+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 33 ileti bulundu.

Konu: Samimi bir rica...

Samimi bir rica... Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Samimi bir rica...

Alıntı managertr2003 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Şunu mu demek istiyorsunuz; savcılar her soruşturma için bakandan izinmi alıyor yada bakanlıktan. Yoksa kendisi uygun gördüğü için mi açıyor. Hadi diyelimki savcı yaptığı işlemler ile ilgili bakanlığa bilgi veriyor bu adi suçlardada böyle o zaman değilmi, yada bu adalet bakanlığı savcılara şu konuda soruşturma aç diye talimat mı veriyor bunumu demek istiyorsunuz, bu ciddi bir ispat ister yoksa biraz daha konuşsak kanuna muhalefet ve zan altında bırakma gibi konularda sizin açınızdan hukuki sıkıntılar çıkarabilir.

Öncelikle neyin, hangi suçu oluşturduğunu bilecek hukuki donanıma sahibim, yine de hatırlatmanız için teşekkür ederim.

Ne demek istediğimi aslında çok iyi anladınız ama ben sorularınıza yanıt vererek yineleyeyim;

1. Her soruşturma için bakanlıktan izin alınmaz, bir hukukçu olarak bunu çok iyi bildiğimden böyle bir imada dahi bulunmam.

2. Cumhuriyet Savcıları, sandığınız gibi kendileri uygun gördüğü için de soruşturma başlatmazlar, sanıktan delile değil de varsa delilleri delillerden sanığa ulaşır, suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe varsa tutuklamaya sevk eder, deliller ciddi ise davalarını açarlar.

3. Bu herhangi bir soruşturma değil, ülke hatta dünya gündemini meşgul eden bir soruşturmadır, dolayısı ile Adalet Bakanı benim haberim yok diyemez. İşlemlerden haberinin olmaması mümkün değildir. Kaldı ki, başbakan sahip çıkarken, Adalet Bakanı'nın ben de basından takip ediyorum demesi hem samimiyetten uzak hem de komiktir. Bakan tamamen yargısal derken, Başbakanın sahiplenerek övünmesi akla direkt soruşturmanın siyasi olduğu düşüncesini getirir ki bu bir çelişkidir.

İşte burada bu çelişkiyi vurgulamak istedim ve eğer gerçekten ben kötü niyetli isem bana bu çelişkiyi izah edin dedim. Ama siz, bunun bir çelişki olup olmadığını izah etmek yerine, hem konuyu hem de yazdıklarımı bilinçli bir şekilde çarpıtıyorsunuz.

Hukuki NET Güncel Haber

Samimi bir rica... konulu yargıtay kararı ara
    Samimi bir rica... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    427
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın managertr2003,

Siz iddianameyi okudunuz mu?

Bahse girerim bir kısım medyadan daha önce okumuş olduğunuz için okuma gereği bile duymadınız...

Hukuka inanmak, hukuku savunmak bir futbol takımını tutmaya benzemez sayın managertr2003...

Demokrasi ayrı şey hukuk ayrı şeydir...

İyi niyetinize inanarak şunu söyleyebilirim ki sanırım bazı kavramları karıştırıyorsunuz...

GÜNÜN DUASI:

Tanrı, inandığı ancak bilmediği bir şeyi savunurlardan etmesin insanı...

AMİİİNNNN!

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Susurluk skandalı meydana çıktığında hepimiz gece 21:00 olduğunda 1 dakika boyunca evlerimizde ışıklarımızı yakıp söndürmüyor muyduk? Ancak o zamanın hükümetleri bu karanlık olayın arkasındakileri ortaya çıkarmak için gerekli iradeyi gösteremedi.

Türkiye'de bir karanlık ilişkiler ağının meydana çıkması için sadece polis ve yargının çabaları yetmez. Siyasi iktidar ve ordunun da bu soruşturmaya engel olmaması (destek olması demiyorum) gerekir.

Olan budur.
    Peki, diyelim ki Adalet Bakanı'nın söylemi bu oluşa uygundur. Basına bu konuda bilgi vermek istemediği için soruları siyasi bir manevra ile geçiştirdiğini varsayalım. Başbakanın söylemi, bırakın destek olmayı, sahiplenmek değil midir? Söylem, "Mafyalarla ve çetelerle mücadele için kabinemiz adına üzerimize düşen her görevi yerine geitirdik, getirmeye de devam edeceğiz." şeklinde olsaydı belki dediğiniz oluşa uygun olurdu. Ama söylem, kendisini yargının yerine koyup "...mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz." şeklinde olunca, bahsettiğiniz oluşa pek de uygun düşmüyor gibi ne dersiniz?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Keser Döner Sap Döner

Gün Olur Devran Döner

Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Bir siyasinin, bir başkanın, bir adalet bakanın; "Bu süreçte en önemli mücadelemizi, mafyalara, çetelere karşı verdik, vermeye de devam edeceğiz." demesi ve yazının tamamını bilmediğimden hele de adres göstermesi halinde buna pekala yargıya müdahale denir.

Diyor ki; bak işte bu kişi mafya, bunlar çete, bunlar şucu... Bu ne demek? ben yargıladım, sen bir zahmet infazını yapıver mahkeme! (minare kılıf misali).

Peki hani "bir insan suçu mahkemece kanıtlanana dek masum" idi? Ne oldu hukuka, adalete? Ne zamandan beri mahkemeler infaz mercii oldu? Mahkeme adı üstünde muhakeme yeridir, infaz yeri değil. Üstelik yargılama sırasında devletin sadece ve sadece bir tek makamı yargılanan kişiye suçludur diyebilir, ona da CUMHURİYET Savcısı adı verilir. Yargıç dahi sanık demek durumundadır!

Mafyayı, çeteyi vs. suçluyu adliyeye gönderdikten sonra, bir siyasinin bunun hakkında suçlayıcı konuşması herşeyden önce skandaldır. Biz konuşursak neticeye etki etmeyiz ama bir başbakan konuşursa kararı verecek hakim ne düşünür sizce? Etki altında kalmaz kesinlikle diyene sen particisin derim.

Olayları birbirine bağlamak istemiyorum ama Ergenekon'dan önce, bir rakibin ayağı kaydırılmıştı. Üstüne diğer rakipler, sonra bir gazete sahibine ... Böyle siyaset olmaz.

Başkasının ayağını kaydırarak siyaset yaparsan sahiden;

"Sap döner keser döner, gün gelir hesap döner".

O zaman da demokrasi değil, yıldız savaşları olur!

Nerede
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Susurluk skandalı meydana çıktığında hepimiz gece 21:00 olduğunda 1 dakika boyunca evlerimizde ışıklarımızı yakıp söndürmüyor muyduk? Ancak o zamanın hükümetleri bu karanlık olayın arkasındakileri ortaya çıkarmak için gerekli iradeyi gösteremedi.

Türkiye'de bir karanlık ilişkiler ağının meydana çıkması için sadece polis ve yargının çabaları yetmez. Siyasi iktidar ve ordunun da bu soruşturmaya engel olmaması (destek olması demiyorum) gerekir.

Olan budur.
    Susurluk bir KAZA sonucu ortaya çıkmış vahim bir durumdu! Üstelik kanımca politika değil tamı tamına polis ve yargının işidir bu yolsuzlukları ortaya çıkarmak. Ama öyle alıştık ki yanlı davranışlara. Siz dahi illa siyasi iktidar yardımı lazım diyorsunuz.
    Hayır! Bir ülkede Polis de Yargı da baskıdan uzak olacak, siyasetçinin ruhu dahi duymadan bunlarla savaşacak. İşte tam olarak doğru olan budur. Ve malesef yukarıları okursanız Adalet Bakanımız benim haberim yoktu, basından takip ediyorum derken işte bu doğruyu kabul etmiştir.

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yazarlara göz gezdiriyorum. Biri sıra size gelecek diyor. Biri daha açık konuşmuş. Sıra internet sitelerinin ateşli yorumcularına gelecek diye! Sakalım yok ki sözüm dinlensin.

Dün Saygın bir üniversitemizin, saygın bilimainsanlarından bir dostumu aradım içim titreyerek. Sahibini bulamayınca çalışanı gitmiş olabilir mi diye. Sesimi alınca kahkayayı patlattı. "Sen de hala ulaşılıp, ulaşılamadığımı mı kontrol ediyorsun" diye. Çağdaş bir çizgisi olmanın, yani çok garip ama anayasaya gönülden bağlı olmanın dışında bu durumla ilgisi olmayan arkadaşlarımızı merak eder olduk. Hani kaza haberi izlersiniz ve yoldaki yakınınız aklınıza düşer bir garip sıkıntıyla...

Bir başka yazarın dediği gibi sabahları sütçü bekler gibi polis bekler hale geldik. Yaşasın demokrasi!

Nerede
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Siyasetten anlamadığım gibi sevmem de. Ancak bir hukukçu olarak bu kadar da olmaz demek için bu konuya yazı yazmıştım. Çünkü konu artık siyasi olmaktan bile çıktı, garip boyutlara geldi.
    Birden aklıma Nazilerin Almanya'da iktidara gelmesiyle ilgili olarak bir papazın (Martin Niemoller) söyledikleri geldi aklıma. Şöyle demişti;
    - Önce komünistleri aldılar, sesimi çıkarmadım. Çünkü ben komünist değildim.
    - Sonra katolikleri aldılar, sesimi çıkarmadım. Çünkü ben katolik değildim.
    - Sonra Yahudileri aldılar, sesimi çıkarmadım. Çünkü Yahudi değildim.
    - Sonra beni almaya geldiler...
    * Benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı....

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Av.Feyz Pazarbaşı olayın vehametini özetlemiş. Bu dava ile toplumun % 53 ü suçlanmaktadır. Ne bekleniyor merak ediyorum.

Samimi bir ricam var.
    Yargıtay Onursal Başkanı, onurlu insan Sayın Sabih Kanadoğlu maddi zararı olmadığı manevi zararı için dava açacağını belirtmiş. Lütfen İstanbul Baro Başkanının açıkladığı gibi, bu hukuka aykırı,yargı ve yargılama düzenine uymayan, yasaları ihlal eden dava için açacağı tazminat davasını telafisi mümkün olmayacak şekilde rencide edildiği için %53 ün adına açsın.

Barolar Birliği harekete geçsin, yeter artık bu aymaz tutuma son verilsin.Yargı da giderilmesi mümkün olmayan zarar görüyor.

İdeolojik örgütlenme olan bir siyasi partinin, duyarlı vatandaşların ulusca yok olmamıza karşı yürüttükleri mücadeleyi kirleten, ülkeseverleri yoketmeye çalışan dikta rejimine dur diyelim.

Bakınız en sonuncusu gözaltılarla ilgili bu alıntı tablo herşeyi gösteriyor.

Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski Genelkurmay Adli 1Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli kurmay albaylar İlyas Çınar ve Hüseyin Vural, binbaşı E.Ç, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, emniyet amiri E.E, öğretmen Oğuzhan S, Ataman Y, İlhami Ümit H, Mehmet K, Özkan B, Coşkun U, Barış D. ve Hüseyin V'nin de aralarında yer aldığı şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği yaptığı dönemde başyardımcısı Korgeneral İlker Başbuğ idi. Yani bugün Genelkurmay Başkanı olan Başbuğ, o yıllarda Kılınç’ın en yakınındaki isimdi, MGK Genel Sekreteri Başyardımcısı idi.

Tuncer Kılınç ve İlker Başbuğ birbirleriyle çok samimi olan iki dosttur. O kadar yakındırlar ki; aileler de birbirleriyle görüşür. Zaten, gözaltının hemen ertesinde Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ’un, emekli Orgeneral Kılınç’ın evine kuvvet komutanlarının eşlerini de alarak gitmesi bunun bir kanıtı.

Başka neler oluyor?

‘Laikleri şişe geçireceğim’ diyen adam, Başbakanlık Basın Müşaviri oldu!
    Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki görevinden ayrılınca dün sormuştum:
    “Bakalım bu kez Kanal-7’den hangi isim bu göreve atanacak?”
    Yanılmadım... Başbakanlık’ın yeni Basın Müşaviri, Kanal-7 kökenli Kemal Öztürk oldu.
    Peki; adı AKP hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde de geçen Kemal Öztürk kimdir?

KİM OLDUĞU NE KADAR ÖNEMLİ DENİZ FENERİ PARALARINI YİYEN DOLANDIRICILARIN, SUÇLULAR KANALINDA MİLİTAN!

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu da Tuncay Özkan'dan samimi bir rica;

Mektup

Dostlarım...

Yurttaşlarım...

Vatan, Namus, Ahde Vefa diye diye karanlığın yüreğinden aydınlığı çıkarmaya and içmiş mücadele arkadaşlarım.

Yeniden merhaba.

Mektuplarınızın bir kısmını okuyabildim. Hepinizi ne kadar çok sevdiğimi tekrarlamak istedim.

Şu anki esaretim biter bitmez, kaldığımız yerden, Türkiye’yi mahalle mahalle gezerek, ulusumuzun yobaz diktatörlükten kurtuluşunu sağlayacağız.

Yeni bir Türkiye’yi, Mustafa Kemal’in aydınlığıyla yıkanmış bir yeni yüzyılı mutlaka kucaklayacağız.

Emperyalizmi yeneceğiz. Anadolu devrimini birlikte gerçekleştireceğiz. Atatürk’ün bıraktığı yerden devam edeceğiz.

Türkiye’nin emperyalizmle dışarıdan ve içerden kuşatılmasına son vereceğiz. Emperyalizmin yobaz, faşist ittifakını parçalayıp atacağız.

Bunu başaracak birikimimiz de gücümüz de var. Bir ve bütün olacağız. Sağımızı, solumuzu bir araya getirip, tek bir yumruk olarak Türkiye’nin önündeki yobaz, işbirlikçi bloğu parçalayacağız.

Çocuklarımıza, gençlerimize, Türkiye’ye anlatınız:

Anadolu; Edirne’den Ardahan’a bağımsız, özgür yaşamaya yeminlidir ve Atatürk devrimini tamamlamak üzere ayaktadır.

Gelincikler ayaktadır.

21. yüzyılı Türkiye’nin, ulusumuzun insanlığa armağanı olarak yepyeni bir başlangıç olacaktır.

Sizi yolunuzdan döndürmek isteyenler olacak, aldırmayın.

İşsizliğin, açlığın, yoksulluğun, yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye, Dünya’nın önderi bir Türkiye, emperyalizme son vermiş, barışın ve refahın kalesi bir Türkiye yaratacağız. Korkmayın.

Aşkımızla...

Aklımızla...

Azmimizle...

Cehaletin cüretini, yobazların zulmünü, katiller demokrasisini, hırsızlar düzenini yıkacağız.

Terörü bitireceğiz.

Vatan,
    Namus,
    Ahde Vefa için;
    Varız!
    Haklıyız!
    Kazanacağız. Korkmayın...

Umut gönüllülerimizle, umut dağıtacağız. Çalışacağız. Yeni bir Türkiye, yeni bir Dünya kuracağız. Karanlığın yüreğinden aydınlık geleceğimizi söküp alacağız.

Bunu ne zulümleri, ne zindanları ne korkudan beslenen seçilmiş kralları engelleyebilir.

“BİZ”, karanlığı, korkunun krallığını yıkacağız.

Hep kazandık, kazanacağız.

Türkiye’yi haraca, hırsızlığa, din ve ırk sömürüsüne boğan bu siyasal yapı değişecek.

Çocuklarımıza anlatın...
    Gençlerimize anlatın...
    Komşularımıza anlatın...

“Tuncay Özkan zindan da ama özgür” deyin. “Haydi” diyor, “artık Türkiye’yi Mustafa Kemal’in aydınlığıyla buluşturmanın vakti geldi” diyor deyin.

Kapı kapı dolaşalım. Anlatalım.

Türkiye’nin korkularından başka kaybedecek hiçbir şeyi yoktur.

Karanlığın üstüne güneş gibi doğmanın vakti geldi.

Yobaz zorbalığı yıkacağız.

Geleceği; mutlu insanların, umutlu insanların, huzurlu insanların, Dünya’ya barışı, kardeşliği yayacağız. İnsanların Türkiye’sini kurmanın vakti geldi.

Yolumuz açıktır.

Yaşasın Türkiye’nin barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği.
    Çoğu gitti azı kaldı. Yakında yeni bir şafakta buluşacağız.

O güne kadar benimle beraber bir söz vermenizi istiyorum:

"Biz asla bölünmeyeceğiz. 70 milyon hep beraber ve birlikte emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı kardeşliğimizi yücelteceğiz. Camimizi, okullarımızı işbirlikçilere karşı koruyacağız. Birbirimize güveneceğiz. İnanacağız. Seveceğiz. Dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun kucaklayacağız. Türkiye’yi refahın ve barışın kalesi yapacağız. Karanlığın üzerine bir güneş gibi doğacağız. Söz veriyoruz."

AKP’yi ve geleceğimizi tehdit eden politikaları sonlandıracağız.

Korkutmalarına ve korkuyla esir almalarına asla izin vermeyiz. Asla.

İyi ki varsınız.
    Var olun.
    Varlığım, varlığınıza, Türkiye’ye armağan olsun.

Tuncay Özkan
    4 no.lu Silivri Cezaevi
    F7 Tutuklusu

+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: