Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
DUA VE İNTİZAR
Sevgili Allahım
Bugün seninle dertleşmek istiyorum lütfen beni dinle…..
Ben sana tapan ve sana inanan değersiz bir kulum. İman ederim ki!Yerin ve göğün sahibi sensin,
Gene iman ederimki Geceyi ve gündüzü yaratansın, canlıyı cansızı halk edensin
inanırım ve iman ederimki sen teksin ve yücesin.. hamdolsun verdiğin nimetlere….
Allahım sevgili rabbim nolur bu yakarışıma bakıp beni yalaka kullarından biri zannetme sakın
Adım başı bile bile günaha girip sonra birkaç taklayla bu günahların af olacağını sanan salak kullarından değilim. Çok şükür.
bu yakarışımı cehenneminden korktuğumdan değil Bu hayat armağanını bana layık görüp benim dünyada yaşamama izin verdiğin için minnetimin bir ifadesi olarak yapıyorum. Lütfen kabul buyur allahım….
Sonra senden korkmaktan ziyade bilakis seni varlığımın en derin mahcubiyetiyle yüksek duygularla seviyorum. Öyle derin ki bu sevgi ancak bir karasevda açıklayabilir sevgimi.
İşte bu mahcub derin sevgimin içinde bana vereceğin cehennem azabı bile olsa sana duyduğum aşk o azap içinde yaşamama dayanmamı sağlayacaktır buna inanıyor ve iman ediyorum.
Yaşadığım sürece Aklımla bulduğum bütün yanlışları hayatımdan ayıklarken yaptığım hataları affet. Sen bize bu aklı vermeseydin seni bu kadar derinden asla hissetmiyecektik. O yüzden seni gönlümle değil aklımla seviyorum allahım.
Eşitsizliğin eşitliğe giden dikenli yollarında bizi yalnız koma allahım. Sen dilersen her şey olur… amin…
Evet sevgili rabbim bugün seninle dertleşmek ve bu insanı ve insanlığı sana şikayet etmek ve doğru yolu göstermen için sana dua etmek istiyorum….
Ama nolurr önce beni bir dinle!
Sevgili rabbim…………
Bu günlerde Memleketimin düştüğü bu zor durumlardan gerçekten kaygılanıyorum.. kaderse bu yaşadıklarımız boynumuz kıldan ince. Ama kendime sormadanda edemiyorum eyer öyle ise iki meleğinin omuzlarımızda ne işi var .. ya rabbim hikmetinden sual olunmaz ancak bütün bu esas zannettiğimiz öğretiler ikdidarda kalmanın devamını sağlamak için uydurulmuş hikayeler se VAY HALİMİZE .
Eyer öyleyse sevgili rabbim!..... bizi birileri fena kazıklıyor bilesin…
Biz zavallı insanlık geçmişle geleceğin: statikoyla değişimin arasında sıkışıp kaldık .
Bize yardım et nolur!....
Değişelim mi yoksa değişmeden böyle sap gibi kalalım mı? .
Aklımızlamı yoksa gönlümüzlemi yaşayalım bir türlü karar veremiyoruz..
Aslında veriyoruz vermesine ama geçmişten bu güne taşıdığımız öğretilerimizi değişimin ürkünç gerçeğine bir türlü monte edemiyoruz…
Değişmek sen zamanı yaratalı beri olagelen doğal bir süreç; bilimse bu değişimin önemli bir parçası..ortaya çıkardığı yenilikler geçmişten bu güne taşıdığımız bir yığın inandığımız öğretimizi çöpe atmamız için bizi zorluyor.
Buda sokakta birden çırıl çıplak dolaşmaya benzer duygular oluşturuyor bizde.
Güvensiz korkulu ve yalnız…….
Allahım allahım!..... yardımet…..
Alışkanlıklarımızdan oluşturduğumuz güvenlik zırhımızı zorlayan değişimin gürültülü yalın gerçeğinde aciz kafaları karışık insanlarız artık.
Allahım yine çok önemli bir kavşağa geldik bu gün vereceğimiz kararlar torunlarımızın yaşam standartlarını belirleyecek olması vebalimizi bir kat daha artırdığının kimse farkında değilse bile ben farkındayım .
Ne yapmalıyız? Allahım…
Sapla saman birbirine karıştı ayıklamamız için bize yardım et.
Bütün kavga
Senin bindortyüz yıl evvel insanlara gönderdiğin kitabın bu dünyayı nasıl kullanacakları hakkında verdiğin ana bilgilerin değişen bütün aleme değişmeden uyarlanamama sorunundan çıkmakta rabbim.
Beşeri ihtiyaçlarla manevi ihtiyaçların giderilmesinde insan egosunun ne kadar işin içine karıştığını bilememek kuşkularımızı artırıyor…
Acaba bizi senin adını kullanarak aldadıyorlarmı?
Çünki Öfkeliyiz bunca yıldır kalkınmak için yaptığımız fedakarlıkların boşa gitmesine gerçekten öfkeleniyoruz…
Kırgınız çünkü değer verip bizi yönetmeye layık gördüğümüz insanların ne kadar faso fiso insanlar olduğunu görünce gerçekten hayal kırıklığı yaşıyoruz.
Kıskancız çünkü adaletin eşit dağılmadığından borçlarla takviye ettiğimiz kıt gerlirimizin paylaşımını adil yapamadığımızdan ve Tüm egemenliğimizi riske atıp kapı kapı dolaşarak topladığımız borçların nakit kısmıyla yeni birkaç dolar milyarderleri yaratıp borç kısmını bütün vatandaşlara yansıtmaktan gerçekten kıskancız
Allahım duygularımızı kontrol etmemize yardım et.. hiçbir alt yapısı olmadan başlattığımız
piyasa ekonomisiyle Kontrolsuz rekabet alanları yaratarak vatandaşlar arasındaki hoş görü duvarlarını yıkmanın vatanımızı bölmeye çalışanlarla aç gözlü sermayedarlarımızın dışında kimin işine yaradığını gerçekten merak ediyoruz allahım..
hangi kalkınmış ülkede yolsuzluk haksız rekabet gibi oluşabilecek kara delikleri tıkamadan bu ekonomik model uygulanılabilmiştir.
güzelleştirme adı altında getirilen özelleştirme uygulamasından yüzbinlerce işçi işinden olmuştur.
Daha sonra insanlar arasında ki gelir adaleti bozularak sınıfsal rekabeti kamçılamış; ortaya çıkan tüketme çılgınlığında bir çok ailenin yıkılmasına sebeb olmuştur.
Üretmenin özgün refahı terk edilip şans hizmet ve yalakalık öne çıkarılarak söz sahibi olanlara körü körüne biat sağlanmıştır bu durum insanlarımızı balansını bozmuştur.
Ortaya çıkan yeni yaşam modelinde insanlar mutsuzdur……….
Direnç gösteren kurumlar bir bir bu modele uydurulmuş uymayanlar yok edilmiştir…….
Alın terinin insanı rahatlatan ve insana kıvanç veren o kutsal doygunluk hissinin yerini ne pahasına olursa olsun ama benim olsun duygusuna dönüştürülerek huysuz bencil tatminsiz ve bedavacı olmamız sağlanmıştır…
Kısacası Dinamik üretgen hoşgörü tarafımız bu modelin insafsız ideolojisine kurban edilmiştir.
Bu gün her şeye razı gibi görüntü veren bu toplum 12 eylülün operosyonunda gerçekten dönüştürülmüştür…. dönüştürülemeyen bizim gibi azınlıktakiler ise bıkkınlık ve çaresizlik içinde hüzünlü gözlerle avuçlarından kayıp giden vatanlarına zaman zaman ağlayarak zaman zaman şaşkınlıkla zaman zaman çaresizlik içinde Baka kalmıştır…. Kalmaktayızdır……
12 eylülün o acımasız giyotini çalışırken o güruha yardım eden en büyük yardımcı yazık bir kısım din adamları olmuştur.
Evet allahım seni referans gösterip her birimizi bir amarikan kazığına bağlayan o günahkar din adamlarını sen nice biliyorsan öyle yap……..
bir yığın safsatayla bu milletin dinamiklerini yok ettikleri için sen onları kahret………
Din gibi çok özel hisleri kullanarak bizi bir amarikan sevdalısı yapanları öldürme yarrabim süründür. Amarikanın istediği sözleri hz muhhammedin sözleriymiş gibi yutturanları sen cehennemine odun eyle yarrabim……
Umut Yıllarında değer verdiğimiz ülkülerin bugün hiçbirinin gerçekleşmemiş olmasının hayalkırıklığında hoşgörüsüz bencil vede umursuz vatandaşlarız artık……..
Yardım et bize allahım. Geçmişin tedavülden kaldırılması gereken yanlışlarından bizi koru. Bize bir fırsat daha ver allahım nolur…
Kolay güvenli ve şerefli yaşamak için . değişmek lazım. Çalışmak lazım üretmek lazım adilce paylaşmak lazım değimlidir?.
Bize kendi alın terimizin tadını unutturanlardan sen rahmetini esirge yarrabim…….
herkese dünde yaşamayı salık verip kendi bu günün nimetlerinden zıkkımlananlardan hesap sor allahım……
ibadeti çalışmanın paylaşmanın ve niyetin dışına çıkarıp ete kemiğe büründürenlerden
sen cennetini esirge yarrabbim.
Bütün bu defolarımızı görüp kullanan amarika ve avrupaya hiç ses çıkarmadan oturanları
Nice biliyorsan öyle yap!
Allahım sevgili yaradanım i çalışmadan üretmeden adilce paylaşmadan da cennete giden kestirme bir yol varmıdır allahım..
Başkalarını çalıştırarak onların alın terini sömürüp rahat içinde olanlar zalimler değilmidir? bizi o zalim kullarından eyleme yarrabbim.
Sev gili rabbim biz seni aklımızla bulduk aklımızla bir sınav veriyorsak eğer;
ibdetin şekliyle uğraşmak teffarruat değimlidir?
öyleyse bu işin içindeki hinlik ne iştir?…sanki birileri bizi fena halde aldatıyor allahım senin yerine birileri karar veriyor …
sanki onların allahıyla bizim allahımız farklı..
Onların allahı öcü gibi hep korkutuyor yakıyor yıkıyor sevgisiz aşksız kadına kıza çoluğa çocuğa zerre kadar değer vermiyor .
Ama bizim allahımız yani sen şefkat sevgi dolu rahman ve rahim sin
çalışanı paylaşanı seven ve affeden sin
Allahım sen hangisiysin karar vermemize yardım et !.
Aklınızı niye kullanmıyorsunuz diye bize sitem etme nolur!.
Aklı kullanmak şimdilik aklımıza gelmiyor .. gelsede güneş tutulmasında rabbim sen bize yardım et!
Bugünlerde en değer vermediğimiz şey aklımız
‘’Dağ gibi Gönülmüz varken akla hacetimiz olmaz diyoruz……..
üstelik…
Akıl birçok sorumluluk getiriyor insana halbuki gönlümüzle yaşamanın bir sorumluluğu yok
Kıl namazını tut orucunu vaktin varsa git birde mekkeyi mükerremeye ohh üçbeş kuruşda zekat verirsin açarsın cennetin kapılarını sonsuza değin… hatta dahada emin değilsen girersin bir tarikata tüm iradeni devredersin sümüklü şeyhlerin birine onlar cennetin kapısında bizi bekleyecekler nasılsa…….
Müridlerini bir bir alacaklar cennete en son kendileri girecekler içeri….
Bu doğruysa vay halimize!
değilse
Gene vay halimize!
bu kadar kolay diyorlar işte tek tıkta cennet garanti……. çift tıkta hurili bir gecekondun bile olur …. allahım allahım doğrumudur bu cennete girmek bu kadar kolaymıdır?.
Gene hikmetinden sual olunmaz allahım!Sığır gibi bir ömür boyu böyle hiç değişmeden yaşayan yaratıklarmı istiyorsun karşında. yoksa birileri bizi kandırıyormu ?
Yoksa bizim milletin çoğunun altıncı duyuları çok gelişmiş olduğundanmı? aklımızı kullanmaya gerek duymayız allahım
Yoksa çaresizlik ve yoksullukmudur bizi bu abuk düşüncelere sevkeden.
Zira;
Biz Rüyalardan ve fallardan gelecek yazan bir milletin ahvadıyız .
çaputlardan çocuk; mumlardan şans; yatırlardan para getirmeyi binlerce yıldır becermeye çalışırız…
Hikmetinden sual olunmaz allahım! gerçekten sen geleceği fincanlardan rüyalardan bu insanlara gösterirmisin?
Çaputları ağaclara asanlara ödül diye çocuk verirmisin.?
Mumları yakıp yatır yatır dolaşanların niyetlerini gerçekleştirirmisin?
Eyer öyleyse vay benim halime!
Yoksa bütün bunlar
hem zavahiri hem cevahiri birlikte tutmak için uydurulmuş yalanlarmıdır…?.
Öyle ya!
öbür tarafa gidib gelen yok nasılsa!..
Yalancıktan kim ölmüş !
Bu yalan din torbasını dikenler ne kadar geniş ve derin dikmişler şaşıyorum.
ne koysan içine sığıyor………..
Yaaa! Bu kadarıda olmaz desen !.....
Ulemaya sor ulemaya!... diyorlar.
Hangi ulemaya diyeceğim korkudan diyemiyorum.
Sanki o ulema yüksek lisansını öbür taraftaki üniversitelerin birinde yapmış….
Bizzat diplomayı senin elinden almış gibiler…..
Adamlar öyle anlatıyorlar ve öyle korkutuyorlarki! adamın oracıkta hemen ölesi geliyor.
İnsanın Secdeye bir yatıp hiç kalkası gelmiyor …….
Bak şu amarikalılara
Bu Amarikalılar var ya allahım! azrailin taşeronu gibi çalışıyor ama kimsenin gıkı bile çıkmıyor amarika dedinmi adamın nefesi kesiliyor ama onlarınki … demokrasi oluyor……..
Peki Ne zamandan beri. Cinayetin adı demokrasi ..
onuda bi bizim liboşlarımız biliyor ……….
Doğada beslenme zincirinde karnını doyuran hayvan yanındaki en iştah açan bir yiyeceğe bile asla saldırmıyor.
Kan ve göz yaşı üstünde dolce vica
para bilim irfan güç onlarda akıl zeka disiplin onlarda
bütün bunların kaynağı inanılmaz zalimlikte bunlarda
eeeeeeeeee ! allahım sen amerikaya iltimas mı geçiyorsun diyeceğim dersem biliyorum gene günaha gireceğim….. onlar bizim bu dangalaklığımızı kullanıyorlar desem kendimize haksızlık edeceğim. Yok hükümetlerimizi satın alıyorlar diyeceğim bu defa suç işlemiş olacağım iyisimi bu ikimizin arasında kalsın allahım …
islamın ortaya çıktığı yıllarda papazlar Müslümanlara cariyenin torunları olarak bakarlarmış nerde köle toplanacaksa gidin Müslüman ülkelerden toplayın diye fetvalar veririrlermiş.
Çünkü onlar köle hacerin torunları onlar ancak hizmetten anlar derlermiş..
sırf bu yüzden Gemiler dolusu Afrikalıyı amarikaya götürüp köle yapmışlar. Onların ürettiği değerlerden dünyayı satın alacak birikimler sağlamışlar. Karşı çıkanları zalimce yok etmişler.
Bu birikimlerinin bir kısmını yeniliklere bilime bir kısmını güvenliğine bir kısmınıda dünyayı Hıristiyan yapmaya ayırmışlar.
Biz ne yapmışız bu arada derseniz iki ileri bir geri marşlarla kılıçların arkasında ülkeler fethetmişiz ( tamem abey!) deyeni vergiye bağlayıp sözde Osmanlı yapmışız.. etmişizde ne olmuş allahım. masalların giriş bölümünde söylendiği gibi az gitmişiz uz gitmişiz ama bir arpa boyu yol gidememişiz. halada gidemiyoruz. Şekil A da Görüldüğü gibi
Neden diye sonran varmıdır kendine allahım…
Arızanın nerden kaynaklandığı hakkında bir ölçü koyabilirmiyiz acaba.
Acaba biz söylenildiği gibi cariye hacerin torunları olduğumuzdanmıdır bu hizmetçiliğe merakımız.?
Allahım !... neden bizde diğer ülkeler gibi bilime önem vermeyiz.
Biz gerçekten bilimin karmaşık yapısıyla uğraşamayacak kadar fındık beyinlimiyiz.
Yoksa senmi bizi böyle yarattın allahım!
sen böyle yarattıysan ziyanı yok senin iradene karşı koyacak falan değilim tabii!
Ancak yaa! öyle değilse çaktırmadan kader mader falan filan diyerek hem bedenlerimizi hemse varlıklarımızı söğüşlüyorlarsa?.. diye düşünmedende edemiyorum..
Sanırım hiç çalışmadan terlemeden yorulmadan sadece inanmış olmanın güvencesiyle cennete gireceklerini sanmalarından kaynaklanan bir düşünceyle oluyor bütün bunlar. Değilmi?
Ne kadar kolaymış allahım cennetine girebilmek .. hatta orada biz erkeklere mahsus villarda oturup hurilerle kırıştırmak…….
Hakkaten allahım gerçekten bu kadar kolaymıdır cennetine girebilmek?.
Dinde aklın yeri ne kadar yer tutar .
kolay yaşamak aklını kullanmayı akıl edenlerin işi... iyide allahım bizim gelişmiş ülkelerden eksiğimizmi var ki?
bir türlü onların hizmetçiliğinden kurtulamıyoruz.
Onlar sanki cennete bizse cehennemde yaşıyoruz.
Ah ah ben ne diyeyim bizi yönetmeye soyunmuş bu faso fiso zevata
birbirlerini kıskanıp birbirlerinin üzerine hiç acımadan basa basa bunca yılı boşa harcamışlar
itler gibi hiç düşünmeden hırlaşıp dalaşmışlar.
Yok o sistem yok bu sistem yok öyle olmaz yok böyle olmaz sistemleriniz yıkılsında altında kalın inşallah emi!
Siz sistem süstsem derken bastığımız toprakları çekiyorlar altımızdan farkındamısınız.?
Din don derken kaç parçaya bölünüyoruz biliyormusunuz?.
Siz hiç ibret almazmısınız bre gafiller… uzak yada yakın tarihimizden.
Bizi bu coğrafyada bu kadar salaklığımıza ve bu kadar tembelliğimize rağmen tutan ve yaşatan gerçek tutkal yutulamayacak kadar büyük bir dilim oluşumuzdan olduğunu hala anlıyamıyormusunuz?.
Ey sevgili rabbim! önce akıl sonrada biraz vijdan ver nolurr.!
Neymiş efendim demokrasi öyle olmasını gerektiriyormuş.
Ulan sizin o dediğiniz orman demokrasisi bee
gerçek demokrasilerde adalet gelişmiş hoşgörü sanatıdır….
Bu anadoluda zaten bin yıldır kendiliğinden var daha ne demokrasi cart curt diyorsunuz insanlara yeni bir şeymiş gibi tersten uygulatmaya çalışıyorsunuz……..
Mevlananın kim olursan ol gel sözü bir demokrasi sözü olmuyorda amarikanın milyonlarca insanı öldürmesi demokrasi adına yapılmış oluveriyor ne hekmetse..
Adamlar demokrasi adı altında. kendi vatandaşlarının bu dünyada ki rahatı için yapmadık rezalet bırakmıyorlar. Bizim yöneticiler bu dünyayı boşverin yav gerçek musalla taşındaki mevtada bakın ibret alın deyip bizim topluca bu dünyadan inzivaya çekilmemizi salık veriyorlar
Bu ne biçim iş yav ama kendileri ve yedi sülaleleri gemiciklerle dünyanın cennetinde tur atmaktanda asla geri durmuyorlar. ah sizi gidi fındık kıran vasıfsız taife ah
Buldunuz bi ganimet durma devam et cehheneme kadar yolunuz var
Bize bu utancı yaşattıklarından dolayı onları sana havale ediyorum allahım çünki elimden ancak bu kadarı geliyor sen bilirsin….
Utanıyorum valla bilaa utanıyorum allahım bugün çocuklarımın kursaklarından geçen ekmekte bir amarikalının yada Avrupalının vergilerinden toplanmış paraların olmasından utanıyorum.
Bu borçlarla elde edilen yapay bollukta yaşamaktan utanıyorum torunlarımızdan ödünç aldığımız geleceğe ihanet etmemizden utanıyorum…
Bütün bu rezillikleri görüpte utanmayanlardan utanıyorum.
Ey kendine aydın süsü vermiş burnundan kıl aldırmayan hain zevat
Hani benim bir amarikalıdan bir Avrupalıdan bir farkım yoktu. Hani çoğu yerde biz onlardan daha iyiydik. Eeeee!...
Hani bizde üç kahıt ekonomisiyle kalkınacaktık. Amarika gibi
Size söylüyorum size hainliği meslek edinmiş aydınlar… hadi ötsenize
Bu cahil halkı aldatarak elinize geçirdiğiniz dolarların içinde boğulursunuz inşaalah.
Yıllarca hiç bir şey yapmadan koltuklarınızı koruma pahasına bizi bu masallara uyuttunuz
Sizlere pislik bile demeye dilim varmıyor çöplüklere hakaret olmasın diye
Bakın bakalım şimdi. Bakın haiiinler tayfası.
bizz bin ıraklının bir amarikalı ettiğini yeni öğrendik.
Bir amarikalının kaç türk ettiğini de var siz hesap edin bu saatten sonra…
Ama siz evlat acısı nasıldır bilmezsiniz ki..
Hainliğe rezilliğe katlanıp bey gibi yaşıyorsunuz biz garibanların sırtında.
Sülükler gibisiniz emdiğiniz kanın içinde boğulun imşaalah emi…
Yaaa allahım böyle işte gene işimiz sana kaldı.. gene beceremedik kendi kendimize…
Nolur allahım yardımet.
Biz ettik sen etme biz saf Anadolu çocuklarına artık akıl ihsan eyle…
Bu günlerde allahım
Herkesin dilinde bir demokrasi türküsüdür gidiyor. yer gök demokrasiye boyandı.
İnanabiliyormusun allahım genç kızlar çıldırmış gibi demokrasi. özgürlük diye başını örtüp kafeslere koşuyor. Çok eşliliği savunan sapıkların söylediği yalanlara inanıyor.
Hükümetten yetkililer çoklu nikahı bile demokrasiye monte ettiler ya pes vallahi pes.
Ve bu insanlar çılgınlar gibi adamlar ne dese emrin olur padişahım der gibi…
Yahu diyoruz Allah böyle emretmiş olsa herhalde kadın oranı yüzde yetmişbeş olurdu diyoruz yok tınlamıyorlar bile
yahu bakın diyoruz savaşlarda erkekler azalıyor ama zaman içinde Allah dengesini kurup erkekleri gene kadınların sayısına eşitliyor bu denge bire bir denge bire üç değil diyoruz gene yok..
kadını güçsüz kılan şey yalnızca beden gücüdür desen günah günah diyorlar…
Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun diye boşuna dememişler.
Yavv kılda keramet olsa berber dükkanına nur yağardı yok böyle bişey erkeklerin kıskançlıklarından türetilmiş koca koca yalan bunlar yoook gene tınlayan yok.
Yahu madem öyle siz erkeğin saçından niye taciz olmuyorsunuz
Erkeklerin saçı sizi hiç cezp etmiyormu. Etmiyorsa bizi sizin saçınız niye taciz etsin eyer biz taciz olup siz olmuyorsanız bunda bir iş var arkadaş. Durun!.......siz birer makine olmadığınıza göre
Hangi erkek tahrik olamayan bir kadınla yatmak ister ki….
Eeeeeeeeeeeee farkımız nee hadi hadi söyleyin.
Edrkeklerin özelliği ne allahaşkına bir düşünün diyoruz yoook ….
Kimi kadınlar kuranın yüzünü bile görmemiş ama cennete bedavadan gidecek bir yol buldu oh ne hoş! üstelik yoksulluğunu örtecek birde tektiplik……
Yemede yanında dur
baykalın dediği gibi
Tarlanın taşıyla tarlanın kuşunu vuruyor ne desen boş !
Bana ne bana ne verin benim türbanımı ben özgürlük istiyorum. Diye kendini aldattığı yetse razıyız bu kafayla bin yıl daha ne Avrupaya ne amarikaya yetişemiyeceğimiz anlaşılmışlığın ezikliğiyle böylece baş başa kalıveriyoruz…
Yarın döviz fırlayıp cebimizdeki paranın yarısının buhar olduğunu görünce anlayacaksınız o türbanın altında hangi günahların işlendiğini ama iş işten çoktan geçmiş olacak….sevgili bacılarım… işte böyle yüce yaradanım sen aklı bize boşuna vermişsin ahiret işlerini şeyhlerine; dünya işlerini devletine devretmiş insanlardan başka ne beklenir.?
bugünlerde Herkes gömleğini çıkarır gibi aklını çıkardı bedeninden ve çılgınca döndü arkasına ve başladı sana doğru koşmaya sen sanırsın sana koşuyorlar Mirkelam halt etsin yanlarında halada koşuyorlar.ama çaktırmadan seni sollayıp vardıkları yer doğruca sam amcaları oluyor bu nasıl oluyor orasını bir sen biliyorsun birde gene sen…
Bu yaşananlara akıl sır ermez…..
Üç yanlış bir doğruyu alıp götürüyor. Ehh sevgili rabbim on sözün dokuzu yalansa gerisini var sen hayreyle
Ey rabbim eyy yüce yaradanım.
Şikayetim var nolur beni bir dinle…
bu Tayyib bey seni bize referans gösterip bizim oylara talip oldu. Mahsustan bir şiir okuyup hapislere düştü sonra kapı kapı dolaşıp mağdur edebiyatı yaparak vicdanlarımızı taciz etti. Bütün bu Ali Cengiz oyunlarının yetmeyeceğini Erbakan hocanın yanında çıraklık yaparken bildiğinden radikal bir kararla kıblesinin yönünü amarikaya döndürüp milli görüş gömleğini çıkarıverdi.
Eh körün istediği bir göz Allah verdi iki göz deyip amarika başladı yeni oyuncağıyla oynamaya.
Ortadoğu falan filan sonunda derken sabah oluverdi erken. sevr anlaşması çıkıverdi sam amcanın şapkasından…bütün haşmetiyle.
Eeeeeeeeeeeeeeeee nolcek şimdi
Höst diyeceğiz diyemiyoruz adam hooop diyor.
Borumu bu karşındaki hiper bir güç sıkıysa konuş başına çuvalı geçiriveriyor elin oğlu yaa
kaç yıldır çalışmadan üretmeden yangelip yattıniz.. amirkalının vergisiyle dertsiz tasasız yaşadınız Hadi bakalım şimdi pamuk eller cebe….
Yüce rabbim hikmetinden sual olunurmu ama amarikayı yarattın şeytanı niye yarattın diyeceğim günaha girerim diye diyemiyorum..
Tamam abi çalışır öderiz vadeyi uzat sen diyeceğiz adamlar insan değil ki anlasın…
Uzatmayın diyor dediklerimizi yapın bey gibi yaşayın ……………… eeeeeeeeeee
Yani şerefsizliğe rezilliğe katlanırsanız paşalar gibi yaşarsınız demeye getiriyor.
olur emrin olur der gibi konuşuyor bizim büyük orta doğu projesinin atama başbakanı
bu topraklar size çok büyük kesin bi kısmını bakim diyorlar biz duymuyoruz………..
cumhuriyet, demokrasi falan , olurmu lan!....... siz bize benzeyemezsiniz; siz kimsiniz?’’ diye adeta bağırıyorlar ama biz gene duymuyor gibi yapıyoruz………….
adamlar gümrüklerde Müslümanım dedinmi dübürümüze kadar bakıyorlar fakat DTP nin sözde özgürlük adına kimlik üzerinden ülkeyi bölüp parçalamasına arka çıkıyorlar.
‘’sakın ola girmeyin lan! kuzey ırak a’’deyince mecburen duyuyoruz ………..
‘’olur ağam sen sinirlenme girmeyiz’’ der gibi demeçler veriyoruz dünya basınına …….
Yuh!
bildiğimiz en iyi meslek askerlik sonunda onunda içine ettik …
ama pkk amarikanın şımarık piçi gibi davranıyor giriyor vuruyor yakıyor öldürüyor.durmuyorki edepsizler………..
Nasılsa bir ara ayranımız kabaryor asker ayağa kalkıyor sonunda istemeye istemeye meclis ten bir karar çıkıyor.
Sanıyoruz ertesi günü kuzey ıraka girilecek nerdeeeeee?
Amarikan meclisinde onaylanmadan haraketmi olurmuş. ( bizde ne safız yaww allahım)
Yan yattık çamura battık derken nihayet kışın en soğuk günlerinde harekata başlıyoruz
Bıraksalar bağdata kadar gideceğiz.
Üç gün sonra amarika çıkın çıkın demeye başlayınca Anlıyoruz izinin, mizinin palavra olduğunu .
..
Alavere dalavere derken türk askeri geriye
marş marş .
Muhalefet kırk yılda bir muhalefet yapayım derken genel kurmaydan zılgıtı yiyiyor……
Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oluyorda biz görmüyoruz.
Sebebi basit göz her şeyi görür ama kendini göremez…….
biz kafamız kumda türbana özgürlük türbana özgürlük diye diye her şeyi unutuyoruz. allahım işte böyle
Amarika aslında kafaya koymuş bizi dilimleyecek biz ne kadar duymasakta bunu biz hariç herkes biliyor.
Eh ne yapalım bölerlerse bölsünler diyende var olurmu yaw diyende
İkdidarın umrunda değil ama muhalefet çıkıp soruyor Allah için
torunlarımız ne olacak sam amca …
‘’en azından yarınız Avrupalı’’ diyorlar…….
Muhalefet kös kös burnunun ucuna baka dursun……
aha diyorum bu halk bunun hesabını keser artık iktidara diye bilmiş bilmiş konuşuyorum orda burada………
Anaaaaaaaaaaaaaa. Oda ne Bir bakıyorum yurdumun %47 si her şeye dünden razı .
. Aman allahım bu bir kabus olmalı diyorum içimden ve kanter içinde 29 mart ta uyanıyorum çok şükür.
hala o derin uyykunun sersemliği gitmedi ama ciğerlerime yüzde 38 lik oksiceni çektikçe açılacağım kuşkusuz
Evet sevgili rabbim işte böyle
İçimizide dışımızıda sen bilirsin
Gerisini ne sen sor ne ben söyliyeyim.
Sana sığınır sana güvenrim….
Hamdolsun verdiğin nimetlere
Amiiinnnnnnnn.
ayazoglum
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Av.Tayfun Eyilik tarafından (29-04-2009 Saat 08:08:50 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: eksik kalan iki satırım.
Savundukları kişi,savunanın aslını ortaya koyuyor.Aşağıdakiler gazete ve internetten birkaç alıntı, birde şu adres videoyu izleyin sonra düşünün kim suçlu kim değil?
Cumhuriyet DüşmanıBizim çocuklar açmı kalsın be! . Kes ulan sesini . Sana üç nokta koyarım . Otur ulan oturduğun yerde, herşeye burnunu sokma; “Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli ...
1- izmir tcdd liman taşıma ihalesi
tcdd izmir liman'ı için, yıllık 70 milyon dolarlık yükleme-boşaltma işleri için ihale hazırlığı yapılıyor. daha sonra ihaleden vazgeçiliyor. ihalesiz olarak 15 yıllığına reha denizcilik ve raden lojistik isimli 2 şirkete veriliyor. şirketlerin, 15 yılın sonunda arzu ettikleri takdirde 15 yıl daha ise devam edebileceği sözleşmede yer alıyor. (toplam 30 yıl süreli) toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık iş, ihalesiz veriliyor. bu firmalardan biri, sözleşme tarihinden 2 gün önce kuruluyor, diğeri de aynı gün kuruluşu gerçekleşiyor.
2-aycell-aria birleşmesi
aycell-aria birleşmesinden doğan avea'nın yaklaşık 3 milyar dolarlık zararı, hazine'ye yüklendi. başbakan recep tayyip erdoğan, başbakanlık teftiş kurulu'nun, kamuyu zarara uğratan ve "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal suçu? işlediği öne sürülen aycell yöneticilerinin, savcılığın soruşturma istemine onay vermedi.
3-ibb araç sigorta ihalesi
istanbul büyükşehir belediyesi'nin, ağır taşıtlar için sigorta ihalesi, 197 milyar lira ile akp istanbul milletvekili alaattin büyükkaya'nın önceden ortağı olduğu büyükkaya sigorta aracılık a.ş'ye veriliyor.
4-tcdd istasyon yenilemesi
tcdd'den 10 istasyon yenileme ihalesi akp kadın kolları mkyk üyesi emine alioğlu'na veriliyor. bu akp'li müteahhit hanım, aynı zamanda fakirlere verilen yeşil kart sahibi. önce devletten yeşil kartı alıyor, sonra da 10 istasyon yenileme ihalesini alıyor.
5-tmsf otel ihalesi
tmsf, ceylan grubu'ndan, banka borcuna karşılık 52,5 milyon dolara antalya'daki deluxe resort otel'i alıyor. ekspertif(uzman) raporunda, bu otele 52.5 milyon dolar fiyat biçiliyor. tmsf, aynı oteli bu sefer 25.3 milyon dolara ulusoy grubuna satıyor. devlet 27 milyon dolar zarar ediyor.
6-derince arazi alımı
özelleştirme idaresi, yarımca porselen arazisi'ni, 30.5 milyon dolara bir özel şirkete satıyor. devlet kuruluşu erdemir, 82 milyon dolara aynı araziyi, bu sefer söz konusu özel şirketten satın alıyor. devlet, 52 milyon dolar kendi arazisinden zarar ediyor. ve erdemir yönetimi, 2 yıldır bir liman için arazi aradıklarını ifade ediyor, 20 gün içinde en pahalısını seçiyor. yani hülle yapılıyor. devlet(dikkat!)şirketi olan erdemirin 2 yıldır istediği devlet(dikkat!) arazisi, önce özel bir şirkete satılıyor, sonra o şirketten geri alınıyor!
7-seka ihalesi
fabrika, 30 haziran 2003'te 1.1(onbir değil, bir-nokta-bir) milyon dolara albayraklar a.ş'ye satılıyor. özelleştirme idaresi, piyasa değerini 51 milyon dolar olarak belirliyor. albayraklar ailesinin akpyi açıkça desteklediği biliniyor.
8-halkbankası'nda 30 milyon dolarlık zarar
devlet bakanı ali babacan'a deniyor ki: "net holding'in 30 milyon dolarlık kredisinin geri alınması gerekiyor ve hemen müfettiş görevlendirilerek olaya el konulması gerekiyor, aksi takdirde zaman aşımına uğrayacak dava!" ve tbmm yolsuzlukları araştırma komisyonu'nca ve resmi yazılar gönderiliyor. bu uyarılara rağmen, ali babacan tarafından bir işlem yapılmıyor ve 30 milyon dolar gibi bir alacak zaman aşımına uğruyor.
9-trilyonluk buğday vurgunu
şirketler toprak mahsulleri ofisi'nden (tmo) 140 bin liraya 'sadece' ihracat(buraya dikkat) yapmak kaydıyla, aldıkları 10 bin ton buğdayı, ortalama 300 bin lira fiyatla iç piyasaya sürdüler. toprak mahsulleri genel müdür vekili ismail kemaloğlu ise, şirketlerin haksız kazanç sağlamasını "ihraç etmek için ucuza alınan buğdaylarla şirketler, istediğini yapabilir? diye trilyonluk vurgunu savundu.
10-mavi akım doğalgaz ek protokolü
19 kasım 2003(yani akp iktidarda) tarihinde, ruslarla ek protokol imzalanıyor. türkiye, "f1 formülü? nden vazgeçip, rusların istediği fo'yu kabul ediyor. ve 1 nisan 2005 tarihi itibariyle 8,5 milyar dolar fazladan ödemeye türkiye razı oluyor. ana muhalefet partisi, konuyla ilgili gensoru verdi erdoğan bizzat oylamaya katılıp, gensorunun reddedilmesini sağladı.
11-aycell-sıemens anlaşması
siemens'ten alacağı 10 milyon euro'nun tahsili için harekete geçen aycell(aycell o sırada devlet şirketi tmsfde), bakan binali yıldırım'ın engeline takıldı. aycell, 2001 yılında siemens ile sözleşme imzaladı. ancak, siemens yükümlülüklerini yerine getirmedi. hukukçular, bu nedenle siemens'in günlük 96 bin euro ceza ödemesi gerektiğini belirledi. miktar artınca, aycell alacağını tahsil etmek için girişimlere başladı. devreye bakan yıldırım girdi. aycell yönetimi, apar topar değiştirildi, alacaklar rafa kaldırıldı.
12- istanbul'daki vurgun
istanbul ataşehir'de mülkiyeti emlak gayri menkul yo'ya ait olan binlerce daire, tapuda satış fiyatlarının ortalama 8 kat altında gösterilerek yaklaşık 20 milyon ytl vergi kaybı yaratıldı. bu işlemlerde daireler ortalama 250 bin ytl'ye satılırken, tapu kayıtlarında satış bedelleri 25 bin ile 35 bin ytl arasında gösterildi.
13-bingöl deprem konutları
bingöl'de toplu konut idaresi başkanlığı'nca 2016 konut inşa ediliyor. tanesini 38 milyardan yaptırıyorlar. tobb da aynı yerde ve aynı projeyle 480 konut yaptırıyor ve aynı konutu 30 milyara mal ediyor. 1 konutta 8 milyar fark oluşuyor. başbakan'ın açılışını yaptığı bu konutlar daha içine girilmeden çürüyor. 8 ile 2016yı çarptığımızda çıkan sayı, bizim cebimizden de çıkan sayı aynı zamanda! sayın başbakanımız, bu olayda "biz yolsuzluklarla en çok uğraşan hükümetiz, tüm hortumları tıkadık, ee tabi her yere yetişmemiz mümkün değil haliyle, o yüzden bazı yolsuzluklar bizden habersiz devam edebiliyor ama bunlarla da uğraşacağız." diyemez! çünkü o yolsuzluğun yapıldığı inşaatları bizzat o açtı yaptığı gövde gösterili törenlerle.
ve daha niceleri........
O masum,dürüst,şerefli insanlar, işgal altında topraklardan bir millet yaratmış Atatürk ve devrimlerine bağlı faaliyetlerini sürdürürken,ekmeğini yediği topraklara ihanet etmeksizin sahip çıkarken,belki de gelişen süreçten duydukları kaygıyla, laik-demokratik hukuk devletinde üreyen cumhuriyet düşmanlarına karşı bir parti kurma çalışmalarını yürütürken, AKP iktidarı tarafından bu konuma sürüklendiler. Onlar Ergenekonda yargılatılırken, kimlerin nelere konduğu, nelere kastettiği ölçülülük ilkesinden hala tartışılabiliyor mu?
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
TRT, 23 Nisan başta olmak üzere bütün ulusal bayramlarda özel yayın yapmaktan vazgeçmiş... Şaşırdınız mı?
Mustafa Mutlu Vatan G.Z.T
23/ Nisan/ 2009
hiç şaşırmadım mehmet kardeş daha,daha,daha acıtacak olaylar bekliyorumm.
ama şunu söyleyeyim
bu arada beyinler bir numara büyüdü.
o yüzden belleğimiz,
blincimize daha fazla veri göndermeye başladı.
zekamız bakalım bu durunu nasıl işleyecek.
bunu 17 mayısta göreceğiz.
Öztürk'e göre tüm namazlar sakat
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk söyledikleriyle hem Marduk efsanesini doğruladı, hem de imamları çok kızdıracak açıklamalar yaptı. "Namaz kıldırmak için para alan insanların kıldırdığı namaz geçersiz" dedi.
Nuri Hoca şaşırmış!
Hem çağa uyun diye telkinde bulunur hem de ücretli namaz kıldıran memurun kıldırdığı namaza sakat diyor, o halde kendi telkinleri de sakat değil midir?
Şimdi tarihte ufak bir ''sözcükler''gezintisi yapalım. Neden yapıyorum konu çok dağılmışta ondan unutmayın konumuz kadın... Ha ben forumu unutmuşum oda ayrı tabiiki...
Kadının yeri soğumadıkça erkek, kadının oturduğu yere oturmamalıdır.
Kadınlara dini Bilgiler sayfa 24
Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.
İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239
Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz. Hafız Zehebi-Büyük Günahlar- Sayfa 187
Kadınların dinleri ve akılları eksiktir. Sahihi Buhari
Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.
Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003
Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. Sahihi Buhari
Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.
Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003
Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennete girer. Riyazus Salihin
Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıkları na, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir. Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88
Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720
Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805
Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin. Sahihi Buhari
Takma saç takan, taktıran, kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir. Ebu Davud, Tereccul, 5
Eğer bir kadın peruk takarsa, eğ er kol ve yüzüne dövme ya da ben yaparsa, yüzünden ve kaşlarından cımbızla kıl aldırırsa, yüzüne güzellik vermek için şekil değiştirirse lanetlenmiştir.
İmam Şarani Uhudul Kubra Sayfa 313, 867, 889
Kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur. İbnül Cevzi, Mevzuat, II/282-283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak, Tenzihü'ş-Şeria, II/212-213
Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmak arzusu gelir.
İmamı Gazali-Kimyayı Saadet sayfa:178 İbn Ebi Şeybe, Musannaf, IV/II, 420
Biraz daha istermisiniz ?
Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:
1-Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
2-Hiç çıkmamış gibi davrana,
3-Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
4-Kalabalığa karışmaya,
5-Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya,
6-Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura,
7-İşini bir an önce bitirip evine döne, İmamı Gazali İhyayı Ulumuddin 2/290
KADININ EN MAKBULÜ KOYUN CİNSİDİR
1-Giyim kuşam hevesinden maymun.
2-Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.
3-Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.
4-Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.
5-Evden eşya sattığından fare.
6-Erkeklere hile kurduğundan tilki.
7-Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.
İmamı Gazali- İhyayı Ulumuddin
Sana kadınların aybaşı halini sorarlar. De ki: O bir ezadır. Aybaşı halinde kadınlardan uzak durun ve onlar temizleninceye kadar kendilerine ya klaşmayın. Bakara Suresi-222
Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dini Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü'ş Şeria II, 210
Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar. İbn Arrak II, 215
Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla işah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18
Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin. İbnü'l Cevzi, Mevzuat II, 269
Kişi kadınını yatağa davet eder de kadın kaçarak eşi sinirli bir şekilde gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lanet eder. Sahihi Buhari 9/36
Bir kadın kocasından boşanırsa o kadına cennet kokusu haram olunur.
Kadınlara Dini Bilgiler sayfa 61
Bir hadis de şöyle der: 'Camiye gelirken kokulanan kadın evine dönüpte cünüplükten ötürü boy abdesti alır gibi yıkanmadıkça, Allah katında onun namazı kabul olmaz.'
Avnül mabül 11/230
Kadınları aşağılayan bu hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Diyanet'in kadınlarla ilgili hadisler konusunda (doğruları uydurmalardan ayırma konusunda) bir çalışması olduğunu basında okumuştum. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Kadınları aşağılayan bu hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Diyanet'in kadınlarla ilgili hadisler konusunda (doğruları uydurmalardan ayırma konusunda) bir çalışması olduğunu basında okumuştum. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
Aynen katılıyorum uydurma olduklarına ; ama maalesef kabul gördükleride bir gerçek... Diyanet ben bildim bileli bu çalışmayı yapıyor amma bir türlü bitmiyor... Ya uyutuyor ya ''bazı güçler'' engel oluyor.
İslam peygamberi ne güzel demiş...
'' Ben size geceleri bile gündüz gibi aydınlık yapacak bir din bırakıyorum...''
Ama gelin günümüze bakın bırakın geceyi aydınlatmayı aydınlık günleri bile karartıyor...
,
turk turbanli hikaye,
türk türban bayan hikaye sekiz,
hayvan pornnsu,
https:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53,
yunan pornnsu,
am sikken turbanll kadln,
cuce kiz pornnsu,
turk turbanli kadnlarla,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11,
yandik biz pornnsu indir,
ilknur pronsu,
Nesrini pornnsu,
ALMAN PORNNSU INDIR,
asker pornnsu indir,
rus.pornnsu.indir,
hamile pornnsu,
turk turbsnll sm resim 17lik,
turbanll,
amerikan pornnsu,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Bu iktidarın liderinin de yani RTE nin de mezun olduğu okulların zihniyetini işte böyle yansıtoyorlar. Amaçları bunu dimek bunu zorlamak sonra normal...
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku