+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 27 ileti bulundu.

Konu: Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum

Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    59
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum

16 AYDIR SÜREN BİR BOŞANMA DAVAM VARDI TEMYİZE AÇIK OLARAK REDDEDİLDİ.

Görücü usulü ile 1 ay içerisinde apartopar evlendik.Evlilik sürecimiz 3 gün ve kağıt üzeri haricinde hiç bir şekilde evlilik olmadı.Eşim evliliğin ilk gününde bana seni sevmiyorum,beni sana zorla verdiler,başka bir sevdiğim var,eğer bana dokunursan intahar ederim dedi ve düğünden itibaren sürekli ağlıyordu .Bu nedenle yaklaşmadım kendisine.4. gün anne ve babasını çağırarak evden ayrıldı. Evden ayrılırken hem takıları hemde bana ait bir miktar alarak gitti..Boşanma davasını ilk ben açtım.Avukatım evi terkten değilde şiddetli geçimsizlikten mahkemeye başvurdu ve aynı şekilde eşiminde boşanma talebi bu şekilde oldu. Eşim benim ailemin yanımda olmasını bahane ederek eşim evi 3 gün içerisinde terk ettiğini,okumak istediğini ama benim onu okutmadığımı savunma olarak verdi.3 günlük evlilik için eşimin talebi 55 milyar tazminat ve 500 ytl nafaka oldu. Boşanma dava süreci boyunca 250 ytl tedbir nafakası ödedim. Eşim 3 gün içerisinde benden küfür hakaret ve dayak gibi olaylara maruz kaldığını anne babası haricinde 2 yalancı şahit ile ispatlamak istedi.Ama ikamet ettiğim yer özel güvenlik bölgesi olmasından dolayı misafir girişleri kayda geçiyor,resmi evraklarla ile yalancı şahit kullandığı ispatladım. Okutma konusunda öss sınav sonucunda puanının çok düşük olmasından dolayı okuyamadığını belgelerle gösterdim,annem ve babamın yanımızda sürekli kalamayacağını ikamet etmiş olduğumuz yerde ve yakınında hastane olamadığını herikisininde sağlık raporlarını belgeleyerek bakıma muhtaç olduklarını belgeledim.Yüksek meblada nafaka tazminat istemlerinden dolayı maaş bodrom ikinci kez istendi maaşım 1400 ytl olduğu yine çalıştığım kurum tarafından mahkemeye gönderildi. Sosyolog ile görüşmemizde rapor olarak evliliğimizin sürmeyeceği yazılı.ama son duruşmadan önceki duruşmada eşime seni eve dönmen için aradımı diye sordu hakim;hayır aramadı,o aramayınca bende onu aramadım demesi sanki olur anlamına geliyormuş.ama hakim bana sorduğunda ben kesinlikle benim suratıma seni sevmiyorum diyerek evden ayrılan birini istemem dedim.her ikimizinde boşanmayı istemesi ama tazminat ve nafakadan dolayı dava 16 ay sürdü ve son duruşmada hakim benim tedbir nafakası ödememi durdurdu.tazminat ve nafaka durduruldu en kötüsü her ikimizinde boşanma istemide reddedilerek yargıya intikal etti. Herşeye rağmen biran evvel kurtulmak için maddi ödeme yaparak anlaşıp tek celsede boşanma talebinde bulundum bunada gelmiyor. Size bu yazdıklarım duruşma dosyalarındaki sunulan maaş-yalancı şahit-sosyolog ve herikimizin savunma ve dava başvurumuzdaki savunmalarının özetidir.

Sizce bunca yalancı şahit,bodro,sosyolog kararına rağmen bu insanlar bu parayı kazanabilirmi?
    Bu temyiz süresi sizce ortalama nekadar sürede sonuçlanır?
    Bu aşamadan sonra ne yapabilirim?
    çok teşekkür ediyorum..saygılarımla...

Hukuki NET Güncel Haber

Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum konulu yargıtay kararı ara
    Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Her türlü belgeli delile rağmen boşanamıyorum

Baştan keşke evi terkten boşanma davası açma yoluna gidilseymiş. Çok daha iyi olurmuş.

Yalan beyandan bahsediyorsunuz. Peki hakime bunu ispat edince niye cumhurite savcılığına suç duyurusunda bulunulması için harekete geçmediniz?

Yargıtay'dan ne zaman döneceğini bizler bilemeyiz. Avukatınız kendi bulunduğu sistemden dava dosyanızı girerek ne aşamada olduğuna baksın.

Çok şanssız bir evlilik yapmışsınız.
    Hakim Tedbir nafakasını durdurmakla size iyilik yapmış. En azından 3 günlük evlilik için tedbir nafakası ödemeyeceksiniz.
    Eşinize takılan takılar ona aittir. Kanunda böyle geçiyor.

Açıkçası durumunuza üzüldüm. Çok geçmiş olsun.
    İnsanı evlilikten soğutan olaylar bunlar maalesef.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Temyiz etmek yerine kesinleştirmeniz daha uygun olurdu. Sonuç muhtemelen değişmez. Ardından yeni bir boşanma davası açmalıydınız. Şimdi temyizden
    dönmesini bekleyeceğiniz için zaman kaybedeceksiniz.

Ayrıca tedbir nafakası zaten boşanma reddedildiği zaman sonra erer.

"duruşmada hakim benim tedbir nafakası ödememi durdurdu.tazminat ve nafaka durduruldu en kötüsü her ikimizinde boşanma istemide reddedilerek yargıya intikal etti. " ifadeniz pek anlaşılmıyor.

Elinizde temyize gönderdiğiniz davanın gerekçeli kararı var mı? Onda tedbir nafakası için ne yazıyor? (Temyize gönderdiğiniz için boşanma kesinleşmemiş dolayısıyla tedbir nafakası da devam ediyor olabilir.)

Bu süreçte eşiniz herhangi bir zamanda TMK 197. madde uyarınca nafaka davası açabilir ve ardından nafakaya da hak kazanabilir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizblk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yalan beyandan bahsediyorsunuz. Peki hakime bunu ispat edince niye cumhurite savcılığına suç duyurusunda bulunulması için harekete geçmediniz?
    Boşanma davasında tanıklardan bir yada birkaçı yalan beyanda bulunuyor, buda delillerle ortaya konuluyor.
    1-bu durumda nasıl bir yol izlenmeli ?
    2-Suç duyurusu için Aile mahkemesinde tutulan tutanaklarmı delil olarak gösterilmeli, deliller ve tutanaklar berabermi verilmeli?
    3- şikayet mercii neresi olmalı?
    4- boşanma davası sonlanmadan böyle bir girişim mümkünmü?
    5-aile mahkemesinden suç duyurusunda bulunulacağı bizzat belirtilerek bir belgemi istenmeli.

bu konuda açık ve net bilgiler olursa istifade edecek üyeler olacaktır diye düşünüyorum..

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Boşanma davasında tanıklardan bir yada birkaçı yalan beyanda bulunuyor, buda delillerle ortaya konuluyor.
    2-Suç duyurusu için Aile mahkemesinde tutulan tutanaklarmı delil olarak gösterilmeli, deliller ve tutanaklar berabermi verilmeli?
    5-aile mahkemesinden suç duyurusunda bulunulacağı bizzat belirtilerek bir belgemi istenmeli.

bu konuda açık ve net bilgiler olursa istifade edecek üyeler olacaktır diye düşünüyorum..
    Sayın avukatlarımızdan bu konuda cevap almak sanırım en doğrusu olur.
    Uygulamasını en iyi onlar bilirler.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    190
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Sayın Dardayım
    benim boşanma davamda davacı taraf mahkeme dosyasına bir msn görüşme kayıtları sunmuş delil olarak.Ben bunu öğrendim bir örneğini aldım böyle bir konuşma eşimin yiğeni ile olmuştu evet ama konuşmalar eksik ve değiştirilmişti. Yani msn pc de tuttuğu orjinal kayıtın yanına koyduğunuzda bile 5 yaşındaki cocuk ayırt edebilir derecede. Bende bunun üzerine Cumhuriyet Baş savcılığına şikayette bulundum.1- Delil olarak dosyay sunulan kayıtın kanuna aykırı olarak elde edildiğini (haberleşmenin gizliliğini ihlal) bu nedenle çoğaltan kişi hakkında , 2- Msn konuşmalarının içerisinden değiştirmelere yapılarak delil niteliği taşıyacak hale getirmek , 3- bu eylemden maddi menfaat elde etmeye çalışmak (tazminat talebi) 4- mahkemeyi yanıltmaya çalışmak.
    savcılık bu konulardan dolayı vermiş olduduğum dilekçeyi incelemeye aldı. Bakalım sonucunu paylaşırım sizinlede neler olacak.

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    16 AYDIR SÜREN BİR BOŞANMA DAVAM VARDI TEMYİZE AÇIK OLARAK REDDEDİLDİ.

Görücü usulü ile 1 ay içerisinde apartopar evlendik.Evlilik sürecimiz 3 gün ve kağıt üzeri haricinde hiç bir şekilde evlilik olmadı.Eşim evliliğin ilk gününde bana seni sevmiyorum,beni sana zorla verdiler,başka bir sevdiğim var,eğer bana dokunursan intahar ederim dedi ve düğünden itibaren sürekli ağlıyordu .Bu nedenle yaklaşmadım kendisine.4. gün anne ve babasını çağırarak evden ayrıldı. Evden ayrılırken hem takıları hemde bana ait bir miktar alarak gitti..Boşanma davasını ilk ben açtım.Avukatım evi terkten değilde şiddetli geçimsizlikten mahkemeye başvurdu ve aynı şekilde eşiminde boşanma talebi bu şekilde oldu. Eşim benim ailemin yanımda olmasını bahane ederek eşim evi 3 gün içerisinde terk ettiğini,okumak istediğini ama benim onu okutmadığımı savunma olarak verdi.3 günlük evlilik için eşimin talebi 55 milyar tazminat ve 500 ytl nafaka oldu. Boşanma dava süreci boyunca 250 ytl tedbir nafakası ödedim. Eşim 3 gün içerisinde benden küfür hakaret ve dayak gibi olaylara maruz kaldığını anne babası haricinde 2 yalancı şahit ile ispatlamak istedi.Ama ikamet ettiğim yer özel güvenlik bölgesi olmasından dolayı misafir girişleri kayda geçiyor,resmi evraklarla ile yalancı şahit kullandığı ispatladım. Okutma konusunda öss sınav sonucunda puanının çok düşük olmasından dolayı okuyamadığını belgelerle gösterdim,annem ve babamın yanımızda sürekli kalamayacağını ikamet etmiş olduğumuz yerde ve yakınında hastane olamadığını herikisininde sağlık raporlarını belgeleyerek bakıma muhtaç olduklarını belgeledim.Yüksek meblada nafaka tazminat istemlerinden dolayı maaş bodrom ikinci kez istendi maaşım 1400 ytl olduğu yine çalıştığım kurum tarafından mahkemeye gönderildi. Sosyolog ile görüşmemizde rapor olarak evliliğimizin sürmeyeceği yazılı.ama son duruşmadan önceki duruşmada eşime seni eve dönmen için aradımı diye sordu hakim;hayır aramadı,o aramayınca bende onu aramadım demesi sanki olur anlamına geliyormuş.ama hakim bana sorduğunda ben kesinlikle benim suratıma seni sevmiyorum diyerek evden ayrılan birini istemem dedim.her ikimizinde boşanmayı istemesi ama tazminat ve nafakadan dolayı dava 16 ay sürdü ve son duruşmada hakim benim tedbir nafakası ödememi durdurdu.tazminat ve nafaka durduruldu en kötüsü her ikimizinde boşanma istemide reddedilerek yargıya intikal etti. Herşeye rağmen biran evvel kurtulmak için maddi ödeme yaparak anlaşıp tek celsede boşanma talebinde bulundum bunada gelmiyor. Size bu yazdıklarım duruşma dosyalarındaki sunulan maaş-yalancı şahit-sosyolog ve herikimizin savunma ve dava başvurumuzdaki savunmalarının özetidir.

Sizce bunca yalancı şahit,bodro,sosyolog kararına rağmen bu insanlar bu parayı kazanabilirmi?
    Bu temyiz süresi sizce ortalama nekadar sürede sonuçlanır?
    Bu aşamadan sonra ne yapabilirim?
    çok teşekkür ediyorum..saygılarımla...
    Çok geçmiş olsun.benim başıma gelen bi örnek:1)sağlıklı çocuğum olmayacağı için psikolojik bunalımda imiştim ve evliliğimi çekilmez hale getirmişim.Rapor alındı ve aksi ispat edildi.2)bilirkişi raporunda evliliğin sarsılmış olması karşı tarafa bağlandı.3)evlenmeden önce ve şu zamana kadar psikolojik destek alıyormuşum.hastaneden giriş(tedavi ve muayene için) istendi ve 2003 ten başka hiç giriş yok.(mahkeme kanalıyla müzekkere cevapları)bu giriştede psikolojik hiçbi tedavi yok.4)daha çok şeyler var ama... anlayacağınız ben haklılığımı ispat edemiyorum.inşallah siz ispatlayabilirsiniz.allah yardımcınız olsun

İletiler
    59
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yalan beyandan bahsediyorsunuz. Peki hakime bunu ispat edince niye cumhurite savcılığına suç duyurusunda bulunulması için harekete geçmediniz? demişsiniz..
    Yalancı şahitten dolayı savcılığa başvurdum halen incelemeler devm ediyor.Boşanma davasının temyize açık reddedilmiş olduğu duruşmada alancı şahitlerin suçlu bulunduğu yazıldı..ama savcılık araştırmaları devam..İkamet ettiğim yer özel güvenlik bölgesi olmasında dolayı misafir girişleri kayda alındığı için belgeli olarak ispatladm onların giriş yapmadığını...

şuan temyiz için hakimin gerekçeli kararı elimize geçmedi hazırlamamış.. Savcılıkta bunların yalancı şahit olduğu kesinleşirse tekrar iftiradan dolayı boşanma davası açabilirmiyim?olaki gerekçeli karar çıkar temyize gidersek bu savcılık işlemi o dönemde kesinleşirse o zamanda bu şekilde iftiradan dolayı boşanma davası açabilirmiyim?

Dediğiniz gibi başımdan geçen olay çok kötü..Allah kimsenin başına vermesin..banada sabır versin...

İletiler
    59
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Temyiz etmek yerine kesinleştirmeniz daha uygun olurdu. Sonuç muhtemelen değişmez. Ardından yeni bir boşanma davası açmalıydınız. Şimdi temyizden
    dönmesini bekleyeceğiniz için zaman kaybedeceksiniz.

Ayrıca tedbir nafakası zaten boşanma reddedildiği zaman sonra erer.

"duruşmada hakim benim tedbir nafakası ödememi durdurdu.tazminat ve nafaka durduruldu en kötüsü her ikimizinde boşanma istemide reddedilerek yargıya intikal etti. " ifadeniz pek anlaşılmıyor.

Elinizde temyize gönderdiğiniz davanın gerekçeli kararı var mı? Onda tedbir nafakası için ne yazıyor? (Temyize gönderdiğiniz için boşanma kesinleşmemiş dolayısıyla tedbir nafakası da devam ediyor olabilir.)

Bu süreçte eşiniz herhangi bir zamanda TMK 197. madde uyarınca nafaka davası açabilir ve ardından nafakaya da hak kazanabilir.

Temyiz etmek yerine kararın kesinleştirilmesi dediğiniz işlemi nasıl yapacağım? çünkü halen hakimin gerekçeli kararını ekliyorum..temyiz için dilekçe vermedim...

Yalancı şahit kullanmalarından dolayı suçlu bulundular..Savcılığa şikayette bulunmuştum o dosyanın incelenmeside haen devam etmekte..Yalancı şahitide resmi evraklarla gösterdim..İkamet ettiğimiz yer özel güvenlik bölgesi olamsndan dolayı girişler kayıt altına alınmakta,belirtilen tarihlerde giriş yapılmadığı resmi olarak idari amirlerin imza sirküleri ile beraber savcılıkta..

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Temyiz etmek yerine kararın kesinleştirilmesi dediğiniz işlemi nasıl yapacağım? çünkü halen hakimin gerekçeli kararını ekliyorum..temyiz için dilekçe vermedim...

Yalancı şahit kullanmalarından dolayı suçlu bulundular..Savcılığa şikayette bulunmuştum o dosyanın incelenmeside haen devam etmekte..Yalancı şahitide resmi evraklarla gösterdim..İkamet ettiğimiz yer özel güvenlik bölgesi olamsndan dolayı girişler kayıt altına alınmakta,belirtilen tarihlerde giriş yapılmadığı resmi olarak idari amirlerin imza sirküleri ile beraber savcılıkta..
    Hakimin kararı size ve eşinize tebliğ edildikten sonra 15 günlük temyiz süreniz oluyor. Bu 15 gün süre sonunda iki tarafta temyiz etmezse, karar kesinleşmiş olur.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: