Merhaba, kardeşim 40 yaşında, bekar, annem ve babamla oturuyordu. İşsiz kalınca kredi kullandığı banka kendisini ödeme konusunda defalarca aramış. Ancak tebligat gelinceye kadar ailemin bu borçtan haberi olmadı. Babam 75 yaşında bir insan, sinirlenip aikametgahını muhtarlıktan sildirdi. Şimdi banka avukatı sürekli telefonla arayıp hacize geleceklerini söylüyor. Korkunç bir psikolojik travma yaşamaya başladık. Kardeşim evi de terketti. Babam emekli bir insan, annem ev kadını, ben de kendi aile hayatı olan bir insanım. Hiçbirimizin bankanın talep ettiği rakamı ödeyebilmemiz mümkün değil. Kardeşim bankanın tebligat tarihi hakkında hiçbir bilgi bile vermedi. Şimdi her an gelecekler korkusuyla yaşıyoruz. Şunları sormak istiyorumdum;
1- Ev eşyaları neredeyse 1o yıllık. O eşyaları ben ve eşim teslim aldığımız için faturada eşimin adı yazıyor. Bu durumda ev eşyaları haciz edilir mi?
2- Babamın yeddiemin olmasında hukuken olumsuz bir durum yaşar mıyız?
3- Eğer eşyaları götürürlerse, mecburen zorunlu kullanmaları gerekli olan buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, koltuk vb. eşyaları almak zorundayız. Faturası olduğunda yine hacize gelirler mi?
4- İkametgahı yeni silindi, yine de haciz münkün mü?
Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor...
Şahinder Güven rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, kardeşim 40 yaşında, bekar, annem ve babamla oturuyordu. İşsiz kalınca kredi kullandığı banka kendisini ödeme konusunda defalarca aramış. Ancak tebligat gelinceye kadar ailemin bu borçtan haberi olmadı. Babam 75 yaşında bir insan, sinirlenip aikametgahını muhtarlıktan sildirdi. Şimdi banka avukatı sürekli telefonla arayıp hacize geleceklerini söylüyor. Korkunç bir psikolojik travma yaşamaya başladık. Kardeşim evi de terketti. Babam emekli bir insan, annem ev kadını, ben de kendi aile hayatı olan bir insanım. Hiçbirimizin bankanın talep ettiği rakamı ödeyebilmemiz mümkün değil. Kardeşim bankanın tebligat tarihi hakkında hiçbir bilgi bile vermedi. Şimdi her an gelecekler korkusuyla yaşıyoruz. Şunları sormak istiyorumdum;
1- Ev eşyaları neredeyse 1o yıllık. O eşyaları ben ve eşim teslim aldığımız için faturada eşimin adı yazıyor. Bu durumda ev eşyaları haciz edilir mi?
2- Babamın yeddiemin olmasında hukuken olumsuz bir durum yaşar mıyız?
3- Eğer eşyaları götürürlerse, mecburen zorunlu kullanmaları gerekli olan buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, koltuk vb. eşyaları almak zorundayız. Faturası olduğunda yine hacize gelirler mi?
4- İkametgahı yeni silindi, yine de haciz münkün mü?
Saygılar sunuyorum.
ikamet silindikten altı aya kadar aynı eve gelebiliyorlar
Şahinder Güven;
Sizlerden ricam her an haciz bekliyoruz, lütfen sorularıma yanıt verebilir misiniz? Bir avukatımız yok, danışmak için bile ücret isteniyor...
Sayın ŞAHİNDER GÜVEN E CEVAP
Yazdıklarıma iyi dikkat et!! kardeşinin borcu yüzünden size haciz gelemez,senin yada babanın kesinlikle eşyalarınızı haciz edemezler baban ikamet adresini muhtardan sildirmesine filan gerek yok,kardeşin sildirsin ve önemli olan evin elektrik su faturaları kimin üzerine bak kardeşim aynı olayı biz yaşadık ve gelen haciz memurları eve giremiyorlar çünkü ev babanın kardeşin orda ikamet ediyor olabilir siz ailesiniz eve gelecek olan haciz memurları haciz işlemi bile yapsalar evdeki eşyaları yazar giderler eşya kaldırmazlar eğer böyle bir şey olsa bile baban veya sen derhal icra dairesine git itiraz dilekçesi yaz ver size birşey olmaz korkma kesinlikle korkma zaten evinize giremezler bile daire kapınızın üzerine babanın adını yazın evin babanın olduğu veya senin olduğu belli olsun,kardeşin eve gelmesin eğer icra memurları gelirse kardeşim fakat bizimle alakası yok burası babamın evi burda yaşamıyor de yeter ve kesinlikle ne sen ne ailen hiçbir şeye imza atmayın gerçekten size ve evinize bir şey olmaz aynı olayı yaşadık çok iyi biliyorum Allah yardımcınız olsun ve korkmayın.
Konu miray.dast tarafından (29-04-2009 Saat 22:43:51 ) de değiştirilmiştir.
miray.dast rumuzlu üyeden alıntı
Şahinder Güven;
Sizlerden ricam her an haciz bekliyoruz, lütfen sorularıma yanıt verebilir misiniz? Bir avukatımız yok, danışmak için bile ücret isteniyor...
Sayın ŞAHİNDER GÜVEN E CEVAP
Yazdıklarıma iyi dikkat et!! kardeşinin borcu yüzünden size haciz gelemez,senin yada babanın kesinlikle eşyalarınızı haciz edemezler.
Sn.Güven, siz gerçekten sn.miray.dast ın yazdıklarına çok dikkat edin.Çünkü kardeşinizin bankaya bildirmiş olduğu ikamet adresine haciz gelir, gelen memurlar o adresteki eşyaları haciz tutanağına kaydeder ve yeddiemin olarak anne veya babanıza teslim eder.Haczedilen eşyalar gene evde durur,ama borç ödenmezse gün gelir SATILIR.
Haciz memurları geldiğinde evde bulunan eşyaların kardeşinize değil kendilerine ait olduğunu faturalarıyla ıspat etmek zorundalar anne babanız.O gün faturaları sunulamasa da mutlaka istikhak iddiasında bulunup, bu durumu haciz tutanağına işletmelidirler.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Güven, siz gerçekten sn.miray.dast ın yazdıklarına çok dikkat edin.Çünkü kardeşinizin bankaya bildirmiş olduğu ikamet adresine haciz gelir, gelen memurlar o adresteki eşyaları haciz tutanağına kaydeder ve yeddiemin olarak anne veya babanıza teslim eder.Haczedilen eşyalar gene evde durur,ama borç ödenmezse gün gelir SATILIR.
Haciz memurları geldiğinde evde bulunan eşyaların kardeşinize değil kendilerine ait olduğunu faturalarıyla ıspat etmek zorundalar anne babanız.O gün faturaları sunulamasa da mutlaka istikhak iddiasında bulunup, bu durumu haciz tutanağına işletmelidirler.
Sayın Erdoğan Kırcalı
Konuyla ilgili olayı aynısını bir yakınım uygulamalı olarak yaşadı ve grçektan benim anlattığ gibi oldu,lütfen açıklarmısınız bana ait olmayan bir borç için bana nasıl icra gelebilir,sonuçta borç kime aitse onu bağlamazmı zaten avukatlarında çok isteyerek haciz yaptıkalrını sanmıyorum evdeki bir dolap televizyon koltuk takımı vs dosya borcuna ne kadar faydası olurki yediemin depolarında mal koyacak yer kalmamış durumda
Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
valla eve bile almak zorunda değilsiniz iceri dahi giremezler tapu babama ait olacak elek.su tel.faturaları babamın olacak ve 3.sahıs (kardeşimde olabilir başkasıda)için babamın evine icra gelip yükleyip gidecekler zorrrrrrr o avukatıda icra memurunuda poliside yakarım hemde çıra gibi(kanuni yollardan)
Cevap: Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
merhabalar acil cevaplanması gereken bir sorum var.amcamın borcu nedeniyle babama haciz ihbarnamesi geldi toplam borç 1 trilyonu geçmiş bütün kardeşlere ihbarname gitmiş. yıllardır evimiz ve kazancımız ayrı olduğu halde amcamın borcu nasıl bize gelebiliyor anlamış değilim. itiraz dilekçesi yazdık başka yapmamız gereken bir şey var mı? mallarımıza icra gelme ihtimali var mı?
Cevap: Re: Kardeşimin borcu nedeniyle babama haciz geliyor
ifrit rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar acil cevaplanması gereken bir sorum var.amcamın borcu nedeniyle babama haciz ihbarnamesi geldi toplam borç 1 trilyonu geçmiş bütün kardeşlere ihbarname gitmiş. yıllardır evimiz ve kazancımız ayrı olduğu halde amcamın borcu nasıl bize gelebiliyor anlamış değilim. itiraz dilekçesi yazdık başka yapmamız gereken bir şey var mı? mallarımıza icra gelme ihtimali var mı?
Borcun size gelme nedeni nedir? Mutlaka sebebi vardır.
,
babanın borcundan dolayı oğluna haciz gelirmi,
http:www.hukuki.netshowthread.php55808-Kardesimin-borcu-nedeniyle-babama-haciz-geliyor,
kredi borcu ödenmezse ailemin evini alabilirlermi,
kredi borcu ödenmezse ne olur 2015,
kardesinbanka borcu kardeşi etki,
bana ait olmayan eve haciz gelirmi,
sgk borcu ödenmezse ne olur,
vergi borcu odenmezse,
vergi borcu ödenmezse ne olur,
kişinin borcu nedeniyle ailesine haciz konulabilir mi,
kardeşimin borcu yüzünden bana haciz gelir mi,
bekar olan bırk kredısını odemezse aıleden alınımı,
banka borcu bulunan birinin ailesine haciz ,
senet borcumu babamdan alirlarmi,
kardesimin borcundan bankadaki hesabima haciz gelirmi,
benim evimi babamin borcu yuzunden alirlarmi,
kaedesin aracina haciz,
kredi karti borcu odenmezse aile fertleri sorumlumu,
babaya gelen haciz ,
kredi borcu kardesimin bana haciz gelirmi,
kardeşin borcu,
kardes vergi borcu,
kredi borcu ödenmezse eve haciz gelirmi,
kacak borcu kardese odetme
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku