3 sene önce bir evlilik yaptım eşimle ilk geceden beri karı koca olamadık nedeni eşimin vajinismus (korkudan ve istem dışı kasılmadan dolayı cinsel birliktelik yapamaması) rahatsızlığının olması doktorlara gittik ama nafile eşim tedavi için azim göstermedi doktorların ev ödevi olarak yapmasını söylediği şeyleri bile yapmadı eşimin ailesi çareyi üfürükçü hocalarda aradı onlarada gittik fakat hocaların söylediklerinide yapmadı yine doktora götürdüm ama yine tedavi olmak için azim ve çaba göstermedi tekrar kendisini bir hocaya götürmemi istedi karşı çıktım bu yüzden ben işe gittiğim bir gün evi terketti bana boşanma davası açmış ve hakkımda olmadık ithamlarda bulunmuş sonuçta mahkemeye çıktık ben çalışıyorum asgari ücret alıyorum ve bankalara borç ödüyorum aldığım aylık bankalara anca yetiyor ailemin desteği ile geçiniyorum hakim tedbir nafakasına bağladı ama verecek durumum yok karara nasıl bir şekilde itiraz edebilirim eşim hala kız oğlan kız bu sebeple çocuğumuzda yok ve ayda 200 ytl tedbir nafakasına bağladı hakim.bu karar bence hiç te adil değil ne yapmam gerektiğini bilmiyorum avukat tutacak gücüm yok mağdur olan benim ama eşim bu işten karlı çıkıyor bu haksızlık değilmi
Eşinizin size boşanma davası açtığını ve ilk mahkemeye çıktığınızı ve eşinize 200 ytl nafaka bağlandığını belirttiniz.
Eşiniz size davayı ne üzerine açtı?
evlilik sonrası kendisine karşı olumsuz kişiliğim ortaya çıkmış kültür farklılığı ve mizaç uyumsuzluğu baş göstermiş asabi ve geçimsiz bir kişiliğim varmış en küçük sorunları bile büyütmüşüm kavga ve tartışma ortamı yaratmışım ona karşı hiç saygı göstermemişim ve onunla cinsel anlamda birleşme yaşayamamışım ama bunların hepsi yalan asılsız ithamlar ben kendisine ilk gecemizden buyana tam 3 yıl sabır gösterdim manevi olarak hep destek oldum ama kendisi kusurlu değilmiş gibi ben kusurluymuşum gibi yazmış.gittiğimiz doktorlarda kayıtları var ne için tedavi gördüğünün kayıtları var her gece ben neden böyleyim diye ağladığı günleri ben biliyorum ama bana iftira atmış ne yapacağım bilmiyorum
evlilik sonrası kendisine karşı olumsuz kişiliğim ortaya çıkmış kültür farklılığı ve mizaç uyumsuzluğu baş göstermiş asabi ve geçimsiz bir kişiliğim varmış en küçük sorunları bile büyütmüşüm kavga ve tartışma ortamı yaratmışım ona karşı hiç saygı göstermemişim ve onunla cinsel anlamda birleşme yaşayamamışım ama bunların hepsi yalan asılsız ithamlar ben kendisine ilk gecemizden buyana tam 3 yıl sabır gösterdim manevi olarak hep destek oldum ama kendisi kusurlu değilmiş gibi ben kusurluymuşum gibi yazmış.gittiğimiz doktorlarda kayıtları var ne için tedavi gördüğünün kayıtları var her gece ben neden böyleyim diye ağladığı günleri ben biliyorum ama bana iftira atmış ne yapacağım bilmiyorum
Avukatınıza bunları anlattınız mı?
Size ne önerdi?
Konu denizblk tarafından (28-12-2008 Saat 22:18:02 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
avukat tutamadım şuanki maddi durumum el vermiyor asgari ücretle çalışıyorum ve eşimle beraber yaşıyorken iş yerimden 6 ay maaş alamamıştım hep kredi kartlarından geçinmiştik hatta bankadan kredide çekmiştik şuan onları ödüyorum elimde maaşımdan hiç artmıyor bu yüzden tedbir nafakasını ödemeye durumum yok bir sonraki duruşmada sürekli olarak nafaka bağlanırsa ödeyecek durumum yok bankalara olan borçlarımı belgeleyerek tedbir nafakasına ve daha sonra yine nafaka bağlanırsa bunlara itiraz etmek için hukuksal açıdan hakkım varmı ve eşimin rahatsızlığından dolayı hala bakire olması çocuğumuzun olmaması mahkemenin kararında etkili olurmu
avukat tutamadım şuanki maddi durumum el vermiyor asgari ücretle çalışıyorum ve eşimle beraber yaşıyorken iş yerimden 6 ay maaş alamamıştım hep kredi kartlarından geçinmiştik hatta bankadan kredide çekmiştik şuan onları ödüyorum elimde maaşımdan hiç artmıyor bu yüzden tedbir nafakasını ödemeye durumum yok bir sonraki duruşmada sürekli olarak nafaka bağlanırsa ödeyecek durumum yok bankalara olan borçlarımı belgeleyerek tedbir nafakasına ve daha sonra yine nafaka bağlanırsa bunlara itiraz etmek için hukuksal açıdan hakkım varmı ve eşimin rahatsızlığından dolayı hala bakire olması çocuğumuzun olmaması mahkemenin kararında etkili olurmu
Sistemdeki hukukçular bu duruma bir cevap yazarlarsa iyi olur sanırım. Maddi açıdan yoksun bir erkek.
Eşinizin avukatı var mı diye soracağım ama var sanırım. Hakim size avukatınız yok mu diye sormadı mı?
hayır eşiminde bir avukatı yok ve hakim benim avukatım olup olmadığını sormadı bize niçin boşanmak istiyorsunuz diyede sormadı sadece eşime boşanmak isteyip istemediğini sordu banada sordu evet dedik tazminat isteyip istemediğini sordu eşim evet dedi banada tazminat verecekmisin diye sordu bende hayır veremeyeceğim dedim ve hemen karara geçti davayı şubat ayına erteledi ozamana kadarda tedbir nafakası bağladı boşanma mahkemelerinde çiftlere derdiniz nedir niçin boşanmak istiyorsunuz diye sorulmuyor sanırım sadece al kızım sana nafaka bağlıyorum oğlum sende bu nafakayı haklıda olsan haksızda olsan ödiyeceksin bumu yani 3 sene sabır gösterdim ve asla dışarda gözüm olmadı başkası olsa ilk geceden sonra kapının önüne koyardı eşimi ben göndermedim kendisi hocada çare aradı kabul etmedim diye evi terketti oysaki daha önceden istemişti götürmüştüm ama hocanın verdiği okunmuş külü bile ben bunu içmem diye red etmişti halada başka bir hocaya daha gitmek istiyordu ben kabul etmeyince evi terketti burda suçlunun ben olduğuma nasıl kanaat getirdi hakim neye dayanarak kanaat getirdi bir türlü anlamış değilim
hayır eşiminde bir avukatı yok ve hakim benim avukatım olup olmadığını sormadı bize niçin boşanmak istiyorsunuz diyede sormadı sadece eşime boşanmak isteyip istemediğini sordu banada sordu evet dedik tazminat isteyip istemediğini sordu eşim evet dedi banada tazminat verecekmisin diye sordu bende hayır veremeyeceğim dedim ve hemen karara geçti davayı şubat ayına erteledi ozamana kadarda tedbir nafakası bağladı boşanma mahkemelerinde çiftlere derdiniz nedir niçin boşanmak istiyorsunuz diye sorulmuyor sanırım sadece al kızım sana nafaka bağlıyorum oğlum sende bu nafakayı haklıda olsan haksızda olsan ödiyeceksin bumu yani 3 sene sabır gösterdim ve asla dışarda gözüm olmadı başkası olsa ilk geceden sonra kapının önüne koyardı eşimi ben göndermedim kendisi hocada çare aradı kabul etmedim diye evi terketti oysaki daha önceden istemişti götürmüştüm ama hocanın verdiği okunmuş külü bile ben bunu içmem diye red etmişti halada başka bir hocaya daha gitmek istiyordu ben kabul etmeyince evi terketti burda suçlunun ben olduğuma nasıl kanaat getirdi hakim neye dayanarak kanaat getirdi bir türlü anlamış değilim
Hakim diğer mhkemeye şahit dinlenmesi için size ya da eşinize diye meyil süresi vermedi mi? Genlelde öyle olur da. Bence kör topal gidiyosunuz. Böyle avukatsız kalmanı çok kötü. Tutanağı adınız mı duruşma sonrası?
evet duruşma sonrası tutanağı aldım ve evet şahitlerin dinlenmesi ile ilgilide yazmış tutanakta aileler içi bizi tanıyan herkes şahit olabilir geçinemediğimiz bir durum yoktu eşimin rahatsızlığından başka sorunumuz yoktu ve bu rahatsızlığını kendi ailesi dahil herkes biliyor kimler şahit durumunda olabilir kimler olamaz acaba kendi ailemden insanlar şahit olarak kabul olurmu çünki aile dışı insanlara eşimin rencide olmaması açısından onun rahatsızlığı konusunda hiç birşey söylemedik
evet duruşma sonrası tutanağı aldım ve evet şahitlerin dinlenmesi ile ilgilide yazmış tutanakta aileler içi bizi tanıyan herkes şahit olabilir geçinemediğimiz bir durum yoktu eşimin rahatsızlığından başka sorunumuz yoktu ve bu rahatsızlığını kendi ailesi dahil herkes biliyor kimler şahit durumunda olabilir kimler olamaz acaba kendi ailemden insanlar şahit olarak kabul olurmu çünki aile dışı insanlara eşimin rencide olmaması açısından onun rahatsızlığı konusunda hiç birşey söylemedik
Duruşmanız ne zamandı bilemiyorum ama şahitlerinizin kimler olacağını mahkemeye iletmeniz için size bir süre verildiğini aldığınız tutanakta okuyun. O süreyi de geçirmeyin. Süre geçtikten sonra mahkemeye şahit çıkartamazsınız. Hakkınızı iyi kullanın. Ve size tavsiyem madem ki eşinizi tedavi için doktora götürdünüz, o doktordan size bu konuda şahit olup olamayacağını sorun. Ya da bu tedavinin hangi tarihlerde olduğunun tespiti için hakim'e istekte bulunun. Hatta eşinizin iyi olması için gittiğiniz hocayı da mahkemeye şahit çıkartabilirsiniz. Aranızda cinsel münasebetin eşinizden dolayı olmadığını ve kendisine bu sebeple geldiklerini söyler.
Ayrıca eşinizin hala beraketi varsa bunun tespitini de isteyebilirsiniz.
Ben yine de bir avukata görüşün derim. Bu davadan çok zararlı çıkmamanız için.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku