Merhaba, yeni bir başlık açmak istemedim pek benzer bir olay olmasada bir olay da benim başıma geldi ve hakkımda kamu davası açıldığını geçen gün öğrendim. 2006 yılında birisinin adına internet üzerinden bir kredi kartı başvurusu var ve bu kart daha sonra birilerinin eline geçiyor sonra kullanılıyor ve sonrasında ismin sahibine borç gidince o da böyle bir karta başvurmadığını belirtiyor ve sonra inceleniyor benim ip çıkıyor sonra 2007 de bir gün eve polisler geliyor evi arayacaklarını ve hard diski kontrol edeceklerini söylüyorlar sonra ben ifade veriyor ve evime geri dönüyorum 1 hafta sonra incelenen hard diski alıyorum ve polisler olumsuz bir durum olmadığını belirtiyorlar. Sonra 1 sene geçiyor ve evime bir iddaaname geliyor ağır ceza mahkemesinde adıma bir dava açılmış ve ben sanık oluyorum.
Ailemin huzuru ve benim huzurum bu olaylar üzerine kalmadı. Ben kendimi biliyorum ve ne karta başvurdum ne kartı aldım ne de harcadım. Benim evimde benden başka bilgisayarı kullanan yok wireless kullanmıyorum ve ip adresi sana ait denilerek bu şekilde bir suçlama ile karşı karşıyayım.
1- ip adresi nasıl bana ait oluyor ve bu bilgiler ve sistemlerin %100 çalışabilirliği kanıtlanmışmı.
2- bu kartı kim nasıl teslim alıyor ?
3- Yapılan harcamalar kontrol edilmemiş mi nasıl oluyorda bu kadar kolay bir suçlama ile karşı karşıya kalıyorum.
4- Benim duruşmaya çağırılmam sanık olmam ailemin ve kendi huzurumun bozulması avukat parası gibi maddi ve manevi zarara uğratılmam şahsıma yapılan bu zararın karşısında ne gibi haklarım mevcut.
Bu güne kadar polisle ne de mahkeme ile bir ilişkisi olmayan ve güzel bir mesleği geleceği parlak bir mühendis olan ben ilk duruşma gününü bekliyorum ve istemesemde takıyorum bunu kafaya psikolojim bile bozuldu, yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.
Merhaba, yeni bir başlık açmak istemedim pek benzer bir olay olmasada bir olay da benim başıma geldi ve hakkımda kamu davası açıldığını geçen gün öğrendim. 2006 yılında birisinin adına internet üzerinden bir kredi kartı başvurusu var ve bu kart daha sonra birilerinin eline geçiyor sonra kullanılıyor ve sonrasında ismin sahibine borç gidince o da böyle bir karta başvurmadığını belirtiyor ve sonra inceleniyor benim ip çıkıyor sonra 2007 de bir gün eve polisler geliyor evi arayacaklarını ve hard diski kontrol edeceklerini söylüyorlar sonra ben ifade veriyor ve evime geri dönüyorum 1 hafta sonra incelenen hard diski alıyorum ve polisler olumsuz bir durum olmadığını belirtiyorlar. Sonra 1 sene geçiyor ve evime bir iddaaname geliyor ağır ceza mahkemesinde adıma bir dava açılmış ve ben sanık oluyorum.
Ailemin huzuru ve benim huzurum bu olaylar üzerine kalmadı. Ben kendimi biliyorum ve ne karta başvurdum ne kartı aldım ne de harcadım. Benim evimde benden başka bilgisayarı kullanan yok wireless kullanmıyorum ve ip adresi sana ait denilerek bu şekilde bir suçlama ile karşı karşıyayım.
1- ip adresi nasıl bana ait oluyor ve bu bilgiler ve sistemlerin %100 çalışabilirliği kanıtlanmışmı.
2- bu kartı kim nasıl teslim alıyor ?
3- Yapılan harcamalar kontrol edilmemiş mi nasıl oluyorda bu kadar kolay bir suçlama ile karşı karşıya kalıyorum.
4- Benim duruşmaya çağırılmam sanık olmam ailemin ve kendi huzurumun bozulması avukat parası gibi maddi ve manevi zarara uğratılmam şahsıma yapılan bu zararın karşısında ne gibi haklarım mevcut.
Bu güne kadar polisle ne de mahkeme ile bir ilişkisi olmayan ve güzel bir mesleği geleceği parlak bir mühendis olan ben ilk duruşma gününü bekliyorum ve istemesemde takıyorum bunu kafaya psikolojim bile bozuldu, yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.
Malesef ülkemizde ki bilişim suçları yargılamasında sadece suçu işleyen ip adresinin size ait olması sizin hakkınızda soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için yeterli delil kabul ediliyor.Ancak Ceza Kanunumuzda yeralan bilişim suçu maddelerinin çok genel düzenlenmesi sebebiyle herkes bu suçlardan ceza alabilieceği gibi ,suçu işleye herkesde bilinçli bir savunmayla beraat edebilmektedir.
IP adresinin size ait çıkmasının bir çok nedeni olabilir, bunlardan en basiti wireless modeminize başkası tarafından girilmiş olmasıdır bu durumda modeminizin giren bilgisayarların log larını yani kayıtlarını tutan bir modem olması için dua etmekten başka şansınız yoktur.
Eğer bu özelliklere sahip bir modemse suçun işlendiği tarihte modeminize başka bir bilgisayar tarafından girildiğini ve sizin masum olduğunuzu kanıtlamanız için bir fırsatınız doğacaktır.
Aksi takdirde saydığınız diğer seçnekler yoluyla beraat etmeniz biraz uzun ve uğraşlı olacaktır.
Malesef ülkemizde ki bilişim suçları yargılamasında sadece suçu işleyen ip adresinin size ait olması sizin hakkınızda soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için yeterli delil kabul ediliyor.Ancak Ceza Kanunumuzda yeralan bilişim suçu maddelerinin çok genel düzenlenmesi sebebiyle herkes bu suçlardan ceza alabilieceği gibi ,suçu işleye herkesde bilinçli bir savunmayla beraat edebilmektedir.
IP adresinin size ait çıkmasının bir çok nedeni olabilir, bunlardan en basiti wireless modeminize başkası tarafından girilmiş olmasıdır bu durumda modeminizin giren bilgisayarların log larını yani kayıtlarını tutan bir modem olması için dua etmekten başka şansınız yoktur.
Eğer bu özelliklere sahip bir modemse suçun işlendiği tarihte modeminize başka bir bilgisayar tarafından girildiğini ve sizin masum olduğunuzu kanıtlamanız için bir fırsatınız doğacaktır.
Aksi takdirde saydığınız diğer seçnekler yoluyla beraat etmeniz biraz uzun ve uğraşlı olacaktır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, wirelless bir modem kullanmıyorum, kovuşturma yapılsın ben kendimi biliyorum bu olaylarla herhangi bir alakam olmadığını başvuru yapılan kişinin bilgilerini bilebilmem, kartın elime geçmesi, yapılan harcamalar ile hiç bir alakam olmamasına rağmen uzun ve uğraşlı olması derken ne kadar bir süre geçer sizce tahmininizce, tanıdığım bir avukata vekalet verdim dosyayı alarak inceleyecek kimi konunun uzmanları ile görüştüğümde bana bunun 1-2 celp de sonuşlanabileceğini belirttiler.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, wirelless bir modem kullanmıyorum, kovuşturma yapılsın ben kendimi biliyorum bu olaylarla herhangi bir alakam olmadığını başvuru yapılan kişinin bilgilerini bilebilmem, kartın elime geçmesi, yapılan harcamalar ile hiç bir alakam olmamasına rağmen uzun ve uğraşlı olması derken ne kadar bir süre geçer sizce tahmininizce, tanıdığım bir avukata vekalet verdim dosyayı alarak inceleyecek kimi konunun uzmanları ile görüştüğümde bana bunun 1-2 celp de sonuşlanabileceğini belirttiler.
Bilgiler için tekrar teşekkürler javier21,
Uzun ve uğraşlı dememin sebebi ülkemizde bu konularda bilgili hukuk elemanlarının azlığı sebebiyle dosyaların devamlı bilirkişilere gönderilmesi ve bu bilirkişilerin bazılarının da konu üzerinde yeterli bilgiye sahip olmadıkları gerekçesiyle dosyayı iade etmesi sonucunda bilirkişi aşamasının uzamasındandır.
O yüzden bu olayda size ilk tavsiyem hakkınızda açılan dava dosyasındaki ilk inceleme ve eğer varsa bilirkişi raporlarını okumanız ve buraya yazmanız olacaktır.Çünkü duruşmada dikkate alınacak ve belkide sizin suçsuzluğunuzu kanıtlayacak en önemli bilgiler bu raporlarda yer almaktadır.
ip klonlama diye bişi olmaz olsa olsa sizi zombieolarak kullanmışlardır yada wires kullanıyorsanız sizin modeminizden işlemleri yapmışlardır ancak her iki durumdada pc nizin incelenmesi sonucunda bu durumlar ortaya çıkacaktır.
Öncelikle 4 5 aydır mutsuz giden bir evliliğim var o yüzden sürelki sitenizi takip ediyordum. Eşim dün aniden eve geldi msn im açıktı tabii o msn yi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku