BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU
(Hukuk İşleri Daire Başkanlığı)
SAYI : BDDK.HUK.Ş.40-10/B- 3577 27/02/2009
KONU: Bilgi Edinme Talebi
Sayın
Bilgi edinme başvurunuzda bahsedilen talebiniz ile ilgili açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun görevlerini ve yetkilerini düzenleyen 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 82/2 ve 93 üncü maddeleri uyarınca Kurumumuz; Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer mevzuatın verdiği yetkiler çerçevesinde finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması, mali sektörün gelişmesi, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korunması ile yetkili ve görevlidir.
Bankacılık alanında bir kamu otoritesi olan Kurumumuza bankalarla olan çeşitli sorunlarının çözümü için başvuran çeşitli talep sahiplerinin şikâyet dilekçeleri ilgili bankalara iletilmek suretiyle mağdur oldukları konularda Kurumumuzca yardımcı olunmakla beraber, esasen ilgili Bankayla ve özel hukuk hükümlerine göre çözümlenmesi gereken şikâyetiniz ile ilgili olarak Kurumumuzca yapılacak bir işlem bulunmamakta olup, konuya ilişkin olarak Maliye Bakanlığına ya da yargısal mercilere başvurulması hususu takdirlerinizdedir.
Faks göndermeyi ve Sözleşme verilmeyenler de ÖZELLİKLE fakslarına "Sözleşme verilmedi" notlarını düşmelerini ve dilekçelerin bir örneğini de TÜDER'e iletmenizi bekliyoruz. (bilgi@tuder.net)
Plan Bütçe Komisyonu Bşk: Alattin Büyükkaya. Faks: 0 312 420 54 37
(Ne kadar çok faks iletilirse şansımız o kadar artacak).
NOT: Tüder'e üyeliklerinizi bekliyoruz. Üye formu ektedir). Lütfen bizi ÜYE SAYIMIZI ARTTIRARAK DESTEKLEYİNİZ.
Yıllık ücret 1 (Bir) TL + 9 Tl (İlk girişte)bağış 10 TL
Öneriler:
Sizden bir ÖNERİ :3. tüketici mahkemesinin jp le ilgili bir karar vermediğini, bankayla ilgili kişinin (müşterinini) uzlaştığını avukatlar söylemektedir.
Ayrıca tbmm dilekçe komisyonuna başvurmaları konusunda yönlendirebilirsiniz...
Sn:tüder yetkilileri göndermiş olduğunuz BDDK başkanı teyfik bilgine hitaben yazılman dilelçeniz şayet ad soyad imza doldurularak bddk ya gönderilecekse gönderecegimiziz mail adresinide belirtmelisiniz bir diger konu ise bankalar hiç bir mağdu r sözleşme örnegini vermemiştir bilginize
Sayın Japon Yeni Mağdurları: Eliniz şu anda çok güçlü. Bankalarınızda nabız yoklayınız. Ama Şu Önerimizi HER ZAMAN DİKKATE ALINIZ İlettiğimiz bir yazıdan)Koyulaştırımış kısım.
Sn. Özcan Pektaş
T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı,
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü
JAPON YENİ KREDİ KULLANDIM!
YANDIM ALLAH’IM! YANDIM!
Aklımda bile yoktu.
“Gel” Japon Yeni ile kredi verelim, dediler.
Faizi çok az, riski hiç yok dediler.
İnandım, bugüne kadar yüzde 80’lere varan faiz artış kurlarıyla elimde-avucumda ne varsa sattım, borcumu ödedim.
Ama artık tükendim, aldığım konutu satabilsem de kurtuluş yok.
Ben de vatandaşım; SESİMİ DUYAN YOK MU?
Bana da bir çare…Diye isyanda olan Japon Yeni mağdurlarının sorununa çare arıyoruz.
Sn. Genel Müdürümüz,
Japon Yeni’nin ne olduğunu dahi bilmeyen bir çok insana, bazı bankalar Japon Yeni ile özellikle konut kredisi kullandırmış ve şimdi % 75’lere varan bir değer artışıyla aileleriyle birlikte bir milyon insan ciddi mağduriyet içine düşmüş ve yukardaki satırlarla kendilerini ifade etmeye çalışmışlar ve medyada ciddi yer bulmuşlardır.
Bazı yeni bankalar, büyük bankaların USD ve EURO para cinslerindeki güçlerini bildiklerinden ve onlarla rekabet edebilme güçlerinin sınırlı olduğunu bildiklerinden, piyasada pazar payı elde edebilmek için Japon Yeni ve CHF 'ye yönelmişlerdir. Bu da döviz cinslerini bilmeyen tüketicilerin yanıltılmasına yol açmış; tüketiciler karşılaştırabilir olmaktan uzaklaşmışlardır. Bu bankalar, Japon Yeni veya İsviçre Frangı borçlanarak kredi vermemişlerdir. Ellerindeki USD mevcutları bulunduğundan dolayı bu döviz pozisyona karşı Japon Yeni karşılığı TL olarak kredi vermişlerdir. Yani hiçbir tüketici tarafından bankadan Japon Yeni ya da İsviçre Frangı alınarak satıcıya ödeme yapılmamıştır.
Küresel krizin ülkemizi etkilediği Eylül 2008 ayına kadar kredi taksitlerini zorlanmadan muntazaman ödeyen tüketiciler, kriz nedeniyle % 40a yaklaşan develüasyon ile taksitlerini % 40 artış ile ödemeye başlamışlardır. Kriz öncesi (sözleşmenin tanzim edildiği) tarihte ödenen taksit tutarı ile Şubat 2009 tarihi itibariyle ödenen taksit tutarı arasındaki fark ise % 79a ulaşmıştır. Aylık taksitteki kur farkından dolayı ortaya çıkan bu artış haricinde, tüketiciler, banka ile sözleşme yapılırken banka tarafından söylenmeyen ilave KKDF ve BSMV vergileri ile daha da zor durumda kalmışlardır. Kredi veren banka tarafından ‘Dövize endeksli kredilerde kullanılan tarihteki kur ile taksit ödeme tarihindeki kur arasında meydana gelen kur artışı nedeniyle ortaya çıkan farklar faiz olarak kabul edildiğinden üzerinden fon ve vergi kesintisine tabi tutularak krediyi kullanandan tahsil edilmektedir.’ Açıklamasıyla, tüketiciler, ilave paralar ödemek zorunda kalmışlardır.
Kredi sözleşmesi düzenlenirken, banka ya da kredi veren başka kuruluşlarca sözleşmenin yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılmıştır. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleriyle birlikte ayrıca 1985 tarihinde evrensel kabul görmüş, Türkiye’nin tarafı da olduğu Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesinde yer bulan tüketicilerin bilgilendirilme hakkı, kredi veren tarafından 5411 sayılı yasaya aykırı (75. madde - Bankaların Etik İlkeleri, 76. madde - Müşteri Hakları ve Tüketicinin Bilgilendirilmesi Hakkı) fiili neticesinde ihlal edilerek; maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmıştır. Finans bilincinden yoksun tüketicilere riskler ve ekonomik kriz gibi öngörülemeyen hallerde oluşan değişen koşullar hususunda kredi veren kuruluş tarafından uyarılar yapılmamıştır. Tüketiciler, artan kur ve faizlerle aşırı borçlanarak kredi taksitlerini ödemekte ciddi sıkıntılara (aşırı ifa güçlüğü) düşmüşlerdir. Sözleşmedeki edimler dengesinin çıkan olağanüstü haller dolayısıyla tüketici aleyhine bozulması sebepleri ile mevcut kredi sözleşmelerinin uyarlanması ve tüketiciler tarafından ödenmiş bulunan KKDF ve BSMV vergilerinin iptali ve tüketicilere iadesi için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zorunluluğu doğmuştur.
Bu konuda TÜDER olarak tüm taraflar için en makul önerilerimiz şunlardır:
1. Elbette bu kredilerin bir maliyeti ya da maliyet kuru vardır. Söz konusu kurun üzerinden tüketicilerin aleyhine olmamak üzere bir miktar fazlasına konu talepler TL krediye dönüştürülerek makul bir orandan devam ettirilebilir. Ocak 2008 tarihinde 1,04 TL üzerinden kredi kullanılmışsa, bu tutar 1,15 ya da 1,20 TL.yi aşmamalıdır. Yani Ocak 2008'de 1.04'den kredi kullanılmış ise kurun halihazırdaki seyrettiği tutara yakın bir tutar olan 1.82 TL kurdan TL'ye dönüştürülmemelidir. Bu kredilerde diğer maliyetler KKDF ve BSMV'dir ve bu konu ile ilgili daha yeni 14.01.2009'da uygulama yönetmeliği çıkmıştır. Sadece bu kredilere mahsus olarak KKDF ve BSMV vergilerinin kaldırılması yönünde yasal düzenlemeler Maliye Bakanlığı tarafından bu konudaki yasalara aykırı değilse yapılabilir. Bu mümkün olmadığı takdirde kanun marifetiyle de gerçekleştirilebilir.
2. Tüketicinin Korunması Yasasının yeniden ele alındığı bu dönemde; DÖVİZLE KREDİ ALACAK TÜKETİCİLERE –sözleşme imzalanmadan 24 saat once- Dövizle kredi almanın riskleri konusunda A4 büyüklüğünde “ okudum ve imzaladım” diye bir bilgi verme zorunluluğu getirilmelidir.
Sayın Bakanım; son önerimiz, bundan sonra konu ile ilgili sorunların yaşanmaması için önemli bir etken olacaktır.Bilgilerinize ve alakanıza sunar, sağlık ve başarılar dileriz.
Saygılarımızla
ENGİN BAŞARAN Av. ALİ RIZA ATAER R.SEFA KABAALİOĞLU
GENEL BAŞKAN HUKUK KOMİS. BŞK. YARD. FİNANS KOM. BŞK.
BİR DİĞER ADIM: Bankalarınıza ekteki mektubu uyarlayarak İADELİ-TAHHÜTLÜ iletiniz. Gönerme belgelerini saklayınız. İlerde bize gerekecek.
DİŞİNİZİ BİRAZ DAHA SIKIN: MHP'den eski Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu
CHP'den Osman Coşkunoğlu
ve AK Parti'den Plan Bütçe Komisyonları ile bizzat telefonda görüştük ve mevcut tüm bilgileri ilettik.
Saygılarımızla.
Engin Başaran
Genel Başkan
DOVİZZDE.COM sayfasına teşekkürler.
_________________________________________________
Tüder - Tüketiciler Derneği İncirli Cad. Akbulut İş Merkezi Kat.4 No:111 Bakırköy - İstanbul
Tel & Faks : +90 212 543 72 57 - Tel.: +90 212 660 47 48 - http://www.tuder.net
E-posta : bilgi@tuder.net
Kredilerini 'Japon Yeni' üzerinden alan yaklaşık 230 bin kişi, Yen yüzde 75 değer kazanınca mağdur oldu. TÜDER, mağdurlar adına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve BDDK'ya mektup yazdı
İSTİHBARAT SERVİSİ
Küresel mali kriz öncesi bankalardan Japon Yeni ile kredi alan yaklaşık 230 bin vatandaş, Japon Yeni'nin yüzde 75 değer kazanması nedeniyle mağdur oldu. Mağdur vatandaşların başvurusu üzerine Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Engin Başaran, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Nazım Ekren ile BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'e mektup göndererek 'Düzenlemeyi yapıyorlar, bir de denetlemeyi yapmalarını istiyoruz' dedi.
Başaran, bankaların vatandaşları bilerek yanlış yönlendirdiğini iddia ederek 'Böyle olacağını biliyorlardı. İkinci evini almak isteyen, şimdi kredi taksitlerini ödeyebilmek için evini satmak zorunda kalıyor' dedi. 'Japon Yeni kredisi kullandım yandım Allah yandım' yazılı dövizler tutan mağdurlardan www.dovizzede.com internet sitesi sahibi Uğur Şendur da 'Bankadan 5 milyon 700 bin Yen yani 70 bin TL para aldım. Hiç elime Yen geçmedi, TL olarak aldım. Aylık ödemelerim 1285 TL iken, şimdi 2050 TL oldu' dedi.
İNSANLAR İŞSİZ KALDI TAKSİT ÖDEYEMİYOR
TÜDER Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Kabaalioğlu, Ocak 2008 tarihinde 100 Japon Yeni'nin 1,04 TL iken 1.82 TL'ye kadar çıktığını söyledi. Kabaalioğlu, 'Küresel kriz nedeniyle insanlar işsiz kaldı. Taksitlerin ödeyemez duruma geldiler. Bu nedenle insanların özellikle KKDF ve BSMV vergilerinden muaf tutulması gerekir' diye konuştu.
Arkadaşlar sonuca ulaşabilmemiz için TÜDER den gelen talimatlara aynen uymalıyız
bugün düne nazaran yükseldi arkadaşlar nette japon yeni analizi,beklentisi gibi aramalar yapıyorum hep eski yıllara ait haberler çıkıyor, piyasa beklentileri ya da japon hükümetinin yene müdahale edeceği ..vb gibi açıklamalar,yorumlar,ekonomistlerin yorumlarını falan bulabilen var ise burdan paylaşabilir mi lütfen.
Uzman Forex > Pariteler > USD/JPY
USDJPY Günün Yorumu
Düşük Maliyetli Dolar Operasyonu
Japonya’dan para çıkışı son haftalarda Japon ekonomisinden gelen çok olumsuz verilerle birlikte hızlandı. Bu durum paritedeki yükselişi ve aynı zamanda da Dow Jones endeksindeki yükselişi açıklıyor. Yani para Japonya’dan çıkıyor ve ABD’ye gidiyor. Zaten uzun vadeli plan buydu. ABD gerek duyduğu zaman kendisini fonlamak için önce Yen’i, değerli Yen’i satarak kendine ucuz Dolar kaynağı sağlamaktı ve bu operasyon şimdilik devam ediyor. Ne zaman ki bu akış süreci tamamlanacak o zaman Dolar / Yen paritesi aşağı yönlü düzeltme yapmaya başlar. Kısa vadede teknik düzeltmeler olur ancak sınırlı kalır. En fazla 95.50
seviyesine kadar gerile çekilmeler olabilir ama şimdilik kısa vadeli hedef 99.50 ve ardından 101.20.
Sayın Dövizzede arkadaşlarım son iki aylık konut kredimi ödeyememiştim.İzmir 1nci Tüketici mahkemesine dava açtım 5 mart günü duruşmam var.Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
Ayrıca Ankara'daki Avukat Temel eken ile bende en başta görüşmüştüm ama baktım ki bu olay rant'a dönüşmüş benden sadece dilekçe için bile 750 tl istendi ve ayrıca dosya için 1250 tl istendi bilginize.
Sayın Dövizzede arkadaşlarım son iki aylık konut kredimi ödeyememiştim.İzmir 1nci Tüketici mahkemesine dava açtım 5 mart günü duruşmam var.Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
Ayrıca Ankara'daki Avukat Temel eken ile bende en başta görüşmüştüm ama baktım ki bu olay rant'a dönüşmüş benden sadece dilekçe için bile 750 tl istendi ve ayrıca dosya için 1250 tl istendi bilginize.
Ayıp ya. Zaten durumumuz belli. Tüketici mahkemelerinde dosya parası ve pul parası cok cüzzü bi miktar. Tamam para alacaklar ama bu şekilde insanı zora sokmanın anlamı ne.
Ana Haber Bülteni - Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler
Ana Haber Bülteni - Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler
Yayın Tarihi: 03.03.2009
05 Mart 2009 Perşembe günü Cem TV'de Ana Haber Bülteninin hemen ardından yayınlanacak olan "İşin Aslı" adlı programa Tüketici Derneği Finans Komisyonu Başkanı Sayın R.Sefa KABAALİOĞLU konuk olarak davet edilmiştir.
Saat 19:00'da Ana Haber Bülteni akabinde yayınlanacak olan "Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler" konulu programı izlemeye bütün duyarlı dövizzede arkadaşlarımızı davet ediyoruz.
Manisa Belediye Başkanı Sn.Bülent KAR Bey'e Teşekkürler
Manisa Belediye Başkanı Sn.Bülent KAR Bey'e Teşekkürler
Yayın Tarihi: 01.03.2009
01 Mart 2009 akşamı Manisa'da planlanan toplantı, Manisa Belediye Başkanı Sayın Bülent KAR Bey'in de katılımı ile gerçekleşti.Çok sayıda dövizzedenin katıldığı toplantıda sorunlar dile getirildi ve çözüme katkı sağlamak adına birlikte hareket etmenin önemi vurgulandı.
Re: Ana Haber Bülteni - Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler
emreberk rumuzlu üyeden alıntı
Ana Haber Bülteni - Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler
Yayın Tarihi: 03.03.2009
05 Mart 2009 Perşembe günü Cem TV'de Ana Haber Bülteninin hemen ardından yayınlanacak olan "İşin Aslı" adlı programa Tüketici Derneği Finans Komisyonu Başkanı Sayın R.Sefa KABAALİOĞLU konuk olarak davet edilmiştir.
Saat 19:00'da Ana Haber Bülteni akabinde yayınlanacak olan "Japon Yeni Krediler ve Mağdur Olan Tüketiciler" konulu programı izlemeye bütün duyarlı dövizzede arkadaşlarımızı davet ediyoruz.
Yeni yayına başlayan ve 03 Mart 2009 tarihli HaberTürk gazetesinin ekonomi sayfasında (9 ncu sayfa) tam sayfa "bankaların gazına gelip Yen'le borçlanana samuray çarptı" konulu haber yayınlandı.Haberde dövizzede.com, BDDK Bşk.T.Bilgin'in daha önce yayınlanan haberi ve dolar , euro , CHF ve JPY'nin kur artış karşılaştırması yapılmıştır. Tabii ki JPY başı çekiyor.
Yalnız haberde "bankalar son bir yılda JPY'nde yaşanan aşırı değerlenmeye rağmen ödeme güçlüğüne düşen yada takibe alınan müşteri olmadığı !!!!!!!belirtilmiş."
Ayrıca bankaların müşterinin yarasını vade desteği ile saracağına yönelik bir haber yer almakta. Haberde, bankaların JPY'ndeki hızlı artış nedeniyle mağdur olan müşterilerinin kayıplarını hafifletmek için yoğun uğraş verdiklerinden bahsedilmekte!!!!!! (Gerçekten böyle uğraşan bir banka var mı dersiniz? Ben hiç duymadım benim kredi aldığım Denizbank -bana TL'ye dönme teklifinde bulundu üstelik ve şu anki kur üzerinden 1,81- böyle bir çalışma içindeymiş gibi gelmedi. Bunuda, 10 yıl kredi çekenin kredi borcunu 12 yıla uzatıp ödeme kolaylığı sağlanacağı /veya kredi taksitlerini düzenli ödeyen müşterilerine yılda 12 ay olan ödemelerini 10 aya indirerek müşterilerin elini rahatlamak.
Konu Keeway tarafından (03-03-2009 Saat 21:42:57 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku