2022 sayılı kanuna göre 1995 yılında tarafıma bağlanan aylık 2000 yılında devlet memurluğa başladığım halde kesilmedi ve bende kanunları bilmediğim için bu aylık 05.12.2007 tarihine kadar aldım fakat bu tarihte anladım ki ben bu parayı haksız yere alıyorum ve bu aylığın kesilmesi gerekiyormuş bu yüzden hemen sosyal güvenlik kurumu başkanlığan feragat hakkımı kullanarak aylığım kesilmesini talep ettim.aylığım feragat nedeniyle 21.01.2008 de durdurulmuş olarak evrak takibi dökümünden çıkmaktadır.17.04.2008 tarihli 5754 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanunun ek 1 inci maddesi (Bu kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edildiğinden ilgililer hakkında herhangi bir idari ve icrai takibat yapılamaz ) 8.05.2008 tarihli 26870sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.sosyal güvenlik kurumu 01.06.2008-son 2009 tarihleri arasında tarafıma 1561 ytl ödendiği ve bu paranın yüzde 50 faiziyle en yakın maliye ye ödemem gerektiği konusunda yazı gönderdi.bunun üzerine bende daha önce aylık aldığım bankadan hesap extsresi isterek paranın yatırılmadığını öğrendim ve sosyal güvenlik kurumuna itiraz dilekçesiyle birlikte banka hesap extsrasini gönderdim fakat burdaki malmüdürlüğü parayı yatırmadığım için hakkımda icra başlatacağını söylüyor bu durumda benim ne yapmam gerekiyor.telefonlarla sosyal güvenlik kurumundaki yetkili kişilerle konuşuyorum onlarda yanlışlık bizden değil diyorlar ve parayı ödemen gerekiyor diyorlar bu durumda ne yapmam gerekiyor.haciz gelmeden bana acil cevap yazan olursa sevinirim.