Hollanda'da bir hafta içerisinde ikinci kez, Müslüman öğrencilerin eğitim gördüğü bir ilkokul hedef alındı. Hollanda'da yönetmen Theo Van Gogh'un öldürülmesinin ardından Müslüman topluma karşı başlayan saldırılar sürüyor. Son bir hafta içinde ikinci kez, Müslüman öğrencilerin eğitim gördüğü bir ilkokul hedef alındı. Okul binası kundakçılar tarafından ateşe verildi.
Uden kasabasındaki okuldan yükselen alevleri söndürmek için itfaiye görevlileri büyük çaba sarfetti.
Okulun duvarına, cinayet sonucu öldürülen yönetmen Theo Van Gogh'a atfen, "Theo huzur içinde yat" cümlesi karalanmıştı.
Ancak bina alevler arasında yok oldu.
Müslümanların bulunduğu yerler son hafta içinde bir dizi saldırının hedefi oldu.
İslam'a eleştirel bir bakış sunan Theo Van Gogh'un öldürülmesinden bu yana, Hollanda'da gerilim tırmanıyor.
İslami binalara düzenlenen saldırıların ardından, bir İslamcı grup Hollanda'ya saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu.
Göçmenlikten sorumlu bakan, artan gerilim hakkında konuşmak üzere, Müslüman gruplarla biraraya gelmişti.
Hollanda'da gerilim, yönetmen Theo Van Gogh'un geçen hafta öldürülmesinin ardından başlamıştı.
İslam toplumlarında kadına yönelik tutumu eleştiren bir film çeken ve filminde yarı çıplak bir kadının vücudu üzerinde Kurandan ayetlerin yer aldığı görüntülere yer veren yönetmen Theo Van Gogh, bıçaklanarak öldürülmüştü.
Bu olayın ardından, camilere ve Müslümanların gittiği bir okula saldırılar düzenlenmişti.
Theo Van Gogh için dün bir cenaze töreni düzenlendi.
Ülkede tırmanan gerilim nedeniyle, törenin yanısıra yüzlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi de yapıldı.
Van Gogh'un cenazesi ailesi ve arkadaşlarının katıldığı özel bir törende yakıldığı sırada, protestocular da yönetmenin öldürüldüğü yerde biraraya geldi.
Göstericiler, Hollanda'da farklı fikirlere hoşgörü gösterilmesi ilkesine bağlılıklarını ifade ettiler.
Protesto gösterisine Müslümanlar da katıldı.
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees
Terör örgütü PKK’ya aşırı hoşgörülü yaklaşımıyla bilinen Hollanda, Eindhoven yakınlarındaki küçük bir kasabada terör örgütü PKK’nın silahlı eğitim yapılan kampına baskın düzenleyerek şaşırttı.
Baskında 29 PKK''lı gözaltına alındı.
Operasyonlara devam ediliyor.
ŞAŞIRTAN BASKIN Hollanda’da terör örgütü PKK’nın silahlı eğitim yaptığı bir kamp ortaya çıktı.
Her platformda PKK’ya destek veren Hollanda, kampa bir baskın düzenledi: 29 kişi gözaltında.
“PKK’lı teröristleri korumasına alan Hollanda da PKK terör örgütünün silahlı bir eğitim kampı ortaya çıktı.
Silahlı eğitim Boxtel Belediyesi’ne bağlı Liempde kasabasında Mus’donck adlı kampta yürütüldüğü belirtildi.
TERÖR YATAĞI Hollanda polisi, terörle mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar sırasında, Eindhoven yakınlarındaki küçük bir kasabada terör örgütü PKK’nın silahlı eğitim yapılan bir kampını ortaya çıkardı.
Verilen ilk bilgiye göre, silahlı eğitim Boxtel Belediyesi’ne bağlı Liempde kasabasında Mus’donck adlı kampta yürütülüyordu.
Polisin kamp çevresini kontrol altına aldığı ve araştırmaların devam ettiği belirtildi.
Olayla ilgili olarak, kimlikleri açıklanmayan 29 kişi gözaltına alındı.
Boxtel Belediye Başkanı’nın verdiği bilgiye göre, örgüt kampı, ülke çapında terör faaliyetlerine karışanların ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında belirlendi.
KOYNUNDA BÜYÜTMÜŞTÜ Batı’da PKK’nın diplomatik sözcülüğünü yapan sürgündeki Kürt parlamentosu da 12 Nisan 1995’te Hollanda’nın Lahey kentinde kurulmuştu.
Geçtiğimiz günlerde Hollanda Mahkemesi, PKK üyesi Nuriye Kesbir’in yargılanmak üzere Türkiye’ye iade edilmeyeceğine karar vererek terör örgütüne verdiği desteği bir kez daha gözler önüne sermişti.
Terör eylemleri nedeniyle son günlerde başı ağrıyan Hollanda polisinin, teröristlere karşı düzenlediği bir operasyonun ardından PKK’nın silahlı eğitim kampı ortaya çıktı.
Bu arada PKK’nın elebaşı Öcalan’ın davasının gerekçeli kararında Hollanda ile ilgili olarak söylediği cümleleler unutulmadı.
APO ANLATMIŞTI Gerekçeli kararda şöyle deniliyordu: “Sanık sorgu ve savunmalarında, Hollanda ve Belçika yetkilileri ile görüşmediğini, ancak her iki ülkede PKK terör örgütünün çok güçlü temsilciliğinin bulunduğunu, legal görünüm vermek için devreye dernekleri soktuklarını, kiralanan evlerde örgütün siyasi eğitim verdiğini, Hollanda ve Belçika yetkililerinin bu duruma ses çıkarmadıklarını, temsilciliklerinin ERNK adına her iki ülke yetkilileri ile de görüştüklerini, ERNK’nın bu ülkelerde resmi bürolarının olduğunu ve ERNK’nın PKK’nın yan kuruluşu olduğunu bu ülkelerin açıkça bildiğini anlatmıştır.
Sanık bu ülkelerdeki örgüt evlerine kalabalık gruplar halinde örgütsel eğitim verildiği için, Belçika ve Hollanda yetkililerinin haberi olmaksızın bu faaliyetleri yürütmenin imkansız olduğuna da vurgulamıştır.” APO''NUN İTİRAFI : HOLLANDA PKK''YI HEP DESTEKLEDİ Terör örgütü elebaşı sanık Abdullah Öcalan İmralı’da yargılandığı davanın 5.gün duruşmasında Hollanda’nın PKK’ya nasıl kuçak açtığını anlatmıştı.
İşte savcıların sorularına APO’nun cevapları: Savcı Okyay: Hollanda ve Belçika’daki eğitim kamplarının sorumluları kimlerdir? Bu konuyu açar mısın? Öcalan: Hollanda’nın eski kırsal alanlarında villalar vardı.
Oralar kiralanıyordu.
Onlar temas kuruyordu.
Öcalan: Legal oluşumlar aracılığıyla dernekler vasıtasıyla.
Dernekler buraları bulmamızda yardımcı oluyorlardı.
Buralarda siyasi eğitim veriliyordu.
Savcı Okyay: Hollanda makamları bunu biliyor muydu? Öcalan: Siyasi eğitim yasak değildir, Hollanda makamları ses çıkarmaz.
Savcı Okyay: Hollanda yetkilileriyle görüştünüz mü? Öcalan: Bir, iki Hollandalı gazeteci ile görüştüm, röportaj yaptım.
Gerek Hollanda, gerek Belçika’da çok güçlü temsilciliklerimiz vardı.
Bu temsilciliklerimiz, ERNK adıyla çalışıyordu.
Zaten ERNK’nın birçok ülkede temsilcilikleri var.
Bunun PKK’nın yan kuruluşu olduğunu biliyorlardı.
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees
Hollanda'da olanlarin Turkiye'nin AB uyeligi icin de sorun cikaracagini dusunen bir yorum okudum. Bu tur olaylari butun Musluman toplumlarina mal ediyorlar. Asirilar, makul cogunlugu tanimlar hale geldi.
Türkiye'nin üyeliği etkilenir diye düşünmüyorum. Zaten bizi sevinerek kimse almaya çalışmıyor Avrupa'da. Zamanında Türkiye'nin üyeliği için uğraşan Hollanda, Yunanistan'ın da girmemesi için yanımızda bulunmuştur.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Hollanda'da şiddet olaylarına karşı bir yandan da birlik çağrıları yapılıyor...
Hollanda’da yönetmen Theo van Gogh’un öldürülmesinin ardından yaşanan şiddet dalgası, aslında çokkültürlü yaşamaya alışkın bu ülkenin korkulu günler geçirmesine neden oluyor. AB de Hollanda’da yaşananlardan huzursuz..
Hollandalı yönetmen Theo van Gogh’un önceki hafta öldürülmesinin ardından yaşananlar, hoşgörülü olarak bilinen Avrupa’nın bu küçük ülkesini tam anlamıyla karıştırdı. Düzenlenen operasyonlar sonucu yakalanan cinayet zanlılarının radikal İslami bir örgüte üye olduğu şüpheleri ise ülkede ”İslami terör” endişesine neden oluyor. Hollanda basınında yer alan haberlere göre, aşırı grupların van Gogh’tan sonraki hedefi İslam’ı eleştiren Somali doğumlu ve Hollanda’da liberal partiye mensup olan milletvekili Ayaan Hirsi Ali ve bağımsız milletvekili Geert Wilders. Hollanda başsavcılığı ise bu iddiaları doğrulamadı. Ancak van Gogh’un cesetinin yanına bırakılan mektupta Ayaan Hirsi Ali tehdit edilmişti.
Hollanda’da korkulu günler
Hollanda’yı karıştıran van Gogh cinayetinin ardından yaşanan şiddet dalgası ise devam ediyor. Hollandalı yetkililer önlem almaya çalışsalar da her gün yeni bir olay ekleniyor. Ya bir cami hedef alınarak kundaklanıyor ya da misilleme olarak kiliselere yönelik saldırılar düzenleniyor.
Hollanda’da ”İslami terör” endişesine neden olan olaylar yüzünden ülkede aktif İslami grupların olup olmadığı yönünde tartışmalar yapılıyor. Polis bu amaçla birçok aşırı dinci olduğundan şüphe ettiği kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. 16 milyon nüfuslu Hollanda’da yaklaşık 1 milyon Müslüman yaşıyor. Tahminler doğrultusunda bunlardan 47 bininin radikal dinci olduğu sanılıyor. Hollanda gizli servisinin bilgilerine göre ise bu kişilerden 100 ila 200‘ü de radikal gruplara üye. Hollandalı politikacılar ise saldırılara karşı birlik çağrıları yaparak, Hollanda toplumunu yatıştırmaya çalışıyor. Bu çağrılar üzerine şimdi Hristiyan ve Müslümanlar‘dan oluşan bir ittifak, ”barış içinde birarada yaşama” sloganıyla Aralık ayında bir barış yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor.
AB yaşananlardan huzursuz
Hollanda’da yaşanan olaylar yüzenden Avrupa Birliği’de huzursuz. AB‘nin Adalet İşlerinden Sorumlu Komiseri Antonio Vittorino, şiddet olaylarının diğer Avrupa ülkelerine de sıçrayabileceği konusunda uyardı. Vittorino’nun sözcüsü yaptığı açıklamada Hollanda’da yaşananların AB’nin tümünü ilgilendirdiğini söyledi.
<span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>Bir başka haber endişe verici şimdilik sadece izliyorum</span id='hl'>
Kampın bulunduğu köyün bağlı olduğu Boxtel kasabasının Belediye Başkanı Hommelen, düzenlediği basın toplantısında, gözaltına alınanların genç yaştaki kişiler olduğunu belirtti, ancak kimlikleri hakkında bilgi vermedi.
Gözaltına alınanların ne zamandan bu yana kampta bulundukları hakkında bilgi vermekten kaçınan Belediye Başkanı, operasyonun yerel
saatle sabah 06.00'da başladığını ve polisin herhangi bir direnişle karşılaşmadan tamamlandığını söyledi.
Van Hommelen, PKK'nın askeri amaçlı kamp kurduğunu önceden bilmediğini, ancak polisin birkaç gün önce kendisine bu konuda haber verdiğini söyledi.
Terör örgütü PKK'nın askeri amaçlı eğitim yaptığı kampın turistik amaçlı olduğunu ve kimsenin dikkatini çekmeyecek şekilde çok sakin bir yerde bulunduğunu anlatan van Hommelen, örgütün belki de bu nedenle
burayı tercih etmiş olabileceğini ifade etti.
Van Hommelen, PKK'nın kampta silahlı eğitimden çok fiziki ve teorik eğitim yaptığının tahmin edildiğini kaydetti.
Kampın bulunduğu Liempde köyünden bazı görgü tanıkları da, kampta 20-25 yaşlarında 30'ar ve 40'ar kişilik kadınlı erkekli grupları zaman zaman bisikletle bölgeden geçerken gördüklerini söylediler.
Polisin halen kuşatma altında tuttuğu ve hakkında araştırmalarını sürdürdüğü kamp, esas olarak turistik amaçlı kullanılıyor. Kampın etrafı tamamen ağaçlarla çevrili olduğu için dışarıdan fark edilmiyor
ve genel ulaşım yollarının dışında yer alıyor.
Eindhoven yakınlarındaki Boxtel kasabasına bağlı Liempde köyünün hemen yanında etrafı ormanlar çevrili ''De Mus'donck'' adlı kampın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, söz konusu mekan, 70 kişiye
kadar gruplar için ideal biri kamp yeri özelliği taşıyor. Sitede, kampın konferans, kurs, grup halinde spor etkinlikleri ve aile
toplantıları için uygun bir yer olduğu belirtiliyor. Kampın içinde su kanalları, kano yapma olanakları, geniş spor alanları ve 33 metre uzunluğunda bir teleferik bulunuyor.
Kamp yerine polis tarafından bu sabah düzenlenen baskınla, PKK'nın askeri amaçlı eğitim yaptığı ortaya çıkarılmış ve kampta bulunun 29 kişi gözaltına alınmıştı.
Hollanda basınında zaman zaman terör örgütü PKK'nın Hollanda'nın değişik yerlerinde kamplar düzenleyerek taraftarlarını eğittiği
yolunda haberler yer almış, ancak bu iddialar hiçbir zaman resmi makamlarca doğrulanmamıştı.
AMSTERDAM (AA) -
Asılan hırsız değil,
yakalanandır. Yasalar bal arisini mahkum eder, esek arisini beraat ettirir.
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini etkilemeyeceği konusunda hemfikirim ama "acaba Türkiye'deki terörü etkiler mi?" sorusu aklıma gelmiyor değil. Hatta "Sıra bizde mi demeden edemiyorum"
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku