Re: Kredi kartı borçlusuysan insanca yaşama hakkın varmı
Hırsızın hiç mi suçu yok mantığı ile yaklaşıyorsunuz. Tamam hırsız da suçlu. En azından faiz oranlarının fahişliğinden, ıvır zıvır bankacılık masraflarından şikayet edebilirsiniz, bu konuda sonuna kadar yanınızdayım. Ancak sözleşme hukukuna göre banka kimseye zorla para veremez. Siz isterseniz bu parayı alır veya kredi kartını kullanırsınız. Bu durumda okumaya bile gerek görmeyerek imzaladığınız sözleşmelere neden sonradan itiraz ederek sadık kalmamayı yeğliyorsunuz?
Kredi kartı harcamalarını sizden başka birisi yaptıysa o zaman her türlü yasal şikayet hakkınız saklı. Ama nedeni ne olursa olsun parayı siz harcadınız, banka değil.
Tekrar ediyorum, ödeme güçüğüne düşmek insani bir durum, burada bankaların samimi bulduğu müşterilerine yardımcı olmaları gerektiğine katılırım. Bankaların uyguladıkları akdi faizlerin fazlalığından ve haksızlığından şikayet etmek de insani ve yasal bir hak, ama bankaları en azından bunlar dışındaki hususlarda suçlamak haksızlık gibi geliyor.
Konuya yine hukuki bir bilgilendirme ile yanıt vermiş olayım;
Hukukta sözleşmeler İCAP ve KABUL ile kurulur. Özellikle çift taraflı edimleri havi sözleşmelerde her iki tarafın da ifa etmeyi taahhüt ettiği edimler vardır. Banka için taahhüt ettiği krediyi kartınıza sağlamak, kredi kartı hamilleri için de işbu krediyi ödemek borçtur. Bankanın müşterisini kandırarak kredi kartını verdiğini varsaysak da kredi kartının kullanılıp, kullanılmaması yönündeki irade biz müşterilere ait olduğundan bu konudaki sorumluluk da bize aittir.
Çağdaş ülkelerde insanlar eğitimlidir, önlerine konan herşeyi kabul etmezler. Önlerine konan her sözleşmeyi en azından okumadan imzalamazlar. Bazı çağdaş ülkelerde benzin istasyonlarında pompa görevlisi dahi yoktur. Kendileri doldurur, sonra içeriye girip parasını öderler!
Sanırım bir Rus atasözü: BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA!
Hukuki NET Güncel Haber
Konu illegal tarafından (06-05-2009 Saat 00:08:01 ) de değiştirilmiştir.
bankalara kızmaya hakkımız yok.onlarda duygu,acıma,koruma gibi şeyler işlemez.sadece daha fazla nasıl kazanırım,verdiğimi en yüksek faizle nasıl alırım düzeni işler.burada ki en büyük yanlışı önce devlet sonra kart kullanıcıları yapıyor.devlet olarak kolay vergi alabilmek için kart kullanımına hatta limitlere sınırlama getirilmedi.belli bir limit sınırı var gibi gözüksede , alınan 3,5 kartla zaten bu aşılıyor.çoğu kart kullanıcılarıda bilinçsiz kart alıp kullanıyor.madem kart sahibi harcamalarından sorumlu,bankada verdiği karttan sorumlu olmalı.belli bir yere kadar haciz vs. tamam ama çocuğunun oyuncağını vs. haczedip rencide eden avukatlarıda duyduk.yasalarda hala inek,tavuk vs. haczedilemez(belli bir sayısıda var)örnekleri duruyor.hapise düşen azılı katillerin bile topluma kazandırılması için yırtınılıyor.ama bir kaç bin tl.borcu bile olsa o borçlu ,ailesinden,toplumdan,iş gücünden dahası her şeyden uzaklaştırılıyor.başımızdaki sayın çok akıllılarda almasaydı diyip işi noktalıyor.gelişmiş hiç bir ülke kendi vatandaşını bu şekilde ateşe atmaz.kriz dolayısıyla zaten binlerce kişi işyerini kaybetti,onbinlerce kişi işsiz kaldı.ama çözüm kolay.almasaydı,harcamasaydı vs.ya kardeşim o borçları işi varken,dükkanı açıkken yaptıysa,harcaması çocuğunun, eşinin sağlığına olduysa,yada çok yakınına kefil olduysa.bu konu çok dar kalıplarda ,küçük beyinlerle düşünülmemeli.bizlerin parasıyla ,milyonluk araçlar alıp tasarruf yaptık diyenlerde bizim yöneticilerimiz.bence ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları ve odalar gelişmemiş yada önü tıkanmış.bunlarıda anca odalarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla aşabiliriz.
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar ediyorum, ödeme güçlüğüne düşmek insani bir durum, burada bankaların samimi bulduğu müşterilerine yardımcı olmaları gerektiğine katılırım. Bankaların uyguladıkları akdi faizlerin fazlalığından ve haksızlığından şikayet etmek de insani ve yasal bir hak, ama bankaları en azından bunlar dışındaki hususlarda suçlamak haksızlık gibi geliyor.
Faiz konusunda bir problem yok. Bir borç alınıyor belli bir faizle bunda herhangi bir sorun problem olduğunu düşünmüyorum. Faiz sadece ödemede güçlük çeken insanın bahanesidir. Problem ödemeyi yapamıyacak duruma gelen vatandaşın karşılaştığı yaptırımlardır. Borçlu iş bulur maaşının 4/1 i kesilir vsvs bunlar yasal haklardır fakat borçlunun insanca yaşam sürebilmesi konusunda haciz gibi bir engel var. Bunu gözardı edemezsiniz. Borçlularda yaşanan sosyal problemin neredeyse tamamı evden eşyalarını götürecekler diye başlıyor.
Siz buzdolabı olmayan bir ev düşünebiliyormusunuz ? Bu insan alacağı gıdaları nerede koruyacak ? İnsan hakları ihlali olduğundan dolayı yasak olan bir işlem ülkemizde uygulanmaya devam etmekte.
İnsanlar haciz korkusu ile kaçıyor ve haklıdır çünkü bu insanlar halının üzerinde oturup , yiyeceklerini nerede saklıyacaklarını düşünecek halleri yok. Yıl 2009 sen borçlusun artık benim kölemsin tüm insanca yaşama hakkını senin elinden alırım demek, uygar bir toplum için utanılacak bir konudur.
Konu başka yerlere kaymasın konumuz borçlunun insanca yaşama hakkının elinden alınışı ve borçlunun hiç bir yerde (Akrabaları) barınamamasıdır.
Bu şartlar altında üstüne birde ödeme beklemek ne kadar doğrudur ?
Bir borçlunun kaçmadığını varsayalım hepberaber. Evinden alındı buzdolabı tvsi ıvırı zıvırı. Gitti eskisini buldu 40 50 tlye aldı getirdi gene haciz edildi. Düşünebiliyormusunuz bu insanın içinde bulunduğu çıkmazı ?
Kısaca konu bundan ibarettir bankaların uyguladığı faiz yahut alacak hakları mutlaka korunmalıdır ama yasal düzenlemeler ile borçlular sanki cinayetten aranıyor gibi bir kaçış içine sürüklenmemelidir.
Ayrıca bu tarzda kanunlar yasalaştığı zaman kredi verenlerde daha dikkatli olacaktır.
Arkadaşlar konuyu sanırım ben yanlış anlatıyorum.
Bankaların işi elbette para satmak faiz almak eyvallah. Bulundukları ülkenin kanunlarına göre hareket ederler.
Benim asıl derdim neden tüm gelişmiş ülkelerde eşya haczi yokken bizde var.
Neden bizde bireysel iflas yok. Bu eşya haczi çokmu insanca hadi haciz yapın ama alacaklıya fayda sağlamıyorki. Anca satılırsa haciz ve satış masraflarını karşılıyor sadece 2. el eşya satan bir esnafa yarıyor olaya bu pencereden bakın bu ev eşyası hacizi gerçekten insanlık dışı. Ben demiyorumki ya benim bankaya borcum var ödeyemiyorum silin yok böyle birşey.
Elbette her hatanın bir bedeli var bende eşeklik edip kart kullandım bedel ödemeye razıyım hazırım ama fırsat vermiyorki banka avukatları göz açtırmıyorki.
ödeyim. Toplanmaya çalışırken bir haciz hadi herşey sil baştan başla.
Ev bu buzdolabsız olmuyor onlar haciz ediyor ben gidip 1 tabe daha alıyorum borç ödeyemiyorum buzdolabına ödüyorum.
Size tek ve net sorum bu ev eşyası haczi insancamı.
Evde yetişen çocuğun psikolojisi bozulmazmı ilerde bu çocuk nasıl yararlı bir birey olur. İ.İ.K bu yanlışı sadece banamı yanlış geliyor.
Yarın birgün sizde k.kartından olmasa başka birşeyden icraya düşme hacze uğrama ihtimaliniz yokmu. Dersenizki ben ayağımı yorganıma göre uzatırım hayır öyle değil ya kefillikten yada iş veya özel hayatta veya trafikte bir dalgınlıkla başkasına vereceğiniz bir zararla hakkınızda açılacak bir tazminat davasını kaybetseniz o anda ödeyecek imkanınız yoksa icralık olmazmısınız. Evinize haciz gelip eşyaları alması çokmu uzak ihtimal. Lütfen objektif olun.
Bankaları bu kadar savunuyorsunuz peki hiç düşündünüzmü neden sadece bizim ülkemizde kredi kartı sorunu bu kadar çok neden millet bu kadar çok icralık oluyor hatta intihar ediyorda batıda böyle bir sorun yok. Nedenini ben söyleyim batıda bu kadar hoyratca kart dağıtamazlar sadece banka ile düzgün çalışana verirler. Bizde ise öğrenciye, özürlüye,ev hanımına, işsize herkese kart var ya dilencide bile kart var hatta inanmazsınız. Bir süre akıl hastanesinde yatan zihinsel engelli bir komşumun oğlu var ömründe çalışmamış babası ve devlet bakıyor cüzdanında değişik bankalardan 4 tane kartı var.
Buna inanmayan herkese ispata hazırım. Ya bu adam akıl hastası yarın buna hacize gelen avukatı bıçaklasa öldürse cezası yok.
Tamamdır. Konu anlaşıldı. Yarın sabah hukuki.net olaak ilk işimiz:
Kredi kartı verirken bankalar sorumsuz davranmıştır,herkese vermişlerdir. Bu nednle kredi kartı borcu olanların borçlarının silinmesine dair kanun çıkartıyoruz.
Konu ilk açıldığında,kredi kartı borçlusunun insanca yaşamaya hakkı yok mu denilerek açılmış.Verilen cevapların tamamı bu başlık üzerine verilmiş.Sonra her nasılsa, haklısınız,bankalar faiz alacak tabi buna itirazımız yok,bizim sorunumuz herhangi bir sebeple bir şekilde borçlanan kişiye neden haciz yapılır,insanca yaşama hakkı elinden alınıra dönmüş.Madem asıl soru icra uygulamalarının yanlışlığıydı, neden ilk olarak kredi kartları ile ilgili bölüme açılmadı?
Sn.litigation un da belirttiği gibi, icra iflas kanununda düzenleme gerektiği herkesin katıldığı bir gerçek.
Ancak her cevapla konu gene kredi kartına, bankalar tu kaka ya dönüyor.
Neden?
Çünkü vakti zamanında, her şey güllük gülistanlıkken alınan kredi kartları var elde.Herşey yolundayken,ödenebilen kredi kartları!
İşler yolundan çıkmaya başlayınca, gelir azalınca neden masrafları kısmadan, gene her şey güllük gülistanlıkmış gibi o kredi kartlarını cebimizde taşımaya, kullanmaya devam ederiz?Neden hala birden fazlası vardır cebimizde?
Cevap aslında hepimizin ortak cevabı: Aman zor durumda kalırsam, en azından kullanabileyim.
Sn.uçucu sağolsun yazmış harcama sebeplerini.İlk sırada sicil kaydını sildirme masrafı var.Yani işyerini kapatmış.Neden işyerini kapatmasına rağmen hala cebinde 3 kredi kartı var?Neden 2sini kapatmamış, işyerini kapatırken?Mutlaka kendince haklı sebepleri var,bunlar bizi ilgilendirmiyor elbette,ama bu soruları en başında kendi sorabilseydi, bugün bu soruyu sormasına gerek bile kalmayacaktı belki.İşletmesini açarken yaptığı masrafları kredi kartından mı karşılamıştı? Sanmıyorum,muhtemelen o dönemde kredi kartı bile yoktu.Neden yoktu? O dönemde kredi kartı alışkanlığı yoktu, gelirine göre harcama yapabilecek durumdaydı,geliri kısıtlıydı.Tv si eskiydi, buzdolabı yılların buzdolabıydı.O tv değişirken muhtemelen kredi kartı ile değişti.O buzdolabı gene muhtemelen kredi kartına bilmem kaç taksitle alındı.Neden? Çünkü nakidi oraya bağlamaya gerek yok,bankanın parası var!
Asgari ücretli adama nasıl olurda birden fazla kredi kartı verilir?E adam alıyorsa,verilir.Alırken biliyor çünkü cebinde başkasına ait parayı taşıyor,başkasının parasını kullanırsa,ödemesi gerekiyor.Asgari ücretli cebindeki kartı ödeyemezse, gidip diğer kartla ödemeyi yapıyor, diğer kartın borcunu arttırararak!Sonra, o karttan diğerine,diğerine....
E bu paranın sahibi ne yapacak? Oturupbekleyecek mi sonsuza kadar?Onun hakkı yok mu? Bana ne vermeseydin mi denilecek?O da alacağının tahsili için
yapabileceğini yapacak.Bu banka olur, köşedeki bakkal Ahmet abi olur, borç alıp senet verdiğiniz Mehmet abi olur.Hepsinin derdi aynıdır, parasını tahsil edebilmek!
Neden avrupada kişisel iflas var?
Çünkü avrupalı kredi kartı alırken bankaya verdiği ücret yazısının hazırlanması sırasında 1000TLücret alırken, acık yüksek yazalım 3000TL gösterelim, daha yüksek limit versinler demiyor.
Çünkü avrupalı, kredi kartı alırken belirttiğim adresten taşınsam beni kimse bulamaz demiyor.Adresini değiştirdiğinde kendi bilgi veriyor.
çünkü avrupalı, vefat eden babasının yaşlılık aylığından pay alabilmek için,boşanıp eşiyle aynı şekilde yaşamaya devam etmeyi düşünmüyor.
Neden avrupada yok, bizde böyle acımasızca yapılan icralar var?Çünkü biz o avrupalı dediğimiz kişi gibi düşünmeyi,doğruyu yapmayı düşünmüyoruz,her şeyin önce , arkasından nasıl dolanabilirizini düşünüyoruz.Tamam ama beni böyle yapmaya iten sebep devletin çıkardığı kanunlar, bana başka çıkış kapısı bırakmıyor ki lafı ise sadece kusura bakmayın ama züğürt tesellisi, kendi kendini avutmadır.
Daha önce belirttiğim bir örnekankalara kredi-kart borcum var, x yıldır ödeyemiyorum,ödeyebilecek durumum da yok.Bu yıl ailece bir tatil köyüne gidip 1 hafta tatil yapmak istiyoruz,acaba yolda yapılacak bir aramada veya otele kayıt sonrasında beni yakalarlar mı, hapse girermiyim sorusunu soran arkadaş ta içimizden biri.Ama asıl düşüncesi borcunu ödemek değil, yakalanmamak.Hata nerede,kimde?İmkanı sunan bankada mı?
İnternet üzerinden alışveriş yaparız kredi kartıyla,veya interaktif bankacılık ile havale ödeme yaparız.Bilgisayarımızda virüs vs. programı da kuruludur,ama ya kırılmış programı kullanırız,ya da bir başkasından edindiğimiz programı kurarız.Sonra vay efendim şifrem ele geçirilmiş,adıma işlem yapılmış,hesabıma paralar girmiş-çıkmış haberim yok,şimdi suçlanıyorum,ceza alırmıyım?E alırsın,madem o işi layıkıyla yapmaktan kaçıyorsun, kaçarken yolda senin daha önce kendi açtığın bir çukur varsa düşersin arkadaş.Diyemezsin devlet bana neden çukur açtırıyor diye.
Bankanın internet sitesi açığını buldum, ceza alırmıyım? Alacaksın elbette,açığı neden araştırdın,bulduğun açıkla ne yapabilirsin?Başkalarının hesabını ele geçirebilirsin!E banka açık vermeseydi,bu ne biçim kanun,nasıl adalet?
Alkollü araba kullandım, ehliyetime el kondu,6 ay benim ailem ne yiyecek,nasıl yaşayacağız?Bu nasıl adalet,ben karanlık işlere mi gireyim ailemin geçimini sağlamak için.İyi de arkadaş, sen o alkolü içmeden, içip te yakalanmadan önce de ailen vardı, o ceza maddesi vardı.O zaman aklın neredeydi?
Tutturmuşuz bir avrupada böyle değil, gidiyoruz.Haklısınız o avrupada hiçbirşey bizim gibi değil,bankacısı da , alkol alanı da, polisi de,doktoru da, emeklisi de.
Kredi kartı alırken nasıl ödeyeceğini düşünmeyen bilinçsizce harcayan insanlar var.Hacze mecburen gidilecek,zaten bu yüksek faiz oranları gün geçtikçe düşürülmeye çalışılıyor.
Asıl sorun şu ; bir türk vatandaşının evinde ne olabilir??? Buzdolabı çamaşır makinası belki bulaşık makinası....Peki bu saydıklarımın da Avrupa şartları gibi haczedilemeyeceği kabul edilse bankalar borcludan nasıl tahsilat yapabilir?? Efendim kredi kartı vermeyin o zaman falan filan... arkadaş adam memur gidip kredi çekiyor harcıyor sonra ödemiyor icraya düşüyor evindeki malları haczetme , emekli oldu maaşına yazamazsın.. tamam bunları banka vergisinden düşüyor da bu para yine devlete ödenecek paradır.Doğrudan devlet etkileniyor. Artık borçlular ben emekliyim maaşıma koyamazsın!! evimde bişey yok sen avucunu yala! diyor avukata.
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Tamamdır. Konu anlaşıldı. Yarın sabah hukuki.net olaak ilk işimiz:
Kredi kartı verirken bankalar sorumsuz davranmıştır,herkese vermişlerdir. Bu nednle kredi kartı borcu olanların borçlarının silinmesine dair kanun çıkartıyoruz.
Sayın Ragıp bey
burası hukuk forumudur amacı paylaşmaK değilmidir. Bizde durumu kendimizce ifade etmeye çalıştık. Sizse alaycı bir yaklaşımla yarın k.kartları borcu olanların borcunun silinmesine dair kanun çıkartıyoruz diyorsunuz.
En az sizin kadar iyi biliyorum kanunu neresi çıkartır. Evet mevcut kanunda olan eksikliğide burada tartışabiliriz değilmi.
Sayın Erdoğan bey açık bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Sorduğunuz Nedenle başlayan sorularınıza ben kendi adıma tek cümle ile cevap vereyim. Bu cevabım sadece beni bağlar. Tamamiyle eşeklik ettim aptalca kart kabul edip kullandım haklısınız ömür boyuda bu hatamı çekeceğim.
Sizin yazınızın sonunda Alkollü yakalanan sürücüden bahsediyorsunuz
Gerçi konu ile alakası yok ama neden örnek verdiğinizi anladım.
Adam alkol almış trafiğe çıkmış diğer bir deyişle birden fazla kişinin canına kastetmiş heran birilerinin ölümüne sebeb olabilecek bir kaza yapabilir. Evet büyük hata ama siz söylemişsiniz yine bu hatanın bedeli 6 ay ehliyetine el konuyor. Sadece 6 ay sonra sıkıntı bitiyor ama borçluysan evet saygılarımı sunuyorum.
Sayın uçucu, sizin de dediğiniz gibi burası hukuk sitesi. Psikoloji danışma ve rehabilitasyon sitesi değil.
Biz yasal haklarınızı hatırlatırız. Kredi kartı ile ilgili onlarca forum var. Orada da yasal prosedür anlatıldı. Ama borçlunun insanca yaşama hakıkının olup olmadığını burda nasıl yanıtlayalım.
Siz de ticaret yapmışsınız, sizden bir mal alan kişi borcunu ödemediği zaman, sağlık olsun mu dediniz, ihtiyacı olanlara bedava mal ve hizmet mi verdiniz?
Hukuk iki taraflıdır. Alacaklının olduğu kadar borçlunun da hakları vardır.
Siz kendi kendinize sorun bakalım. Bu soruları sorarken, hukuki destek için mi, yoksa haklılığınızı birleri duysun diye mi forumu açtınız.
Nasıl bir yanıt bekliyorsunuz? Haklısınız bankalar çok üzerinize geliyor, bu insanlık dışıdır ödemeyim mi diyelim?
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Siz de ticaret yapmışsınız, sizden bir mal alan kişi borcunu ödemediği zaman, sağlık olsun mu dediniz, ihtiyacı olanlara bedava mal ve hizmet mi verdiniz?
Bu soruları sorarken, hukuki destek için mi, yoksa haklılığınızı birleri duysun diye mi forumu açtınız.
Nasıl bir yanıt bekliyorsunuz? Haklısınız bankalar çok üzerinize geliyor, bu insanlık dışıdır ödemeyim mi diyelim?
Üstadım Ragıp bey sorularınıza şöyle cevap verebilirim.
1- Evet benim yaptığım ticaret çok küçük çapta kendi halinde bir tüpcü dükkanı idi. Buna rağmen bazı müşterilerim şimdi param yok aybaşında vereyim diye teklifle karşılaştım ve gerçekten eski müşterimse ev kendininse evet veriyordum.
İlk defa dükkanıma gelmiş tanımadığım veya güvenemediğim hiçbir kimseye tüp vermedim. Ama buna rağmen kaybettiğim para olmadımı elbette oldu ama ne yapayım 1 tüp parası için aileyi eşini çocuklarını nasıl bunaltayım.
2- Evet foruma bu konuyu açarken sesimizi duyurmak icraya düşen bir kişinin çektiği sıkıntıyı duyurmak. Evden yapılan eşya haczinin ne alacaklıya nede borçluya yaramadığını anlatmak içindi. Tabi gereken saygı çerçevesinde.
3- Hiç bir zaman hiç bir kimseye ben bu borcu ödeyemiyorum silin demedim böyle bir talebim yok. Tabi buna sizinde yetkiniz yok bunu bana kızdığınız için sitem ederek söylüyorsunuz. Ama sitem etmeyin lütfen sadece burada fikrimi yazdım sizden ricam kendizi borçlu birinin yerine koyun. Biran için hacize gidip eşyasını kaldırdığınız aileyi kendi aileniz gibi düşünün ne olur.
O zaman size anlattmaya çalıştığım ama anlatamadığım bu konuyu en azından benim ne demek istediğimi daha net anlarsınız.
Gerçekten son derece sıkıntılı bir durum.
SAYGILARIMLA
Hey there, have you ever found yourself in need of quick remedies or didn't have the time to make a trip to the drugstore? Well, I've got some great...
If you're organised, opening a company in Hong Kong is straightforward https://www.usg.world/post/starting-business-with-china-corporate-income-tax
...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
you could check here
04-07-2025, 21:47:25 in Bireysel İş Hukuku