Merhaba,
geçtiğimiz 2008 yılının ortalarında bir akşam TEB'e ait bonuscartımı kullanmak istediğimde limitimin ve ödemelerimin düzenli olmasına rağmen bir türlü karta işlem için onay alınamadı. Slip üzerinde "hata-karta el koy" şeklinde bir uyarı çıktı her seferinde. Tabi durumu anlayamadık ve ilgili bankanın çağrı merkezini arayarak konu hakkında bilgi almak istedim. Görüştüğüm müşteri temsilcisi bana 3 ay ödeme yapılmadığı için kartımın yasal takibe alındığını ve kendilerinin çok fazla bilgi vermeyeceğini bu nedenle bu konuyla ilgili birimi aramam yönünde bilgi aktararak bana bir tel numarası verdiler.Var olan tüm kredi kartlarımın ödemelerini çok düzenli yaptığımdan eminken nasıl olurda kartım iptal edilir diye sabaha kadar düşündüm durdum ve hemen tüm ödemelerimi yaptığım maaş aldığım hesabın hesap hareketlerinden de kontrol ettim her ay ödemelerimi düzenli yapmışım e peki bu neyin nesiydi?nişanlımın yanında rezil olmamda işin cabası tabi
Sabah ilk iş ilgili yeri aradığımda bana söylenen bilgi güneşli şubesinde kmh hesabımdaki 200 ytl lik eksi bir bakiye nedeniyle ödeme yapmadığımı ve bu nedenle yasal takipte olduğumu ayrıca kredi kartımıda bu sebepten dolayı kapadıklarını söylediler.
Tabi o an bende şalterler attı. Çünki ortada koca bir hata vardı. Evet öyle bir hesabım zamanında vardı ama o hesabımı hiç kullanmadığımı,haberim olmadığını ve yasa gereği yasal takibat yapılacaksa bunu bana bir şekilde bildirilmesi gerektiğini, şubenin beni hiç bir şekilde haberdar etmediği şeklinde haksız olduklarını ortaya çıkaracak bir sürü neden sundum. Nitekim uzun uğraşlarım sonucu gerçekten bir hata olduğunu kabul ettiler ve bana kredi kartımı iade ettiler. O dönemde özellikle bu hatanın benim sicilimi etkileyip etkilemeyeceğini sorduğumda "kesinlikle hayır" yanıtını aldım hatta bana borcu yoktur yazısı vermişlerdi o dönemde. geçtiğimiz dönemde bir iki kredi kartı başvurusu yaptım ve başvurularım reddedildi bende çok önemsemedim açıkçası ancak geçen bir ihtiyacımdan dolayı kredi başvurusu yaptığımda bana kkb de 2008 yılında bir kredi kartımdan dolayı icraya uğradığımı ve halen dosyanın açık olduğunu söylediler bundan dolayı kredi alamadım. Hiç bir kredi kartımdan icraya gitmediğimi belirtmeme rağmen bir şey yapmayacaklarını söylediler. biraz araştırdığımda bahsedilen icra bilgisinin TEBde yaşadığım bu olaydan kaynaklandığını öğrendim ve ilgili bankanın genel müdürlüğüne ulaşıp konuyu aktardım. ilgilendiler ve kkb deki bilgiyi düzelttiklerini söylediler ancak kredi kartımdan ve yapılan bir hatadan dolayı hatalı bilgi sonucu mağdur edilmiştim kredi alamadım ve işimi halledemedim tabi manevi zararda ayrı.
Elimde hata yaptıklarını belirten bir mailde mevcut
bu durumda ben ilgili banka için tazminat davası açabilirmiyim ve açarsam yasalar üzerinde bu tür bir mağduriyetin karşılığı ne kadar olur diye bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.