Re: Yalancı şahitlik hakkında söylenenler doğru mudur?
okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı
bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum..desenize tek umudum olan davada fiyasko olacak umarım öyle olmaz..evliliği para olarak gören ve 3günde giden birisine okadar parayı vermek oda yetmez gibi boşanamamak çok kötü..iki tarafında boşanmayı istemesine rağmen boşanamadık.. ama onların beni kusurlu göstermek için yalancı şahitler kullanması istedikleri 55bin ytl tazminata karşılık 20 bin teklif ettim sırf kurtulmak için ama gözünü para bürümüş insanların ve evden sevgilisi için giden birisi sonrasında sevgilisindedende tekme yemiş biri ile resmen savaş veriyorum
Medeni hukuk yolunu kullanarak ,dolandırıcılık diye bilirmiyiz neden olmasın.?
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Medeni hukuk yolunu kullanarak ,dolandırıcılık diye bilirmiyiz neden olmasın.?
aynen dediğiniz gibi resmen dolandırılıyorum ve kurtulma çabası içinde olmamdan dolayıda istediklerini veririm diye düşünüyorlar..artık 2 yıl mahkemeden sonra temyiz süreci ve olası onama kararı sonrası 3 yıl eder 1.5+3+2=6.5 yıl yazık gençliğime..
bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum..desenize tek umudum olan davada fiyasko olacak umarım öyle olmaz..evliliği para olarak gören ve 3günde giden birisine okadar parayı vermek oda yetmez gibi boşanamamak çok kötü..iki tarafında boşanmayı istemesine rağmen boşanamadık.. ama onların beni kusurlu göstermek için yalancı şahitler kullanması istedikleri 55bin ytl tazminata karşılık 20 bin teklif ettim sırf kurtulmak için ama gözünü para bürümüş insanların ve evden sevgilisi için giden birisi sonrasında sevgilisindedende tekme yemiş biri ile resmen savaş veriyorum
Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin. Her 2 taraf da boşanmak istediklerini beyan ettilerse artık dava tazminat davası olarak düşünülür. Yani hakim boşanmaya karar verecektir ama kusurlu tarafa da tazminat ödetecektir.
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin. Her 2 taraf da boşanmak istediklerini beyan ettilerse artık dava tazminat davası olarak düşünülür. Yani hakim boşanmaya karar verecektir ama kusurlu tarafa da tazminat ödetecektir.
evet her iki tarafta boşanmayı istiyordu ama karşı taraf 55bin ytl tazminat 500 ytl nafaka istedi..mahkeme süresince sosyolog psikolog kararıda bu evliliğin sürmeyeceği yolundaydı.zaten bir evlilikte olmadı 3gün sürdü vesadece kağıt üzerinde..mahkeme netilenecek diye beklerden hakimin barışmak için hiç görüştünüzmü diye sordu..bayan yok o aramadı bende aramadım diyince temyiz yolu açık boşanma redd..keşke tazminat ödeseydimde boşansaydım
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Okan Kırım, güzel tespit. Akrabalara neden yemin verdirilmez diye düşünmeye ne dersiniz? Yani neden akrabalar şahit olunca "doğruyu söyleyeceğine ... yemin eder misin" denmez? Ve neden akraba olmayan tanıklara yemin ettirilir?
Saygılarımla.
Evet katılıyorum size.Benimde boşanma davamda karşı tarafın 3 kardeşi şahitti yemin ettirmedi benim şahitlerimden yabancı vardı ona yemin ettirdi hakim.Karşı şahitler gözümün önünde yalan konuştular tabii avukatım bunun yalan olduğunu belgeyle ispatladı fakat dediğiniz gibi ceza yok sanırım ama hakimin kafasında birtakım şeyler oluşur.
aykan99 rumuzlu üyeden alıntı
Evet katılıyorum size.Benimde boşanma davamda karşı tarafın 3 kardeşi şahitti yemin ettirmedi benim şahitlerimden yabancı vardı ona yemin ettirdi hakim.Karşı şahitler gözümün önünde yalan konuştular tabii avukatım bunun yalan olduğunu belgeyle ispatladı fakat dediğiniz gibi ceza yok sanırım ama hakimin kafasında birtakım şeyler oluşur.
umarım ceza alırlar...artık savcılıktan gelecek kararı bekliyorum ya mahkeme açılacak ya takipsizlik verecek..ama sunmuş olduğum evraklar doğrultusunda giriş çıkışın olmadığı aleni bir şekilde belgeli..bunada daha mahkeme açılmazsa ne diyeyim bilemiyorum..keşke mahkeme açılsada kurtulsam bunlardan tek umut..para için yalana dolana başvurdular psikoloji koymadılar..
umarım ceza alırlar...artık savcılıktan gelecek kararı bekliyorum ya mahkeme açılacak ya takipsizlik verecek..ama sunmuş olduğum evraklar doğrultusunda giriş çıkışın olmadığı aleni bir şekilde belgeli..bunada daha mahkeme açılmazsa ne diyeyim bilemiyorum..keşke mahkeme açılsada kurtulsam bunlardan tek umut..para için yalana dolana başvurdular psikoloji koymadılar..
Evet herşeyi para için yapıyorlar erkekleri para babası görüyor bazı bayanlar her bayan değil yanlış anlaşılmasın.Kendilerini haklı çıkaracaklar ya tazminat nafaka nasıl alacaklar kanunlarımızda her zaman kadından yana erkek çalışabiliyorsa kadında çalışabilir nerde eşitlik hani kadın erkek eşitliği bencil olmayalım.Yalanın cezası yoksa bilseydim bende şahitlerime yalan söyleyin derdim.Siz yalan söylediler diye savcılığamı şikayette bulundunuz.Bende savcılığa gittim savcı ile konuştum bana boşanma davanın görüldüğü mahkemeye söyleyeceksin dedi.
aykan99 rumuzlu üyeden alıntı
Evet herşeyi para için yapıyorlar erkekleri para babası görüyor bazı bayanlar her bayan değil yanlış anlaşılmasın.Kendilerini haklı çıkaracaklar ya tazminat nafaka nasıl alacaklar kanunlarımızda her zaman kadından yana erkek çalışabiliyorsa kadında çalışabilir nerde eşitlik hani kadın erkek eşitliği bencil olmayalım.Yalanın cezası yoksa bilseydim bende şahitlerime yalan söyleyin derdim.Siz yalan söylediler diye savcılığamı şikayette bulundunuz.Bende savcılığa gittim savcı ile konuştum bana boşanma davanın görüldüğü mahkemeye söyleyeceksin dedi.
yanlış anlamadım umarım;siz savcılığa suç duyurusunda bulunmadınızmı yosa sadece şifayen kendi yapmış olduğunuz bir sorumu var savcılığa..
benim boşanma mahkemesi sürecinde karşı tarafın yalancı şahit kullandığını beyan ettik..bu doğrultuda savcılığa şikayette bulunmamız istendi..savcı belirtmiş olduğumuz resmi evrakları talep etti ve hem kendi şahitlerim hemde karşı tarafın şahitleri karakolda ifade verdik bunlarda beraber incelemeye aldı halen inceleme devam etmekte
yanlış anlamadım umarım;siz savcılığa suç duyurusunda bulunmadınızmı yosa sadece şifayen kendi yapmış olduğunuz bir sorumu var savcılığa..
benim boşanma mahkemesi sürecinde karşı tarafın yalancı şahit kullandığını beyan ettik..bu doğrultuda savcılığa şikayette bulunmamız istendi..savcı belirtmiş olduğumuz resmi evrakları talep etti ve hem kendi şahitlerim hemde karşı tarafın şahitleri karakolda ifade verdik bunlarda beraber incelemeye aldı halen inceleme devam etmekte
3 gün önce boşanma davam oldu avukatım şahitlerin yalan söylediğini belgeleyen ikametimi dilekçe ile hakime sundu.Şahidin yalan söylemesi şu idi:ablasının dolduruşuna geliyordu dedikodu yapıyordu dedi çünkü ablam şahitlik yaparken ne biliyorsa doğru olarak söyledi.Hakimde ablası nerde oturuyor onlarla aynı apartmandamı diye sordu karşı şahide evet dedi oysaki ablam hiç birzaman bizimle aynı apartmanda değil aynı semtte bile oturmadı ablamın ikametini aldık muhtardan üzerinede 24 yıldır bu adreste oturuyor diye yazdı muhtar avukatım duruşma anında hakime verdi ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.Ben savcıya gittim dedimki boşanma davamda karşı şahit yalan beyanda bulundu şikayetçi olmak istiyorum, savcıda şikayetini buraya değil boşanma davanın görüldüğü mahkemeye belge ile sunacaksın dedi.Bende şimdi anlamadım savcıyada suç duyurusunda bulunsammı?
Şahit olarak gittiğim bir davada karşı taraf beni yalancı şahitlikle suçladı. Bugün elime ulaşan kağıtta kovuşturmaya yer yoktur denmiş. Yani yalancı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Seyahat Muvafakatnamesi
12-12-2025, 13:49:33 in Milletlerarası Özel Hukuk