+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
21 den 30´e kadar toplam 37 ileti bulundu.

Konu: Müslümana haram çeşmesi

Müslümana haram çeşmesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Müslümana haram çeşmesi

Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Konulara sağ - sol açısından bakmayı sevmiyorum, ama "Ne şeriat ne darbe" diyen Türkan Saylan'ı konuşturmayanlar kimlerdi ?
    Sayın Bilgili,

Bir miting düşünün (Gündoğdu Cumhuriyet Mitingi) 300 den fazla katılımcı kuruluş var. (Dernek, meslek odası, sendika vb.) Bunların yaklaşık 200'ü bir genel merkeze bağlı.. Her kurum kendi genel başkanı konuşmacı olsun istiyor.

İmkan var mı: YOK!

Çözüm ne: Hiçbir genel başkan konuşmasın...

Uğur Mumcu ne güzel söylemiş "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalı.."

Bir soru: Türkan hanımın evi ve genel başkanı olduğu dernek "ne şeriat ne darbe" dediği için mi ergenekon kapsamına dahil edildi?

Saygılar

Hukuki NET Güncel Haber

Müslümana haram çeşmesi konulu yargıtay kararı ara
    Müslümana haram çeşmesi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Peki size şöyle bir hikaye versek ve yorumlarınızı alsak!..

Nazi Almanyası'nda bir rahip şöyle demiş;

“Önce komünistleri götürdüler, sesimizi çıkarmadık, çünkü komünistleri götürüyorlardı ve komünist değildik. Sonra sosyalistleri götürdüler, sesimizi çıkarmadık, sosyalist değildik. Sonra yaşlıları, akıl hastalarını, başka milliyetten olanları, Yahudileri götürdüler, hiç biri değildik ve sesimizi çıkarmadık. Bir gün bizi götürmeye geldiklerinde, sesimizi duyacak hiç kimse kalmamıştı."
    Bağımsız Türk mahkemelerini Nazi rejimiyle mi kıyaslıyorsunuz?

Benzer bir mantıkla şöyle dense ne kadar doğru olur?
    "Önce PKK'lıları götürdüler, sesimizi çıkarmadık, çünkü PKK'lıları götürüyorlardı ve PKK'lı değildik. Sonra Hizbullahçıları götürdüler, sesimizi çıkarmadık, Hizbullahçı değildik. Sonra DHKP'lileri, Ogün Samast'ları, Yasin Hayal'leri, Alparslan Arslan'ları götürdüler, hiç biri değildik ve sesimizi çıkarmadık. Bir gün bizi götürmeye geldiklerinde, sesimizi duyacak hiç kimse kalmamıştı."

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

"Önce PKK'lıları götürdüler, sesimizi çıkarmadık, çünkü PKK'lıları götürüyorlardı ve PKK'lı değildik. Sonra Hizbullahçıları götürdüler, sesimizi çıkarmadık, Hizbullahçı değildik. Sonra DHKP'lileri, Ogün Samast'ları, Yasin Hayal'leri, Alparslan Arslan'ları götürdüler, hiç biri değildik ve sesimizi çıkarmadık. Bir gün bizi götürmeye geldiklerinde, sesimizi duyacak hiç kimse kalmamıştı."
    Münazara sanatından incelikler...:o

Sahte demokratlığı bırakın, hukuk bilmiyorsanız öğrenin. Toprağa 10 şehit verdiğimiz şu acılı günlerimizde dahi şunu açıkça söylemekten çekinmem.

PKK'lı, Hizbullahçı, DHKP'li, Ogün, Yasin veya Alparslan olsun hukuk herkese lazımdır ve eşit uygulanmalıdır. Gerçek demokrasilerde; soruşturma, arama, gözaltı ve tutukluluk halleri hukukun evrensel ilkeleri bir yana, ülke yasalarına dahi uygun değilse, bu muamele ile karşılaşan her kim veya hangi dünya görüşünden olursa olsun, savunulmayı hakeder, bu uygulamanın müsebbibleri ise eleştirilmeyi...

Siz bu kafayla bu sitede çok fazla kalmazsınız denilse, yanlış mı olur?

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Demokrasiyi kullanarak ülkeyi bölmek ya da din devletine dönüştürmek isteyenlere; hangi demokratik kurum, nasıl engel olacak?

Yoksa; bu durumda, “Hayırlı osssssun” diyerek, “86 yıllık defter”i kapatmamız mı gerekecek?

GÜNÜN SORUSU

Bazı “takkeli liboşlar” ve tarikat şarlatanları yukarıdaki yazıyı okuyunca, “Demokratik bir ülkenin Genelkurmay Başkanı siyasete, yargıya müdahale etmez” diyecekler ve beni “darbecilikle” suçlayacaklar. Sorum onlara:

Bir ülke, demokrasi yoluyla din devletine dönüşürse; o din devleti, demokrasi isteyenlere de aynı özgürlüğü tanır mı?
    Mustafa Mutlu 30/04/2009
    Yazının Tamamı:http://haber.gazetevatan.com/haberde...ryid=4&wid=102

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Sizi tebrik ediyorum Sayın sdt23, hem de iki kez.

Birincisi; ilk öykünün anafikrini görmek yerine "Müslümanlara hakaret" olarak algıladığı için Sayın Hürrem Sultan'a benzer anafikirli başka bir örnek verip (İçinde islami herhangi bir unsur olmayan.) bu kez nasıl yorumlayacak diye beklerken, sizden gelen "Bağımsız Türk mahkemelerini Nazi rejimiyle mi kıyaslıyorsunuz?" yorumu karşısında dudağım uçukladı. Bu yorumunuz gerçekten takdire şayan...

İkincisi; Nazi Almanyasında insanlar sanki terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütü lehine faaliyette bulundukları, suikast yaptıkları, insanları öldürdükleri için götürülmüşler ve hatta öldürülmüşler gibi, benzer mantık diye öne sürdüğünüz örneğe de şapka çıkarırım ben...

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın milo; bu anlattığınız "masal" hangi tarih kitabından alıntıdır? Kaynağını belirtin de "atmasyon mu" yoksa tarihsel gerçek mi öğrenelim.

Sayın commodore1tr de sanki gerçekmiş gibi olayın tarihini belirlemeye çalışıyor ama bulabileceğini zannetmiyorum.

Ama ben size yardımcı olmaya çalışacağım. Çok eskilerde aramaya gerek yok. Yakın tarihimizde (bırakın bir hafta içeri atılmayı), şapka aleyhinde bir kitap yazdı diye ve üstelik bir iddiaya göre ilgili ceza yasası yürürlüğe girmeden önce yazdığı halde, idam edilen hocalar (İskilipli Atıf Hoca) var.

Şimdi serbestçe piyasada basılıp satılan dini risaleleri yazdığı için ömrü zindanda geçen ve öldükten sonra dahi mezarından rahatsız olunduğu için cesedi mezardan çıkartılarak bilinmeyen yerlere götürülen ve halen mezarı bilinmeyen din adamları (Saidi Nursi) var.

Bence halkı sorgulayacağımıza insanı mezarında dahi rahat bırakmayan zihniyeti sorgulasak diyorum.

Abbas bey konuyu ne güzel gene rayından çıkarıvermişsiniz. Aslında anlatılanı ve benim demek istediğimi çok net anladıız anladınız da işinize gelmedi konu gene kaydı gitti...

La Fontaine öykülerini okuyup işinize gelmediği an '' Hayvanlar konuşur mu konuşmayacağına göre...'' diye mantık kurmak bu olsa gerek... Özü bırakıp ilgisiz yere bakarak konuyu saptırmak...

Öyküde anlatılan ve benim zaman sınırlaması yaptığım olayların bugün bile aynen olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Avukat olarak polis birisini aradığında hemen ''yaptıkı bir şey aranıyor'' mantığını çok iyi bilirsiniz. Maalesef bu hep böyle olmuştur. İşin acısı böyle diyenler örneğin polisin kişiyi ''yüklü bir mirastan dolayı'' aradığını öğrendikleri anda da iki yüzlü bir şekilde tam tersine dönmeleridir. Masalımsı öykü bunu anlatmakta ve günümüze de oturmaktadır.

Yakın tarihimizin karanlık olması konusundaki takıntınız da acaba ciddi kaynaklara bakmamak olabilir mi diye düşünüyorum. Muhtemel 2100 yılında da bu gün için karanlık tanımı kullananlar olacaktır. Çünkü medyadan yola çıkarak yapılacak analiz taban tabana zıt olacaktır.... Ama bu çağ karanlık değil şuan için.. Her nekadar karanlığa gömmek isteyenler olsada... EE tarihte bunu sonunda böyle yazacaktır. RTE nin bir kahraman olmadığını Davos un bir ''FATİH''lik olay değil aslında kepazelik olduğunu gösterecektir... Yani karanlık dediğimiz genelde karartmak isteyenlerin oyuncağıdır. Düşmeyiniz o oyuncağa...

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ya Abbas bey gördünüz mü?

Konuya bir ters salvo attınız bilerek nerelere geldi. Öğrenmiş oldukki bu sayede Nazi zulmü altında inleyen masum halk ile PKK aynıymış hatta katiller teröristler... Ha PKK lı ha kominist yada yaşlı yada yahudi ne farkı var ? Ha Ogün Samast Ha Hitlerden kaçan bilim adamları ne farkı var a geldik...

Şimdi gelde Almanya nın yakın tarihi aydınlık de.... Gördün mü nasıl karatma oluyor? Gerçekler nasıl sapıtılıyor ? Örneklemeler nasıl farklı yerlere gidip ''mantıklı gibi'' sunuluyor...

Aslında halkın bilmesi gereken Rahibin bu sözünden çok daha önemli bir söz var... Bizzat Hitler söylemiş 1941 de...

'' Uluslar büyük yalanları söylemeyi bilmezler ; O yüzden hükümetlerin söylediği büyük yalanları doğru gibi kabul ederler....Biz savaşı böyle çıkartmadım kı?'''

Bu sözü çok iyi anlamak gerekir ve RTE nin söylediklerini bu süsgeçten geçirip anlamamız gerekir o zaman ne dendiğini anlarız...

İşte o zaman sabun yapılmak istenen yahudilerle PKK arasında ki farkı BELKİ anlayabilir bazıları... Benim umudum yok amma ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sizi tebrik ediyorum Sayın sdt23, hem de iki kez.

Birincisi; ilk öykünün anafikrini görmek yerine "Müslümanlara hakaret" olarak algıladığı için Sayın Hürrem Sultan'a benzer anafikirli başka bir örnek verip (İçinde islami herhangi bir unsur olmayan.) bu kez nasıl yorumlayacak diye beklerken, sizden gelen "Bağımsız Türk mahkemelerini Nazi rejimiyle mi kıyaslıyorsunuz?" yorumu karşısında dudağım uçukladı. Bu yorumunuz gerçekten takdire şayan...

İkincisi; Nazi Almanyasında insanlar sanki terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütü lehine faaliyette bulundukları, suikast yaptıkları, insanları öldürdükleri için götürülmüşler ve hatta öldürülmüşler gibi, benzer mantık diye öne sürdüğünüz örneğe de şapka çıkarırım ben...
    Birbirimizin söylediklerini okurken -kimi zaman yanlış şekilde- düşünce de okuyoruz. Ben sizin aktardığınız hikayenin daha önce birkaç yerde iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili davayla ilgili anlatıldığını duymuştum. Sizin de kastınızın bu olduğunu düşündüm. Benden başka okuyanların da, -mesela Sayın Harun Gür'ün de- bu şekilde algıladığını düşünüyorum.

Sizin bu hikaye sırasında aklınızdan iddia edilen ETÖ davası sanıkları geçmediyse, sadece "bana dokunmayan yılan bin yaşasın derseniz, bir gün o yılan gelir seni de ısırır." anafikirli bir hikaye anlattıysanız özür dilerim, yanlış bir çıkarsama yapmışım.

Ancak sizin de beni yanlış anladığınız kesin. Özellikle ikinci paragrafınız bu yanlış anlaşılmayı gösteriyor.

Ben Nazi kurbanı olan Yahudilerin acısını paylaşıyorum. Onların masum olduğuna inanıyorum. Ancak bu hikayenin her göz altına alınan, tutuklanan kişi, grup, zümreye uyarlanıp suistimal edilebileceğini vurgulamak istedim.

Eğer bu hikayenin davalara ad verilemediği için "Ergenekon davası" diyemediğimiz davayla ilgisi yoksa, aynı yerdeyiz demektir.

Benim söylediklerimin ana fikri, sizin hikayenizle hiç ilgisi olmasa da:
    "Polis göz altına aldığında, mahkemeden tutuklama kararı çıktığında buna karşı duymak yerine saygı duyalım, yargı sürecinin sonuçlanmasını bekleyelim. Polise ve adalete güvenelim." idi.

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. sdt23,

Ben açık konuşmayı severim, tabir yerindeyse "salağa yatanları" hiç sevmem.

Ben sizin ne dediğinizi de, ne yapmaya çalıştığınızı da fazlası ile anlayan ancak açık bir çarpıtma, yalan, dolan, ajitasyon, hukuka aykırılık yoksa, çok karşıt olsa da herkesin fikrine saygı göstermeye çalışan biri olarak son dönemde yazdıklarınızın saygıyı haketmediğini düşünüyorum ve bunu da açıkça yazıyorum.

Dosya numarasından çok ismi ile anılan bir soruşturma ve dava sürecinde, bu sürecin zanlılarını, hangi suçlardan hükümlülerle kasıtlı olarak özdeşleştirdiğinize ve itibar infazı yaptığınıza bir daha bakın. (Aslında bakmanıza gerek yok, siz bal gibi biliyorsunuz.)

Bu soruşturma, dava süreci, iddianameler, gözaltı ve tutuklamalar, bir nevi infaza benzer tutukluluk süreleri, gizlilik kararına rağmen bir kısım medyada yalan yanlış, konuyla ilgili ilgisiz, insanların kişilik haklarına yönelik tecavüzler "hukukun evrensel ilkelerine" aykırıdır.

Söylenen budur. Burada var veya yok suçları değil, hukuki süreci tartışıyoruz. Yok bütün bunlar doğrudur diyorsanız, o da sizin hukuk bilmezliğiniz ve kendi ayıbınızdır.

İletiler
    406
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn. sdt23,

Ben açık konuşmayı severim, tabir yerindeyse "salağa yatanları" hiç sevmem.

Ben sizin ne dediğinizi de, ne yapmaya çalıştığınızı da fazlası ile anlayan ancak açık bir çarpıtma, yalan, dolan, ajitasyon, hukuka aykırılık yoksa, çok karşıt olsa da herkesin fikrine saygı göstermeye çalışan biri olarak son dönemde yazdıklarınızın saygıyı haketmediğini düşünüyorum ve bunu da açıkça yazıyorum.

Dosya numarasından çok ismi ile anılan bir soruşturma ve dava sürecinde, bu sürecin zanlılarını, hangi suçlardan hükümlülerle kasıtlı olarak özdeşleştirdiğinize ve itibar infazı yaptığınıza bir daha bakın. (Aslında bakmanıza gerek yok, siz bal gibi biliyorsunuz.)

Bu soruşturma, dava süreci, iddianameler, gözaltı ve tutuklamalar, bir nevi infaza benzer tutukluluk süreleri, gizlilik kararına rağmen bir kısım medyada yalan yanlış, konuyla ilgili ilgisiz, insanların kişilik haklarına yönelik tecavüzler "hukukun evrensel ilkelerine" aykırıdır.

Söylenen budur. Burada var veya yok suçları değil, hukuki süreci tartışıyoruz. Yok bütün bunlar doğrudur diyorsanız, o da sizin hukuk bilmezliğiniz ve kendi ayıbınızdır.
    sevgili Harun Gür.
    gerçi bir desteğe ihtiyacınız olmadığını biliyorum ama genede kendimi tutamayıp liberal & ılımllı islam birlikteliğinin riyakar tavrını bu kadar doğru ve açık net anlattığınız için sizi kutlamak istedim.

bilincinize ardından dilinize ardından elinize sağlık.

ayazoglum.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

bursada müslümanlara haram olan çeşme adresi

musşumanlara haram yazan çeşme

Forum