Re: Çocuğumla babası arasındaki telefonları kaydedebilir miyim?
poritino rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,esimle 1 yil once bosandik. Cocugumun(6 yasinda) velayeti bende ve de 2 haftada 2 gun babasinda kaliyor. Fakat cocuk bana kafasi yikanmis sekilde geri geliyor.Babamin esyalarini calmissin bile dedi. Havuza yazdirdim ve de babasi engel oldu. O yastaki cocugu Kuran egitimi veren bir krese gondermeye calisiyor. Babasindan ne zaman gelse beni istemedigini soyluyor. Babasinin istedigi krese gitmek istedigini soyluyor.Ve de babasi cocugu geri getirirken ben o sirada evde yoksam apartmani ayaga kaldiriyor ne bicim anne bu diye. Amaci benim iyi bir anne olmadigimi cocugun anneyi istemedigini gosterip velayet almak. Ama ben en cok babasinin bu oyunlarinin cocuk uzerindeki etkisine uzuluyorum. Bunu engellemek icin neler yapabilirim?
ikisi arasindaki telefon gorusmelerini kaydedebilir miyim? Bu yasal midir? Ya da bunu yasal olarak yapmam mumkun mu? Artik cocukla gorusturmek istemiyorum. ya da bunu denetim altinda yapmasini istiyorum.
Cok yoruldum yardim edin lutfen. En dogru yolu bulmam lazim. Cunku yasal olmasa da babasina gostermeyecegim onu.
hayır edemezsiniz. çünkü anayasa suçu sayılıyor. 22 madde. haberleşmenin gizliliğini ihlal. diyelimki ettiniz busefer onu mahkemeye delil diye veremezsiniz madde 38 ek bilmem kaç : kanuna aykırı elde edilen bulgular delil niteliği taşımaz. Geçmiş olsun
godzi rumuzlu üyeden alıntı
hayır edemezsiniz. çünkü anayasa suçu sayılıyor. 22 madde. haberleşmenin gizliliğini ihlal. diyelimki ettiniz busefer onu mahkemeye delil diye veremezsiniz madde 38 ek bilmem kaç : kanuna aykırı elde edilen bulgular delil niteliği taşımaz. Geçmiş olsun
Delil niteliği taşımaz ama kafa bulandırır.
Burada amaç çocuğa verilen telkinlerle ,çocuğun zarar görmesinin engellenmesi olduğuna göre, bir suç işlenmiş olacağını düşünmüyorum.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Delil niteliği taşımaz ama kafa bulandırır.
Burada amaç çocuğa verilen telkinlerle ,çocuğun zarar görmesinin engellenmesi olduğuna göre, bir suç işlenmiş olacağını düşünmüyorum.
peki ilgili kanun maddelerini ihlal edenlere verilecek ceza hüküm altına alındığına göre bu durumda bayan karşının şikayeti üzerine ceza almayacakmı??
TCK
MADDE 233. - (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Hamile olduğunu bildiği eşini veya sürekli birlikte yaşadığı ve kendisinden gebe kalmış bulunduğunu bildiği evli olmayan bir kadını çaresiz durumda terk eden kimseye, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Velayet hakları kaldırılmış olsa da, itiyadi sarhoşluk, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılması ya da onur kırıcı tavır ve hareketlerin sonucu maddi ve manevi özen noksanlığı nedeniyle çocuklarının ahlak, güvenlik ve sağlığını ağır şekilde tehlikeye sokan ana veya baba, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Medeni Kanun:
Madde 324.- Ana ve babadan her biri, diğerinin çocuk ile kişisel ilişkisini zedelemekten, çocuğun eğitilmesi ve yetiştirilmesini engellemekten kaçınmakla yükümlüdür.
Kişisel ilişki sebebiyle çocuğun huzuru tehlikeye girer veya ana ve baba bu haklarını birinci fıkrada öngörülen yükümlülüklerine aykırı olarak kullanırlar veya çocuk ile ciddî olarak ilgilenmezler ya da diğer önemli sebepler varsa, kişisel ilişki kurma hakkı reddedilebilir veya kendilerinden alınabilir.
Bu durumun ıspatı başka şekilde mümkün olamıyorsa,cezai uygulama olmayabilir diye düşünüyorum.Elbette en doğru değerlendirmeyi avukatınız yapacaktır.
çocuğun hangi okula hangi kursa hangi aktiviteye katılacağı velayet sahibi kişiye aittir. tabiki karşı tarafın da karaları ve fikirleri alınmalıdır ama tüm yasal sorumluluk velayet sahibinindir. yaklaşık 6 ay önce bizim başımıza gelen durumu kısaca anlatayım.. şehir dışında yaşayan baba oğlumuzla telefonda görüşmek istiyordu ama nedense gece 11 gibi arıyor yada günde 3 kez arayıp beni huzursuz ediyordu yani amacı oğlumuzla görüşmek değil beni huzursuz etmekti.. okul yönetimiyle ve psikoloğumuzla konuştum haftada 1 gün okuldan aramasına karar verdik. hafta da 1 gün aramaya başladı fakat öğretmenlerimiz her aradığında çocuğumuza benimle ilgili abuk subuk sorular sormaya başladığını farketmişler öğretmenimiz telefonlarını dinlemeye başlamış.paralel hattan yada hoparlörü açarak babanın çocuğuyla ne konuştuğunu takip etmek istemiş..çünkü oğlum her konuşmadan sonra içine kapanıp agresifleşiyormuş.. ve okuldan eve geldiğinde de bana eziyetler ediyordu bana karşı da hakaretler ve sözlü saldırılar başlayınca hem idari hem adli soruşturma başlattım.. ve öğretmenimizi de şahit olarak yazırdım.. sonuç tabiki benim lehime sonuçlandı.. bu durumlarda psikologların pedegogların tutanakları ve konuşmaları sizin dışınızdaki birinin dinlemesi çok etkili oluyor!! savcı bey öğretmene sordu neden telefonu dinleme ihtiyacı duydunuz diye???? cevap çok basit: çocuğun telefondan sonraki ruh hali ve babasının sorularına cevap vermekten kaçıyor olması beni rahatsız etti ve öğrencimin psikolojisini korumak benim görevim birşeylerin ters gittiğini farkettim dedi... her ne olursa olsun her attığınız adımı hukuki niteliklere uygun atın.. doğru adım atarsanız adalet sizden yana..
erendoga rumuzlu üyeden alıntı
çocuğun hangi okula hangi kursa hangi aktiviteye katılacağı velayet sahibi kişiye aittir. tabiki karşı tarafın da karaları ve fikirleri alınmalıdır ama tüm yasal sorumluluk velayet sahibinindir. yaklaşık 6 ay önce bizim başımıza gelen durumu kısaca anlatayım.. şehir dışında yaşayan baba oğlumuzla telefonda görüşmek istiyordu ama nedense gece 11 gibi arıyor yada günde 3 kez arayıp beni huzursuz ediyordu yani amacı oğlumuzla görüşmek değil beni huzursuz etmekti.. okul yönetimiyle ve psikoloğumuzla konuştum haftada 1 gün okuldan aramasına karar verdik. hafta da 1 gün aramaya başladı fakat öğretmenlerimiz her aradığında çocuğumuza benimle ilgili abuk subuk sorular sormaya başladığını farketmişler öğretmenimiz telefonlarını dinlemeye başlamış.paralel hattan yada hoparlörü açarak babanın çocuğuyla ne konuştuğunu takip etmek istemiş..çünkü oğlum her konuşmadan sonra içine kapanıp agresifleşiyormuş.. ve okuldan eve geldiğinde de bana eziyetler ediyordu bana karşı da hakaretler ve sözlü saldırılar başlayınca hem idari hem adli soruşturma başlattım.. ve öğretmenimizi de şahit olarak yazırdım.. sonuç tabiki benim lehime sonuçlandı.. bu durumlarda psikologların pedegogların tutanakları ve konuşmaları sizin dışınızdaki birinin dinlemesi çok etkili oluyor!! savcı bey öğretmene sordu neden telefonu dinleme ihtiyacı duydunuz diye???? cevap çok basit: çocuğun telefondan sonraki ruh hali ve babasının sorularına cevap vermekten kaçıyor olması beni rahatsız etti ve öğrencimin psikolojisini korumak benim görevim birşeylerin ters gittiğini farkettim dedi... her ne olursa olsun her attığınız adımı hukuki niteliklere uygun atın.. doğru adım atarsanız adalet sizden yana..
Oncelikle gelen butun mesajlar icin tesekkur ederim. Sizin durumunuzda lehinize sonuclanmis olmasi bana moral verdi. Umarim cocugumun bu durumdan en az zararla cikmasini saglarim. Ogrenmek istedigim sey sizin lehinize sonuclandiginda ne gibi bir yaptirim uygulandi? Ve de mahkeme ne kadar surdu?
Sizin avantajınız baska sehirde yasiyor olmasiymis. Ben bu surede cocugumu hala 2 haftada 2 gun babasina vermek durumundayim. Ayrica bugun ogrendim ki haftaici kresine de ugruyormus. Bana karsi onu doldurmaya devam edip mahkeme sureci baslayinca onu bana karsi kullanacak diye dusunuyorum. Sonucta babasini cok seviyor ve de bugune kadar gorusmelerine hic engel olmadim ama o bunu anlamiyor. Gorusuyor olmalari benim aleyhime bir durum. Krese gondermeme hakki yok diyenler icin de sunu soyliyeyim: Babasi gonderme demiyor ama o babasindan gelince ben o kresi istemiyorum diye tutturuyor. 2 haftada bir aynı zorluklar. Baban mi soyluyor bunlari sana deyince de hicbirsey soylemiyor. Beni dovuyorsun diyor. nerene vurdum deyince yanagini gosteriyor. Bak yalancilari allah sevmez dedigimde ise gercegi soyleyip bacagima tokat atmistin diyor mesela. Babamin esyalarini caldin sen diyor. 5 yasindaki cocuk bunu nasil soyler.
Simdi benim icin en onemli olan konu en kesin sekilde gorusmelerini ve de etkilenmesini en aza indirebilmek.Simdi bu cuma cocugu verdigimde nasil alacagim bakalim. Bir de 2 hafta once cocuga zarar verdigime dair benden sikayetci oldu. Elinde de cocugumu ondan gec aldigama dair polis tarafindan tutulmus sacmasapan tutanaklar varmis. "Ne zaman getirirsin pazar gunu" diye mesaj atiyorum. Sen evde bekle ben istedigim de getiririm diye mesaj atiyor. Sonra ben aksam 5 te evde yoksam polis tutanagi tutturuyor. Apartmani ayaga kaldiriyor. Haftanin 12 gunu bende sorunsuz kalan yavrumu pazar gunleri alisim sorun gibi yansitiliyor yani. Hangi baba annesi cocugu gec aliyor diye tutanak tutturur normalde(Benim bunlardan sonradan haberim oluyor.Ben nasilsa babasi diyerek, 1 yılda 4-5 kez gec almak durumunda kalmisimdir). Benimle ilgili bir acik bulamadigi icin ileridde velayet davasi acarken kullanilacak deliller olusturmaya calistigi kesin. Nasil ugrasilir boyle bir adamla bilemiyorum gercekten. Dava acilmasina karar verilirse babasi onu iyice doldurup hazirlayacak bana karsi. offff...
Pedagog bulamadim burada ama psikiyatr da kabul edilir sanirim.
Konu poritino tarafından (11-02-2009 Saat 23:25:04 ) de değiştirilmiştir.
öncelikle sakin olun.. okulla iş birliği içine girin. babası öyle her istediğinde çocuğu görmek için okula gelemez. okuldan sağlığı hakkında bilgi alabilir eğitimiyle ilgili görüşebilir fakat okulun çocuğu sizden habersiz babayla görüştürmesi okul için bir sıkıntıdır.. okula karşı kendini mağdur baba rolüne sokmadan dizginlerinizi elinize alın .korkmayın ve okulu tatlı sert uyarın..
sizin rızanız olmadan görüştürmelerinin suça ortaklık olduğunu çocuğunuzun başına birşey gelirse okulu sorumlu tutacağınızı kesin bir dille belirtin.ayrıca okul yönetimine babasını kötülemeyin ama babanın tutarsız tavırlarını farketmelerini sağlayın.. çocuk psikiyatristi çocuk için pedegog kadar yararlı olacaktır. muhakkak en yakın zamanda bir uzmana çocuğunuzu götürün. çocuğunuza babayla ne konuştun sorusunu siz sormayın.. asla babası ile ilgili kötü yada iyi diyaloglar kurmayın.. okuldaki öğretmeninden bu konuyla ilgili yardım isteyin eminim size anlatmadığı her şeyi öğretmeniyle paylaşacaktır. baba devlet memuruysa kendisinin mesai saatleri içinde devamlı olarak sizinle uğraştığını tutarsız davrandığını huzurunuzu bozduğunu evinize gelip tatsızlık çıkarttığını bu durumdan yorulduğunuzu ayrıca bu tutarsız hallerinden dolayı iş ve sosyal hayatınızın sekteye uğradığını yolda yürürken dahi kendisi tarafından takip edildiğinizi hissettiğinizi çocuğunuzun yaşı gereği akıl sağlığını ve gelişimini etkileyecek sizin hakkınızda (anne) ahlaki olmayan sorular sorarak çocuğun psikolojisinin şimdiden etkilediğini.çocuğunuzun görmemesi duymaması gereken eylem ve tutumlara çocuğunuzun yanında bilerek ve kasti şekilde girdiğini (kavga sözlü hakaret sataşma gibi) belirten bir yazıyı hem çalıştığı birimin müdürlüğüne hemde savcılığa verin. hem adli hem idari soruşturma başlatmış olacaksınız. idari soruşturma kendi içinde 1 ayda çözümlenir. adli soruşturma 3-ile 6 ay gibi bir sürede tamamlanıyor. bu sürede zaten yapacağı 2 hata da tekrar bir dilekçe verirseniz daha da kusurlu hale geliyor.. ben yaptığımı söyleyeyim.. 3 kere üst üste dilekçe verdim savcılığa daha 1. dava başlamadan 2. ve 3. şikayet dilekçem kendisini çok zor durumda bıraktı. artık toparlandı. tabiri caizse canı yandı. aklı başına geldi..
ayrıca görüşüyor olmaları sizin alehinize değil lehinize bir durum.. hakim nazarında çocuğunuzu düşünüp baba ve çocuk arasındaki ilişkiye saygı duyduğunuzu gösterir. ben çocuğumun ruhsal sağlığı için babasıyla görüşmelerinin doğru olduğunu düşünüyorum ve sınırlama koymuyorum fakat 5 yaşında ki bir çocuğun böyle ağır baskı altında olması bir ruhsal travmaya neden olabilir bu da dr.un yazdığı belge diyerek çocuk psikiyatrisi uzmnının yazıp kaşelediği bir tutanağı dosyaya koydunuz mu herşey kolaylaşır.. üniversite hastanelerinin ve devlet hastanesinin çocuk psikiyatri poliklinikleri mevcut.. bunu kesinlikle ihmal etmeyin. çocuğun psikoloisiyle ilgili olumlu olumsuz değişimleri haftada bir kez öğretmeniyle görüşün.. öğretmeniyle beraber çözümler üretme yoluna gidin ki öğretmen de işin ciddiyetini anlasın ?? böylece çocuğunuzdaki en ufak değişimi sizden önce fark edip size haber verecektir. yeterki öğretmene doğru kanaldan temas edin çocuğunuzun içinde bir şeyler sakladığını bu durumun sizi ve çocuğunuzu yıprattığını belirttin. öğretmene şöyle söyleyin. : çocuğumun içinde sakladığının ne olduğunu öğrenmeme yardımcı olursanız ben de çocuğuma nasıl yaklaşmam gerektiğini daha iyi anlarım.nerede hassas olmam gerektiğini bilirim. çocuğumla aramda ki iletişim birazda sizin bize yapacağınız desteğe bağlı bu konuda lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. eğer gerçek bir eğitmense biraz da akıllıysa sizin işleriniz çokkkk kolaylaşır sizin çocuğunuz için nasıl çaba sarf ettiğinizi göz ardı etmeyeceklerdir.
şayet baba okulda sizinle ilgili olumsuz konuşmaya kalkıp annelik etmiyor dediğinde dahi sizi savunacaklardır..
erendoga rumuzlu üyeden alıntı
ayrıca görüşüyor olmaları sizin alehinize değil lehinize bir durum.. hakim nazarında çocuğunuzu düşünüp baba ve çocuk arasındaki ilişkiye saygı duyduğunuzu gösterir. ben çocuğumun ruhsal sağlığı için babasıyla görüşmelerinin doğru olduğunu düşünüyorum ve sınırlama koymuyorum fakat 5 yaşında ki bir çocuğun böyle ağır baskı altında olması bir ruhsal travmaya neden olabilir bu da dr.un yazdığı belge diyerek çocuk psikiyatrisi uzmnının yazıp kaşelediği bir tutanağı dosyaya koydunuz mu herşey kolaylaşır.. üniversite hastanelerinin ve devlet hastanesinin çocuk psikiyatri poliklinikleri mevcut.. bunu kesinlikle ihmal etmeyin. çocuğun psikoloisiyle ilgili olumlu olumsuz değişimleri haftada bir kez öğretmeniyle görüşün.. öğretmeniyle beraber çözümler üretme yoluna gidin ki öğretmen de işin ciddiyetini anlasın ?? böylece çocuğunuzdaki en ufak değişimi sizden önce fark edip size haber verecektir. yeterki öğretmene doğru kanaldan temas edin çocuğunuzun içinde bir şeyler sakladığını bu durumun sizi ve çocuğunuzu yıprattığını belirttin. öğretmene şöyle söyleyin. : çocuğumun içinde sakladığının ne olduğunu öğrenmeme yardımcı olursanız ben de çocuğuma nasıl yaklaşmam gerektiğini daha iyi anlarım.nerede hassas olmam gerektiğini bilirim. çocuğumla aramda ki iletişim birazda sizin bize yapacağınız desteğe bağlı bu konuda lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. eğer gerçek bir eğitmense biraz da akıllıysa sizin işleriniz çokkkk kolaylaşır sizin çocuğunuz için nasıl çaba sarf ettiğinizi göz ardı etmeyeceklerdir.
şayet baba okulda sizinle ilgili olumsuz konuşmaya kalkıp annelik etmiyor dediğinde dahi sizi savunacaklardır..
Gercekten tesekkur ederim. Seyahat ile ilgili de verdiginiz cevap da aydinlaticiydi.
Su anda geldigimiz noktada babasina 4 haftadir yavrumu gostermiyorum. Cocuga bakamadigima dair bana dava acmis durumda dava oncesi onu daha fazla doldurmamasi icin ugrasiyorum. Onceden cocugu ondan almadigima dair ortaligi ayaga kaldiriyordu simdi de vermedigime dair yaygara kopariyor Ama bunun icin şöyle bir yol sectim: Eskiden 2 haftada bir cocugu kresten alabiliyorken simdi kresin gostermesine kesinlikle izin vermiyorum. Gelip evden imza atip duzgunce teslim alacaksin diye mesaj attim. Kapıma bile cikmayi kafasinda bir mesele haline getirdigi icin apartmandaki komsulara filan soyleyip gitti.Kizima telefonda annen seni bana vermiyor diyor. Kizim "babacim imza at al" diyor ama babasi "Annenin uydurmasi bunlar. Deli o deli" dedi. Butun bunlari duydum. Dun de kresten almaya calisti izin vermedim(Kresi dava edecegim diye tehdit etti bu sefer). Gel bu cocugun psikolojisini bozma diye mesaj attim ama "Senin pisliklerini cikaracagim ortaya...Jandarmayla gelecegim kapiya" gibisinden mesaj atti. Cok zor ve de hasta bir insan anlayacaginiz.
Dava tarihi 16 Nisan. Ben de bu durumlari belgeleyip cocugum uzerindeki haklarininin kisitlanmasini isteyebilir miyim? Yoksa bu davanin disinda ayri bir dava mi acmak gerekir?
Gelisme oldukca sizleri de bilgilendirecegim.
Tekrar sagolun
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.