İnşallah "yenmez" ve "efeaydın" haklı çıkarlar da canımız fazla yanmadan kurtuluruz.
Anlaşılan o ki, hükumet ile IMF seçim sonrası için anlaştılar; zira ikisinin de birbirine ihtiyacı var. Tahminim nisana kadar döviz aşağı yukarı böyle gidecek, nisandan sonra da (IMF ile de anlaşılmış, el sıkışılmış, objektiflere poz verilmiş de olacak tabii) yen -inşallah- 1.50 lere kadar inecek, kur bu bantta ama 6 ay, ama 1 veya 1.5 yıl daha devam edecek, böylece zamanla bir miktar daha inecek ve dolayısıyla bizler ödemelerimizin ekseriyetini 1.50 lerin altında yapacağız. Bu arada bizler ömrümüzden birkaç yıl yaşlanmış oluruz, bu da yediğimiz haltın bedeli olur artık. Hükumetten, meclisten, itirazlarımızdan ve feryatlarımızdan bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum.
SONUÇ: KRİZ DÖNEMLERİNDE KAYBETTİKLERİMİZİ ZAMANLA YERİNE KOYABİLİRİZ; ÖNEMLİ OLAN YERİNE KOYAMAYACAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK: SAĞLIK, İTİBAR VE HATIR-GÖNÜL GİBİ.
Selam ile, sağlık ve afiyet dilerim.
İnşallah "yenmez" ve "efeaydın" haklı çıkarlar da canımız fazla yanmadan kurtuluruz.
Anlaşılan o ki, hükumet ile IMF seçim sonrası için anlaştılar; zira ikisinin de birbirine ihtiyacı var. Tahminim nisana kadar döviz aşağı yukarı böyle gidecek, nisandan sonra da (IMF ile de anlaşılmış, el sıkışılmış, objektiflere poz verilmiş de olacak tabii) yen -inşallah- 1.50 lere kadar inecek, kur bu bantta ama 6 ay, ama 1 veya 1.5 yıl daha devam edecek, böylece zamanla bir miktar daha inecek ve dolayısıyla bizler ödemelerimizin ekseriyetini 1.50 lerin altında yapacağız. Bu arada bizler ömrümüzden birkaç yıl yaşlanmış oluruz, bu da yediğimiz haltın bedeli olur artık. Hükumetten, meclisten, itirazlarımızdan ve feryatlarımızdan bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum.
SONUÇ: KRİZ DÖNEMLERİNDE KAYBETTİKLERİMİZİ ZAMANLA YERİNE KOYABİLİRİZ; ÖNEMLİ OLAN YERİNE KOYAMAYACAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK: SAĞLIK, İTİBAR VE HATIR-GÖNÜL GİBİ.
Selam ile, sağlık ve afiyet dilerim.
Kesinlikle katılıyorum kardesim.. bende umudu kestim artık ne kanun çıkar ne de bir sey... iysallah biraz zorlandıktan sonra bu vadireyide atlatırız...
Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
]Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi
Roma'daki G-7 toplantısı sırasında, Japonya ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında 100 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan arasında imzalanan anlaşma, IMF'e 100 milyar dolara kadar kredi sağlanmasını öngörüyor.
Strauss-Khan anlaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, sağlanan ek krediden memnuniyetini belirterek, "İmzalanan anlaşma, Japonya'nın dünyanın ekonomik sorunlarına çok taraflı bir yaklaşımı desteklemede önemli bir rol üstlendiğini göstermektedir" dedi.
Öte yandan G7 toplantısındaki ikili görüşmelerde, ABD Maliye Bakanı Timothy Geithner en fazla ilgi odağı olan isimler arasında yer aldı.
Barack Obama yönetiminin bakanlarından Geithner, katıldığı ilk uluslararası etkinlik olan G-7 toplantısı sırasında tüm bakanlarla ikili temaslarda da bulundu.
Geithner'le görüşen bakanlar, ABD'nin küresel ekonomik krizle mücadelede korumacı önlemlere sığınmayacağı konusunda güvence aldıkları belirttiler.
Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrueck, ABD'li dengiyle yaptığı görüşmeyi, "Geithner'le korumayı önlemlerden uzak durulması hususunda da mutabakat içerisindeyiz" sözleriyle değerlendirdi.
Re: Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
Selcan ÖZCAN rumuzlu üyeden alıntı
]Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi
Roma'daki G-7 toplantısı sırasında, Japonya ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında 100 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan arasında imzalanan anlaşma, IMF'e 100 milyar dolara kadar kredi sağlanmasını öngörüyor.
Strauss-Khan anlaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, sağlanan ek krediden memnuniyetini belirterek, "İmzalanan anlaşma, Japonya'nın dünyanın ekonomik sorunlarına çok taraflı bir yaklaşımı desteklemede önemli bir rol üstlendiğini göstermektedir" dedi.
Öte yandan G7 toplantısındaki ikili görüşmelerde, ABD Maliye Bakanı Timothy Geithner en fazla ilgi odağı olan isimler arasında yer aldı.
Barack Obama yönetiminin bakanlarından Geithner, katıldığı ilk uluslararası etkinlik olan G-7 toplantısı sırasında tüm bakanlarla ikili temaslarda da bulundu.
Geithner'le görüşen bakanlar, ABD'nin küresel ekonomik krizle mücadelede korumacı önlemlere sığınmayacağı konusunda güvence aldıkları belirttiler.
Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrueck, ABD'li dengiyle yaptığı görüşmeyi, "Geithner'le korumayı önlemlerden uzak durulması hususunda da mutabakat içerisindeyiz" sözleriyle değerlendirdi.
AA
Sayın Selcan Hanım ben yanlışmı okudum?Japonya IMF 'ye 100 Milyar dolar kredi verecek,demişsiniz;ve IMF ile anlşmayı imzaladığını belirtmişsiniz;ozaman mesele yok demek Japonya'nın ekonomisi okadar güçlüymüş'ki dünya para fonu olarak kabul edilen IMF'ye dahi borç para verebiliyor.Bizleri aydınlattığınız için sizlere minnettarız.Ya Selcan hanım siz en iyisi evinizde börek açmaya devam edin bence bu saat'lerde sohbet olsun diye bu sayfalara anlamsız yazılar yazmayın....................!
Herkese ve her kesime bu saat'lerde iyi geceler dilerim.Evet bu sayfalarda,bu sitelerde elbete'ki bildiğimiz kadarıyla dilimizin döndügü kadarıyla bilgi ve düşüncelerimizi paylaşmak,paylaşırkende konuların derli toplu olmasıdır.Gerçeğe dayalı olmasıdır somut kavramlar içinde olmasıdır.Yoksa her aklı esen kafasından,beyninden geçen hayal ürünü maksatlı haberlerini bu köşelere taşırsa elbetteki o düşünce ve fikirlerin doğruluğunu tartışmaya açmak gerek; yoksa buralara herkes tarafından yazılan beyanlar mutlaka süzgeçten geçirilmeli çünkü biz mağdur insanlar konu mankeni olarak anılırız bilginize, JAPONYA IMF YE 100 MİLYAR DOLAR VERMİŞ .BUNA HERKES İNANIR Ozaman Biz TC Hükümeti de IMF den değilde japonyadan borç isteyelim...
Selcan Hanımın ilettiği, Japonya ve IMF ile ilgili haber 2 ay önce gelişimeye başlayıp bir kaç gün önce sonlana bir müzakaeredir. Japonya Ülkesinde Dolar bozarak jpy üzerinden yatırım yapan yatırımcının ülkeden çıkmasını önlemek için dolar yen paritesini 0,11 seviyelerinden 0,18 seviyelerine taşımıştır.
Böylece devasa dış boçlarını kapatma şansınıda elde etmiş oldular.kriz sırasında dorlar karşısında değer kazan tek para birimlerimi olan yen Japonyanın dolar üzerinden olan dış borcunun yüzde 30 oranında azalmasınasını sağaldı .Bunun Japonya için tek dez avantajı ihracatındaki azalam oldu. Ancakak japonya krizde dış borcunu önemli ölcüde hafifletecek.
japonyanın önemli dış borç ödemelerinin olduğu nisan ayından sonra paritenin 112 seviyelerine yerleşeceğini düşünüyorum.
Re: Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
Sayın Selcan Hanım ben yanlışmı okudum?Japonya IMF 'ye 100 Milyar dolar kredi verecek,demişsiniz;ve IMF ile anlşmayı imzaladığını belirtmişsiniz;ozaman mesele yok demek Japonya'nın ekonomisi okadar güçlüymüş'ki dünya para fonu olarak kabul edilen IMF'ye dahi borç para verebiliyor.Bizleri aydınlattığınız için sizlere minnettarız.Ya Selcan hanım siz en iyisi evinizde börek açmaya devam edin bence bu saat'lerde sohbet olsun diye bu sayfalara anlamsız yazılar yazmayın....................!
Cobra-64;
Dakikalarımı sizin düşünce yapınızla değerlendirmediğimi size hatırlatmak zorunda bıraktığınız için beni,sizin adınıza üzgünüm.Kadınlara olan bakış açınız 2009 yılında halen buralarda bunuda görmek açıkcası çok şaşırtmadı beni.Yazılanlara atıp tutmadan önce,haber izlemiyor olabilirsiniz okumuyor olabilirsiniz hepsini kabul ederim ama bu siteye üye olma vasfındaysanız eğer google denen icattan haberiniz var ve kullanabilir durumda olduğunuzu düşünmek istiyorum.Konu başlığını direkt olarak goog la yapıştırsaydınız bırakın onca cümleyi tek harf bile yazmazdınız....(Son olarak kim olduğunuzu ve neden benim yazıma tepkili olduğunuzun farkında değilim sanmayın gayet farkındayım.Gördüğünüz gibi yazılar bana ait değil okuduğum haberlerden alıntıdır.Başka sitelerde aynı yazınızı gördüm.Sizi tanımıyorum ve problemim yok.Sizin şahsiyetimle sıkıntınız nedir çözebilmiş değilim.Ama öle bir probleminiz varsa ki yeri burası değildir hatırlatmak isterim...)
CNN Türk ve Hürriyet’in birlikte hazırladığı ’Küresel Krizde Gayrimenkulün Yol Haritası’ programında gayrimenkul sektörünün temsilcileri krizin 1 yıldan uzun sürmesi durumunda bitmeyen projeler olabileceğine dikkat çekerek, "2004 yılında canlanan talep ile çok sayıda girişimci sektöre girdi. Bunun sonucunda şu an Almanya’da 2 bin 500, Türkiye’de 50 bin müteahhit var. Bazıları maketten tahsil edilen paralarla birinci projenin yapımına başlanmadan hemen ikinci projeye yatırımlar yaptı. ABD’de mortgage tarafında yaşanan ve krize neden olan şey Türkiye’de de gayimenkul tarafında yaşandı. Kriz 1 yıldan uzun sürerse, yarım kalan projeler olur" dedi.
Ebru Baki’nin hazırladığı, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nden Ayşegül Akyarlı Güven’in sorularıyla katkıda bulunduğu programa Urban Land Institute (ULI) Başkanı Haluk Sur, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim kurulu Üyesi Bahadır Teker ve TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner katıldı. Satın alınmış evlerin yarım kalmasının ekonominin genelini etkileyebileceğini dile getiren ULI Başkanı Haluk Sur, şöyle devam etti: "Eskiden de bas bas bağırırdık. ’Maketten satışlarda paranın nereye gittiğinin kontrol edilmesi lazım’ diye çok ısrar ettik. Ama gerekenler yapılmadı. Şu anda kim nereye kadar gidebilir bilmiyoruz. 1 lira ile 1 proje yapılabilir. 5 proje yapılamaz. Fiyatlar arttığı sürece bu herhangi bir sorun yok. Ama sorun ciddi problemler yaratabilecek bir unsur olarak duruyor." Gayrimenkul fiyatlarında geçtiğimiz yıla kadar hızlı bir çıkış süreci içine giren fiyatların risklerini o dönemlerde dile getidiklerine de dikkat çeken Sur şöyle devam etti: "Şimdi bir düşüş var. Çünkü spekülatif yükselişlerden sonra yaşanan düşüşler acı veriyor. Gayirmenkul sektörünün geneline bakınca Alışveriş merkezi ve ofis alanlarının kira getirilerinde Türkiye ortalamaları gelişmiş ülkelerin 3’te biri kadar. Yine de büyük potansiyel var."
1 milyon takas
Faizlerin yükselmesi ve Türklerin gayrimenkullerini satmaktan hoşlanmamaları nedeniyle bu dönemde takas ile el değiştirmeler arttı. Takas konusu ile ilgilenen 1 milyondan fazla kişi olduğunu söyleyen Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner de, "Alt ve orta gelir grubundan yoğun talep var. Ama tüketiciler ancak güvende hissedince yastık altındaki paralarını çıkartıyor. Bugüne kadar şehir dışına talep çoktu. Ama projelerin uzaklığı ve ulaşım sorunu nedeniyle şu an eğilim merkeze dönme yönünde gelişiyor" dedi.
200 bin aile ’yen’ mağduru
KÜRESEL krizde ornayan kurlar nedeniyle Japon yeni ile kredi kullanan 200 bin aile Japon Yeni nedeniyle mağdur oldu. Geri ödemelerde şu an için büyük bir sorun yaşanmadığını dile getiren GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Teker şunları söyledi: "Yen’le ve genel anlamda dövizle yapılan işlemi iyi bilmek lazım. Bu tür riskleri alamayacak insanlara bu tür krediler satıldı. Burada önemli olan bu krizi aşabilecek tedbirler ile insanların dayanacakları noktaya kadar dayanmalarını sağlamak. Bankalarla anlaşma yapılabilir. Çünkü bankalar başta olmak üzere şu an kimse gayrimenkul sahibi olmak istemiyor" dedi.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku