+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
21 den 30´e kadar toplam 36 ileti bulundu.

Konu: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?

İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi Midir?

Alıntı FUTURE rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Alamaz....Boşuna endişe duymayın...

Kararı verecek olan Hakimin geniş taktir hakkı olduğunu sakın göz ardı etmeyin,ayrıca mahkemeye sunulacak gerekcelerde cok önem taşır,bir Avukatın heran icin mucizeler yaratacağınıda hatırlatırım.

Hukuki NET Güncel Haber

İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir? konulu yargıtay kararı ara
    İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    izmir
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?

Hayırlısı olsun bakalım...

İlgilenen herkese teşekkür ederim...

İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Slm Arkadaşlar..

Konuya birde şu şekilde değerlendirelim..

Mine hanım eski eşiyle anlaşarak, ''nafaka istemeden çocukların velayeti kendisinde kalması şeklinde'' gayet normal ve medeni bir şekilde ayrılmışlar.

Ve eski eşi yapmış olduğu yeni evliliği istememiş veya karşı çıkmış,(karşı çıkmasının/istememesinin nedenleride şunlar olabilir) >>Ayrılmayı istemeyip ama Mine hanımın anlaşmalı ayrılıkta ısrar etmesinden,, Eşini ve çocuklarına bağımlı sevgisi olup ve Anlaşmalı ayrılmak isteyen eşini kıramamış olup Ayrılmaya razı gelmesinden,, Eşinin başka birisiyle evlenmesi halinde çocukların özde olmasa bir babası olmuş olup kendisine ilgilerinin azalacağını düşündüğünden,, vb

Yapılan İkinci evlilik çocukları nasıl etkiler..

Bu konuda Açık konuşmak gerekirse, hiç bir kimse (bayan/erkek) bir çocuğu ve çocukları kendi öz çocuk/çocuklar gibi sevemez!
    (Bu sorunlar Avrupa ülkesinde dahi yaşanmakta. Örnek: İkinci evlilik yapmış olan erkek/bayan beraberken çok güzel,iyi niyetli samimi görünülerek yaşam sürülen;Ama Eşlerin çalışmaya gittiginde veya yokluğunda çocuk/çocuklara üvey baba veya anne tarafından şiddet uygulanması.Tabii çocuklar görmüş olduğu şiddeti ne kadar anlatmak isteselerde kendilerine inandıramıyorlar. Çünkü Ailece beraberken iyi niyet ve samimiyet rolü karşısında..

Çocukların Velayeti'ni alamaz diye birşey yoktur ve olamazda nedenmi? Bu sebebten>>
    Mine Hanımın eski eşi kendini iyi savunduğu sürece alabilir bence,,
    1. Mine hanım mesleği nedenle taşınmış. Bu nedenle çocuklar öz babanın ilgisi ve sevgisinden çok uzaklaştırılmış durumda şuan,,
    2. Ve ikinci yapılan evlilik/ doğacak veya doğmuş 3. çocuğun dini ve mesheb-i ve bunun üvey kardeşlere olacağı etkenlikler,,
    Vb sebebler kısaca özet olarak yazdım..

Şayet bu konu üzerine dava açılırsa kararı yine syn Mahkeme hakimi verecek.
    Ama Eski eşiniz iyi bir savunma yaparsa bu sizi çok zorlar! Velayeti alır en azından çocuğunuzun birisini alır..

Niyetim sorduğunuz sorunuza cevap vermek bilgilendirmek,, Saygılarımla..
    Konu repola tarafından (12-03-2009 Saat 00:09:27 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    izmir
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ben de mezar yerimi alayım şimdiden!

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için...

Nerede
    tekirdağ
    İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı repola rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Slm Arkadaşlar..

Konuya birde şu şekilde değerlendirelim..

Mine hanım eski eşiyle anlaşarak, ''nafaka istemeden çocukların velayeti kendisinde kalması şeklinde'' gayet normal ve medeni bir şekilde ayrılmışlar.

Ve eski eşi yapmış olduğu yeni evliliği istememiş veya karşı çıkmış,(karşı çıkmasının/istememesinin nedenleride şunlar olabilir) >>Ayrılmayı istemeyip ama Mine hanımın anlaşmalı ayrılıkta ısrar etmesinden,, Eşini ve çocuklarına bağımlı sevgisi olup ve Anlaşmalı ayrılmak isteyen eşini kıramamış olup Ayrılmaya razı gelmesinden,, Eşinin başka birisiyle evlenmesi halinde çocukların özde olmasa bir babası olmuş olup kendisine ilgilerinin azalacağını düşündüğünden,, vb

Yapılan İkinci evlilik çocukları nasıl etkiler..

Bu konuda Açık konuşmak gerekirse, hiç bir kimse (bayan/erkek) bir çocuğu ve çocukları kendi öz çocuk/çocuklar gibi sevemez!
    (Bu sorunlar Avrupa ülkesinde dahi yaşanmakta. Örnek: İkinci evlilik yapmış olan erkek/bayan beraberken çok güzel,iyi niyetli samimi görünülerek yaşam sürülen;Ama Eşlerin çalışmaya gittiginde veya yokluğunda çocuk/çocuklara üvey baba veya anne tarafından şiddet uygulanması.Tabii çocuklar görmüş olduğu şiddeti ne kadar anlatmak isteselerde kendilerine inandıramıyorlar. Çünkü Ailece beraberken iyi niyet ve samimiyet rolü karşısında..

Çocukların Velayeti'ni alamaz diye birşey yoktur ve olamazda nedenmi? Bu sebebten>>
    Mine Hanımın eski eşi kendini iyi savunduğu sürece alabilir bence,,
    1. Mine hanım mesleği nedenle taşınmış. Bu nedenle çocuklar öz babanın ilgisi ve sevgisinden çok uzaklaştırılmış durumda şuan,,
    2. Ve ikinci yapılan evlilik/ doğacak veya doğmuş 3. çocuğun dini ve mesheb-i ve bunun üvey kardeşlere olacağı etkenlikler,,
    Vb sebebler kısaca özet olarak yazdım..

Şayet bu konu üzerine dava açılırsa kararı yine syn Mahkeme hakimi verecek.
    Ama Eski eşiniz iyi bir savunma yaparsa bu sizi çok zorlar! Velayeti alır en azından çocuğunuzun birisini alır..

Niyetim sorduğunuz sorunuza cevap vermek bilgilendirmek,, Saygılarımla..
    hiç bir hukuki cevap içermiyor... mine hanım.. bir aile mahkemesi hakimiyle konuşun içiniz rahatlasın... ben sizin yerinize araştırdım.. ve cevabımı yazmıştım.. tekrar ediyorum.. doğacak olan kardeşin dininin de diğer kardeşleriyle aynı olacağını mahkemede dile getirirseniz. eşinizin ve sizin maddi manevi konumları ayrıca çocukların pedegoglar tarafından gözlenmesi sonucu durum değişir. bunun dışında sırf eşinizin dini farklı diye velayet ALINMAZ...

İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

@erendoğa >> Konuya yazılan cevabı tekrar okuyun! Sadece doğacak çocuğun dini ve mesheb-i ' den bahsetmiyoruz ve yazılanlar sadece kısaca özet;ki >> Önceki evlilikten 2 tane çocuk var..

Ya mine hanım masrafları karşılayıp (hafta sonları,2 hafta'da bir) öz baba ile çocukların buluşmasını sağlayacak yada çocuğun birinin velayetini öz babaya verecek..

Ve diğer konu 'Syn Hakimi veya Savcı'yı' Kırk yıllık dostmuş gibi telefonla/şahsen arayıp benim şu sorunum var diye soramaz...

Umarım anlatabilmişimdir...
    Konu repola tarafından (13-03-2009 Saat 19:26:40 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Mine hanim siz okumuş öğretmenlik yapan kültürlü bir bayansınız. Eski eşiniz 2 çocuğunuzun öz babası ve bu nedenle çocuklarını (görüp,sevmek,okşamak) en doğal hakkı; şu an çocular öz babaya çok uzak durumda,,

Tersini düşünelim: Çocukların velayeti eski eşinizde kalsaydı ve eski eşiniz başka bir bayanla evlilik yapsaydı,sonrada başka bir şehire taşınsa ne olurdu?
    Şöyle olurdu> Şu anki eşinizin yerinde çocuklarını özleyen görmek/okşamak isteyen siz olmuş olurdunuz.
    Ve Baba aynı olduğu için doğacak 3. çocuk öz kardeş olurdu ve sizin velayeti geri ala bilme şansınız neredeyse yok durumuna düşerdi.

Şöyleki:
    Sizin ikinci yapmış olduğunuz evlilikten olacak 3. çocuk Baba ayrı olduğu için üvey kardeş olacak bu nedenle,konuya daha önceki özet olarak yazdığım sebebler neticesinde velayeti kaybede bilirsiniz.
    Size Eski eşinizden anlaşarak ayrıldığınız gibi bu soruna tekrar anlaşarak çözüm bulmanızı önerim;
    Bir erkek ne kadar sert ve katı olsada, bir bayanda tatlı diliyle o erkeği yumuşata bilir..
    Tatlı dille Eski eşinizle çocuklarınız geleceği için velayet konusunda anlaşın..

Nerede
    izmir
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çocuklarımla babalarını uzaklaştırmış oldum evet..bu benim için hayatımı zehir eden bir vicdan azabıdır..ama inanın böyle olmaması için uğraştım, bir memur maaşıyla istanbulda geçinemedim, çocukların babasına kira konusunda biraz yardımcı olmasını ima ettim, yanaşmadı...ona bu durumda daha küçük bir yere taşınmak zorunda kalabileceğimi anlattım...biraradayken huzurumuz olmadığı gibi aynı şehirdeyken bile ben tedirgindim ve bu mutsuzluk, korku çocuklara da yansıyordu haliyle...yine de keşke çocuklarımı babalarından ayırmadan huzurlu yaşayabilseydik...biz aynı şehirde olmayı bile beceremedik...bunlar için çok üzgünüm...
    ama şimdi geçmişi değiştiremem, sadece gelecek günlerin herkes için olmasa bile çoğumuz için güzel olmasına gayret ediyorum..ben müslümanım, fazla dindar olamasam da dinimi seviyorum, kendim değiştirmeyi düşünmediğim gibi çocuklarımın da başka dinin etkisi altında kalmasını istemem, bu yüzden eşimle dinini tebliğ etmemesi konusunda anlaştık..evimizde incil de kuran da mevcut, çocuklarımıza sadece ahlaklı, iyi huylu insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz, bu kadar...gerisi herkesin kendi kısmeti...

Bir hukuk sitesi için fazla duygusal bir yazı oldu sanırım...

sadece herkes için iyi olanı diliyorum...teşekkür ederim hepinize...

sayın erendoğa size özellikle minnettarım, sevecen desteğiniz için...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ben hanimefendiyi eski esinin kin duyarak canevinden vurmaya calistigini dusunuyorum ama ben de benzer bir durumdayim esimden bosandim 3 yasinda kizim var esim dogal olarak yeni bir hayat kuracak ve icinde elbetteki sevdigi anlasabilecegi birhayat arkadasi olacak buraya kadar tamam ama mesela benim gibi babalarin kizlarini ayda 8 gun gorebilirken bir yabancinin cocuklari ile aslinda asil babaya ait olmasi gereken bir zamani cocuklari ile rahatca gecirebilmelerinin verdigi bir haksizlik duygusu ve kiskancliktan catlama hadisesi goz ardi edilmemelidir ( bu arada kıskanclık derken cocugunu kiskanmaktan bahsediyorum cesitli hayvan topluluklari icinde dogada bu bir karsidaki erkegi oldurme sebebi diraz biraz hayvan olan bizler de dogadan gelen bu yonumuzu gizlemekte zorluk cekebiliriz) simdi bana bir baba soyleyin ki cocugu konusunda ici rahat olsun daha yeni cendereden cıkmıs tam bekarliginin tadini cikaracak durumda iken basina is almakta israr etsin ben kendi adima icim rahat olsa cocugum konusunda gozum arkamda kalmasa hayatta kendimi boyle bir savasa atmazdim hem ne demek cocugunu anneden ayirmak hangi medeni insan kafasi bunu anlayabilir ammaaaa isin bir de kirli tarafi var ozellikle kucuk yastaki cocuklar ailelerine katilan yeni erkekte biraz babalarinin rolunu ararlar ken farkinda olmadan bu erkegin degerlerini ve davranis bicimini benimsemeye dunya goruslerinin etkisi altinda kalmaya baslarlar ki bu yeni erkek kalite acisindan zayif ise gercek baba icin ciddi kaygi kaynagi olacak bir durum olusur kendi durumumu araya sokarak orneklendiriyorum simdi benim eski esim daha benden bosanmadan evli ve cocuklu bir adamla duygusal iliskiye girmis ve benden bosandiktan sonra bu adamla yasamaya karar vermis gibi gorunmektedir bir baba olarak da kizimin karisini cekinmeden ustelik evli bir kadinla cekinmeden aldatabilecek dunya gorusu ve kafa yapisina sahip bir adamla ayni evi birakin ayni ortami paylasmasina dahi tahammulum yok olamaz da aslinda bunlari eski esimin dusunmesi gerekir ama her zamanki gibi bana kaliyor dusunmek bunlari iste ve ben de su an bir velayet savasina giriyorum hic istemesem de simdi bu durum beni yukarida anlatilan eski esinin durumuna tahammul edemeyip ondan cocugunu kullanarak intikam almaya kalkan eski es konumuna mi sokar yoksa gayet de tarafsiz ve haklimiyimdir endiselenmekte brisi ciksin da gorelim bu isin icinden iki ucu b... degnek iste varmi "bir bilen"

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı murat tahsin celik rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ben hanimefendiyi eski esinin kin duyarak canevinden vurmaya calistigini dusunuyorum ama ben de benzer bir durumdayim esimden bosandim 3 yasinda kizim var esim dogal olarak yeni bir hayat kuracak ve icinde elbetteki sevdigi anlasabilecegi birhayat arkadasi olacak buraya kadar tamam ama mesela benim gibi babalarin kizlarini ayda 8 gun gorebilirken bir yabancinin cocuklari ile aslinda asil babaya ait olmasi gereken bir zamani cocuklari ile rahatca gecirebilmelerinin verdigi bir haksizlik duygusu ve kiskancliktan catlama hadisesi goz ardi edilmemelidir ( bu arada kıskanclık derken cocugunu kiskanmaktan bahsediyorum cesitli hayvan topluluklari icinde dogada bu bir karsidaki erkegi oldurme sebebi diraz biraz hayvan olan bizler de dogadan gelen bu yonumuzu gizlemekte zorluk cekebiliriz) simdi bana bir baba soyleyin ki cocugu konusunda ici rahat olsun daha yeni cendereden cıkmıs tam bekarliginin tadini cikaracak durumda iken basina is almakta israr etsin ben kendi adima icim rahat olsa cocugum konusunda gozum arkamda kalmasa hayatta kendimi boyle bir savasa atmazdim hem ne demek cocugunu anneden ayirmak hangi medeni insan kafasi bunu anlayabilir ammaaaa isin bir de kirli tarafi var ozellikle kucuk yastaki cocuklar ailelerine katilan yeni erkekte biraz babalarinin rolunu ararlar ken farkinda olmadan bu erkegin degerlerini ve davranis bicimini benimsemeye dunya goruslerinin etkisi altinda kalmaya baslarlar ki bu yeni erkek kalite acisindan zayif ise gercek baba icin ciddi kaygi kaynagi olacak bir durum olusur kendi durumumu araya sokarak orneklendiriyorum simdi benim eski esim daha benden bosanmadan evli ve cocuklu bir adamla duygusal iliskiye girmis ve benden bosandiktan sonra bu adamla yasamaya karar vermis gibi gorunmektedir bir baba olarak da kizimin karisini cekinmeden ustelik evli bir kadinla cekinmeden aldatabilecek dunya gorusu ve kafa yapisina sahip bir adamla ayni evi birakin ayni ortami paylasmasina dahi tahammulum yok olamaz da aslinda bunlari eski esimin dusunmesi gerekir ama her zamanki gibi bana kaliyor dusunmek bunlari iste ve ben de su an bir velayet savasina giriyorum hic istemesem de simdi bu durum beni yukarida anlatilan eski esinin durumuna tahammul edemeyip ondan cocugunu kullanarak intikam almaya kalkan eski es konumuna mi sokar yoksa gayet de tarafsiz ve haklimiyimdir endiselenmekte brisi ciksin da gorelim bu isin icinden iki ucu b... degnek iste varmi "bir bilen"
    Sayın murat tahsin çelik,yazdığınız yazı baştan sona yazım hataları ile dolu ve yazdığınız anlaşılmıyor. Bazı kelimeleri bile yanlış yazmışsınız. Bu forumu okuyacak biz üyeler dışında üye olmayan binlerce insan var. Daha anlaşılır yazarsanız seviniriz. Forum kuralların birincisi yazım kurallarına dikkat etmektir. Üyeliğinizin her girişinde de bu konuda ikaz var.

Site yöneticileri de bu konuda muhakkak bir ikaz yapacaklardır.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayeti kaybetme nedenleri

ikinci evlilikte velayet

ikinci evlilik velayet

velayeti kaybetmemek icin gizli evlilik2. evlilikte velayetvelayette evlilikvelayet kaybetme nedenlerivelayette ikinci evlilik2.evlilik sitesivelayeti kaybetme sebepleriIkıncı evlılıkte Velayet ikincilik kaybetmektir ingilizcesiikinci evlilik ve velayet
Forum