Yazdıklarınızdan anlaşılan ,siz soru sahibini ahlaksızlıkla suçladınız.
Yazdıklarınızdan dolayı bir özür borcunuz olduğunu düşünüyorum.
Diğer yönden,kendi anladığınız şekliye veya duygularınızla değil,katılımlarınızda ,varsa hukuki bilgilerinizi paylaşmanızı özellikle rica ediyorum.
Sayın YETKİLİ olayı rica ediyorum başka boyuta getirmeyin lütfen artık bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum, özürdilenecek bir durum söz konusu değil eğer öyle olsa ÖZÜR dilerdim mutlaka emin olunuz, AHLAKSIZ demedim suçlamadım, sadece bu davranış hiç AHLAKİ değil manasındadır, olayı çarpıtmayın. Teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Konu sevcanakay tarafından (25-12-2008 Saat 13:20:32 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Kırcalı.. Sevgiler sunarak ve Affınıza sığınarak yazıyorum...
Soruyu soran sayın ve de değerli üye; Evli olduğunu bile bile evli birisi ile düğün yapmayı düşünebilen, hatta memuriyetine zararının hesabını yapabilen bir kişinin, Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun hangi medeniyet yada medeniyetsizlik içinde gelişirse gelişsin bu tür bir aymazlığın kabul görmeyeceğini bilmediğini mi düşünüyordu acaba. Bu nedenlemi bu soruyu önce kendi vicdanında, toplumsal, sosyal, etik değerlerle analiz etmek yerine bir Hukuk plartformuna taşıdı. Yoksa zaten yapılması amaçlanan eylem bir kusur bir suçtur acaba hukuksal bir kılıf bulunabilirmi düşüncesiylemi..
Memuriyetin zora düşeceğinden, şikayet edilebilme hakkından, yaptığının kusurdan öte suç olma bilincinden haberdar olan birisinin bu soruyu sorma niyetine açıkcası eylemi legalleştirme dışında bir anlam konduramadım..
Diğer yandan yine tekrarlıyorum.. Yaşadığı haksızlıklar, içinde bulunduğu mağduriyetler açısından bakıldığında burada bulunan bir çok üyenin soru soran sayın üyenin ortaya koyduğu ve legalleştirme ihtiyacı hissettiği ilişkiler ve gayri kanuni beraberlikler yüzünden canları yanmış durumdadır.
Hele hele forumun bu kısmı (aile hukuku) bu konuda dahada hassas kişilerle dolu. Sizce de soru soran sayın üyenin açtığı bu konu bu konudan müzdarip olanları yaralamıyormu ? Kaldı ki bu insanlar burada yaşadıkları haksızlık ve mağduriyetlerini hukuksal ve yasal zeminde çare arıyorlar.
Bir başka konu.. soruyu soran değerli üyeye hala hukuksal bir yanıt verilmemiş olması da beni üzdü. Oysa soru soran değerli üyeye tepki veren biz gibi hukukun üstünlüğüne inanan ve meşru davalarının arkasından koşan ve içlerini sızlatan bu söyleme tepki veren üyelere cevap ve eleştiri yazmak için harcanacak mesaiye bu üyeye uzun ve ciddi bir hukuksal açıklama yapılabilirdi..
Özür meselesi de ayrı bir konu.. yine aynı şeyleri yazacağım... "Yaşadığı haksızlıklar, içinde bulunduğu mağduriyetler açısından bakıldığında burada bulunan bir çok üyenin soru soran sayın üyenin ortaya koyduğu ve legalleştirme ihtiyacı hissettiği ilişkiler ve gayri kanuni beraberlikler yüzünden canları yanmış durumdadır." demiştim. Acizane asıl soruyu bu platformda soran değerli üyenin bu insanların yaralarını kanattığı ve canlarını yaktığı için ciddi bir özür dilemesi gerekir diye düşünüyorum.
Sn.dardayım,konuya verilen ilk cevap şikayet durumunda zinaya delil olacağı yönündedir.
Soruyu soran üye düğün yapılması durumunda bir suç işlenmiş olup olmayacağı konusunda bilgi almak istemekte,gelecek cevaba göre yönünü belirlemek istemekte.Tıpkı bir başka konuda,sevdiğim kızı kaçırmak istiyorum,ceza alırmıyım diye soran veya gene aile hukuku konusunda eşimi öldürsem! ne kadar ceza alırım gibi sorular sorular soran diğer üyeler gibi...
Netice, bir hukuk sitesindeyiz,verilen cevapların hukuki açıdan bilgilendirici yol gösterici yönde olmasına dikkat etmemiz gerektiği ortada.
Verilen ( ve hala savunulan) yanıtlarda kullanılan ahlaksızlık,aymazlık
( edepsizlik,utanmazlık) ithamlarının hukuki bir cevap olmadığı gibi,bir suçlama olduğu aşikardır.Düğün yapmak dünyanın hangi ülkesinde ahlaksızlıktır, suçtur?
Önceki cevaplarınızda kullanılmış olan
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
...ayıp değilmi EVLİ adam ile düğün yapmak AHLAK lı bir insanın yapacağı bir DAVRANIŞ değil arkadaşım birde GELİP buraya bu YÜZ KIZARTICI AHLAKSIZ davranışı soruyor konu açıyorsunuz ...
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
...Onur haysiyet insanlık vb değerlerin artık hükmü kalmamış,
..
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
...Onur haysiyet insanlık vb değerlerin artık hükmü kalmamış,
..
gibi mesajlar içeren iletiler düzenlenmediği sürece soru sahibine olan borcunuzun! devam ettiğini düşünüyor,verilecek cevapların hukuki yönü yok ise,konunun izleyici olarak takip edilmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.
sayın Erdogan Bey size çok teşekkür ederim.cevaplarınız ve ileriyi gören mesleğini seven açık görüşlü bir hukukcu oldugunuz için. diger arkadaşlarada tesüf ederim. söylediklerinin hiçbirini kabul etmiyor ve kendilerine yakıştıramıyorum. olayları bilmeden kimse suçlanamaz. burası bir hukuk sitesi olduguna göre benimde bir soru sorup her vatandaş gibi yani üye gibi cevabını beklemem normaldir. resmi olarak bilginizi sordum yani hukuki açıdan kimsenin ne yaptığı yaşadığını kimseyi ilgilendirmez sizin vicdani duygularınızı sormadım arkadaşlar. kendimi savunmak için yazmıyorum ama içimde kalmasın. 1. zina artık suç degildir tmk.'na göre.sadece boşanma nedenidir.2. kadınla evleneli 10 yıl olmuş ve kadın türkiye dışında yaşayan birisi ve adamı 10 yıldır arayıp sormuyor boşanma davasına katılmıyor yurt dışındada devamlı ikamet değiştirdiğinden dolayı ulaşılamıyor biraz karışık bir durum.3. 2. kadın yüzünden 1. kadından ayrılma gibi bir konu söz konusu degildir. ve erkeğin haberini türkiyede olan akrabalarından 1. kadın alıyor ama bir türlü kadınla irtibata geçilip boşanma olayı olmuyor. kadın pisikolojik olarak rahatsız ama kadın tr de olmadığı için doktor raporuyla kanıtlanamıyor. neyse sonuçta anlıcanız mağdur olan her zaman kadınlar degil erkeklerde olabiliniyor. zerkü sefa gibi birşeyler söylemiş üyelerimiz arkadaşlar 1. kadının yaptığı ne oluyor suçlu 2. kadın ve adamsa. yıllarını çalmış adamın çocuk yok aile yok adı ortada bir evlilik var ne yuva var ne kadın. adam ne yapsın biriyle evlenip çoluk çocuga karışmak istemesi birisini sevmesi suçmu. insanları vicdani yargılarınıza göre degerlendirmeden önce bir kaç kez düşünün iyi tartın ondan sonra vurun diyin. tamam mı. bir çogunuzun başındada boşanma gibi nedenler var. arayış içindesiniz madem laik bir toplumdayız biraz laik olun lütfen. ayrıyeten ben resmi nikahlı evleniyorlar demedim. yaptıklarının doğrumu yada yalnışmı oldugunu sormadım. yasal ve hukuksal bağlamda bilgilendirilmek istedim. ben yada arkadaşım ahlaksız birileri değiliz. siz üyeleri lütfen sayğıya düşünmeye davet ediyorum. toplumumuzda artık ZİNA diye kanunda birşey yoktur. cezasıda yoktur. sadece dediğim gibi boşanma nedenidir.memurlukta yüz kızartıcı suçlar arasına girip girmedigini sormuştum. ama mesai saatinin içerisinde iş yerinde çalıştığı kurumu zedeleyecek bir olay değildir. ayrıca imim nikahı dedigimiz olay suçtur ve 6 aydan başlayan cezaları vardır. memur dışardada kendine ve çalıştığı kuruma leke getirmemekle yükümlüdür. ama şikayet dahi olsa biz arkadaşız dostduz sevgiliyiz dedikleri taktirde imam nikahı yoksa cezası yoktur.herkes hürdür .sadece evli olan erkek kanunlarımıza göre evlilik yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdür. ve kadın şikayetçi olursa ancak boşanma nedenini aldatma yani zina olarak açma hakkına sahipdir. ama kadın ortada yok boşanmıyorda akıl hastası ama ispatlayamıyorsunuz ne yapsınlar. kadının vicdanı yok ölmesinimi beklesinler.herkes yazmadan önce düşünsün yazsın tamam arkadaşlar.
olayları bilmeden kimse suçlanamaz. burası bir hukuk sitesi olduguna göre benimde bir soru sorup her vatandaş gibi yani üye gibi cevabını beklemem normaldir. resmi olarak bilginizi sordum yani hukuki açıdan kimsenin ne yaptığı yaşadığını kimseyi ilgilendirmez sizin vicdani duygularınızı sormadım arkadaşlar. kendimi savunmak için yazmıyorum ama içimde kalmasın. 1. zina artık suç degildir tmk.'na göre.sadece boşanma nedenidir.2. kadınla evleneli 10 yıl olmuş ve kadın türkiye dışında yaşayan birisi ve adamı 10 yıldır arayıp sormuyor boşanma davasına katılmıyor yurt dışındada devamlı ikamet değiştirdiğinden dolayı ulaşılamıyor biraz karışık bir durum.3. 2. kadın yüzünden 1. kadından ayrılma gibi bir konu söz konusu degildir. ve erkeğin haberini türkiyede olan akrabalarından 1. kadın alıyor ama bir türlü kadınla irtibata geçilip boşanma olayı olmuyor. kadın pisikolojik olarak rahatsız ama kadın tr de olmadığı için doktor raporuyla kanıtlanamıyor. neyse sonuçta anlıcanız mağdur olan her zaman kadınlar degil erkeklerde olabiliniyor. zerkü sefa gibi birşeyler söylemiş üyelerimiz arkadaşlar 1. kadının yaptığı ne oluyor suçlu 2. kadın ve adamsa. yıllarını çalmış adamın çocuk yok aile yok adı ortada bir evlilik var ne yuva var ne kadın. adam ne yapsın biriyle evlenip çoluk çocuga karışmak istemesi birisini sevmesi suçmu. insanları vicdani yargılarınıza göre degerlendirmeden önce bir kaç kez düşünün iyi tartın ondan sonra vurun diyin. tamam mı. bir çogunuzun başındada boşanma gibi nedenler var. arayış içindesiniz madem laik bir toplumdayız biraz laik olun lütfen. ayrıyeten ben resmi nikahlı evleniyorlar demedim. yaptıklarının doğrumu yada yalnışmı oldugunu sormadım. yasal ve hukuksal bağlamda bilgilendirilmek istedim. ben yada arkadaşım ahlaksız birileri değiliz. siz üyeleri lütfen sayğıya düşünmeye davet ediyorum. toplumumuzda artık ZİNA diye kanunda birşey yoktur. cezasıda yoktur. sadece dediğim gibi boşanma nedenidir.memurlukta yüz kızartıcı suçlar arasına girip girmedigini sormuştum. ama mesai saatinin içerisinde iş yerinde çalıştığı kurumu zedeleyecek bir olay değildir. ayrıca imim nikahı dedigimiz olay suçtur ve 6 aydan başlayan cezaları vardır. memur dışardada kendine ve çalıştığı kuruma leke getirmemekle yükümlüdür. ama şikayet dahi olsa biz arkadaşız dostduz sevgiliyiz dedikleri taktirde imam nikahı yoksa cezası yoktur.herkes hürdür .sadece evli olan erkek kanunlarımıza göre evlilik yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdür. ve kadın şikayetçi olursa ancak boşanma nedenini aldatma yani zina olarak açma hakkına sahipdir. ama kadın ortada yok boşanmıyorda akıl hastası ama ispatlayamıyorsunuz ne yapsınlar. kadının vicdanı yok ölmesinimi beklesinler.herkes yazmadan önce düşünsün yazsın tamam arkadaşlar.
...............................
olayları bilmeden kimse suçlanamaz.
Bilinmesi gerektiği kadarını yazmayı uygun gördüğünüzden dolayı aldığınız tepkiler normal.
burası bir hukuk sitesi olduguna göre benimde bir soru sorup her vatandaş gibi yani üye gibi cevabını beklemem normaldir.
Evet burası hukuksal bilgelerin paylaşıldığı bir site. Hukuksal anlamda dayanağı olmayan hem suç hem de uygun olmayan bir davranışı legalleştirmeye çalışıyorsunuz. Bu tür bir davranışın sorumlu bir ebeveyn olarak benden alacağı cevabı aldınız.
resmi olarak bilginizi sordum yani hukuki açıdan kimsenin ne yaptığı yaşadığını kimseyi ilgilendirmez sizin vicdani duygularınızı sormadım arkadaşlar.
İster resmi ister gayri resmi sorun, ben ve ben gibi bir çok üye evlat yetiştiriyor. Sizin legalleştirmeye çaıştığınız yada daha açık tabiri ile yasaların boşlukları arasına sokuşturmaya çalıştığınız bu tür beraberliklerden evlatlarımızı korumak bizlerin görevi. Nice ebeveyn varki uğradığı onca haksızlığa rağmen evlatlarının geleceği ve ruh sağlığı için yıllarca kendisine reva görülen muamelelere katlanıyor. Kaldı ki mahkemeler kamunun vicdanıdır. Mevcut medeni kanunu yazanda uygulayanda katlananda insan, uzaylılar getirip de koymadı önümüze bunu. Kaldı ki aile mahkemelerinde hakimlerde büyük çoğunlukla vicdanları kanaatleri ile iş yapmaktalar. Kimsenin vicdani duygualrını sormadımd eişsiniz ama aşağıdaki satırlarda nasıl vicdan (!) yaptığınızda ortada…
kendimi savunmak için yazmıyorum ama içimde kalmasın. 1. zina artık suç degildir tmk.'na göre.sadece boşanma nedenidir
Zinanın suç olmaması gibi medeni kanun içindeki 2 satırlık bir maddeyi dayanak etmeniz zaten hukuku sadece at gözlüğü ile seyrettiğiniz hissini veriyor.
kadınla evleneli 10 yıl olmuş ve kadın türkiye dışında yaşayan birisi ve adamı 10 yıldır arayıp sormuyor boşanma davasına katılmıyor yurt dışındada devamlı ikamet değiştirdiğinden dolayı ulaşılamıyor biraz karışık bir durum.3. 2. kadın yüzünden 1. kadından ayrılma gibi bir konu söz konusu degildir. ve erkeğin haberini türkiyede olan akrabalarından 1. kadın alıyor ama bir türlü kadınla irtibata geçilip boşanma olayı olmuyor. kadın pisikolojik olarak rahatsız ama kadın tr de olmadığı için doktor raporuyla kanıtlanamıyor. neyse sonuçta anlıcanız mağdur olan her zaman kadınlar degil erkeklerde olabiliniyor.
Bu yazdıklarınızdan olay zaten hukuki bir sürece sokulmuş haliyle ve doğal olarak da bu bahsettiğiniz konular ilgili ve de değerli hukukçularla istişare edilmiştir. Şimdi siz bu konuları görüştüğünüz hukukçulara mı güvenemediniz de burada konuyu açtınız, yoksa bu konu hakkında değerli hukukçular bi haberde yasaların boşluklarını mı aramaktasınız. Hani olurda bir boşluk yakalanıra olay bu araya sıkıştırılır mı diye düşünüyorsunuz.
zerkü sefa gibi birşeyler söylemiş üyelerimiz arkadaşlar
(Zevk-ü sefa) bir şey değildir bir kavramdır. Sizin yazdığınız bilgilerden ortaya çıkan bir edinim. Henüz hukuken bağını kopartamamış birisinin bir başka kişi ile düğün yapacak pervasız lığına bir yakıştırma idi.
kadının yaptığı ne oluyor suçlu 2. kadın ve adamsa. yıllarını çalmış adamın çocuk yok aile yok adı ortada bir evlilik var ne yuva var ne kadın. adam ne yapsın biriyle evlenip çoluk çocuga karışmak istemesi birisini sevmesi suçmu. insanları vicdani yargılarınıza göre degerlendirmeden önce bir kaç kez düşünün iyi tartın ondan sonra vurun diyin. tamam mı. bir çogunuzun başındada boşanma gibi nedenler var.
İşte vicdan yaptığınız yer burası idi. Evlilik mi elbette evlenmeli sevdi mi elbette sevmeli ama hukuken bitirmeden sona ulaşmadan yaşanmak istenen bu durum kabul edilemez.
Burada bu ve benzeri ilişkiler nedeni ile, sadakatsizliğe uğrayan ezilen evinden atılan çocuklarından uzaklaştırılan bir çok üye var. Bu insanların hassasiyetlerini göz ardı edemezsiniz. Edecek olursanız az önce örnek verdiğiniz gibi çocuğunuzun başına da neler geleceğini bilemezsiniz.
madem laik bir toplumdayız biraz laik olun lütfen.
Laikliği bu olaya neden karıştırıyorsunuz. Amacınız ne. Gayri ahlaki ve gayri hukuki ilişkileri laiklikle nasıl ilişkilendiriyorsunuz.
ayrıyeten ben resmi nikahlı evleniyorlar demedim. yaptıklarının doğrumu yada yalnışmı oldugunu sormadım. yasal ve hukuksal bağlamda bilgilendirilmek istedim. ben yada arkadaşım ahlaksız birileri değiliz. siz üyeleri lütfen sayğıya düşünmeye davet ediyorum.
Zaten nikahtan bahsetmedik burada,düğünden bahsettik.. Düğün geleneksel bir evlenme törendir. Dünyanın bir çok ülkesinde bu tür törenler nikah ve evlilik gibi algılanır ve kabul görür. Yasal ve hukuksal açıdan zaten bu süreci yaşadığınızı mahkemeye intikal ettiğini belirtmişsiniz. Muhtemelen avukatlarınız sizi bilgilendirmiştir bu konuda.. tabii sorduysanız. Kimse size yada arkadaşınıza ahlaksız demedi. Burada sorgulana irdelenen tabir-i caizse masaya yatırılan eylemin ta kendisidir. Ayrıca saygı konusunda sizin daha dikaktli olmanız gerekirdi. BU konuda hassasiyetleri olan insnaların bilgi paylaştığı bir ortama böyle yaralayıcı bir konu açmakla özür borçlusunuz.
toplumumuzda artık ZİNA diye kanunda birşey yoktur. cezasıda yoktur. sadece dediğim gibi boşanma nedenidir
Medeni kanunu açın ve okuyun zinanın var olup olmadığını görün. Zina vardır ve hala yasal müeyyideleri vardır. (tazminat gibi) Ayrıca zinayı sadece boşanma nedenidir diye hafife alarak insanları daha çok yaralayacak söylemlerinize bir son verin. İzin hafife aldığınız yasaların sadece kusur dediği bu eylem nedeni ile hala bu ülkede insanlar birbirlerini öldürüyor. Biraz daha yaşadığınız toplumun değerlerine saygı lütfen.
memurlukta yüz kızartıcı suçlar arasına girip girmedigini sormuştum. ama mesai saatinin içerisinde iş yerinde çalıştığı kurumu zedeleyecek bir olay değildir. ayrıca imim nikahı dedigimiz olay suçtur ve 6 aydan başlayan cezaları vardır. memur dışardada kendine ve çalıştığı kuruma leke getirmemekle yükümlüdür. ama şikayet dahi olsa biz arkadaşız dostduz sevgiliyiz dedikleri taktirde imam nikahı yoksa cezası yoktur.
Eh bakın burada zaten siz olayı çözmüşsünüz. Ne güzel sorduğunuz sorunun yanıtını da biliyormuşsunuz. E bundan sonra geriye sadece düğünü yapıp alyansları takmak kalmış. Bir de 657 sayılı devlet memurları kanununa göz atınız derim. Sizin medeni hukukta suç değil dediğiniz bu eylem işten atılmaya sebep midir değil midir. (şikayet halinde)
herkes hürdür sadece evli olan erkek kanunlarımıza göre evlilik yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdür.
Kadının adı yok yani.. tebrikler…
ve kadın şikayetçi olursa ancak boşanma nedenini aldatma yani zina olarak açma hakkına sahipdir. ama kadın ortada yok boşanmıyorda akıl hastası ama ispatlayamıyorsunuz ne yapsınlar. kadının vicdanı yok ölmesinimi beklesinler
Kadın ortada yok nasılsa, yaftada hazır kadın akıl hastası. Tüm yasal girişimler bitti. Sıra gayri yasal olanı yasaların boşlukları arasına sıkıştırarak legalleştirmek kaldı değil mi…
Herkes yazmadan önce düşünsün yazsın tamam arkadaşlar.
Burada size yorum yazan her üye sizin şu yazdıklarınızı en az 10 kez düşünüp çuvaldızı eline alıp kendine batırarak yazan kişilerdir. Sizin hayal edemeyeceğiniz kadar büyük acılar yaşamış kişilerdir.
Şimdi madem hukuk dilinde yanıt bekliyorsunuz buyurun.. Bahsettiğiniz konu YASAL değildir. Adına ZİNA derler. Dava açma ve boşanma sebebidir. Hatta ispatlanması halinde Gerek medeni hukuk açısından gerekse borçlar kanunu açısından TAZMİNAT sebebidir.
Geçmiş olsun..
Konu Abdullah Yaman tarafından (26-12-2008 Saat 15:56:57 ) de değiştirilmiştir.
Sn.dardayım,konuya verilen ilk cevap şikayet durumunda zinaya delil olacağı yönündedir.
Soruyu soran üye düğün yapılması durumunda bir suç işlenmiş olup olmayacağı konusunda bilgi almak istemekte,gelecek cevaba göre yönünü belirlemek istemekte.Tıpkı bir başka konuda,sevdiğim kızı kaçırmak istiyorum,ceza alırmıyım diye soran veya gene aile hukuku konusunda eşimi öldürsem! ne kadar ceza alırım gibi sorular sorular soran diğer üyeler gibi...
Netice, bir hukuk sitesindeyiz,verilen cevapların hukuki açıdan bilgilendirici yol gösterici yönde olmasına dikkat etmemiz gerektiği ortada.
Verilen ( ve hala savunulan) yanıtlarda kullanılan ahlaksızlık,aymazlık
( edepsizlik,utanmazlık) ithamlarının hukuki bir cevap olmadığı gibi,bir suçlama olduğu aşikardır.Düğün yapmak dünyanın hangi ülkesinde ahlaksızlıktır, suçtur?
Önceki cevaplarınızda kullanılmış olan gibi mesajlar içeren iletiler düzenlenmediği sürece soru sahibine olan borcunuzun! devam ettiğini düşünüyor,verilecek cevapların hukuki yönü yok ise,konunun izleyici olarak takip edilmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.
Öncelikle saygıalr sunuyorum
Değerli soru soran üyey verilen ilk cevap... "Arkadaşım ben hukukçu değilim ama sorduğun soru biraz garip geldi bana. Neden evli biriyle düğün yapılacak, yapılacak düğün neyin ispatı yada neyin bağlayıcısı olacak, öncelikle diğer evliliğin sonlandırılması gerekli, evlilik ki resmi evlilik ondan sonra yapılmalı. Evli bir erkekle birlikte olmak düğünü hiltonda bile yapılsa karşı tarafın şikayeti halinde(şikayet etmesede zinadır zaten de) zinaya girer. Hukukçu arkadaşlarım yanlışım varsa düzeltsin lütfen."
Evli bir insanın hala evli iken yeniden evlenir gibi düğün yapmasının şikayet durumunda suç olduğunu bilmesi gerekirdi. Bunu bu ülkede ilkokul 5 nci sınıf öğrencileri bile biliyor.
Sevdiği kızı kaçırmak da elbette kız reşit değilse alıkoyma, adam kaçırma vb şekilde değerlendirilebilir. Yasalara uygun bir evlilik önerimiz olur. Ama bu konu ile birebir örtüşmemekte. Amaç herkesi yasalara uygun davranan bireyler olarak görmek ve yasalara uymaya teşvik etmek değilmi ? Hele hele eşini öldürme durumunda kaç yıl ceza alırım diyen üyelere karşı tepkilerimiz de ortadadır. Kız kaçırma / öldürme / yaralama gibi eylemleri nasıl tasvip etmiyor ve kınıyrosak bu üyenin sorusunda benzer tepki verilmiştir.
İnsanların eyleme geçmeden önce hukuksal anlamda doğru yapıp yapmadığını anlaması için psikolojik, sosyolojik, ekonomik anlamda da eylemin aklına yatması şarttır. Bazen onlarca hukukuki terimin yada kanun maddesinin yapamadığını bir tek gözyaşı, bir bakış, bir kahırlanma, bir sitem halletmekte. Bunu kimse yadsıyamaz değilmi..?
verilen cevaplarda kullanılan aymazlık (kelime anlamı ile gaf içinde olmak, çevresinde olup bitenlerin farkında olmamak, olaylara at gözlüğüyle bakmak, umursamamak) bu eylem için en uygun yanıttı bu konuda da ısrarlıyım. 10 yaşındaki çocuğun bildiğini bilmezden gelmenin ve genel toplumsal hukuksal teammüllere ters olanı legalleştirmeye çalışmanın aymazlıktan daha farklı bir anlamı yok ne yazıkki.. Ahlaksızlığa gelince daha önce de yazdım.. burada kişinin ahlakı değil eylemin genel ahlaka uygunluğu kastedilmiştir. Bunu anlamak için ilkokul 5 nci sınıfta olmaya bile gerek yok..
Edep ve utanma ile konulara gelince.. hukuksal değil ama vicdani değerlendirmelerdir.
Düğün yapmak ile ilgili yazdıkalrımı dikkatle okuyunuz derim.. Eğer evli bir kişi 3 ncü bir şahısla düğün yapıyorsa doğal olarak o gece geredeğede giriyordur. O rada neler olduğuda herkesin malumudur. Şikayet halinde zina ya karine teşkil etmezmi bu durum ? Evli olduğu halde bunu saklayarak düğün yapan ve 3 ncü bir şahısla düğün yaparak evlenen kişi bu kişiyi kandırmış sayılmazmı, yaptığı eylem yasal olarak suç değilmidir.
Borç olayına gelince şahsım adına soru soran sayın üyeye borcum yoktur. Aksine kendisinin bu forumu takip eden mağdur olan kişilere yaralarını deştiği ve üzdüğü için özür borcu vardır.
iyi günler arkadaşlar benim size sormak istediğim bir arkadaşım sordu ama bilmediğim için yardımcı olamıyorum. bayan memur ve bekar erkek evli resmiyetde henüz ayrılmamış. bunlar dügün yaparlarsa kadın olan memur işten atılırmı. yüz kızartıcı suça girermi.düğün yapacaklar ama resmi nikah yok. memurluktan çıkarılma gibi yada başka bir şekilde ceza alma ihtimali varmı. eğer erkeğin karısı resmi olan şikayetçi olursa benle evli ama düğün yaptı başkasıyla birlikte yaşıyor diye. ne olur. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. arkadaşım adına hepinize teşekkür ederim.
Yazılanları okudum da bende birşeyler yazmadan edemedim.
Cevap verenler ikaz etmek adına yazmışlar ama soruyu soran kişi niye gerginlik yaratıyor anlamış değilim.
En iyisi siz bu söylenenleri takmayın, o memur arkadaşınızda evli erkekle düğün yapsın. Olanları, gelişmeleri de buraya yazın. Bakalım ne oluyormuş hep beraber öğrenelim, bilgilenelim.
Şunu da asla unutmayın. boşanma davası sonuçlanana kadar erkek ya da kadın eşini aldatamaz, zina edemez. Eğer bunu ihlal ederse kusurlu duruma gelir. Erkek boşanmamış olduğu içinde onu oldukça zor duruma sokmuş olur.
iyi günler arkadaşlar benim size sormak istediğim bir arkadaşım sordu ama bilmediğim için yardımcı olamıyorum. bayan memur ve bekar erkek evli resmiyetde henüz ayrılmamış. bunlar dügün yaparlarsa kadın olan memur işten atılırmı. yüz kızartıcı suça girermi.düğün yapacaklar ama resmi nikah yok. memurluktan çıkarılma gibi yada başka bir şekilde ceza alma ihtimali varmı. eğer erkeğin karısı resmi olan şikayetçi olursa benle evli ama düğün yaptı başkasıyla birlikte yaşıyor diye. ne olur. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. arkadaşım adına hepinize teşekkür ederim.
kafama takılan sorular var ..izninizle soracağım..
1- profilinizde evhanımı yazıyor ama çalışan bir memur bayan yada erkek arkadaşınız hukuksal bir olayı sizin aydınlatmanızı istiyor..doğrumu ? Siz hukuk konusunda oldukça deneyimli olmalısınız..Böyle çetrefilli bir olayı sizin çözmeniz beklendiğine göre....
2- "kadınla evleneli 10 yıl olmuş ve kadın türkiye dışında yaşayan birisi ve adamı 10 yıldır arayıp sormuyor boşanma davasına katılmıyor yurt dışındada devamlı ikamet değiştirdiğinden dolayı ulaşılamıyor biraz karışık bir durum.3. 2. kadın yüzünden 1. kadından ayrılma gibi bir konu söz konusu degildir. ve [B]erkeğin haberini türkiyede olan akrabalarından 1. kadın alıyor ama bir türlü kadınla irtibata geçilip boşanma olayı olmuyor. kadın pisikolojik olarak rahatsız ama kadın tr de olmadığı için doktor raporuyla kanıtlanamıyor. kadın ve adamsa. yıllarını çalmış adamın çocuk yok aile yok adı ortada bir evlilik var ne yuva var ne kadın. adam ne yapsın biriyle evlenip çoluk çocuga karışmak istemesi birisini sevmesi suçmu" bu yazdıkalrınızdan zaten kadın ortada yok şikayet edebileceğini nasıl düşündünüz. İlgiç ve manidar geldi..
3- Kadın yurt dışında diyorsunuz, şikayet mercii neresi olacak.. İddialarını neyle ispatlayacak..
4- "yasal ve hukuksal bağlamda bilgilendirilmek istedim. ben yada arkadaşım ahlaksız birileri değiliz. siz üyeleri lütfen sayğıya düşünmeye davet ediyorum."kimse size ahlaksız demedi de.. siz neden bir anda üzerinize alındınız bunu çözemedim..
5- "memurlukta yüz kızartıcı suçlar arasına girip girmedigini sormuştum. ama mesai saatinin içerisinde iş yerinde çalıştığı kurumu zedeleyecek bir olay değildir. ayrıca imim nikahı dedigimiz olay suçtur ve 6 aydan başlayan cezaları vardır. memur dışardada kendine ve çalıştığı kuruma leke getirmemekle yükümlüdür. ama şikayet dahi olsa biz arkadaşız dostduz sevgiliyiz dedikleri taktirde imam nikahı yoksa cezası yoktur.herkes hürdür" görünen o ki siz 657 sayılı devlet memurları kanununu da hatmetmişsiniz. Kesin ibarelerle yazdığınıza göre.. hatta hürriyeti bile tarif etmişsiniz bu anlamda...
6- "toplumumuzda artık ZİNA diye kanunda birşey yoktur. cezasıda yoktur. sadece dediğim gibi boşanma nedenidir.....sadece evli olan erkek kanunlarımıza göre evlilik yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdür. ve kadın şikayetçi olursa ancak boşanma nedenini aldatma yani zina olarak açma hakkına sahipdir." medeni hukukla ilgilide bu kadar kesin bilgiye sahipsiniz.. Bir ev hanımı olarak kendinizi iyi yetiştirmişsiniz. O kadar iyi yetiştirmişsinizki kişiler avukat tutmak yerine sizin engin fikir ve düşüncelerinizi alıyorlar..
anlamadığım şey.... madem bu kadar iyisiniz bu konularda neden benim gibi aciz (!) üyelerden medet umuyorsunuz..Çözemedim..Çözemeyeceğim vesselam..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Not long ago played in casino13.org - everything is clear, without deception. Everything quick and easy. Has anyone tried it? Any...
Kişisel Verilerin Korunması...