+ Konuyu Yanıtla
21 / 140 Sayfa İlkİlk ... 111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131 ... SonSon
201 den 210´e kadar toplam 1391 ileti bulundu.

Konu: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Sayın Karabeyoğlu45'in yazısını okudum bazı hukuk sitelerindede bununla ilgili bilgiler var ama biz döviz madurlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayacak sağlam deliller olup olmadığına ancak bir avukat gözüyle bakan biri karar verebilir. Yok mu bize yardım edecek bir avukat arkadaş belki daha öncede böyle davalara bakmış ve sonuç almış bir avukatımız olsa sonuca daha çabuk ulaşırız.

Hukuki NET Güncel Haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu yargıtay kararı ara
    Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben de bu konuda uzman, donanımlı bir avukat grubuna bu işi topluca vermenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Bireysel olarak bankalarla uğraşmamızın aleyhimize olacağı kesin.Yeni Türk Borçlar Tasarısı maddelerinden biri faize sınır.Olağanüstü faiz oranları karşısında borçlu korunacak maddesi var.
    1.Faiz ödeme borcunda uygulanacak yıllık faiz oranı, sözleşmede kararlaştırılmamışsa, faiz borcunun doğduğu tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre belirlenecek.
    2.Sözleşme ile kararlaştırılacak yıllık faiz oranı, belirlenen yıllık faiz oranının yüzde 50 fazlasını aşamayacak.

Bizim durumumuzda yıllık faiz oranı daha şimdiden yüzde yüze ulaştı. Yeni uyarlamada bu maddeden yararlanılabilir mi?Bizim durumumuza hangi şartlarda bu madde uygulanabilir?
    Bir hukukçu gözüyle sözleşmenin bütün maddelerini ele almak elbette farklı olur.

İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba arkadaşlar bir site açmaktan söz edenler oldu aşağıda verecegim site benim oğluma ait bu sitede de konuları paylaşabilir rahatlıkla mail atabilir ve gelen mailleri okuyabilirizToplam Üye:2,402

Bir diger konuda internette son dakika haberlerinden aldığım:

Banka alacakları yeniden yapılandırılıyor

BDDK,kredi borçlusu firmalar ile hane halklarının ödeme güçleri de korunarak bankacılık sektörünün kredi kullandırma olanaklarının geliştirilebilmesini teminen ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını bildirdi.23 Ocak 2009 15:59

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye ekonomisinin küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak hassas bir dönemden geçtiğine işaret ederek, bu süreçte, kredi borçlusu firmalar ile hane halklarının ödeme güçleri de korunarak bankacılık sektörünün kredi kullandırma olanaklarının geliştirilebilmesini teminen ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını bildirdi.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin görüşleri de alınmak suretiyle yürütülen çalışmalar sonucunda hazırlanan ''Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik''in, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığı hatırlatıldı.

Yönetmelik ile getirilen yeni uygulamalar hakkında bilgi verilen açıklamaya göre, bir gün ila 90 gün arasında ödemelerde gecikme olarak öngörülen İkinci Grupta sınıflandırma kriteri, ödemelerdeki gecikme süresi 30 günü geçmekle birlikte, Üçüncü Grupta sınıflandırılma için öngörülen gecikme süresi henüz tamamlanmamış bulunan krediler için uygulanacak.

Aynı risk grubunda bulunan kişilere kullandırılan krediler, yönetmelik uygulamasında ayrı ayrı değerlendirilecek. Veriliş tarihinden itibaren 5 yıllık süre geçmiş olan çek defterlerinin her bir çek yaprağına ilişkin, 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuattan kaynaklanan ödeme yükümlülükleri için genel karşılık ve özel karsılık oranları 4'te bir oranında uygulanacak.

Ortaklık payları, Türkiye Muhasebe Standartları çerçevesinde değer düşüklüğü testine tabi tutularak karşılık uygulaması yapılabilecek.

-BİRDEN ÇOK KREDİSİ BULUNAN MÜŞTERİLERİN DURUMU-

Yönetmeliğin 5'inci maddesi uyarınca, birden çok kredisi mevcut bulunan kredi müşterisine kullandırılan ve herhangi birinin yapılan sınıflandırma gereği donuk alacak olarak kabul edilmesi sebebiyle aynı grupta sınıflandırılan kredilerden ödemelerinde gecikme olmayanlar, sorunlu kredi olarak değerlendirilen kredi ya da krediler ile aynı grupta sınıflandırılarak raporlanacak. Ancak, sorun yasanmayan kredi ya da krediler için özel karşılık uygulaması 1 Mart 2010'a kadar bankaların ihtiyarına bırakılacak ve ödemesi geciken tutarın ödenmesi halinde bunlar ''canlı kredi'' olarak sınıflandırılabilecek.

Yönetmeliğin kredilerin ve diğer alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 11'inci maddesi, 1 Mart 2010'a kadar, ''İkinci Grupta sınıflandırılan kredilerin donuk alacak olarak sınıflandırılmaları öncesinde iki defa yeni sözleşme koşuluna bağlanması'' ve ''donuk alacak olarak sınıflandırılmış olan kredilerin yeniden yapılandırılması imkanının daha esnek koşullarla 2'den 3'e çıkarılması'' imkanları getirilerek uygulanması öngörülüyor.

Buna ilişkin değişiklikler, 1 Ekim 2008'den geçerli olmak üzere uygulanacak.

AA

kaynak

http://www.haber7.com/haber/20090123...ndiriliyor.php

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle Herkese ödeme konusunda kolaylık vermesini niyaz ederim..
    Bende yaklaşık 6 ay öncesinden JPY konut kredisi kullanma niyetinde idim son anda olan bazı aksaklıkar vazgeçmeme sebep oldu..

İnanın kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum ve çok iyi aanlıyprum.. Lakin bu riski bilerek kredi kullandığımızı unutmamak gerekir ve eğer jpy 1,85 değilde 0,85 olsa kimse acaba banka zarar mı edecek vs. düşünmeyecekti (ben olsam umrumda dahi olmazdı) dolayısıyla şu anda bankaları direk suçlamak pek gerekli birşey gibi gelmiyor.Sadec şunu söylenebilir.. Banka beni yeterince araştırıp olası kur riskinde ödeme güçlüğü çekeceğimi sezinleyip bana kredi vermemeliydi olabilir...

İçinizi ferah tutun 2009 ortalarından sonra kurlar oturacak ve ödeme güçlüğünüzden kurtulacaksınız umarım..

Ayrıca 7. sayfada bir arkadaşın yaptığı hesaba göre hala karda olan ödeme planları var... TL kredi 1500 öderken 840 civarı ödeme yapmış arkadaş şu anda 1250 civarında diyor ki ben 1500 olana kadar kardayım..

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ayrıca arkadaşlar bu forumda JPY kredi üzerine son derece önemli ve kaliteli fikirler beyan edilmiş hesaplamalar yapılmış durumda incelemenizi tavsiye ederim.
    http://www.hisse.net/forum/showthrea...=27820&page=34

İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Alıntı Deitel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    öncelikle Herkese ödeme konusunda kolaylık vermesini niyaz ederim..

bende yaklaşık 6 ay öncesinden JPY konut kredisi kullanma niyetinde idim son anda olan bazı aksaklıkar vazgeçmeme sebep oldu..

İnanın kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum ve çok iyi aanlıyprum.. lakin bu riski bilerek kredi kullandığımızı unutmamak gerekir ve eğer jpy 1,85 değilde 0,85 olsa kimse acaba banka zarar mı edecek vs. düşünmeyecekti (ben olsam umrumda dahi olmazdı)
    Arkadasım bankalar asla zarar etmezler bu konuda merak etme... Çünkü sözleşmede aldığı kurdan aşağı da ödeyemez ibaresi var.... yani krediyi 1,10 jpy den almış iseniz kur 0,85 olsa bile yine 1,10 ödersiniz yani banka zarar etmez sadece elde ettiği kar düşer....

İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu konuda yanlış düşünmeyelim arkadaşlar.Benim ilk taksit tutarım 720 ytl ikinci taksitim 640 ytl ödedim.Kur düşerse tabiyki banka zarar edicek.Banka çok düşük verdiği faizi 2009 da çıkarır.Burda önemli olan çapraz kur.Dolar/yen paritesi 15 yıl önce bir kere daha bu seviyeye inmiş.Ama her inişin mutlaka bir çıkışı her çıkışın mutlaka bir inişi vardır.O yüzden çapraz kur 100 -120 seviyesi normal seyri.Şu anda hala kriz ortamındayız.Tabiyki bunların hepsi normale düşecek bence hepimiz girdiğimiz bu işten anlımızın akıyla çıkıcaz.Ben şu anda bile hala kardayım.Şu an ödedim taksit 1.100.00ytl.Eğer tl çekseydim 1.250.00 120 ay ödiycektim.O yüzden karamsar olmalıyım

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Selamarkadaşlar ya neden kendi kendinizi boş yere hırpalıyosunuz?Japon yeni 2,5 tl doğru ilerliyo her gün bizler kan kaybediyoruz.Yakında içimizden piskolojık bulanıma gırerek ıntar edenler olacak onlem alınmazsa.Size onerilerim var bakın ben nazım hıkmete ve kredı cektıgım banka genel müdürüne telefon açıp konuştum azarlayarak hemde.Şunu unutmayınkı bız T.C vatandaşıyız ve hukumet seçimleri kazanmak için olmayacak şeyı bıle yasalastırır.Baskı yapın dılekçe yazın arayın telefonla.Japon yenını bız bılmıyodukkı bu kadar yukselecegını.Bankalar dıyokı bız ne yapalım sız japon yenı olarak kredıyı çektınız odemelısız.Kardesım sen benden o zaman neden gelır belgesı ıstiyosun ozaman bır ton evrak ıstıyon.Ben bunu cok yuksek bı sesle banka genel mudurune soyledım ve o da kabul ettı.Sızde rıcam bende japon zede olarak konusuyorum kredılerınızı odemeyın bankalar zor duruma gırsın hukumete baskı yapsınlar odemessek ınanın banka eve el koymaya cesaret edemez 3 ay boyuncada yasal hakkımız var bunu unutmayın.Sızden rıcam ben 1 aydır bununla ugrasıyorum eger benım dedıklerımı yaparsanız bakın en gec 15 gun ıçerısınde konut kredılerı çekenler için kur sabırlenecek.Ben bunun pesındeyım ve baya ılerleme kaydettım.Sız kredınızı odemeye devam edersenız ben sonuç elde edemıyecegım barı sız bır seyler yapmıyosunuz sadece dılekçe yazın kredılerı odemeyın sızde luften rıca edıyorum.Sadece bana 1 ay sure verın.Unutmayın en onemlı kozumuz secım ve japon yenı konut kredısı ceken turkıyede 1 milyona yakın ınsan var.Bu oy cok buyuk bı oy oranı.Sız sımdı telefonu alın elınıze chp genel baskanlıgını arayın bora beyle gorusun baskı yapın nazım hıkmet makamını arayın baskı yapın ak partı genel merkezını arayın baskı yapın.Konusmakla olmuyo dedıgımı yaparsanız ınanın kısonuç elde ederız.Ha sız yok ben cekınıyorum korkuyorum basınızı one ıyıp her seyımı kaybederım ve ben vadandaş degılım ben pıyonum dıyosanız benim sıze dıyecek lafım yoktur.O zaman her seyınızı kaybeder dısarda kalırsınız.Bende sızle beraber.Sadece benım tepkılerım yetmez arkadaslar susmayın tv kanallarını arayın ekrana cıkın.Ben devlet memuruyum cıkamıyorum yoksa cıkardım tv kanallarına.sızın ıcınnızde devlet memuru olmayanlar lutfen dıyorum bakın lutfen tv kanalrıyla ırtıbatan gecın.Japon yenı 1 aya kalmaz 2.3 tl bıtersınız her sıyınızı kaybedersızın susmayın.

İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba arkadaşlar Bu şekilde dertleşerek bir sonuca varamayız her kafadan bir ses çıkıyor herkes bir şeyler üretmeye çalışıyor.Bu işin birinci yolu önce bir araya gelebilmekte sitede kimse kimseyle karşılaşamıyor ben sizlere msn ne adresimi veriyorum ekleyin önce bu şekilde konuşup buluşma günü ayarlayalım.

@hotmail.com

İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tekrar selam arkadaşlar ben bir arkadaşla irtibat kurdum tv ye çıkmayı düşünüyoruz destege ihtiyacımız var lütfen msn de buluşup ortak karar almalıyız
    @hotmail.com

+ Konuyu Yanıtla
21 / 140 Sayfa İlkİlk ... 111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayeti babada olan çocuk annenin ikametine geçebilir mi

YENZEDELER

fecebokka

Forum