Yolsuzluk kurumsallaştırıldı
Prof. Dr. Tülay ÖZÜERMAN
AKP, içerideki en büyük zararı yoksullaştırdığı, işsizleştirerek tepkisizleştirdiği kitlelere vermiştir. Tarih yazıcılar, AKP hakkında değerlendirmeyi geriye bakarak daha net yapabileceklerdir. AKP’nin en belirgin işlevi toplumu yoksullaştırmak olmuştur. AKP ile birlikte ele alınacak ikinci başlık yolsuzluklardır. Yolsuzluklar ülke dışına taşan ilişkilerle organize bir biçim almış, kurumsallaştırılmıştır.
Gerçek yüzü iyice ortaya çıkmış olan bir AKP için normal yollardan iktidara gelme şansı kalmamıştır. İktidardan uzaklaşması hesap vermesi anlamına gelecektir. Hesap soran, muhalefet etme cesareti gösterenlerin, topluma gerçekleri aktaranların susturulmaya çalışılması bu yüzdendir. AKP iktidar gücünü kendisini eleştirenlere karşı kullanmaktadır.
İktidarın tüm yaptıklarına “demokrasi” adına katlanan ya da savunanların, muhalefet edenlere karşı girişilen susturma harekâtı karşısında hâlâ demokrasi ile AKP’yi yan yana koymaya çalışanların işi de giderek zorlaşıyor. Muhalefet ancak demokrasilerde vardır. Muhalefetin susturulduğu rejimler dikta rejimleridir. Muhalefet edenlerin dalga dalga susturulduğu Türkiye’de demokrasi AKP tarafından askıya alınırken, demokrasiyle özdeşleşen Avrupa Birliği ülkelerinin seyirciliğini de atlamamak gerekiyor. Müslüman coğrafyada BOP adı verilen proje ile oynanan oyunda Türkiye hedef ülkelerden birisi. Çevre ülkelerde önce karşıtlıklar kazınıyor, halk kendi içinde çatışma başlıklarına ayrılıyor, sonra bir şekilde işgal ediliyorlar. Türkiye için kurgulanan senaryoda önce laik rejimin tasfiyesi, sonra İslami rejim bahane edilerek “demokrasi getirme” operasyonu düşünülüyor olmalı. Türkiye’de rejimin AKP marifetiyle tasfiyesine seyirci olan AB-D ülkelerinin hedefinde bu kez başlangıçta işbirliği yaptıkları İslamcı yönetim ve yöneticiler olacak. AKP ve onun aracılığı ile tasfiye edilen kurumlar ve yıkıma uğratılmak istenen rejim yalnızca bir iç siyaset sorunu değildir. Daha önemli olarak dış politika, hatta uluslararası politika sorunudur. Oyun basit ve görünür iken, çok taraflı oyunun içeriden destekçilerinin hâlâ oyunun parçası olması bizler için anlaşılır olmasa da çıkar motifi ile açıklanabilir. Ancak vahim olan laik, Cumhuriyetçi ve Atatürk milliyetçisi, demokrasi beklentisi yüksek çevrelerin kendi içine dönük mücadelesinin hâlâ sürmesi ve suskunluğudur.
Hesaplaşma çok açık
İslam dünyası çevrelenirken Türkiye’nin model ülke olarak seçilmesi tesadüf değildir. AKP’ye iktidar olma şansını yaratan konjonktürün değişmesini beklemek yerine, demokrasiden daha fazla uzaklaşmadan herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi zamanıdır. Yaklaşan seçimler yerel seçim olmaktan çıkmış, Türkiye’nin kaderine yön verecek bir işlev kazanmıştır. Rejime sahip çıkmak isteyenlerin kişilerde ayrışma lüksünün kalmadığını görmeleri ve görmeyenlere göstermeleri gerekmektedir. Kişilerin kim olduğundan çok zihniyettir önemli olan. Kişilere, isimlere takılınmaması, laik çevrelerin güç birliği ile dinci kuşatmanın kırılması, rejim karşıtlarının ilerleyişinin sandıkla püskürtülmesi gerekiyor. Belki bu, rejim karşıtlarını durdurabilmek için son şans.
Bakınız ne kadar fütursuzca ilerliyorlar.
Hesaplaşma çok belirgin. Neler olduğu, bundan sonra olacakların da göstergesi.
Padişahım çok yaşa tez kafasını vurun. Demokrasi çok seslilik beni de davaya kaydedin
Tehtit hiç yakışmadı..
Birisi çıkıp "Bütün avukatlar yiyicidir." dese veya bu formatta başka bir cümle kursa, ona ne tepki gösterilmesi gerekiyorsa, aynı tepkiyi gösteriyorum.
Bu fikir özgürlüğü değil.
2 asaldır, 3 asaldır, 5 asaldır... tamam.
Ama "bütün doğal sayılar asal sayıdır." diyene ne demeli bilmiyorum.
En popüler yiyici Melih Gökçek. RTE nin koruması altındaki İ. Melih Gökçek, eğer 3. dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı nı kazanırsa; artık Ankaralı seçmenlerede söylenecek fazla birşey bulamıyorum.
Başbakan'ın oğlunun satın aldığı geminin (gemiciğin) 500 bin dolarlık peşinatının Almanya Deniz Feneri Derneğinden gelen parayla ödendiği doğru mudur?
İzmir milletvekili Ahmet Ersin'in 2 yıldır ısrarla üzerinde ısrarla durduğu... Başbakan'a yönelttiği dört soru önergesine karşın yanıtını hala alamadığı bu soru Deniz Feneri dosyasını elegeçiren CHP'li Ali Kılıç'ın son basın toplantısındaki açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Ali Kılıç'ta "Peşinat Deniz Feneri'nden gelen parayla mı ödendi?" diye sordu.
Başbakan cevap yerine Ali Kılıç'a dava açtı. Sözü yine Ahmet Ersin'e bırakıyoruz.
_Deniz Feneri davasının görüşülmesi sırasında Alman Mahkemesi, Deniz Feneri'nin Almanya'da 47 milyon dolar bağış topladığını, bunun 17 milyon dolarını yasa dışı yollardan Türkiye'ye aktarddığını belgeleriyle açıkladı.Peki bu kadar büyük bağış kaçakçılığından Türkiye'de ki iktidar sahiplerinin haberdar olmaması düşünülebilir mi? Bu kaçakçılığa göz yumma karşılığında, ver oradan bize de500 bin dolar dense, hayır mı denecek? Denebilir mi?
_ Bunlar iddia ya da tahmin... Elinizde daha somut bilgi, belge var mı?
_ Başbakan'ın o çok sevdiği sözcükle yanıt vereyim; velev ki iddia. Ama takdir edersiniz ki çok vahim bir iddia. Ben iki yıldır bu iddiayı ileri sürüyorum. Karşı tarafın bana ya tatmin edici bir cevap vermesi ya da hakaret ve iftira nedeniyle yargıya gitmesi gerekmez mi? Acaba neden hiçbirini yapmıyorlar da sessiz kalıyorlar?
BM 1000 yıl hedefleri programında, ülkelerde yoksulluk ve yolsuzluk ilişkisi olduğunu raporlamış. Gelir dağılımın çökmüş. Resmi rakamlarla % 75 yoksul, % 25 açlık sınırı altında yaşanan ülke olmuşsun.İşsizlik hat safhada bir ülkesin.Kişi başına gelir 10000 dolara çıktı diyorsun. Bu ne demektir. Bu yolsuzluk tavan yaptı demektir.
Şimdi yiyicileri barındırmayan AKP iktidarının hukuk devletinde yasaları kullanarak krizi bahane edip yolsuzluğu nasıl yasalaştırdığına bakalım.
22.11.2008 tarihli vergi barışı denen yasa ile kara para adlı uyuşturucu, silah, kadın tacirleri, mafia paralarından vergi alınmayacağı, işletmelere özsarmaye olarak konulması ricası yasası.
Öbür taraftan Doğan Holdinge getirilen vergi cezası, kimlerin canını yakmadı ki?Onlar holding değildi.Seslerini duyuramadılar. Binlerce kobi battı/batırıldı. İnsanlar işsiz,aşsız aç kaldı. Ticari faaliyetlerin gizliliği yasasını ihlal ederek basına servis. Diğer kamuoyuna malolmuş davalarda avukatların bile göremediği iddianamelerin dinci basına servis edildiği gibi.Sabah-ATV grubuna damat ilişkisi devlet bankalarından kredi dolandırıcılığı, fenerler vb. say say bitmez.
Şimd sormak gerek, bu nasıl çifte standart bir demokratik hukuk devletidir ki, birine bu yolsuz paraları getir öbürüne vergi cezası kes yasalarına muhatap.
Bu paralar gelip sermayeye katılıyorsa,böyle bir yasa çıkarılabiliyorsa! bu ülkedeki bütün ticari davaların üstünün çizilmesi ortadan kalkması gerekmez mi?
Devlet erkini kullanarak topluma ait mülkü her yoldan yasaları da kullanarak yiyen, doğrudan iktidar sahibi, çıkar ilişkileri siyasal sürecini tamamlamış örgütler, dürüstleri barındıramaz, çamur at izi kalsın, yola devam der.
Melih Aşık'ın biraz kafası karışık galiba. Başta cevap yerine Ali Kılıç'a dava açılmasını eleştiriyor. Devamında Ahmet Ersin'in sözleriyle "neden cevap vermiyor veya dava açmıyor?" diye soruyor.
Melih Aşık yazdığındaki çelişkiyi görmüyor mu?
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Ali Kılıç'ta "Peşinat Deniz Feneri'nden gelen parayla mı ödendi?" diye sordu. Başbakan cevap yerine Ali Kılıç'a dava açtı.
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
(Ahmet Ersin)
_ Ben iki yıldır bu iddiayı ileri sürüyorum. Karşı tarafın bana ya tatmin edici bir cevap vermesi ya da hakaret ve iftira nedeniyle yargıya gitmesi gerekmez mi? Acaba neden hiçbirini yapmıyorlar da sessiz kalıyorlar?
Bu arada Melih Aşık ve Milliyet'in editörleri de, dahi anlamındaki de bağlacının ayrı yazıldığını bilmiyor. :P
Hırsızın partisi olmadığı şeklindeki öngörüye katılıyorum. Önemli olan hangi partinin hırsızları koruma altına aldığıdır. Bu bağlamda AKP nin önde olduğunu söylemeye bilmem gerek var mıdır?
Hırsız olmayan, hırsızın yanında niye yer alır,yapan kadar yaptıran göz yuman da suçludur.Yataklıktan.Ve de hatta çeteleşmek,örgütlü olmaktan.Adı parti olunca da dokunulmuyor mu, dürüst şerefli insanların,hırsız olmayanların AKP karşıtı parti kurma çabaları ise örgüt oluyor.
Cumhuriyeti yıkmak amaçlı faaliyet deniyor.
Binlerce kanıt var, her taraf pislik, yolsuzluk kokuyor. Alman mahkemesinde kanıtlanmış suçlular makamlarında.Savunucular ne buyuruyor.
Ne demişler,"bana arkadaşını göster sana kim olduğunu söyleyyim"
İyi işler,ne haber?
30000 şirket daha fişlenmiş,tarikat olmayan, onlara uymayan şirketleri,sektörleri ele geçirme operasyonu.Bu yiyicilik değildir,yolunu bulma.Vergi hukuçuları karşı çıksa da adam yasa çıkarıyor yapıyor.Tıpkı kamunun kasasından deniz fenerine para veremediği için yasayı değiştirip hortumlattığı gibi.Ama birçok kamu yararı derneğe 1 krş.yok. Bu operasyonlarının adı, nasıl olursa olsun,yasa bize uymazsa uyururuz,yasal
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Please tell me how to answer an existing topic? What am I doing wrong? Please help. Yours faithfully.
Gbt, güvenlik soruşturması ve...