+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 25 ileti bulundu.
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Aldığım ev karşılığı

konuyu önceden açtım tam cevap bulamadım ya da derdimi anlatamadım..
    *aldığım ev karşılğı arabamı pesinat olarak mehmete (örnek) emlaçı protokolüyle üç sahit imzası ile teslim ettim.adam şu tarihten itibaren arabayla ilgili her türlü ceza vb. ....bana aittir diye protokole imza attı bende attım verdim diye .aynı gün noterden sahitlerden birine de vekalet verdim arabamı satması için...noter satışı daha olmadan 10 gün sonra mehmet gitmiş hala benim adıma kayıtlı olan arabayı murat a vermiş o da gittmiş kaza yapmışşşş..kazadan sonra bunlar gitmişler vekalet verdiğim adamdan (onunda haberi yok)arabayı kaza yapan üzerine almışlar benim haberim yok ..kazadan 6 ay sonra haberim oldu ..olay bundan ibaret..ama hasar çok büyükkk..sigortadan istenenden başka çok büyük para kalıyoo geriyeee

Bana gelmiş veya başlatılmış bir icra yokk .soföre su kadar parayı öde diye kağıt geldi ödemezse ki ödemeyecek dava açılacak sanırım..ondan sonra sıra bana gelecek sanırımm.su soruma cevap alamadım lütfen:
    1*sigorta şirketine karşı sorumluluğumun farkındayım...
    2*adi satışla(sözleşmeyle)benim arabamı teslim alıp haberim olmadan başkasına veren ve arabaya bir sey olursa herşey bana ait diyen şahitler huzunda sözleşmeye imza atan adama karşı ne yapabilirim.
    3*icra geldiğinde bana maaşımdan ödediğim parayı ondan alabilirmiyim.veya her sey senin yüzünden yaşadıklarım deyip manevi tazminat davası açabilirmiyimm
    Çünkü başıma herşey o adama ve imzasına ve sahitlere güvenmekle geldi.hayatım karardı..
    4*aracın sigorta sirketi de arabayı kullanan başkası diyee parayı ödemezse ...
    ...tekrar yazdım kusura kalmayın lütfen çıkış yolu..

Hukuki NET Güncel Haber

Araba benim üzerime tanımadığım  adam kaza yaptı konulu yargıtay kararı ara
    Araba benim üzerime tanımadığım  adam kaza yaptı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Araba benim üzerime tanımadığım adam kaza yaptı

cevaplarınızı bekliyorum
    Konu dertli öğretmen tarafından (11-12-2008 Saat 10:30:29 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Araba benim üzerime tanımadığım adam kaza yaptı

Sigorta şirketi hem size hem sürücüye rücuen tazminat davası açacak. Kimden daha kolay tahsil edebilirse edecek. Şahitler huzurunda yapılan satışın pek faydası olmayacak. Forumu okuyanlara kısa bir bilgi vermek gerekirse, aracınızı satıyorsanız mutlaka devrini yapın. Bu da mümkün değilse mutlaka noter satışını yapın. Yoksa sizin üzerinize kayıtlı araba birçok kişi arasında el değiştirebilir. Tıpkı sizinki gibi tatsız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Sigorta şirketinin sizden istediği meblağ yargılamayı gerektirir. Bilirkişi incelemesi isteyebilirsiniz. Ayrıca araca tedbir konulmasını da isteyeceklerdir ki sizde bu tedbir talebine itiraz etmez, kabul edersiniz. Yanlız sorun şurada ki, araba bu meblağı eder mi? En iyisi meblağda yüksek olduğuna göre bulunduğunuz yerde bir meslaktaşımızın profesyonel yardımına müracat ederek stresinizi azaltabilirsiniz ki, her koşulda kolaylıklar dilerim.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.873
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Araç benim, kaza yapan ise arkadaşım, haciz var?

Alıntı Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hukuki.NET forumları´na Hoş geldiniz!
    • Bu, Hukuki Net sitesini ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Yardım seçeneklerini okuyunuz.
    • Hukuki bilgi alışverişinde bulunabilmeniz ve üyelik gerektiren bölümleri okuyabilmeniz için Kayıt olmalısınız.
    • Sistem değişikliği nedeniyle 13.1.2007 tarihinden önce kaydolmuş Eski üyelerimizin Kayıp Şifre linkinden şifrelerini yenilemeleri gerekmektedir.
    • Sitede Kısa Mesaj (KM) yolu ile soru sormanın, Hukukumuza, Türkçe imla kurallarına uygun olmayan forumların site üyelik politikamıza aykırı olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Site Yönetiminden Duyurular
    • Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz.
    • Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
    • Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz.
    • Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız.
    • Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz.
    • Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız.
    • Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları -hemen veya kendilerine yapılan uyarıdan sonra aykırı davranışları tekrar ederse- kilitlenecektir.

Unutulmamalıdır ki;
    • Bu "Önemli Hatırlatma" dan sonra her üye:
    • "Hukuki.NET forumları "forum kurallarını" okudum ve kabul ediyorum.
    • Forumlara Özenli ve imla kurallarına uygun yazılar yazacağımı, hukuki olmayan iletiler eklemeyeceğimi,
    • Siteden veya herhangi bir üyesinden özel danışmanlık istemeyeceğimi,
    • Forumlara yazdıktan sonra iletimi silmeyeceğimi ya da sildirmek istemeyeceğimi,
    • Üyeliğimin silinmesini istemenin bana cevap veren üyelere , sitede emeği geçen herkese saygısızlık olacağını biliyor ve taahhüt ediyorum." diye, kabul etmiş oluyor!

Bu hatırlatmayı anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyor, Hukuki. Net Yönetimi adına teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,
    Sayın öğretmenim,
    şu yukarıda bahsedilen, üye olurken de kabul ettiğiniz,uyacağınıza dair hepimize söz verdiğiniz forum kurallarını hatırlıyormusunuz?

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kusura bakmayın istemeden iki sefer eklemişim.Amacım danışarak derdime biraz olsun derman bulmak.Bu forum sitesinin amacı insanlara yardımcı olmaksa..Yoksa sorunumu avukat tutmadan beleşe getirme değil kesinlikle bende kendi çapımda araştırıyorum,çünkü uyuyamıyorum

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Karayolları Trafik Kanununa göre:
    İşleten ve Araç İşleticisinin Bağlı Olduğu Teşebbüs Sahibinin
    Hukuki Sorumluluğu

İşleten ve araç işleticisinin bağlı olduğu teşebbüs sahibinin hukuki sorumluluğu
    MADDE 85- (Değişik: 17.10.1996-4199/28 md.) Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün ünvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar.
    (Değişik: 17.10.1996-4199/28 md.) Motorlu araç ölüme veya yaralanmaya sebebiyet vermiş ise, kazaya karışan aracın başkalarına devir ve temliki veya üzerinde bir hak tesisini önlemek amacıyla olaya el koyan Cumhuriyet Savcılıklarınca, aracın tescilli olduğu tescil kuruluşuna, trafik kaydı üzerine şerh düşülmesi için talimat verilir. Kaza anı ile Cumhuriyet Savcılığı’nca trafik kaydı üzerine şerh düşülmesi arasında geçen süreler içinde kötü niyetle yapılan araç tescilleri hükümsüz sayılır. Şerhin konulduğu tarihten itibaren bir ay içerisinde, şerhin kaldırıldığına veya devamına ilişkin mahkeme kararı ibraz edilmediği takdirde bu şerh hükümsüz sayılır.
    İşletilme halinde olmayan bir motorlu aracın sebep olduğu trafik kazasından dolayı işletenin sorumlu tutulabilmesi için, zarar görenin, kazanın oluşumunda işleten veya eylemlerinden sorumlu tutulduğu kişilere ilişkin bir kusurun varlığını veya araçtaki bozukluğun kazaya sebep olduğunu ispat etmesi gerekir.
    (Değişik: 17.10.1996-4199/28 md.) İşleten ve araç işleticisi teşebbüs sahibi, hakimin takdirine göre kendi aracının katıldığı bir kazadan sonra yapılan yardım çalışmalarından dolayı yardım edenin maruz kaldığı zarardan da sorumlu tutulabilir. Ancak, bu durumda işletici teşebbüs sahibinin sorumlu kılınabilmesi için kazadan kendisinin sorumlu olması veya yardımın doğrudan doğruya kendisine veya araçta bulunanlara yahut kazaya taraf olan üçüncü kişilere yapılması gerekir.
    (Değişik: 17.10.1996-4199/28 md.) İşleten ve araç işleticisi teşebbüsün sahibi, aracın sürücüsünün veya aracın kullanılmasına katılan yardımcı kişilerin kusurundan, kendi kusuru gibi sorumludur.

İşletenin veya araç işleticisinin bağlı olduğu teşebbüs sahibinin sorumluluktan kurtulması veya sorumluluğun azaltılması
    MADDE 86- (Değişik: 17.10.1996-4199/29 md.) İşleten veya araç işleticisinin bağlı olduğu teşebbüs sahibi, kendisinin veya eylemlerinden sorumlu tutulduğu kişilerin kusuru bulunmaksızın ve araçtaki bir bozukluk kazayı etkilemiş olmaksızın, kazanın bir mücbir sebepten veya zarar görenin veya bir üçüncü kişinin ağır kusurundan ileri geldiğini ispat ederse sorumluluktan kurtulur.
    (Değişik: 17.10.1996-4199/29 md.) Sorumluluktan kurtulamayan işleten veya araç işleticisinin bağlı olduğu teşebbüs sahibi, kazanın oluşunda zarar görenin kusurunun bulunduğunu ispat ederse, hakim, durum ve şartlara göre tazminat miktarını indirebilir.

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben seneler önce aynı sizin durumunuza benzer bir dava almıştım.Ve bulduğum bir yargıtay kararını dosyaya eklemiştim.O kararda eğer sürücü kazaya neden olmuşsa araç sahibini sorumluluktan -galiba kısmi olarak kurtaran bir karar- vardı.Ve davayı kısmi olarak kazanmıştık.Büroda olsaydım mezkur yargıtay kararını eklerdim.

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Ferda Hanım. lütfen zamanı önemli değil o kararı ekleyebilirseniz çok sevinirimm..

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dertli öğretmen rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Ferda Hanım. lütfen zamanı önemli değil o kararı ekleyebilirseniz çok sevinirimm..
    Bulursam mutlaka ekleyeceğim,geçmiş olsun.

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İlginize çok teşekkür ederim Ferda Hanım.bekliyorum efendim.iyi çalışmalar

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

baskasinin arabasiyla kaza yapmak

başkasına ait araçla trafik kazası

başkasının arabasıyla kaza yapmak

http:www.hukuki.netshowthread.php49127-Araba-benim-uzerime-tanimadigim-adam-kaza-yapti

sahıs arabasını bır baskası kaza yapınca nolur

araba kaza yaparsa ruhsat sahibine ceza gelirmi

https:www.hukuki.netshowthread.php49127-Araba-benim-uzerime-tanimadigim-adam-kaza-yapti

başkasının arabası ile kaza yapmak

kaza yaptim

aracımı kiraya verdim kaza yaptı şoför öldü

sahibi olunan arabayla baskasi kaza yaparsa

araba benim arkadas kaza yapti ne olur

uzerime olan arabayla baskasi kaza yapti

aracin ruhsati baskasi uzerine kaza yaptim

kaza yaptim arac benim uzerime degil sigorta

ruhsat baskasina ait kaza

benim uzerime araba olumlu kaza

arabami birine verdim olumlu kaza yapti sonuc ne olur

kendi arabam üzerime başkası kullanıyorkendi uzerime arabamin bilgileribaskasinin arabasi ile kaza yaptim benim arabamin sigortasinaaarac benim adima ama baskasi kaza yaptigindaruhsat adima araç başkasi kullanırken kaza yaparsa ne olurArabamla kaza yaptilarbaskasinin uzerine arabayla kaza yapmak
Forum