+ Konuyu Yanıtla
70 / 140 Sayfa İlkİlk ... 102030405060616263646566676869707172737475767778798090100110120130 ... SonSon
691 den 700´e kadar toplam 1391 ileti bulundu.

Konu: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Sayın Erdoğan Kırcalı;
    Biliyorsunuz ki Japonya Devletlere bu kredileri kullanmaları için tahsis ettiğinde çok düşük faizlerle verdi.Bankacının söylediğine göre bizim çektğimiz krediler bankalar tarafından japonya'ya ödenmiş veya düşük faizle ödeniyor.Biz borcumuzu ödemeyeceğiz demiyoruz bankaların belli bir statüde yeniden yapılandırmasını bekliyoruz.Bundan birkaç sene önce zengin vatandaşlar daha fazla para kazanmak uğruna off-shore zade olarak adlandırılıp kendi elleri ile verdikleri yüksek faizli getirileri devletten tahsil yollarını aradılar.Biz devletten para da dilenmiyoruz.Diğer devletler krizi vatandaşına hissettirmemek için neredeyse ceplerine fazladan para koyacak.Bizde tam tersi daha kriz gelmeden herşeye zam geldi bu güne baktığımız da ben mesela yarım maaş alıyorum 3 aydır ve 2 aydır da kredimi ödeyemiyorum.Ben bunu şirketime söylediğimde bana emsal teşkil edersin tam maaşını veremeyiz dediler.Bankaya bunu söylediğimde beni ilgilendirmez diyor,devlet sesimi duymuyor,Haziran dan beri 15.000 tl gibi bir meblağ ödemişim.Bankaya yapılandırmak için gittğimde bana diyorki tl ye çevireyim sana şu kadar kredi vereyim kapat tl bazında borçlan.Meblağ'a bakıyorum 8 ay önce aldığım kredi miktarı.Taksidi ise şu an zaten ödeyemediğim meblağ kadar.Benim peki ödemiş olduğum bu 15.000 tl nerede anaparadan hiç mi düşmedi? Düştü ama cüzzi,peki nerede benim ödediğim 15.000 tl? Söyleyeyim kkdf ve bsmv ile devlette babalar gibi alırım diyen maliye bakanında bari vergiler indirilsin dediler"hayır"dedi aralık ayında indirdi,o da bana 200-300 tl kadar indirim yaptı şimdi soruyorum suç bendemi?
    Banka damı?Diğer devletlerin yaptığı fakat bizim devletimizin yapamadığı ve alamadığı önlem paketlerini çıkarmayan devlette mi?
    Diyeceksiniz mahkemeye başvur.Evet başvurdum tüketici mahkemesine bilirsiniz tüketici mahkemelerinde harç yoktur.3 Avukat gezdim biri 900 tl harç parası ve 500dava başlangıcı ,700 de dava bitimi,400 ytl bilirkişi parası (Daha bilirkişi atanacağı bile belli olmayan dava için)toplamda 2500 tl istedi.İkincisi daha başlangıçta avukatlık hizmeti olarak 2750 tl istedi zaten ondan öğrendim harç olmadığını.Üçüncüsü ise ben uğraşamam dedi.Yardımlarından dolayı hepsine teşekkür ettim.Tek başıma başvurdum dava dilekçesini de buldum ona göre yazdım 10 ytl ye bitti.Mart'ın 5'inde davam var ama avukatım yok şimdi bu dava yı sizce mantıkenkazanırmıyım?İşte gördünüz bize kim yardım edecek yani suçlu bizmiyiz hırsızın hiç mi suçu yok.ankara'daki emsal dava için Ankara'daki avukatı aradım işi rant'a dökmüş daha dava dilekçesinin fotokopisi için benden 750 tl para istediler.sığınacak veya tutunacak hiçbir yerimiz yok burası avukatların da okuduğu bir bölüm varsa biri benim davamı üstlensin ya da hepimiz için aynı avukat yardım etsin bari bilerek konuyu girer.Ya da bu dava yı tek başıma nereye kadar götürürüm bilgilendirsin.

telefonumu site kuralları gereği yazamıyorum.

Hukuki NET Güncel Haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu yargıtay kararı ara
    Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu hukuk haber
    Konu fişek35 tarafından (09-02-2009 Saat 00:52:21 ) de değiştirilmiştir. Sebep: İmla

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

şu ortamda en mantıklı karar kredi kullandığınız bankalarla görüşerek kredinizin vadesini uzatarak ödeyeceğiniz taksit miktarını ödeme güçünüze göre ayarlamanızdır.

İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bilal57 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    şu ortamda en mantıklı karar kredi kullandığınız bankalarla görüşerek kredinizin vadesini uzatarak ödeyeceğiniz taksit miktarını ödeme güçünüze göre ayarlamanızdır.
    Sayın bilal57 ;
    Banka ile görüşmemi yukarıda yazdım bana 8 ay önce aldığım kredi kadar kapatma kredisi veriyor ve ödenecek miktar bu günkü ödediğim tl miktarı ile aynı hatta biraz daha yüksek bundan önceki ödediklerim faize gitti.Bu mu yapılandırma? ben 8 ayda 15000 tl ödedim yada sokağa attım.

İletiler
    53
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hayatınız boyunca bi anda bir araya toplayamayacağınızı belirttiğiniz bir miktarı borç olarak alırken önünüze konan sözleşmeyi okumadan imzalamak doğru mu?
    Krizin olacağının bilinmesi mümkün mü ki size anlatılabilsin?Bankanın veya bir başkasının bu konuda size hatırlatma yapma zorunluluğu yok,biliyorsunuz.
    Döviz karşılığı kredi alırken seçtiğiniz dövizin değerinin artma riski olduğunu bilmeden mi başvuruda bulundunuz?Neden japon yeni? USD ,EURO değil de neden JPY? Çünkü dalgalanma fazla değildi,risk azdı! Yani risk anlatılmamış olsa da bildiğiniz bir durumdu.
    Yanlış anlamayın lütfen, suçlusunuz demiyorum ,kesinlikle suçlu değilsiniz,ama TL kazanırken, döviz karşılığı kredi kullanma hatasına düştüğünüz kesin.
    1100TL kredi ödeme varken şu an 1700 ödüyorum,maaşımı bile geçti diyen üyeler var.1700 den az ücret alırken 1100 kredi geri ödemesi gerektiren bir sözleşmeyi imzalamak daha başından bir hata değilmidir?
    Pekala Erdoğan Bey Türkiye Cumhuriyeti olalı bu yaşadığımız ülke;hangi tarihlerde bu kadar anormal bir şekilde ekonomisi reesyona girmiş ,söylermisiniz,ne yakın zamanda hasıl olan 2001 krizi nede öncesi evet yeni gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ben tüp kuyruğunuda gördüm yağ kuyruğunuda bakkalın tezgah altından 1 paket çay verdiğinide gördüm.Ama o yıllar ülke olarak fakirsek ona görede ayağımızı yorgana göre uzatabiliyorduk.Lakin şu an yorganda kalmadı yoksa ayağımızı kesecektik dışarı çıkmaması için,E FENDİM SİZ AYNI DURUMDA KREDİ KULLANSAYDINIZ ÇOK MERAK EDİYORUM TEPKİNİZ NE OLURDU. Şu varki Bankalar gelir belgenizin veya maaş bodronuzun 3 te 1 i aylık taksit ödemenize denk geliyorsa kredinizi onaylıyor. veya baş vurunuzu değerlendiriyor.Peki şu an maaşların 3 te 1 ini bi kenara bırakın tamamı ödemelere yetmez oldu .O zaman bu kanunmu borcumu ödeyemedimmi bankaların hacizle evimizi ellerimizden alması?sizce adaletmi kişi hakları denen bişey yokmu?

İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şu düştüğümüz durumu talihsizlik olarak ben görmüyorum.Halada banada soranlar olduğu zaman kendimi savunuyorum.Bu ülkede 50.000.00 ytl kredi çekip 110.000.00 ytl geri ödemek çokmu mantıklıdır.10 senenizi bağlayın.Sonra bu krediyi ödemek zorunda olan kişiler alışveriş yapmasın giderlerden kıssın .Sonra esnaf ağlasın.Bazıları diyorki tl alanlar niye bunu yapmadı .Çünkü herşeyden kısmaya hazırdı.Yada dayanağı vardı yardım eden bir ailesi vardı.Hiç bişeyi olmayıp sadece kendi başına geçinen biri için bu çok büyük fırsattı.Bu krediyi çekenler gerçek mağdur arkadaşlar.Konut kredisi faiz oranı %1 olsaydı hiç kimse almazdı ve bu yola başvurmazdı.Krediyi aldığım gün ytl olarak alsaydım 1.250 120 ay ödiycektim.Şu anda krizden sonra bile 1.050 ytl oldu ve krediyi 96 ay çektim.Arkadaşlar ben 2009 un böyle geçiceğini biliyorum.2010 için bu kur aşağı inicek mutlaka .Çünkü dolar bu seviyelerde kalması uzun seneler imkansız.Bizlerin tek çaresi kur aynı seviyeye gelene kadar yada yakın seviyeye geldiğinde kredileri ytl çevirmek.Yada diğer bir seçenek kredinin vadesini değiştirmek.Burda bize yapılacak tek iyilik devlet tarafından 1 sene faizsiz erteleme bunun olması demek hepimize rahat bir nefes aldırır.Allah Yardımcımız Olsun hepimizin.

İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Haberi Okudunuzmu ???

Ntvmsnbc`nin Haberine Gore;japonya’nin Ikinci Buyuk Araci Kurumu Daiwa,
    Yatirimcilarina Turk Lirasi’ Yatirim Yapmalarini Tavsiye Etti.

Sitede Konuya Iliskin Olarak Bugun Yayinlanan Haber Soyle:

` Japonya’nin Ikinci Buyuk Araci Kurumu Daiwa Sb Investments, Yatirimcilarina
    Turk Lirasi, Meksika Pesosu Ve Brezilya Reali’ne Yatirim Yapmalarini
    Tavsiye Etti. Daiwa, Turkiye, Meksika Ve Brezilya Para Birimlerini Cok
    Ucuz Seviyelere Geriledigini Belirtti.

2008’de Yen Turk Lirasi’na Karsi Yuzde 62, Meksika Pesosu’na Karsi Yuzde 55,
    Brezilya Reali’ne Karsi Yuzde 60 Deger Kazandi.

Diger Yandan Uzmanlar Yenin Bu Yil Deger Kaybedecegini Tahmin Ediyor.
    Mitsubishi Ufj, Dolar/yen Paritesinin 112’ye Kadar Yukselecegini Tahmin Ediyor.`

-matriks-
    |

İletiler
    66
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şimdilik yen canavarı öğlen uykusuna daldı.Bu İMF antlaşması resmi imzalanmassa temelli uykusundan uyanır....

İletiler
    66
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ÇOK ÖNEMLİ
    Arkadaşlar bakın İzmirli yenzedeler bu hafta 3. kez buluşacak.Ortak hareket edip gerekirse beraber dava açacaklar.Ayrıca bilgi alışverişide yapıyorlar.Biz Ankaralılarda hiç hareket yok.Burdan Ankaralı yenzedelere buluşma teklif ediyorum. Fikir alışverişi,tanışma ve beraber dava açma için.
    TARİH: 15.02.2009-Bu Pazar.
    YER: Kızılay Meydanında,Milli Piyango Genel Müdürlüğü önü(Kızılay Kan Bağış Arabası 10 metre ilerisinde)
    SAAT: 13:00
    Lütfen kesin gelecek arkadaşlar alıntı yapıp onaylıyorum desin....

İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Japon yeni kredisi mi kullandınız, japon yenine endeksli kredi mi kullandınız?
    Kullandığınız kredinin japon yenine endeksli kredi olduğunu,bunun da ne demek olduğunu çok iyi anladığınızı düşünüyorum.
    Banka bize yen vermedi diye isyan ederken,aldığınız konutun ödemesini de yen olarak yapamayacağınızı da atlamayın lütfen.
    Günün koşullarında banka sizi o an en karlı araçla kredi kullanmaya yönlendirmiş ve uygun olduğunu sizler de görmüş olmalısınız ki, kullanmışsınız.
    Bankayı- bankacıyı yada japon yenini suçlamanın bir anlamı yok.
    Dövizle kredi kullandınız,kullanırken dövizin yükselme riskini biliyordunuz.
    Demek istediğim sorunu çözmeye çalışırken banka bizi dolandırdı yaklaşımının size bir faydasının olmayacağıdır.Kimse sizi kolunuzdan çekip bankaya götürmedi,kafanıza silah dayayıp zorla imzalatmadı sözleşmeyi.Evet, yükselen kur nedeniyle zor durumdasınız,bir çözüm bulunmazsa daha da kötü günler gelebilir, ama kurun yükselme sebebi siz olmadığınız gibi banka da değil.
    KONUTZEDELER DÖVİZZEDELER (2)

Geçtiğimiz günlerde Mağusa’nın Zafer Anıtı önünde meramlarını anlatmak için “çadırlı eylem” yapmak zorunda kalan DÖKAY’ın, çoğu tanıdık arkadaşlarıma uğradım. Bu memlekette gelecek günlerin yaşanan günlerden daha iyi olacağını söyleyip refah ve mutluluk vaad eden “hükümet erkânına” aldanarak dövizle taksitli konut alımına baş koyduktan sonra, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ödeme güçlüğü çeken sayıları beş bine ulaşan “konutzedelerle dövizzedelerin” çözümlenmesi gereken sorunlarının başı çekip götüren temsilciliğini yapıyor.

Onları dinlerken, önüme koydukları somut belgeleri okurken bu konuda ne kadar cahil olduğumu anlamak bir yana, “insan için olması gereken devletin” insanına ne kadar yabancı ve kayıtsız olduğunun somut ispatına bir kez daha elledim..

Anlatılanlarla gördüklerim iki ayağa oturmuş sorunu taşıyordu. Birisi “hukuki diğeri mali”

Öncelikle MMOB’liğinin “Yapı Birim Maliyetleri” saptamasına dayanarak yurttaşın taksitli ev sahibi olmak istemesini fırsat bilen müteahitlerin nasıl fahiş fiyatlar dayattıklarının rakamlara dayalı somut belgelerini seriyıorlardı önüme.

“İyi ama galiba bunu bilerek attıktı mukavelelere imzalarımızı” deyiverdik.. O imza mutlaka bağlayıcı olacaktı da ortaya çıkan kriz nedeniyle eşelenip deşilmesi sonucunda insanların çaresizlik karşısında nasıl bile bile kazık yeme pahasına lades oluşunun bir başka vehameti salınıyordu.

Şöyle sorabilirdiniz? KKTC’de böylesi girişimlerle yatırımlara “serbest piyasa ekonomisi” kulpu takarak yurttaşları bu kadar korumasız ve çaresiz bırakma devletin şanından mı olmalıydı?

Ki o şanı Bankalar krizinde, dolayısıyle hacizlerde yaşadıktı! Tümünde de yitip giden devlet otoritesinin hukuğa dayanması gereken denetimsizlikle baştan savmacılığın sonucunda sahipsiz kalan memlekete yansıyan sorunları salınıyordu.

ANAYASANIN 46. MADESİ NE DİYOR: Konuştuğum arkadaşlar haklarının, Anayasa’nın 46 maddesinde bulunduğu söylediler. O maddeye baktık: “Herkes sözleşme hakkına sahiptir” dedikten sonra “ekonomik bakımdan güçlü kişilerin diğer kişileri istismarı yasa ile önlenir” denmiş. “Sözleşmelerden doğan hak ve yükümlülükler kamu yararı, kamu düzeni, sosyal adalet, ve ulusal güvenlik gibi nedenlerle yasa ile düzenlenebilir ve kısıtlanabilir” diyerek ikinci fıkrasını oluşturmuş. “Devlet yasa ile konut kiraları konusunda gerekli önlemleri alabilir, kısıtlamalar ve düzenlemeler yapabilir” ulamasıyla üçüncüsü vurgulanmış.

Anayasa’nın bu kadar açık hükmü varken şimdi bakın Başbakan ne diyor: “Gidin müteahitle anlaşın. Her halde anlaşabilirsiniz?”

Krizin ve sorunun sorumlusu ile yetkilisi olması gereken memleketin “başı” KKTC Anayasa’sına işte böyle bakıyor!

DÖKAY NE İSTİYOR? Konut sahibi olmak için ellerinde olmayan ekonomik kriz öncesi mukavelelere imza atıp okkanın altına giden ve bir anda pek çok “zedenin” yanına “dövizzedeler olarak oturan bu beş bine yakın yurttaşın devletten ne istediklerinin somut ve net açılımını yapın dedim.

“Ne beleş ev sahibi olmak ne de mükellefiyetimizden kaçmak istemiyoruz. Fakat artık bizi müteahitlerle karşı karşıya bırakmayın.” Diyorlar. Herkesin kârını korumak istemesi de normal... İnsafı ile hukuksal ve mali düzenlemesi, insanını koruyup Anayasal hakkında gözetmek görevindeki devletin. “Her sektöre kapı açıp çare üreten Kalkınma Bankası’na bizi de bağlayın” diyorlar... Anladığımca bu kriz döneminde uygunluğunca ve faizler altında ezilmeden ödeme kolaylığı yaratılmasını istiyorlar. Dün vurgulamıştık, kendimizden biliyoruz ki böyle de olması gerekir...

“Olmuyor” ama! İşte Başbakan’ın deyişi: “Gidin müteahitlerle anlaşın. Anlayışlıdırlar, anlarlar!” Daha bir sürdürüp anlatmaya gerek var mı?

Not: DÖKAY’ın destekçelerinden “Bu memleket bizim platformunun” bidirisi elimde. Bir “hakkı” getirip “egemenlik hakkımıza tüküren” ideolojik siyaset çarşafına sarmış! DÖKAY’ın üyelerine yönelik bildirisinde ise her halde hükümete olacak “engerekler, yılanlar, çiyanlar” yakıştırması yer almış. Ne böylesi hak hukuk anlayışı ne de düşünce özgürlüğü olur. Tek kelimeyle ayıp! Bu konutzedeler falan veya filan partinin, veya “kafanın” kuyruğunda saf olan “tabalar” değiller ki? Ortak paydalarda çakışan sorunları için bir araya geldiler...

Yukarıdaki yazı o günlere ait bir gazeteden alınmıştır.
    2001 Krizinden sonra dövizzedeler Kıbrısta çadırlı eylem yapıyorlar.Kime karşı ,onlarınki müteahhitlere karşı.Bu yazıdaki müteahhitlerin yerine bankaları koyarsanız yenzedelerin veya diğer dövizzedelerin neden bu duruma düştüklerini daha iyi anlarsınız sanırım.Devlet sosyal devlet değil yalnız kapitalistleri koruyan bir devlet olduğu sürece bu ve bunun gibi olaylar bu ülkede daha çok olacaktır.İşsizliğin,bir ev sahibi olmamanın ne demek olduğunu bilmeyen insanların bu duruma neden düştüklerini anlamalarını beklemiyorum.
    Ben sizinle burada polemiğe girmek için bu yazıyı yazmıyorum.Bana yanıt verirseniz de dikkate almayacağım.Ancak sizin neden gecekondu yapan bir başbakanımız,neden bir gecede oğlu için yasa çıkaran bir maliye bakanımızla ilgili burada görüşlerinizi yazmadığınızı merak ediyorum.Sanırım sosyal devlet gereği yapmışlardır dediğinizi duyar gibiyim.Yoksa bal tutan parmağını yalar mı demeliyim.

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Haberi Okudunuzmu ???

Alıntı YASEAH rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ntvmsnbc`nin Haberine Gore;japonya’nin Ikinci Buyuk Araci Kurumu Daiwa,
    Yatirimcilarina Turk Lirasi’ Yatirim Yapmalarini Tavsiye Etti.

Sitede Konuya Iliskin Olarak Bugun Yayinlanan Haber Soyle:

` Japonya’nin Ikinci Buyuk Araci Kurumu Daiwa Sb Investments, Yatirimcilarina
    Turk Lirasi, Meksika Pesosu Ve Brezilya Reali’ne Yatirim Yapmalarini
    Tavsiye Etti. Daiwa, Turkiye, Meksika Ve Brezilya Para Birimlerini Cok
    Ucuz Seviyelere Geriledigini Belirtti.

2008’de Yen Turk Lirasi’na Karsi Yuzde 62, Meksika Pesosu’na Karsi Yuzde 55,
    Brezilya Reali’ne Karsi Yuzde 60 Deger Kazandi.

Diger Yandan Uzmanlar Yenin Bu Yil Deger Kaybedecegini Tahmin Ediyor.
    Mitsubishi Ufj, Dolar/yen Paritesinin 112’ye Kadar Yukselecegini Tahmin Ediyor.`

-matriks-
    |
    Ağzından bal akıyor.

+ Konuyu Yanıtla
70 / 140 Sayfa İlkİlk ... 102030405060616263646566676869707172737475767778798090100110120130 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayeti babada olan çocuk annenin ikametine geçebilir mi

YENZEDELER

fecebokka

Forum