BURSA OSMANGAZİ KAYMAKAMLIĞINA
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı)
Davacı : ......
Adresi : ......
Tel / Faks : ......
Davalı : Neskar otomotiv san. Ve tic. A.Ş servisi
Adresi : Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa ( Tel : 2807171 )
Şikayetin
Parasal Değeri : 417,82.-TL
Dava konusu : 16 ...... plakalı araca ayıplı hizmet verilerek arızalarının giderilmemesi.
OLAY ;
Yaklaşık üç hafta önce kayınvaldemin üzerine kayıtlı (…… ) 16……. plakalı aracım cumartesi günü çalışmadı. Neskar servisini aradım ve gezici servis talep ettim. Gezici servis geldi yağ eksilmiş dedi 3 litre yağ koydu ( 121.-TL ) aldı ve arabayı çalıştıramadan döndüler. Aracımızı kendi imkanlarımızla çalıştırarak pazartesi günü Neskar ( 0224 280 71 71 ) bursa servisine götürdük. Yetkili servis görevlisi Turgut bey bize döneceğini söyleyip araç hakkında tüm şikayetlerimizi dinledi. ( Aracın bazı sabahlar çalışmaması, yolda giderken motorun durması, motorun traktör motoru gibi çalışması ) Aynı gün beni cepten arayıp motorun 3. contasının yağ kaçırdığını değişmesi gerektiğini, değişmesi halinde bahsetmiş olduğumuz tüm şikayetlerin ortadan kalkacağını söyledi. Tamam dedim. 8 gün sonra parça geldi, haber verdiler aracımı götürdüm. Aynı gün Turgut bey beni cep telefonumdan arayıp motor kapağının çatlak olduğunu ancak motor kapağının da değişmesi halinde araç konusundaki şikayetlerin giderilmiş olacağını söyledi. Tamam dedim. 12 gün motor kapağı bekledik. Aracımı götürdüm yaptılar. Aracımı teslim aldım 417,82.-YT ödedim. Aracımı aldığımın aynı günü araçta hiçbir değişiklik olmadığını fark ettim. Araç yolda giderken motor aniden duruyor, motor traktör motoru gibi çalışıyor, bazı sabahlarda çalışmıyordu. 2 gün sonra aracı servise tekrar götürdüm. Turgut bey, bugün doluyuz yarın getir dedi. ( Araçtaki şikayetlerimin hiçbirinin giderilmediğini belirttim. ) Bana yarın getirin başka arıza çıkarsa ücret karşılığı değiştiririz dedi. Şok oldum. ÜCRET KARŞILIĞI..!! Turgut beye nasıl olur dedim. Bana şu şu parçalar değişince tüm şikayetleriniz giderilmiş olacak diyen siz değilmisiniz dedim. Ses çıkartmadı. Aracı 04.03.2009 tarihinde Neskar servisine bıraktım. Turgut bey bana dönüş yaptı ve motordan yatak vuruntu sesi geldiğini ve istersek hesap çıkartabileceğini kabul edersek yapılabileceğini kabul etmezsek aracın servisten alınmasını talep etti. Aynı gün aracı servisten geri aldık.
Durumu ithalatçı firma GM ye ilettik. +361889100 telefonundan adını vermeyen bir bey tarafından arandım. Şikayetlerimi dinledi. Haklısınız dedi hemen size geri döneceğim dedi ancak bir daha dönüş olmadı.!
06.03.2009 tarihinde Neskar servisin genel müdürü olduğunu söyleyen Ahmet diye biri beni şirketimde ziyaret etmiş, konu hakkında tamamen haklı olduğumu bu durumda Turgut bey ile artık çalışamayacağını ve bu yüzden işten çıkartacağını söylemiş ve aracımın ücretsiz olarak tamir edileceğini söylemiştir. Aynı gün saat 16.00 sıralarında Neskar dan bir bayan aradı ve ücretsiz olarak motordaki arızaların giderilemeyeceğini söylemiştir. Yasal yollara başvuracağımı söylediğimde ise prosedürleri biz sizden daha iyi biliyoruz, istediğiniz yere şikayet edin demiştir.
1.) Araç ilk servise götürüldüğünde tüm araç ile ilgili tüm şikayetler serviste görevli Turgut beye anlatılmıştır.
2.) Aracın yetkili servis tarafından değişmesi istenen tüm parçalar değişmesine rağmen aracın yukarıda belirtilmiş şikayetlerinin hiçbiri giderilmemiştir.
3.) Değiştiği iddia edilen motor 3. contası ve motor kapağı tarafımıza teslim edilmemiştir. ( Servis tarafından bu parçalara el konulmuştur. )
4.) Servise yaptığımız ödeme makbuzları ve faturalar tarafımıza teslim edilmemiştir.
5.) Servis tarafından tüm servis tutanakları tarafımıza teslim edilmediği için şikayette tam tarihler verilememiştir.
6.) Neskar dan garanti kapsamında herhangi bir parça değişimi tarafımızdan kesinlikle istenmemiştir.
7.) Motor gezici servis geldiğinde 3 litre yağ eksiltmiş durumdaydı. Motor yağı asfalta akmış durumdaydı. Araç Neskar a kesinlikle motor yağsız götürülmemiştir. ( Servis 3 litre yağ koyduktan sonra götürülmüştür. )
8.) Tüm değişen parçalar yetkili servisin değişmesi gerektiğini söylediği parçalardır. Tarafımızdan servise hangi parçaların değişmesi hususunda kesinlikle talimat verilmemiştir. Bu konuda ne yazılı nede sözlü beyanımız yoktur.
Hukuki Deliller :- 4822 sayılı Kanunla Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
- Borçlar Kanunu, - Tanık, - Bilirkişi ve her türlü delil. ( Tanık ve Şahitler ; ...........
- Neticei Talep :Yukarıda açıklanan nedenlerle yapılan ayıplı hizmetin giderilmesi ve ücretsiz olarak aracımın yukarıda belirtmiş olduğum şikayetlerinin giderilmesi hususunda karar verilmesini saygı ile talep ederim.
Adı – Soyadı
Eki :
• Ayıplı hizmete ait 4 adet servis tutanağı ( diğer hiçbir belge ve parça tarafıma teslim edilmemiştir. )
• 1 adet iadeli tahahütlü gönderilen ihtarname ve 1 adet iade tahahüt posta belgesi.
Tüketici mahkemesine verilmek üzere dilekçe hazırladım. Sizce uygunmu.? Mahkemeye başvururken harç vb bir ödeme yapmam gereklimi.?
Birde mahkemeye başvurmadan önce aşağıdaki ihtarnameyi iadeli tahühütlü gönderdim ;
Neskar Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş
Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa
Tel : 2807171
İHTARNAME
Konu : Servisiniz tarafından verilen ayıplı hizmetin giderilmesi hususunda ihtarımdır. 2004 model Chevrolet / Lacetti marka binek otomobil. ( 16 ....... plakalı )
Neskar Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş
Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa
Tel : 2807171
Yaklaşık 3 hafta önce aracımın sabah çalışmaması üzerine tarafınızdan gezici servis talebimiz olmuştu. ( Telefonda şikayetlerimizi tarafınıza bildirmiştik ). Gezici servis araca sadece yaklaşık 3 litre yağ ilave edip aracı çalıştıramadan 120.-TL alıp ayrılmıştır. Araç yine yaklaşık 3 hafta önce ( Motorun traktör motoru gibi çalışması, bazı sabahlar çalışmaması, yolda giderken motorun aniden durması ) şikayetleri ile tarafınıza teslim edilmişti. Servisinizde görevli Turgut Bey, ilk önce motor 3. üst kapak contası değişmesi halinde şikayetlerin giderileceğini telefonda bildirmiştir. Yaklaşık 8 gün conta beklenmiştir. Conta geldiğinde tekrar telefon ile arayarak motor kapağının da çatlak olduğunu ancak onunda değişmesi durumunda tüm şikayetlerin giderileceği söylemiştir. Yaklaşık 12 gün motor kapağı beklenmiştir. 28.02.2009 tarihinde aracın bedeli ( 417,82.-TL ) ödenip araç teslim alınmıştır. Ancak araçtaki hiçbir sorun giderilmemiştir.! Şikayetler aynen devam etmektedir. Bu durum Turgut bey e iletildiğinde araç tekrar servise 04.03.2009 tarihinde götürülmüştür. Turgut bey motorun yatak vuruntusu olduğunu ve ücret karşılığı yapılabileceğini belirtip kabul etmemem halinde aracın servisten alınmasını belirtmiştir. Aynı gün araç servisten alınmıştır. Çatlak olduğu iddia edilen motor kapağı ve değiştiği iddia edilen motor 3. contası da tarafımıza iade edilmemiştir. ( Tüm ısrarlarıma rağmen değiştiği iddia edilen motor kapağı ve conta ya tarafınızdan el konulmuştur.)
Aracın arızaları halen devam etmektedir. Bu mektubun tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 7 iş gününde aracın belirttiğimiz ( Motorun traktör motoru gibi çalışması, bazı sabahlar çalışmaması, trafikte seyir halindeyken motorun aniden durması ) arızalarının ücretsiz olarak giderilmediği taktirde tüm yasal yollara başvuracağımı ihtar ederim. 13.03.09
Araç Sahibi : ...........
............................
Şahit 1 : ......................
...............................
Şahit 2 : ......................
................................
NOT : Servis tutanaklarının tümü tarafımıza teslim edilmediği için tam tarihler verilememiştir.!
Sizce şu ana kadar yaptıklarım doğrumu.? 7 gün içinde cevap almazsam mahkemeye başvuru yapacağım. Sizce yaklaşık mahkeme süreci ne olur.? Kazanma ihtimalim olurmu.? Daha önce hiç böyle bir başvurum olmamıştı. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Sayın alexander1972,
Somut olayınız hakkında avukatınıza danışmanız gerekmektedir.
Burada ücretsiz danışmanlık hizmeti alamazsınız, ancak hukuki bilgi paylaşımından yararlanabilirsiniz.
Sayın alexander1972,
Somut olayınız hakkında avukatınıza danışmanız gerekmektedir.
Burada ücretsiz danışmanlık hizmeti alamazsınız, ancak hukuki bilgi paylaşımından yararlanabilirsiniz.
Sayın Emrah Bey,
Avukat tutmaya gücümüz yok. Dilekçeleri de internet üzerinden yardım aldığım tüketici derneklerinin görüşleri doğrultusunda hazırladım.
Gezici servisin motora 3 lt. yağ koyduğundan sözediyorsunuz. Ortalama bir karterin yağ kapasitesinin 4 lt.olduğunu düşünühsek siz uzun süre normalin çok altında yağ ile aracı kullanmış ve motorun yatak sarmasına neden olmuş olabilirsiniz. Nitekim servisin söylediği yatak vuruntu sesi de bunu doğrular nitelikte.
Benim kanımca servis, üst kapakta yağ sızıntısı görünce sorunun buradaki yağ contası ve üst kapaktan kaynaklandığını düşünerek bunları değiştirdi. Eskilerini teslim etmediklerine göre bir ihtimal de bunları değiştirmediği halde değiştirdiğini söyledi.
Eğer motordan yatak vuruntu sesi geliyorsa ciddi anlamda masrafınız olacak demektir. Krank mili, biyel kollarının hatta motor silindir bloğunun bile değişmesi gerekebilir.
Bunlar işin teknik tarafıydı. Hukuki yönüne gelince; 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanundan yararlanabilmeniz için tüm servis fişlerinin ve faturaların ibraz edilmesi gerekmektedir. İlgili servis mahkemede motorun yağsız kalması nedeniyle hasara uğradığını, bunun da kullanıcı hatası olduğunu iddia edecektir. Bunun tersini ispatlamak size düşüyor.
Açıkçası tek başınıza yukarıdaki gibi bir ihtarname ve dilekçe ile bu işin altından kalkabileceğinizi düşünmüyorum. Bir avukata danışıp yardım alınız. Geçmiş olsun.
Konu Devrim Sinan Karavelioğlu tarafından (27-03-2009 Saat 15:56:57 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: harf hatası
bu başvuru ile hakem heyetine gidin, hakem heyeti sizden servis formu isteyecektir, servisin vermediğini belirtirsiniz.
sonrası hakem heyetinin işi, inceleyip bir karar verecekler. karar çıkınca sonrasını düşünürüz.
Teşekkür ederim Freelander2, beni cesaretlendirdiniz. başvuruyu hemen yapacağız. Benim durumum da ayıplı mal değil ayıplı hizmet mevcut bu durumda bilirkişi tayin edilirmi.? Yoksa evraklar üzerindenmi mahkeme karar verir.?
hakem heyetinde bilirkişi olmaz, evrak üzerinde incelenir , olumlu olumsuz karar verilir, karara itiraz eden tüketici mahkemesine itiraz eder, bilirkişi burda devreye girer
hakem heyetinde bilirkişi olmaz, evrak üzerinde incelenir , olumlu olumsuz karar verilir, karara itiraz eden tüketici mahkemesine itiraz eder, bilirkişi burda devreye girer
Son bir sorum olacak sayın Freelander2,
Hakem heyeti kararları bağlayıcımıdır.? Yani hakem heyeti kararı lehime olursa ve karşı taraf itiraz etmezse benim arabamı tamir etmek zorunda kalırlarmı.? Yani sonuç olarak hakem heyeti kararlarının yaptırımları nelerdir.?
Hakem heyeti kararları bağlayıcımıdır.? Yani hakem heyeti kararı lehime olursa ve karşı taraf itiraz etmezse benim arabamı tamir etmek zorunda kalırlarmı.? Yani sonuç olarak hakem heyeti kararlarının yaptırımları nelerdir.?
Saygılar sunuyorum,
karar verirse, her iki taraf için 15 gün içinde itiraz hakkı vardır, itiraz edilmezse bağlayıcıdır
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku