+ Konuyu Yanıtla
2 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 68 ileti bulundu.

Konu: "Ermenilerden özür diliyorum"

"Ermenilerden özür diliyorum" Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: "Ermenilerden özür diliyorum"

Gazete haberi'ni kopyalayarak birde yorum yapıcam izniniz ile.....

Prof. Ahmet İnsel, Prof. Baskın Oran, Dr. Cengiz Aktar ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu’nun öncülüğünde yılbaşında internette başlatılacak imza kampanyasının adı “Özür diliyorum.”
    ("Özür diliyorum",çünkü şahsımıza ait alçakca fikirlerimizle ,ekmeğini yediğimiz insanlara ve ülkeye ihanet etmeye ve sırtından vurmaya kalkıştığımız için)
    Kampanya metninde “1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” yazıyor.
    ("Özür diliyorum",çünkü 1915'en öncesi ve sonrası , bugüne kadar yaşanmış olaylardan sadece 1915'te göç sırasında ölen ermenileri önemsediğim,bunun dışında çıkar uğruna katledilen türk erkeklerini,hamile türk kadınlarını ve suçsuz türk çocuklarını hiçe saydığım için)Uzun tartışmalardan sonra mutabık kalınan kampanya için alışılagelmiş kampanyalar-dan farklı bir yol izlenecek. Hedef, internette bir yıl boyunca mümkün olduğunca fazla katılım sağlamak. Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. İnsel, kampanyayı tarihi sorumluluk karşısında bireysel bir tavır olarak tanımlıyor. Prof. İnsel “Resmi politikadan bağımsız olarak biz yurttaşların Türkiye tarihi ile ilgili görüşlerini beyan hakkı var.
    ("Özür diliyorum",çünkü işime geldiğinde türkiye tarihini eleştirmek ve görüş hakkı bildirmek üzere ,internet ortamına taşıyabiliyorum...Çünkü konu kendi iç politika yada islamiyet olduğunda,"çağdaş,medeni ,laik ve aydın",hatta "cumhuriyetçi","atatürkçü" olduğumu bir an için unutmadığıma and içerim...........Fakat Ermeni davasına gelince,o kükreyen aslan olmaktan istifa eder,kedicik oluveririm...."Özür diliyorum"......) Kampanyayı bir politika malzemesine dönüştürmemek gekir” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cengiz Aktar da kampanya ile ilgili olarak VATAN’a konuştu.

Kampanya nasıl ortaya çıktı?

Bireyi, bireyin hissiyatını öne çıkaran bir kampanyanın vaktinin gelmiş hatta geçmiş olduğu kanaatinden yola çıktık.
    "Özür diliyorum" ...Sebep tamamen duygusal...Kendim için bir çıkar ,Ülkemi beş paralık etmeyi hedefliyorsam,tarihi gerçekleri çarpıtanların uşaklığını yapıyorsam namertim...) Muhtemelen yılbaşında çok geniş bir kampanya haline getirmeyi hedefliyoruz.

Kampanyanın amacı nedir?

Ermenilerin başına gelenler Türkiye’de çok az bilinen, unutturulmuş, tahrik edilmiş olgular. Türk-ler bu meseleleri daha çok büyüklerinden, dedelerinden duydu. Ama konu hiçbir zaman objektif bir tarih anlatımı haline dönüşemedi. Bu yüzden pek çok insan Türkiye’de bugün bütün iyi niyetiyle Ermeniler’in başına bir şey gelmediğini zanneder. Bunun çok tali, ikincil hatta karşılıklı katliamlar şeklinde cereyan eden ve 1. Dünya Savaşı koşullarıyla açıklanan bir nevi ’vaka-i adiye’ olduğu kanaati resmi tarih tarafından yıllardır söylene gelmiştir. Fakat gerçekler malesef çok farklı.
    "Özür diliyorum"...çünkü bugüne kadar gerçek tarihi bildiğimiz halde,herkesden saklamak zorunda kaldığımız için.Fakat artık bu vicdan azabı ile daha fazla yaşamak istemiyoruz...Leyleklerle ilgili bir açıklama yapmanın zamanı geldi...:o )Belki bir tane gerçek var, o da şu son tahlilde Ermeniler artık Anadolu’da yok ama diğer unsurlar Türkler ve Kürtler(Biraz kıskançlık ,kıskırtma sezebilirsiniz...."Özür diliyorum") hala burada. Bu kampanyanın öznesi bireyler. Bireyin vicdanından gelen bir ses bu. Özür dileyen diler dilemeyen dilemez.

Niçin özür dileniyor?

Bu kadar zaman boyunca, neredeyse 100 sene olacak bu konudan bahsedememiş, açıkça konuşamamış olmaktan dolayı özür dileniyor.
    (Yukarıda belirtmiştim...Bunca zaman Kurtuluş Savaşında düşmanlardan kurtarıldığını zannedenleri hayal kırıklığına uğrattığım için "Özür diliyorum"....Halbuki zavallı ermeniler ve onların destekleyicileri bu ülkeyi bölmek,türkleri öldürmek için girişimlerde bulunmadı...BU ülke gencecik şehitler vermedi....İşgalciler işgalci değildi,turistik amaçlı gelmişlerdi aslında...)
    Fransa’dan bir ilk: Ermeni tasarısı senatoya getirilmiyor

Fransa’da hükümet, 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Senato’nun gündemine alınmasına ilk defa açıkça karşı çıktı. Meclis’te Sosyalist Parti Milletvekili Rene Rouquet’nin sözlü soru önergesini yanıtlayan yerel yönetimlerden sorumlu Bakan Alain Marleix, hükümetinin 2006 yılında Meclis’te kabul edilen yasa teklifini Senato’nun gündemine almak istemediğini söyledi. Fransız Bakan, “parlamenterlerin tarihçilerin işine karışmamasını” savundu ve teklifin kabulü halinde Türkiye’nin tepki göstereceğine dikkat çekti.
    (Gerek yok çünkü,saman altı su yürütmek varken;"aydın atatürkçü" proflarımız,gazetecilerimiz,bilim adamlarımız gerekeni yapacaklarından ,bizleri utandırmayacağından eminiz çünkü....S'İL VOUS PLAİT...EXCUSEZ- MOİ

Hukuki NET Güncel Haber

"Ermenilerden özür diliyorum" konulu yargıtay kararı ara
    "Ermenilerden özür diliyorum" konulu hukuk haber
    Konu marita tarafından (15-12-2008 Saat 23:01:11 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bir soru : Nerde bu Laik Türkiye Cumhuriyeti savunucuları ve "sözde Atatürkçüler"...?Geçmiş hepimizin geçmişi....Destek vermek ,bu Cumhuriyetin Kurucusuna ihanet sayılmıyormu?

Hani nerde o mitingler;göğüslerin gerile gerile yapıldığı ,göz yaşlarının sel olup aktığı ,türk bayraklarının havalarda uçuştuğu yürüyüşler???

Vatan ve tarih elden gidiyor....Ancak "başörtüsüne" mi yetiyor gücünüz???

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı marita rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hani nerde o mitingler;göğüslerin gerile gerile yapıldığı ,göz yaşlarının sel olup aktığı ,türk bayraklarının havalarda uçuştuğu yürüyüşler???
    Sayın marita,

Yazmışsınız ancak biraz düşünmeden yazmışsınız sanki.. Mitingleri düzenleyenlerin başına Ergenekon denilen çorabı ördüklerini bilmiyor musunuz? O mitingleri düzenleyen komite üyeleri şu an nerede bilmiyor musunuz? Dışarıda olan Türkan Saylan hanımefendi var,onun da yarın hangi nedenle göz altına alınacağı belli değil? Hadi bu kişiler miting düzenlemiyor,düzenleyemiyor,siz organize edin arkadanızdan ilk gelen ben olacağım.

İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Değirmenci,

Mitingleri düzenleyenlerin nerde olduğundan bi haber değilim."Düzenleyen " kelimesi kullanmadığımı farkettiniz sanırım....
    Sözüm TV'de ,orda burda "Sürü" vazifesini üstlenenlere....Ortaya atılan asılsız sözlere kayıtsız şartsız inanan figüranlara....

Yazarken aklıma geldi,şimdi bu durumda kimse "Ermenilerden özür diliyorum" a karşı Cumhuriyete,Vatana,Tarihe sahip çıkmayacakmı?:rolleyes:

Bendende "çoban" olmaz ki.:o ....

(Sahipsiz sürüyü kurtlar mı yiyecek?:rolleyes: )

Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın marita
    Yandınız ki ne yandınız.
    Bu halkı açıkça isyana teşvikten başka birşey değil.
    O miting bahanesi meclise kadar yürüyüp meclisi işgal planına bile dönüşebilir.
    Ulaş Beye katılıyorum bende varım. Ben 3. numara oluyorum böylece.

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Büyükelçiler isyan etti

15 Aralık 2008Zeynep GÜRCANLI yazıyor.
    Akademisyenlerin Ermeniler’den özür kampanyasına emekli büyükelçiler isyan etti: “şehitlerimize saygısızlık…”

Onlar, 1970’li ve 80’li yıllarda, Ermeni terör örgütü ASALA’nın hedefiydiler.
    Onlarca saldırıda, kimisi yaralandı, kimisi öldü. En yakın arkadaşlarını kaybettiler.
    Ancak hiçbir zaman sessizliklerini bozmadılar.
    Ta ki, birkaç Türk akademisyen ve gazeteci 1915 olayları için “Ermenilerden özür dilenmesi” kampanyası başlatana kadar.50’den fazla emekli Büyükelçi, bir araya geldi ve ilk kez tepki gösterdi.
    Tarihte ilk kez, Emekli Büyükelçiler bir konuda birlik olup, ortak bir açıklama yaptılar.
    Ve Türk akademisyenlerin başlattığı “Ermenilerden özür” kampanyasını “haksız ve yanlış” olacağını, Türkiye’nin “ulusal çıkarlarına zarar vereceğini” açıkladılar.
    Büyükelçiler, böyle bir adımın “Türk tarihine saygısızlık olacağını” vurguladılar.
    En önemlisi de, 1915 olaylarının “gerçek yüzünü” anlattılar.
    İşte, aralarında emekli idari memur ve şehit diplomat Bora Süelkan’ın eşi Ülkü Süelkan’ın da bulunduğu emekli diplomatların imza attıkları bildiri.
    ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK…
    Büyükelçiler bildirisinde en çarpıcı bölüm, isim vermeden Ermeni kurşunlarıyla öldürülen Türk diplomat ve devlet görevlilerine atıf yapılan paragraf oldu. Bildiride, “Böylesine yanlış ve tek taraflı bir girişim, tarihimize saygısızlık ve terör örgütlerinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaptıkları ve Cumhuriyet tarihimizde de giriştikleri şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza ihanet etmek anlamına gelecektir” denildi.
    “ERMENİLER DE KAYIP VERDİ AMA…”
    1915 döneminde yaşanan savaş koşullarında, tehcirin “acı sonuçlar verdiğinin” kabul edildiği, ancak aynı dönemde Türk insanının da hem Ermeni isyanında, hem de terör eylemleri nedeniyle büyük kayıplar verdiği vurgulandı. Bildiride, “Türk insanının Ermeni isyanları ve terör eylemlerinde uğradığı kayıplar ve acılar Ermenilerinkinden daha az değildir. Ermeni tedhişçilerin, dış güçlerin planlı ve sürekli kışkırtmaları sonucunda, 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren ve daha sonra I. Dünya Savaşı sırasında ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk dönemlerinde istilacı düşman kuvvetlerine katılarak Anadolu insanımıza karşı kitlesel vahşet eylemlerinde bulundukları yerli ve yabancı kaynaklı belgelerden de açıkça görülmektedir” denildi.
    Ermeni terörünün Türkiye Cumhuriyeti boyunca da devam ettiğine dikkat çekilen bildiride, “Cumhuriyet tarihimizde ise, 1973'de tekrar hortlayan ve ASALA ve "Adalet Komandoları" adlı terör örgütlerinin 1986 yılına kadar sürdürdükleri terör eylemleri 70 kişinin ölümüne, 574 kişinin yaralanmasına sebep olmuş, bunların arasında 5 büyükelçimiz ve 4 başkonsolosumuzun da dahil oldukları 34 kamu görevlimiz ve aile yakınları can vermişlerdir” denildi.
    ERMENİLER’İN DE ÖZÜR DİLEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?
    Ermenilerin SSCB’den bağımsızlıklarını aldıktan sonra Azerbaycan topraklarının dörtte birine yakın bölümünü işgal ettiklerinin, buradaki bir milyon kadar nüfusunun kendi topraklarında sürgün hayatı yaşamaya mahkum olduğunun hatırlatıldığı bildiride özür dileme kampanyası gibi sakat bir girişime kalkışanlar acaba tarih boyunca Ermeni terörüne kurban giden ve zulüm gören insanlar için de özür dilenmesini düşünmekte midirler?” denildi.
    Bildiride şu ifade kullanıldı:
    “Ermeni iddialarını tümüyle haklı görürcesine özür dilemek girişimini bir tarafa bırakıp, öncelikle, yakın geçmişte masum Türk diplomatlarını, görevlilerini ve aile bireylerini acımasızca katletmiş olan Ermenilerin Türk ulusundan özür dilemesini sağlamak gerekir. Bu katiller hala hayattadırlar ve Ermenistan ile bazı ülkeler tarafından himaye gördükleri için cezasız kalmışlardır.”
    “ERMENİ TERÖRÜNÜN ACISINI BİZ YAŞADIK…”
    Emekli büyükelçiler, yurt dışında görevli oldukları yıllarda Ermeni terörünün acısını “bütün vahşetiyle” bizzat yaşadıklarını da vurgulayarak, bildiride şöyle dediler:
    “Her Ermeni terör eyleminden sonra, terör olaylarının yarattığı gündem içinde çarpık Ermeni iddialarının tek yanlı bir biçimde yansıtılarak dünya kamuoyunu daha da etkilediğini gördük. Bugün terör artık işlevini bitirmiştir. Planın ikinci aşamasında özür dilenmesi ve bundan sonra da işin toprak ve tazminat taleplerine vardırılmasının tasarlandığını biliyoruz. Dileğimiz, uğradığımız bunca kayıp, acı ve haksızlıktan sonra kendi insanımızın böyle bir sinsi ve kasıtlı plana alet olmamasıdır.”
    İYİ KOMŞULUĞUN YOLU TEK TARAFLI ÖZÜR DEĞİL
    Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde bir yumuşama sürecine girilmesi ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi isteniyorsa, bunun yolunun, tek taraflı özür dilenmesi gibi tavizlerden değil, öncelikle taraflar arasındaki sınırların ve toprak bütünlüklerinin tanınmasından, ve mutlaka gerekiyor ise, her iki tarafın tarih boyunca çektikleri acıların karşılıklı olarak paylaşılmasından geçtiğini belirten Büyükelçiler, “Aksi takdirde, "özür dilenmesi" gibi tek yönlü bir davranış yersiz ve yanlış olacak, tarih gerçeklerine aykırı düşecek ve ulusal çıkarlarımız açısından vahim sonuçlar doğurabilecektir. Bu çok hassas konuda uyanık olunması dileğiyle kamuoyumuzun dikkatine saygıyla sunulur.” İfadesini kullandılar.
    KİMLER İMZALADI
    Bildiriyi 50’ye yakın emekli büyükelçi ile başkonsolos imzaladı. İşte o isimler;
    Erdil Akay, Ömer Akbel, Nusret Aktan, Mümin Alanat, Önder Alaybeyi, Ali Hikmet Alp, Akın Alptuna, Burhan Ant, Erdoğan Aytun, Candan Azer, Ahmet Banguoğlu, Nazım Belger, Sadi Çalışlar, Ertuğrul Çırağan, Sevinç Dalyanoğlu, Gönül Dalyanoğlu (emekli Başkonsolos), Daver Darende (emekli Başkonsolos), Cenk Duatepe, Şükrü Elekdağ, Orhan Erdivanlı, Erdinç Erdün, Uğur Ergun, Erkan Gezer, Gün Gür, Burak Gürsel, Korkmaz Haktanır, Aydın İdil, Salih Zeki Karaca, Aydan Karahan, Alp Karaosmanoğlu, Yıldırım Keskin, Fazlı Keşmir, Ömer Engin Lütem, Ünal Maraşlı, Ali Engin Oba, Tansu Okandan, Erhan Öğüt, Onur Öymen, Önder Özar, Müfit Özdeş, Ergun Pelit, Turgut Serdaroğlu, Yüksel Söylemez, Ülkü Süelkan (emekli idari memur ve şehit Bora Süelkan’ın eşi), Teoman Sürenkök, Ömer Şahinkaya, Bilal Şimşir, Kaya Toperi, Muammer Tuncer, Senbir Tümay, Tugay Uluçevik, Erdinç Ulumlu, Necati Utkan, Nuri Yıldırım, Betin Yiğit (Emekli Başkonsolos), Erhan Yiğitbaşıoğlu, İlhan Yiğitbaşıoğlu, Ömer Zeytinoğlu.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ee baba bu zaten bizzat tarafımdan eklendi... Akdeniz havası ... Ne yaparsın.. şalgamın ağırlığı böyle yapar...

İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın marita
    Yandınız ki ne yandınız.
    Bu halkı açıkça isyana teşvikten başka birşey değil.
    O miting bahanesi meclise kadar yürüyüp meclisi işgal planına bile dönüşebilir.
    Ulaş Beye katılıyorum bende varım. Ben 3. numara oluyorum böylece.
    Sayın Law,
    isyana teşvik gibi bir niyetim yok.En azından şimdilik .
    Meclis'i bırakalım,Galatasaray Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesine öncelik tanımaya ne dersiniz...?:o

Esprili yaklaşım bir yana,açıkcası bu konu ile ilgili daha fazla tepki beklerdim...
    Ermenilerden özür dilemek PKK'dan özür dilemek demektir ....Her ne kadar "kürt" olarak adlandırılsada, biliyoruz ki, terörün arkasında ve başında ermeni asıllı "mahlukatlar" var....

Bu "Ermenilerden özür diliyorum" imza kampanyasına(ki imzaların "net" üzerinden ne kadar gerçeği yansıtacağına dair cevap belli),karşıt fikirde bir imza kampanyası mı düzenlense .....?

"Ermenilerden özür dilenmesinden özür diliyorum" ....Yada ,gülüyoruz ağlanacak halimize doğrultusunda "Sende mi Brütus?"-Vatan hainleri kampanyası...

Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Marita
    Busch un suratına ayakkabı fırlatan adamlar, Yunanistan daki gençlik malesef bizde yok. Şakasını yapıyoruz ama içim acıyor.
    Tepkisiz , duyarsız sindirilmiş bir toplum oluyoruz. Birileri bu rezilliği başlatıyor kimseden tık çıkmıyor. İnanın kimseyi suçlamıyorum. Önce kendimi suçluyorum.

İzmir Konak meydanında çıkıp bu olayı kınasam yanıma tek adam gelmeyeceğini biliyorum. En azından yiyeceğim dayağa ortak olacak üç beş kişi bulsam yeminle yaparım.
    Selamlar.

İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ben özür dilemek istemiyorum ve özür dileyenleri kınıyorum ızgın:

gazetelerin bahsettiği site açılmış maalesef ızgın:

Siz de özür dilemek ister misiniz?
    16 Aralık 2008 Salı 16:26
    Bir site açıldı, aydınlardan siyasetçilere kadar bir çok kesimi böldü. Peki siz de özür dilemek ister misiniz?
    1915’te Ermenilerin maruz kaldığı şiddetten dolayı bireysel olarak özür dileme amacıyla başlatılan kampanya internet üzerinden www.ozurdiliyoruz.com adresinde başladı.

Kampanyanın başladığı günden bugüne siteden aralarında ünlü gazeteciler ve bilimadamlarında bulunduğu 221 kişi özür diledi!

Ermenilerden bireysel olarak özür dilemek amacıyla çalışmaları yürütülen kampanya, internet üzerinden www.ozurdiliyoruz.com adresinde başladı. Prof. Ahmet İnsel, Prof. Baskın Oran, Dr. Cengiz Aktar ve Gazeteci Ali Bayramoğlu’nun öncülüğünde başlatılan kampanyanın imza metninde şöyle deniliyor:

“1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.”

İnternet Haber

+ Konuyu Yanıtla
2 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: