüman mıydı? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    765
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Türkan Saylan müslüman mıydı?

Limon sıkmasanız olmazdı yani Abbas bey, aslına Papa' yı vurdurduran, Mari Antuvalete épaste yesinler" dedirten, Kennedy' i öldüren, Hüsnü mübarek' e suikast düzenleyen yien Ergene-kon du, hatta 1. dünya savaşını çıkartan Sırp Gavrilo Princip ve hatta 007 dahi Ergene-kon üyesi ve Ergene-kon tezgahıydı. Aslında Karl Marks da bir Ergene-kon üyesiydi. Doğu sorununu yazan 6.Lenin de o koca demirden dağın nasıl eritildiği üzerine meşhur tezini bunun üzerine kaleme almıştı. Amma en doğru dedikodu haberlerini bence Kenan Erçetingöz' den ve Şenay Düdek' ten alabilirsiniz.

Hukuki NET Güncel Haber

Türkan Saylan müslüman mıydı? konulu yargıtay kararı ara
    Türkan Saylan müslüman mıydı? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. Bilgili'nin aktardığı konuşma aslında çok vahim ve gerçekse suçlular hakkında gerekenin hem de en ağır şekilde uygulanması taraftarıyım.

Ancak yakın zamanda bir Tarikat (Cemaat deyince sanki legalleştiriyormuşum gibi geliyor, aslında külliyen yasadışı) şeyhinin ifadesinin ardından bir kısım medyanın manşetlerini hatırlıyorum. Bir başka forumda da tartışmıştık, hatırladınız mı Abbas Bey... Hani asit kuyuları vardı ya...

Bugün Adli Tıp Kurumu nihai raporunu yayınladı:

"Bulunan kemikler, hayvan kemiği..."

Eee, dezenformasyon yapan hayvanları sizce hangi kuyuda bulacağız veya vicdanımızda sonsuza dek hangi kuyuya gömeceğiz?

Gayya Kuyusu olabilir mi?

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

türkan saylan hristiyan olsa ne çıkar..sizler amentüyü okurken allahın peygamberlerine iman ederim diye okumuyormusunuz?... kuranı türkçe okusanız hz muhammedden daha çok hz isa .hz musa ve diğerleri anlatılır yani o peygamberler bizim peygamberimiz gelince peygamber vasfını ve din vasfınımı kaybetti ? hayır... aynı allaha inanan halklarız ..birbirimizin dinlerine karşı saygılı olalım ayrıca hristiyanlık daha önce geldiği için incilde hz muhammed yok o yüzden hristiyanlar müslümanlık hakkında bilgisiz ve ön yargılı olabilir... üstelik türkan saylan ın dinini araştıracağımıza tarihteki osmanlı padişahlarının hemen hemen hiç birinin annesi türk ve müslüman değildi inanmayan biraz tarih karıştırsın ...şimdi osmanlı türkmü müslüman mı ....sizce...?

İletiler
    584
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cevap veriyorum: Kime Ne?:rolleyes:

Yani olsa bu insanların içini rahatlatacak mı? Değilse tüh vah vah günah işledik mi diyecekler! Hiç sanmıyorum.

Bu memlekette gereksiz şeylere onca kafa yoran bu kadar çok insan olması bir tesadüf mü yoksa Allahın verdiği bir ceza mı bu bize?:o Gün geçmiyor ki yeni bir konuşma kasedi düşmesin internete. Bu arada ne kadar çok seviyormuş kadın milleti konuşmayı dedikodu yapmayı .. Paşanın eşidir dediler habire kasetler çıkıyor ortaya..bir dahakine her kimin sesi ise bu sefer şarkı söylesin de bari para falan da kazanır neyse..

Gün geçmiyor insanlar kim nedir necidir yahudi midir müslüman mıdır yoksam misyoner midir? diye sormadan edemiyorlar.. bakın mesela rahmetli saylan'ın belki de annesi zenci babası ispanyol kendisi de sarışın kıvırcık kızılderili zencisidir ha! Kime ne?! onca kız çocuğuna eğitim fırsatı yaramış olmasını siler süpürür mü??

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Bütün mücadele yukarıdaki yazıdaki tabirle "Dinci yobazlar" ile "laik yobazlar" arasında geçiyor.
    Aynı binada beş vakit camiye gidenle ateist komşu olabiliyor gül gibi geçinebiliyor. Okullarda her görüşten öğrenci arkadaş hatta kanki olabiliyor.
    Yeterki ötekileştirmeyelim.
    Cumhuriyet mitinglerinde çok sayıda baş örtülü gördük onları mitingden dışlayan olmadı ancak kamuya açık alandan dışlanırlar.
    Haydi kızlar okula ama baş örtülü evde kalsın ev işlerine yardımcı olsun.
    En nihayet laikliğin, demokrasinin, sosyalizmin ve bilumum izm lerin bittiği yer mezar başıdır. Ötesine ancak semavi dinler cevap veriyor.

Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    329
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Türkan Saylan müslüman mıydı?

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bütün mücadele yukarıdaki yazıdaki tabirle "Dinci yobazlar" ile "laik yobazlar" arasında geçiyor.
    Aynı binada beş vakit camiye gidenle ateist komşu olabiliyor gül gibi geçinebiliyor. Okullarda her görüşten öğrenci arkadaş hatta kanki olabiliyor.
    Yeterki ötekileştirmeyelim.
    Cumhuriyet mitinglerinde çok sayıda baş örtülü gördük onları mitingden dışlayan olmadı ancak kamuya açık alandan dışlanırlar.
    Haydi kızlar okula ama baş örtülü evde kalsın ev işlerine yardımcı olsun.
    En nihayet laikliğin, demokrasinin, sosyalizmin ve bilumum izm lerin bittiği yer mezar başıdır. Ötesine ancak semavi dinler cevap veriyor.
    Engin Bey yorumlarınızı beğeniyor ve sürekli takip ediyorum.
    Ayrıca Türkan Hoca'yı anlamak için onu bir kitap gibi okumak gerekir. Hayatını, gençliğinde bu toplumun ilerlemesi için verdiği mücadeleyi ve herşeyini... Sadece siyer gibi hayat kronolojisini okumak yada ailesinin kökenine bakarak şuydu buydu demek yanlıştır. Çünkü insanlar bazen ailelerinin dini üzerine yaşamayabiliyor. O nedenle onun dinine değil yaptığı işlere göre takdir etmek gerekir. KISACASI O'NU VE O'NUN YÜCE FELSEFESİNİ BİLMEK GEREKİR.

İletiler
    57
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Türkan Saylan müslüman mıydı?

İnsanların dini, mezhebi ile değerlendirildiği başka bir coğrafya var mıdır, bilmiyorum. Ayinesi iştir kişinin, gerisi boş. Bu ülke için neler yaptı, neleri yapmadı bunu sorgulamalıyız.

Ölmüş kişinin arkasından hayırla bahsetmek lazım.

Ancak Türkan SAYLAN ve onun gibi "Çağdaş Bilmem Ne Derneği, Vakfı" isimli oluşumların üyelerinden hiç hazzetmedim. Bu saatten sonra da hazzedeceğimi sanmıyorum. Çağdaşla Aydın'ı karıştıran kişiler olarak gördüm bunları. Zira onların çağdaştan kasıtlarının aydın değil modern olduğunu düşündüm. O taraftakiler benim için her zaman yarı aydın tam modern insanlardı.

Allah hatalarını affedip, rahmet eylesin.

Hrant DİNK katlediğinde TV'de ne Hrant'ı gördüm, ne Ermeni'yi, ne Agos'u. Tek gördüğüm yere boylu boyunca yatmış olan Hrant'ın altı delik ayakkabısıydı. Hala Hrant Dink denince o altı yırtık ayakkabı gelir gözlerimin önüne.

Türkan SAYLAN vefat ettiğinde ise gördüğüm (ve aklıma gelen);
    1- Yaptığı yardımlarla binlerce çocuğa uzanmış yardım eli,
    2- Binlerce başörtülü kızın hakarete maruz kalması...

Tekrar Allah rahmet etsin diyorum.

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı 32844 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İnsanların dini, mezhebi ile değerlendirildiği başka bir coğrafya var mıdır, bilmiyorum. Ayinesi iştir kişinin, gerisi boş. Bu ülke için neler yaptı, neleri yapmadı bunu sorgulamalıyız.

Ölmüş kişinin arkasından hayırla bahsetmek lazım.

Ancak Türkan SAYLAN ve onun gibi "Çağdaş Bilmem Ne Derneği, Vakfı" isimli oluşumların üyelerinden hiç hazzetmedim. Bu saatten sonra da hazzedeceğimi sanmıyorum. Çağdaşla Aydın'ı karıştıran kişiler olarak gördüm bunları. Zira onların çağdaştan kasıtlarının aydın değil modern olduğunu düşündüm. O taraftakiler benim için her zaman yarı aydın tam modern insanlardı.

Allah hatalarını affedip, rahmet eylesin.

Hrant DİNK katlediğinde TV'de ne Hrant'ı gördüm, ne Ermeni'yi, ne Agos'u. Tek gördüğüm yere boylu boyunca yatmış olan Hrant'ın altı delik ayakkabısıydı. Hala Hrant Dink denince o altı yırtık ayakkabı gelir gözlerimin önüne.

Türkan SAYLAN vefat ettiğinde ise gördüğüm (ve aklıma gelen);
    1- Yaptığı yardımlarla binlerce çocuğa uzanmış yardım eli,
    2- Binlerce başörtülü kızın hakarete maruz kalması...

Tekrar Allah rahmet etsin diyorum.
    Dün yine pc'yi karıştırırken; ) Hrant Dink'in cenaze fotoğrafları geldi gözüme..
    Yine çok üzüldüm ve ülkemiz insanının dün ciddi ciddi -bir kere daha bu ülkeden gitmeyi düşünürken- neden biraz da ilkel düşüncelerim olsa gerek- nasıl bu kadar sabırlı ve tahammüllü olduğu geldi aklıma...
    Gerçek yurtseverlik bu olsa diye düşündüm ve açıkçası ....
    Açıkçası biraz cesaret gerekiyor; mekan değiştirmeye..
    Konu av.ferda tarafından (02-12-2009 Saat 22:57:16 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dasi56 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    türkan saylan hristiyan olsa ne çıkar..sizler amentüyü okurken allahın peygamberlerine iman ederim diye okumuyormusunuz?... kuranı türkçe okusanız hz muhammedden daha çok hz isa .hz musa ve diğerleri anlatılır yani o peygamberler bizim peygamberimiz gelince peygamber vasfını ve din vasfınımı kaybetti ? hayır... aynı allaha inanan halklarız ..birbirimizin dinlerine karşı saygılı olalım ayrıca hristiyanlık daha önce geldiği için incilde hz muhammed yok o yüzden hristiyanlar müslümanlık hakkında bilgisiz ve ön yargılı olabilir... üstelik türkan saylan ın dinini araştıracağımıza tarihteki osmanlı padişahlarının hemen hemen hiç birinin annesi türk ve müslüman değildi inanmayan biraz tarih karıştırsın ...şimdi osmanlı türkmü müslüman mı ....sizce...?
    Bir söz vardır kaynağını ben de bilmem söylemekte istemezdim fakat o sözü çok haklı bulurum... İnsanın vatanı doğduğu yer değil doyduğu yerdir... Padişahlar yabancı bir annneye sahip olsun olmasın farketmez, insanın vatanı yaşadığı doğup büyüdüğü yerdir... Bunu inkar eden de nankördür bana göre... Yani osmanlı padişahları bana göre Türk... Onlar türklüğü kabul etmemiş olsalardı osmanlı devleti nasıl 600 yıl yaşayabilir di ki? Hiç birini annesi müslüman değildi demişsiniz, ereden biliyorsunuz? Onlarla birlikte mi yaşadınız? Elinizde bunu ispatlayacak kanıtınız var mı? Lütfen ön yargılı olmayın. Evet Hristiyan insanların bazıları araştırmadıkları için müslümanlığa ön yargılı yaklaşabilir... Bu onların sorunu... Ama gerçek müslümanlar ön yargılı değildir. Ben Türkan Saylan'ın müslüman olup olmadığını bilmiyorum. Eğer Türkan Saylan müslüman değilse bu müslümanların sorunu olmamalı , çünkü bu kadın ne yaparsa yapsın artık bizi ilgilendirmez... Aslında hiçbir zaman ilgilendirmemeliydi de... Zaten herkes herşeyin hesabını verecek; iyi de olsa yaptıklarının cevabını verecek kötü de olsa... Bir de okuduğum yorumların çoğunda bilgisizlik kirliliğini farkettim. Müslüman ve mümin kavramlarının anlamlarını bir çok insan bilmiyor
    müslüman demek "teslim olmuş" demektir ve kötü ahlaktan uzak duran kişidir vs... Kötü ahlak nedir? Mesela dedikodu yapmak önyargılı olmak.... Peki mümin ne demektir? Mümin de inanmş demektir, fakat hala bazı yönlerden eksik kişidir...

Dinimizde kimlere müslüman denileceğine bizler karar veremeyiz. Şu müslüman şu ümin demek ne kadar saçma olur değil mi? Kimse kimseye de kafir diyemez. Bunlara da insan karar vermez, kişi kafir olduğunu açık açık söylüyordur ama Allah'a inancı vardır. Dili inkar etsede kalbi tasdik etmiyordur. Bu yüzden bir insan başka bir insana kafir diyemez. Bazı insanlar için müslüman denilir. Ama o kişi ön yargılıdır. Olmaz olamaz... Müslüman ön yargılı olmamalı. Müslümanın sahip olması gereken nitelik ve nicelikler arasında bu kelime yoktur. Belki konunun dışına çıkmış olabilirim ama yanlış gördüğüm şeyleri düzeltmek istedim. Ayrıca ölmüş kişilerin arkasından kötü konuşmaktan kaçınmalıyız...

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Dün yine pc'yi karıştırırken; ) Hrant Dink'in cenaze fotoğrafları geldi gözüme..
    Yine çok üzüldüm ve ülkemiz insanının dün ciddi ciddi -bir kere daha bu ülkeden gitmeyi düşünürken- neden biraz da ilkel düşüncelerim olsa gerek- nasıl bu kadar sabırlı ve tahammüllü olduğu geldi aklıma...
    Gerçek yurtseverlik bu olsa diye düşündüm ve açıkçası ....
    Konu Türkan SAYLAN; kişiyi biraz da olası kimliğinden ayrı değerlendirsek; -müslim veya gayri müslim- toplum olarak biraz kalite yakalar mıyız acaba?
    Konu av.ferda tarafından (02-12-2009 Saat 23:36:59 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

turkan saylan müslüman mı

https:www.hukuki.netshowthread.php56972-Turkan-Saylan-musluman-miydi

turkan saylanin mezari nerede

https:www.hukuki.netshowthread.php56972-Turkan-Saylan-musluman-miydipage5

hrant dink muslumanmiydi

turkan saylan vatan haini miydi

saylan nereye gomuldu

http:www.hukuki.netshowthread.php56972-Turkan-Saylan-musluman-miydi

türkan saylan ve ilk esi