-
03-01-2009, 14:45:23 #21
Re: 7 Gencin ölüm haberi
Gazete Vatan'da bugünkü köşesinde Mustafa Mutlu soruyor,,, yanıt arıyor..
Yedi genci zehirleyen doğalgaz, hangi ellerde?
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir’i dün ilk kez televizyon ekranlarında gördüm. Yedi öğrencinin ölümüne yol açan doğalgaz zehirlenmesi olayında kendisinin ve kurumunun ne kadar suçsuz olduğunu anlatmaya çalışıyordu.
Kombiyi bacaya bağlayan boru yırtıkmış da... Bu yüzden karbonmonoksit bacaya gelmeden ortama yayılmış da... Ölümler de bu yüzden olmuş!
Genel Müdür, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bu apartmanda, üst kattaki daireyle ilgilendiklerini, ölüm olayının meydana geldiği daireyi kontrol etmeye ise gerek duymadıklarını söyledi.
Gazeteciler “Neden” diye ısrarla sorunca da, “Ekiplerimiz sadece ihbarın yapıldığı meskende kontrol yapar, kaçağın nereden kaynaklandığını araştırırlar. Diğer dairelere bakmazlar” dedi...
Demek ki neymiş?
Suçlu, ölen gençlermiş... Ölürken, “Biz ölüyoruz, dairede doğalgaz kaçağı var” diye ihbarda bulunmamışlar!
Bu beyefendi; önemli bir kamu kuruluşunun en üst düzey yöneticisi.
Gazetecileri karşısına topluyor; dakikalar süren açıklamalarda bulunuyor.
Milyonlarca insanın kendisini izleyeceğini biliyor. Bu yüzden üzerine marka bir ceket giymeyi ihmal etmiyor.
Ama nedense kravat takmıyor!
“Kravat” takınca çalışamıyor herhalde... Ya da kravatsız imajıyla bir yerlere “Bana sahip çıkın” mesajı veriyor!
Peki; kim bu Veysel Karani Demir?
Bütün gün araştırdım; özgeçmişini bulamadım.
Sekreterini arayıp, kısa bir özgeçmişini bana fakslamasını rica ettim. Aldığım yanıt, “Genel Müdürüm, Başkan’ın yanında... Onun onayı olmadan size bu bilgiyi geçemem” oldu...
Ama uzun çabalar sonucunda; öyle bilgilere ulaştım ki, inanılır gibi değil!
Aşağıda, bu bilgilerin doğru olup olmadığını Sayın Genel Müdür’e soruyorum:
* Asıl mesleğiniz müfettişlik mi?
* Bir süre önceye kadar İçişleri Bakanlığı (Ankara Valiliği de olabilir) bünyesinde bu görevi yaptınız mı?
* Son baktığınız dosyalardan biri, Melih Gökçek’le ilgili yolsuzluk iddiaları mıydı?
* Tam bu dosyalarla uğraşırken, bizim Melih Bey, sizdeki “doğalgaz yeteneği”ni keşfettiği için mi sizi pat diye Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin Genel Müdürü yaptı?
Haydi Sayın Genel Müdür:
Bu kez kravatınızı takın ve yeniden geçin kameraların karşısına, bu sorulara yanıt verin...
Yedi gencin gerçek ölüm nedenini öğrenebilmemiz için bu bilgilere ihtiyaç var çünkü!
O KAFA!
On yıl önceki depremi fuhşun artmasına bağlayan ve “Allah’ın ikazı” olarak nitelendiren yobazlar dün yine iş başındaydı.
Vakit Gazetesi, yedi gencin ölmesini manşetten, “Yılbaşı felaketi... İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, facialara sebep oldu” başlığıyla verdi!
Yani bu yobazların mantığına göre Allah, yılbaşını kutlayan bu gençleri cezalandırdı.
İnsan sevgisinden nasibini almamış bu kafaya, sadece acıyorum!
GÜNÜN SORUSU
İstanbul’daki doğalgaz abonelerinin ortak baca kullanmaları yasak... Ankara’da ise 5 kata kadar, ortak baca serbest!
Neden; Ankara’nın doğalgazı farklı mı?
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.Kod:Haydi Sayın Genel Müdür: Bu kez kravatınızı takın ve yeniden geçin kameraların karşısına, bu sorulara yanıt verin... Yedi gencin gerçek ölüm nedenini öğrenebilmemiz için bu bilgilere ihtiyaç var çünkü!
Açıklamaları;
**"1.1.2009 gecesi 7 gencimizin karbonmonoksit gazından vefat etmeleriyle ilgili bugünkü (3.1.2009) gazetelerde yer alan haberler, şahsımı ve Kurumumu yıpratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. (7 üniversiteli gencin ölümüne sebep olan karbonmonoksit gazıyla kendini/kurumunu hala ilişkilendirmiyor ne garip??? Sanırsınız ki Türk Hava Yolları Genel Müdürü)
***Dün (2.2.2009) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz’ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım. Ayrıca bu türü vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum.
Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır.
Toplantıda bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak çok samimi bir şekilde gördüklerimi anlatıp, “Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam" dedim.
Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı, bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde (gençler çıplaktı) diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı.
(Acıklı hikaye anlatmak için açıklama yapmıyorsunuz ki, olay zaten yeterince üzüntü verici... Dehşet; sorumluların kendi mesuliyetsizliği ve görev ifasındaki serkeşliği sonucu ölmüş gençlerimizi hakkında tasvir beklentisi var sanrısında!! Hayır tasvir değil, müsebbip ve açıkçası müeyyide olmalı.. Bu bir cinayet!!!! Ve tüm caniler gibi bu cinayetin dahili ve harici canileri kaybedilen gençler üzerinden acıklı!!! ve ibretli!!! edepsizlikler sergilediler)
Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım (ne alaka; bu tür görevlere atanırken adayda canlı sperm sayısına ve iktidar kabiliyetine mı bakılıyor??? keşke baba olmasaydınız da duygulanmasaydınız da, ölmüş ve kendi görselliğine müdahale etme imkanını kaybetmiş insanların mahremiyetini öncelikle onlar için, akabinde gayet yakinen tanıdığınız çakal medya kalemlerine heba etmemek için saygı gösterse idiniz.) bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum.
Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum. 3.1.2009
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."
Veysel Karani Demir
Hukuki NET Güncel Haber
-
03-01-2009 14:45:23 # Nedir?
Tavsiye Soru Cevap- Kayıt Tarihi
- Bugün
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
03-01-2009, 15:09:07 #22
Ankara'da doğalgazdan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden gençlerin ardından "Gençler evde çıplaktı" diye açıklama yapan Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti. Dün geceden beri yaptığı açıklamalarla tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Demir, istifasıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
DEMİR'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI
Ankara’da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifa etti.
İstifasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sunan Demir, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, “Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum” dedi.
Demir ölen gençlerle ilgili “yarı çıplaktı” şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtirken “Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum“ dedi.
-
03-01-2009, 15:30:53 #23
Kıdemli Üye
- Nerede
- Turkey.
- İletiler
- 427
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
"MOLLA"nın iftifasında bile o klasik mağdur edaları var...
Umarıım halk unutturulan ve asıl gerçek olan mağduriyetini şeçimine yansıtır...
-
03-01-2009, 15:36:46 #24
Şimdi vakit diye adlandırılan gazete de bu haberler çok çarpıtılarak ve yanlı veriliyor. Aslında gerçek anlamda dine de saygısızlık yapılıyor ama ne gam...
İşin acısı bu paçavrayı okuyup ondan beter yorum yapanlar , bakın size bir demet gerek ölümler gerekse istifa ile ilgili yorumlar...
''taner korkmaz 2009-01-03 15:17:16
3 kız 4 erkek birarada.Bu ölümden de beter!
Gençlerin çıplak olması veya olmaması beni ilgilendirmiyor.Ancak 3 kız 4 erkek birarada.Bunun üzerinde düşünmeliyiz.Herkes düşünmeli.Herkes şunu iyi bilmeli,Allah var,Allahın emirleri ve yasakları var;ölüm var!Ölümden sonra mahşer var,mizan var,sırat var,cennet ve cehennem var;mükafat ve ceza var.Dünya güneşin etrafında kaç defa dönerse dönsün,insanlar ilimde,sanatta,teknolojide ne kadar ilerlerse ilerlesin,bu gerçeği değiştiremezler.Kimse çağdaşlık masalına kanmasın Allahın haramları değişmeyecek.Gençlerin ölümüne üzüldüm.Ama 3 kız,4 erkek birarada olmaları ölümden de beter.Bu çocuklar bizim ''
'' Hazerfan42 2009-01-03 14:58:13
bana göre istifaya gerek yok Laiklik ve demokrasi masalları ile yetiştirlen bir neslin çoçuklarının hazin sonu,uyuşturucu var yarıçıplaklar ve yalnızlar evde o yaşta manevi bir egitim almayan gençler muhtemelen serbestliğin tüm sınırlarını zorlamışlardır.Timsah gözyaşları dökmenin hiç geregi yok, bu olayla ilğili müdürün istifa etmesine gerek yok söylediği şeyler gayet mantıklı ve dogaldır.Asıl suçlular böyle bir nesil yetiştiren laiklik adı altında ahlaksızlıgı millete aşılayan islam düşmanlarıdır. ''
'' Yolda yüreyemeyecek kadar sarhoş ol,sonra müdür suçlu.
Yazar: dolunay_41 - 2009-01-03 14:29:10
Sen gece yarısına kadar alkol al,sarhoş ol,sonra müdür suçlu.Ayrıca evde esrarda bulunmuş.Birilerini suçlamaya bayılıyoruz hemen.Ayrıca üst kattakiler nasıl kurtulmuşta bunlar ölmüş araştırmak lazım.Sanırım yılbaşı gecesini aynı şekilde geçirenler bu istifaya sevindi.''
''Yazar: ugurtan - 2009-01-03 15:20:38
bu gençler evli değil bişey değil gecenin bir saati aynı evde ne yapıyorlar! Hem çıplaklardı, esrar bulundu gibi bisürü iğrenç söylenti var ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Gerçekleri görün artık bu gençlerin ölümünün tek sorumlusu doğalgaz mıdır? onları bu hale getiren, yetiştiren ailelerin hiçmi suçu yok? Ağlayacaklarsa çocuklarına değil kendi hallerine ağlasınlar. Acılarını anlıyorum diyemicem ateş düştüğü yeri yakar ama keşke şu ateş düştüğü yerdeki çarpık dünya görüşlerinide yaksa..! Bu toplumsal çöküntünün gayet net bir resmidir. Bu resme herkes iyi baksın.! Ve kendi payına düşeni alsın''
''Yazar: sitem_1 - 2009-01-03 15:07:42
Evet "Ölülerin ardından iyi düşünüp güzel şeyler konuşmalıyız Amma!.. Bu, bizim bazı gerçekleri tespit etmemize engel olmamalıdır. "Ergenlik yaşına gelinceye kadar çocuklarımıza dini bilgiler verilmesin, o yaşa geldiklerinde kendi istekleriyle öğrensinler" diyerek yavrularımızın dinini öğrenmelerine mani olanlar şunu iyi bilmelidirler ki, bu ölen öğrenciler Üniversite öğrencileriydi ve ergenlik çağına da çoktan gelmişlerdi. Ama olmadı işte, Dinlerinin hükümlerini öğrenmeye ömürleri yetmedi ve başka şeyleri öğrendiler ve de yaşamak istediler. Ve işte acı sonuç...Aman dikkat!... ''
'' Yazar: Hazerfan42 - 2009-01-03 14:45:52
Dün akşam haber kanalları arasında gezinirken star tv de 7 gencin ölümü sonucunda dogalgaz müdürünün açıklamalarına karşı gösterdiği tarafsız yanlı ve bir o kadrada terbiyesiz yaklaşımı şiddetle kınıyorum sürekli iranla kıyas yapmasını adamın kıravat takmamasını ve cuma namazına yetişmek için çalışmasını kendine malzeme olarak kullanmış ve çok terbiyesiz bir görüntü sergilemiştir.Begenmediğiniz iran bölgenin süper gücüdür ve hiç bir yere bagımlı degildir siz laiklik ve demokrasi diyerek milleti ahlaksızlıga ve memleketi bataga ittiniz islam düşmanlıgı yapanları şiddetle kınıyorum.''
''Yazar: kütahyali43 - 2009-01-03 14:29:31
peygamber efendimizin s.a,v dogum gününde ilahi okuyan cocuklar ceza alirken nerdeydiniz faso rejimin postalli milyarder generalleri uzaya teneke firlattida sizimi göndermisti????''
''Yazar: musti23 - 2009-01-03 14:28:49
bi ust katta ders calisirken gazi farkeden bir genc ailesinin hayatini kurtariyor alt katta ise esrardan beyinleri uyusan gencler sizip gazi fark etmeden öluyor .... azrailede esrarla bakimsiz borular yardimci oluyor''
''Yazar: ESKALANİ - 2009-01-03 11:28:47
EVDE ESRAR BULUNDU .İyi de peki ŞEYTAN ne oldu kaçtımı acaba!?Modern çağdaş üniversiteli gençlerin çağdaş yılbaşı gecesinde çağdaşça özgürce yılbaşı esrar partisi kutlamalarının neticesi,Genç öl ki cesedin yakışıklı kalsını hatırlattı.Rahmetli derdiki;Zarara rızasıyla gidene acınmaz merhamete layık değil, derdi.En iyisini Allah cc bilir.Şimdi kalkıp nikahı düşen genç kız ve erkeklerin bir arada olması haram dersek ki öyledir,çağdaş kaltozlar hurraha hücuma geçerler iyisimi sükut edelim. ''
''Yazar: unesyusuf - 2009-01-03 11:33:41
esrar değildir canım onlar pudra şekeridir!!! ''
''Yazar: ehlenvesehlen - 2009-01-02 19:44:10
hiç kimse yapılan ahlaksızlığa ALLAH c.c haramlarını çiğnemenin islama uymamanın sorumlularını aramıyor hala teferruatlar üzerinde duruyor ve suçlu arıyor ''
-
03-01-2009, 16:48:08 #25
Öncelikle kaybettiğimiz kardeşlerimize Allahtan rahmet ve ailelerini de başsağlığı ve sabırlar dilerim.
Bu başlığı atan vakit gazetesi ve onlar gibi düşünen insanlara soracağım tek soru var.
Türban serbestisini insan haklarına, demokrasiye ve eşitliğe dayandırıyosunuz,peki yaşam hakkı en kutsal insan hakkı değilmidir,demokrasinin ve eşitliğin ilk ve olmazsa olmaz şartı,temeli değilmidir.Tamam yaşam hakkına saygı göstermediniz Allah cezalarını verdi dediniz,peki insan ölünün hatırasına da mı saygı göstermez,yok içkiden,esrardan ölmüşler,üstleri yarı çıplakmış,ölmüşler işte ne farkeder ki.
Her zaman diyorum Türkiyede bu zihniyette azımsanamayacak kadar insan var ve demokrasi,eşitlik,insan hakları kılıfı altında bir takım istekleri oluyor,gerçekten bu değerlere inansalar hiçbir sorun olmayacak ama onların değerleri bunlar değil bunlar sadece amaç gibi gösterilen araçlar.
Bizim sözde birtakım aydınlarımız da türbana özgürlük bir insan hakkıdır vesvesesi altında onlarla beraber oluyorlar,sanırım onlar hiç devlet okulunda okumadılar,sıradan bir mahallede yaşamadılar,kendilerine neden oruç tutmadıkları,namaz kılmadıkları sorulmadı,sokakta ramazanda sigara içerken,birşeyler yerken kendilerine ters ters bakılmadı,bu ülkede oruç tutmadığı için insanlar üniversite kantinlerinde bile bıçaklanmadı,sokakta bira içenler öldürülmedi,içki satan büfeci belediye zabıtacalarınca tartaklanmadı.
Hak isteyen kesim önce samimi olsun,kafasındaki iğrenç düşünceleri bir kenera koysun,en önemlisi de insan olsun ondan sonra herşey hallolur.
-
03-01-2009, 18:25:23 #26
VIP Üye
- Nerede
- içanadolu
- İletiler
- 366
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Bu da bu dönemim modası.Getirildikleri parti ya da kurum görevinen istifa ettimi tamam, konu kapanıyor.Tabii bir de her türlü yolsuzlukları,ihmalleri kanıtlanmış olsa da istifa etmeyen yüzsüzler ve koruyucuları var.Zahid Akman, İ.Melih Gökçek gibi.
Doğalgazla,elektrikle,suyla, halkın en yaşamsal ihtiyaçları için çıkardıkları yasalarla,yasasız halkı soyan bu soyguncular,20 liralık bir dedektör zorunluluğunu bile getirmiyor.
Şimdi Karani efendi istifa etti olay bitti mi?
Bu çocuklarımız öldü mü, ihmalle görevini yapmayan kuruluş nedeniyle göz göre göre, bile bile öldürüldü mü?
Utanmaz adam bir de ölen gençlere iftira etmekten kendini alamadı.Varsayalım ki yarı çıplaktı.Olayla ilgisi ne.Sana ne?
Kişilik hakları,özel hayatın gizliliği hakları nerede?
4 karılı fetvaların yobazları,fuhuş yuvalarını toplumsal yaşayış biçimine döndüren din tacirleri,dinsiz, imansızlar, sizi ne aklar ki,gencecik hayatının baharında katlettiğiniz çocuklarımıza vicdanlarınız sızlamadan pislik atıyorsunuz?
-
03-01-2009, 18:44:39 #27
Sayın commodore1tr'nin alıntıladığı yorum sahiplerinin aşağıdaki haberi okumalarını ve bu haber hakkında da yorum yapmalarını dilerim..
Kaçak Kuran kursu verilen ve içinde kız öğrencilerin kaldığı kız yurdu çöktü. Yetkililere göre çökmenin nedeni gaz kaçağı
Soner KAVAK- Yeşim ERSOY- Fatih KARAÇALI- İsmail AKKAYA- Ali GÜLER- Murat KİBRİTOĞLU- Teoman ERİŞ- Özgür SARI
KONYA - Taşkent İlçesine bağlı Balcılar Beldesi'nde bulunan bir derneğe ait Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, sabaha karşı büyük bir patlamayla çöktü. Yurtta yaz tatilinde Kuran Kursu gören kız öğrencilerden 18'si enkaz altında yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 27'si ağır yaralandı. Bahçedeki LPG tankından mutfak ve banyo bölümüne giden borulardaki kaçaktan çıkan gaz faciaya neden oldu.
Konya kent merkezine 160, Taşkent ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki beldede, Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından 1990 yılında yaptırılan sonradan ilave inşaatle genişletilen Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'ndaki facia saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Yurtta yatılı Kuran Kursu gördükleri belirtilen ve yaşları 12-16 arasında değişen kızlar sabah namazına kalktıkları sırada, aptes almak için yurdun banyo bölümüne giden öğrencilerden birinin elektrik düğmesine basmasıyla birlikte büyük bir patlama oldu. Bahçedeki LPG tankından banyoya gelen borulardaki kaçak yüzünden gece boyu içeri dolan gazın infilak etmesiyle birçok kız kendilerini alev topu içinde buldu ve ardından betonarme ve kâgir karışımı üç katlı bina yıkıldı. Binanın 18 yıl önce yapılan kâgir bölümü tamamen çökerken, sonradan betonarme yapılan bölümü ağır hasar gördü. Patlama sesini duyup Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'na koşan yakında oturanlar, enkazdan hafif yaralı öğrencileri çıkardı. Kurtarma çalışması başlatan çevredekiler, bir yandan Taşkent ve Konya'ya telefonla bilgi verip kurtarma ekibi isterken, bir yandan da silah atarak belde halkını uyandırıp yardıma çağırdı.
Ekipler 2 saate ulaştı
Konya kent merkezine uzaklığı ve dağlık bir bölgede bulunması nedeniyle başta Sivil Savunma olmak üzere kurtarma ve sağlık ekipleri Balcılar Beldesi'ne saat 06.00'dan itibaren güçlükle ulaşmaya başladı. Enkazdan yaralı çıkarılanlardan durumları hafif olanlar Hadim Devlet Hastanesi'ne, ağır olanlar Konya'daki hastanelere ambulans ve helikopterle götürüldü. Binanın 1990 yılında yapılan ve tamamen çöken bölümden kız öğrencilerin cesetleri çıkarılırken, sonradan yapılan ve karkası ayakta kalan bölümdekilerin çoğu da yaralı kurtuldu. Karkas bölümün yanındaki LPG tankının infilak etmemesi, facianın boyutlarının daha da büyümesini önledi.
Helikopterler geldi
Kurtarma ekipleri gelmeden belde sakinlerinin kazma kürekle enkazdan yaralı çıkardığı öğrenciler hemen araçlarla Hadim'e götürüldü. Ardından kurtarma çalışmalarının başlamasıyla birlikte enkazdan yaralılarla birlikte cesetler de çıkarılmaya başlandı. Yaralılar ambulanslarla Hadim ve Konya'daki hastanelere gönderilirken, Ankara'dan Balcılar beldesine gönderilen askeri helikopter de ağır yaralıları Konya'daki Meram Tıp Fakültesi'ne ulaştırdı.
Yakınları hastaneye koştu
Faciada yaşamını yitirenlerle yaralananların yakınları hastanelere koştu. Ölenlerin cenazesi otopsi için Hadim Devlet Hastanesi'ne getirilirken, Balcılar Beldesi'nde anonslar yapılarak ölenlerin yakınlarının teşhis için hastaneye başvurmaları istendi. Hastane önlerinde toplananlar yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi edinmeye çalışınca izdihama neden oldu.
Bakanlar bölgede
Olay üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu askeri helikopterle beldeye geldi. Yetkililerden enkaz başında kurtarma çalışmalarıyla ilgili son durumu öğrenen bakanların hayli üzüntülü olduğu ve Nimet Çubukçu'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Bakan Atalay, “Yine üzücü bir olacak yaşadık. Dayanılacak bir şey değil. Yaralılarımızın iyi tedavi edilmesi için çalışıyoruz” dedi. Binanın ruhsatsız olup olmadığına ilişkin soruya Bakan Atalay, “Şimdi hayatlarla ilgileniyoruz” yatını verdi. Bakanlar daha sonra enkaz altında kalanlardan 10 yaşındaki Şehnaz Avcı’nın beldede oturan ailesini ziyaret etti. Bakan Çubukçu da minik kızın annesi Fadim Avcı’yı “Sabret. Daha bir şey yok ortada. Herkes şuanda yoğun bir şekilde çalışıyor” diyerek teselli etti.
Aile 'kayıp' dedi son ceset bulundu
Arama çalışmalarının sona erdirilmesinin ardından, kızı 13 yaşındaki Şehnaz Avcı'nın ismine ölü ve yaralıların listesinde rastyamadığını belirten baba İbrahim Avcı'nın talebi üzerine az sayıda ekiple yeniden arama- kurtarma çalışmalarına başlandı. Ekipler, saat 24.00 sıralarında, Şehnaz Avcı'nın cesedine ulaştı. Küçük kızın cansız bedeni, enkaz altından çıkarılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.
Ölenlerin kimlikleri
Patlamada yaşamını yitiren 1'i Kuran Kursu öğretmeni diğerleri öğrenci 18 kişinin isimleri şöyle: Leyla Semerci, Sema Ünal, Elif Beyza Turan, Sema Bayram, Rukiye Sema Demirbaş, Teslime Duran, Ümmünur Gümüştekin, Fadimana Toz, Hatice Doğru,Fadime Yazıcı, Şerife Göktaş, Cennet Karaalp, Zehra Güllü, Huriye Durmuş, Hatice Özçömlekçi, Teslime Gökdemir, Şerife Bağcı, Şehnaz Avcı.
Yaralıların kimlikleri
Faciada yaralı kurtulan 27 kişiden 11'si Hadim Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken, 16'i Konya'daki hastanelerde tedaviye alındı. Konya Numune Hastanesi'nde tedavi görenler: Meryem Özbağrıaçık, Züleyha Kulu, Meryem Semerci, Vahide Kambur, Semra Kambur, Tuğba Özçömlekçi.
Selçuk Üniversitesi Meral Tıp Fakültesi: Büşra Güneş, Şerife Atayer, Ayşe Semerci, Zehra Uysal, Cennet Tatmaz, Fatma Göktaş, Esmanur Durmuş, Emine Dağtekin
Başkent Üniversitesi Hastanesi: Fatma Özbağrıaçık, Teslime Dağtekin. (dha)
Kaynak : http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=77
-
03-01-2009, 19:39:59 #28
Bir bakıma doğru olsa da, bir kaç kişinin bu yorumu yaptığını görmekteyim.
Peki , olmayan bir şeyi neden varsayacakmışız, varsayarsak eğer ; hiç çekinmeden , düşüncesizce varsayımlara dayanarak iftira atan birinin suçunu, herneyse artık , hafifletmiş olmuyor muyuz?
"Neden kravat takmadınız?" sorusuna bile tahammül edemeyen biri , başkasına kolayca iftira atmayı biliyor ama? biz de hala varsayımlar üzerine yorum yapıyoruz!
Varsaymıyoruz , demiş çünkü... Bunun adı da iftiradır.
O kadar kolaysa eğer, suç da değilse ; şahsen bu insana biiir sürü varsayımla bir çok şey söyleyesim geliyor , yazabilir miyim?
İstifa etmekle kurtulamamalı...
-
03-01-2009, 19:46:36 #29
VIP Üye
- Nerede
- içanadolu
- İletiler
- 366
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Sayın Denizo2,
Tabiiki varsaymıyorum, olayı çarpıtmak için kullandıkları argümanlarla başka suçlar da işlediklerini söylemek istiyorum.
İhmalin bu yavrularımızı öldürdüğünü biliyor, iftira hafiif kalır yalan beyanlarıyla olayın ilgisinin olmadığını anlatmak istiyorum.
-
03-01-2009, 20:00:24 #30
Şu haberdeki izdihama diyecek bir şeyim yok , demem de...
http://haber.mynet.com/detay/guncel/...X1230996401390
Ancak, geleceğimizin umut ışıkları pırıl pırıl gençlerimizin acısı da bir yana, daha gömülmeden O KOCA İFTİRAYA tahammül edemiyorum , etmeyeceğim de...
O kadar da kolay değil, olmamalı da...
İnsanoğluyuz, mutlaka birgün öleceğiz, ama o gençler yaşıyor olsa idi bu iftiraya karşı mutlaka isyan edeceklerdi, kim olsa eder, kabul edilir şey mi?
Hem Gazze de olanlara üzülüp , üzülmediklerini nereden bilebiliyor bu insanlar, Allah mı bunlar?
Kendi fikirleri neyse zikirleri de odur. Üzmeye devam etmekle keselerine ne girecekse artık... Aklım o kadarına çalışamıyor!
Sizi anlıyorum Sayın hukuk ve adalet, sadece o hususa dikkat çekmeye çalışmıştım.
Bu sayfada bulunan kavramlar:
ihmali bulunmadığı