Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir mitinginde çok güsel bir noktaya değindi. Değindiği nokta şuyduki "bize laiklik elden gidiyor diye dava açan savcılar ! bu chp nin yaptığı organizasyonlara (kuran kursu ve çarşaf açılımı) niye gözünüzü kapıyorsunuz ?" Eğer hukuk önünde eşit ve hiçbir farkı bulunmayan 2 partinin yaptıkları davranışların birine ' Suçtur ! Kapatılsın ' denilip ötekine göz yumuluyorsa savcılar burada çelişkili davranma yasağına ters düşmüş olmazlar mı? Destekleyici veya Aksi görüşlerinizi bekliyorum..
Çok renkli bir konu başlığı ile anlaşılan da renkli kişiliğiniz ile hem de ilk mesaj olmasına rağmen site hukukunu bile alt üst ederek hukuksal yorumlar talep ediyorsunuz...
Sitede o kadar hukuk ile ilgili arkadaş var iken nacizane bendenizin yorumlarının ne değeri olabilir?
Ama o arkadaşlardan beklerim ki HUKUKu GUGUK etmesinler...
İlk mesajda konu başlığı açmanızı kıskansam da , gözüm sizi bir yerlerden ISIRSA da çağrınız destekliyorum...
Adamın biri diğerine; "CHP'nin türban ve Kur'an kursu açılımı iyi niyetlidir, ama bu işi yapan başka partilerin iyi niyetinden kuşkuluyum, pardon kuşkulu falan değilim, onlar düpedüz kötü niyetlidir, bu ülkeyi geriye ve karanlığa doğru götürüyorlar" demiş.
Öbürü; "ama ikisinin de yaptığı şey aynı" demiş.
Birinci adam; " olur mu canım, ameller niyete göredir, niyet iyi olduktan sonra yaptığına bakma, o iyi niyetle yapıyor."
İkinci adam, "ben bir şey anlamadım arkadaş, şimdi birisi ırza geçse ve ben iyi niyetliyim, bu işi iyi niyetle yaptım derse, ne yapacağız"
"İyi niyetle yapmışsa yapacak bir şey yok demiş" birincisi.
"Öbürünün kötü niyetle yaptığını nerden bileceğiz, belki o da iyi niyetle yapmıştır" demiş ikincisi.
"Olur mu canım, kimin iyi niyetle kimin kötü niyetle yaptığını biliriz biz" demiş..
"Ama" demiş, ikinci adam; "bu niyetler amellere göredir sözü hukukla ilgili değil gibi geldi bana, daha çok maneviyatla ilgili gibi görünüyor, benim bildiğim hukuk niyetle değil, dışa yansıyan hareketlerle ilgildir" demiş..
"Yok arkadaş demiş" birinci adam, "bu millet neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmez, biz onun yerine neyin iyi neyin kötü olduğunu tespit ve teşhis ederiz" demiş ve devam etmiş "CHP'nin niyeti iyidir, ama şu millet onun kıymetini bilemiyor". Ve yine devam etmiş; "bu millet CHP'nin iyi niyetini ve kıymetini bilemediği için, onu bir türlü "sandıksal demokrasi" yoluyla başa geçiremiyoruz, darbe dönemleri de kapandı, ne yapsak acaba diye düşünürken, iyi niyetli olmayan partilerin yöntemi olan türban, Kur'an kursunu denenmesi kötü mü olur?" diye sormuş.
"Kötü olur mu hiç canım, CHP ne yapsa yeridir" demiş öbürü gülerek..
Sizi neden farketmez arragones anlayan beri gelsin...
(Bu arada en azından site hukukunu savunması gerekenlerin düştüğü halları takdim ederim... Bahse konu "meraklı" üyenin ilk mesajı ve "konu başlığı" açıyor... Yönetici hukukçu arkadaş nedense farkında bile değil veya işine gelmiyor... Eeee ne de olsa yazmış olduğu yanıtta olduğu gibi "ikinci adam" ne de olsa... )
Adamın biri diğerine; "CHP'nin türban ve Kur'an kursu açılımı iyi niyetlidir, ama bu işi yapan başka partilerin iyi niyetinden kuşkuluyum, pardon kuşkulu falan değilim, onlar düpedüz kötü niyetlidir, bu ülkeyi geriye ve karanlığa doğru götürüyorlar" demiş.
Öbürü; "ama ikisinin de yaptığı şey aynı" demiş.
Birinci adam; " olur mu canım, ameller niyete göredir, niyet iyi olduktan sonra yaptığına bakma, o iyi niyetle yapıyor."
İkinci adam, "ben bir şey anlamadım arkadaş, şimdi birisi ırza geçse ve ben iyi niyetliyim, bu işi iyi niyetle yaptım derse, ne yapacağız"
"İyi niyetle yapmışsa yapacak bir şey yok demiş" birincisi.
"Öbürünün kötü niyetle yaptığını nerden bileceğiz, belki o da iyi niyetle yapmıştır" demiş ikincisi.
"Olur mu canım, kimin iyi niyetle kimin kötü niyetle yaptığını biliriz biz" demiş..
"Ama" demiş, ikinci adam; "bu niyetler amellere göredir sözü hukukla ilgili değil gibi geldi bana, daha çok maneviyatla ilgili gibi görünüyor, benim bildiğim hukuk niyetle değil, dışa yansıyan hareketlerle ilgildir" demiş..
"Yok arkadaş demiş" birinci adam, "bu millet neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmez, biz onun yerine neyin iyi neyin kötü olduğunu tespit ve teşhis ederiz" demiş ve devam etmiş "CHP'nin niyeti iyidir, ama şu millet onun kıymetini bilemiyor". Ve yine devam etmiş; "bu millet CHP'nin iyi niyetini ve kıymetini bilemediği için, onu bir türlü "sandıksal demokrasi" yoluyla başa geçiremiyoruz, darbe dönemleri de kapandı, ne yapsak acaba diye düşünürken, iyi niyetli olmayan partilerin yöntemi olan türban, Kur'an kursunu denenmesi kötü mü olur?" diye sormuş.
"Kötü olur mu hiç canım, CHP ne yapsa yeridir" demiş öbürü gülerek..
"İşte şimdi anlaştık" demiş birinci adam.
Gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş...sağolun...
Valla site hukukunun tamamını bilmediğimi açıkça itiraf etmeliyim. Hatam acaba ilk mesajda yeni konu açmak mı yoksa hukukçu arkadaşlardan yardım istemek mi? Bu arada güzel paslaşma diyen arkadaşımada teessüf ederim. İlk mesajımda da belirttiğim gibi Desteleyen ve Aksi görüşleri bekliyorum yazdım. Sonuçta her fikir önemlidir benim için.
RTE yi bilemem de bir de şu türban açılımını tam olarak dile getirseniz de öyle konuşulsa. CHP nin Türban açılımı yoktur.
Sevgili Yöneticim öncelikle şunu belirtmek isterimki;
CHP nin türban açılımı vardır gibi bir açıklama da bulunmadım. Çarşaf açılımı vardır diye bir açıklamada bulundum. Bunu da inkar edecek halimiz yok herhalde! CHP nin çarşaflılara rozet takması hemen hemen bütün kanallarda verildi.
Arz Ederim..
Kurulduğundan bu yana CHP nin bireylerin dinsel inançlarıyla uğraşmak sömürmek bundan rant sağlamak gibi aşağılık bir siyaset anlayışı olmamıştır. Ancak her dönemde ve özellikle 2002 den sonra sırf bu konuda siyaset yapıp halkın din duygularını sömüren, bu sayede iktidar olan sonra din dışı her türlü yolsuzluğa bulaşan aşağılık bir zihniyet bulunmaktadır.
CHP nin politikalarını beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bir gerçeği vardır ki Laik Cumhuriyetin bir şekilde güvencesi olmuş ve aynı şekilde inançlara saygılı olarak asla siyasete alet etmemiştir. Ancak Laik devletin temel gereği olarakta dini kontrol altında tutan ve halkın din ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir duruş sergilemiştir.
Ancak karşısında daima Atatürk ilke ve inkilaplarına düşman dini kullanmak isteyen ve bu sayede laik Cumhuriyetten intikam almaya çalışan bir takım yobazların çöreklendiği partiler ve bunu demokratik sanan liboşlar dış beslemeli sarozcular her daim olmuştur. Bunlar
Kadayıfın altı kızardımı üstüne şerbet döküldü mü?
Geçiş kanlı mı olacak kansızmı?
Laiklik dinsizliktir ?
Hem laik hem dindar olunmaz...
Biz değiştik...
Velev ki siyasi simge olsun ...
Gibi söylemlerle kendilerini belli etmişler ve CHP ye de
CHP dinsizdir
Laikliği savunduğundan halktan kopuktur...
Kur'an ı yasaklatmıştır
Camileri kapatacaktır...
Türbanı yasaklamıştır...
Türevi söylemlerle halkı kandırmışlardır. Gelinen noktada ise olmayan bir söylemle ortaya çıkılarak şaklabanlığın son örnekleri verilmektedir. Abbas beyin yazısı gülümsetmeye bile yetmeyecek kadar kötü bir yazı olmuştur. Umarım ki kendileri gün gelir yahu ben ne yaptım demez.... Unutulmaması gereken bir hususta kendisinin belirttiği şekilde '' bir siyasi partide aktif '' olduğundan din ile oynama konusunda mahir bir partide olduğundan oy tabanlarına böyle demek zorundadır ....
Şimdi açılım da açılım denen konuya bir bakalım neymiş...
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir mitinginde çok güsel bir noktaya değindi. Değindiği nokta şuyduki "bize laiklik elden gidiyor diye dava açan savcılar ! bu chp nin yaptığı organizasyonlara (kuran kursu ve çarşaf açılımı) niye gözünüzü kapıyorsunuz ?" Eğer hukuk önünde eşit ve hiçbir farkı bulunmayan 2 partinin yaptıkları davranışların birine ' Suçtur ! Kapatılsın ' denilip ötekine göz yumuluyorsa savcılar burada çelişkili davranma yasağına ters düşmüş olmazlar mı? Destekleyici veya Aksi görüşlerinizi bekliyorum..
CHP Türkiye'nin tarihinde ikinci; yasal onanan ilk siyasi partisidir. 1946 sonuna kadar tek partisidir hatta.... Her dönemde özellikle aşırı dincilerin ve onun oyununa gelen bir takım liboşların ve dış beslemeli sözde fikir yaratıcılarının saldırılarına maruz kalmıştır. Dine daima saygılı olmuş ancak dinle hiç oynamamıştır.
Mevcut partilerin hiç birisi yokken CHP nin olması ve hep aynı duruşu her dönem o dönemin popüler partisini rahatsız etmiştir. Buna mukabil hiç bir dönem bu dönem kadar dinin siyasete karıştırıldığı dini rant sağlandığı din kullanılarak yolsuzluk ve soysuzluk yapıldığı ve daha acısı yolsuzluğu bile din adına yapıldığını gizli kapılar ardında iddia edecek soysuz siyaset hiç yapılmamıştı. Devlet hiç bir dönem bu dönem kadar tarikat ve cemaatlere teslim olmamış devlet kurumları tekkeye döndürülmemişti. Çankaya'dan aşağıya din hiç böyle din dışı sömürülmemişti. İşin ilginci gene ilk defa halk cahil ve sadaka toplumu olsun ve böylece biat edilen bir yapı oluşturulmak istenmemişti. Hiç bir dönem mevcut iktidar partisinin başkanı halkın gözünün içine baka baka bu kadar yalan söylememiş ülkeyi bölme yolunda adımlar atmamış kutuplaştırmamış 85 senede kazanılan değerleri haraç mezat satarak devleti ekonomik olarakta sıfırlamamıştı. Hiç bir dönem Çankayada ki zat kadar tartışmalı bir aile olmamıştı hiç bir dönem devletin en başında ki iki kişinin tüm mal varlığı ve ailesi bu kadar şaibeli bu kadar gırtlağına kadar yolsuzluğa batmamıştı. Tarihin hiç bir döneminde devletin en başında ki iki kişi çok ciddi suçlamalarla zanlı olmamıştı... Ve tarihte hiç bir zaman din böylesine din dışı sömürülmemişti...
Bu çok açık gerçeklerden dolayı kendisini ''dinin tek sahibi ve kullanıcısı '' olarak görmektedir. Kendileri birisinde birileri din hakkında bir program yada görüş belirttiği an gereksiz saldırıya yandaş medyası ile birlikte geçmesinden doğal bir şey olamazdı nitekimde öyle oldu. Özellikle Kur'ankursları konusunda. Aslında oynanmak istenen oyun son derece açıktır. Halkı uyandırmak isteyen uyarmak isteyen ''gerçek dini anlatmak isteyene''' anında saldırı yapılması bu güne kadar oynadıkları aşağılık oyunun deşifresi olacağındandır. En büyük propogandaları CHP dinsizlerin partisidir yalanının iflası olacak ve eğer halk birde gerçek dini öğrenirse bunların kaçacak yerlerinin olmayacağındandı. Hemen hemen bir çok müslüman gibi Türk müslümanları da sadece '' elhamdülüllah müslümanım '' ötesi islam dinini pek bilmediklerinden ve bugüne kadar gerçeklerden çok hurafelerle sahte ve yalan bilgilerle donatıldıklarından gerçek dinlede mevcut iktidarın uzaktan yakından ilgisi olmadığından saldırmaları doğaldır. Bari doğru saldırsalar bari RTE bir kez olsun doğru desin...
arkadaşlar,forumda yazılan şikayet,dilek,yakınma,çaresizlik,içeren konuların çoğunu okudum.Ben 25 sene devletime hizmet ettim yeni emekli oldum.Şimdi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku