Henüz faturasını kestirmeden Çapa motoru ve römorku aldım. Römorkun fren sisteminde problem olduğu için satan firmayı aradım. Bana .... şahısta yaptır parasını ben öderim diye telefonda söyledi. Yaptırmamızı söylediği iş yerine gittiğimde bize fren tamircisi olmadığını karşıdaki tornacıya gitmemizi ona yaptırmamızı söyledi. Bizde o tornacıya 50 tl karşılığı onarımı yaptırdık ve tornacıya perşembe günü ilgili firma gelecek ve sana ödemeyi yapacak eğer paranı alamazsan paranı biz öderiz dedik. Daha sonra bu durumu telefonla satan firmaya bildirdim. Perşembe günü geldiğinde ilgili firma geldi firma sahibini ve tornacıyı bir araya getirdim. Firma sahibi öğleden sonra uğrar öderim diye bizleri(İşi yapan tornacıyı ve bizi) savuşturdu. Daha sonra parayı ödemeden ayrıldı. Aradığımda uğramayı unuttuğu gibi bahanelerle parayı ödeme taraftarı olmadığını anladım. Bu durumda elimde fatura olmamasına karşın ancak malı bu firmadan aldığım birçok insan tarafından bilinmektedir. Bu durumda bu firmanın yaptığını ilan(Belediye höparlörü, basın v.b.) yoluyla halka duyurmam suç teşkil eder mi?