Anket Sonuçlarını Göster: BU MİLLET OYUNU BİR TORBA KÖMÜRE SATMAYACAK KADAR ONURLUDUR

Oylayanlar
22. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • evet

9 40,91%
  • hayır

7 31,82%
  • duruma göre değişir

6 27,27%
+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
21 den 30´e kadar toplam 32 ileti bulundu.

Konu: Bu millet onurlu mudur?

Bu millet onurlu mudur? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Bu millet onurlu mudur?

Kuşkusuz onurludur tabii ki...

Ama nasıl onurlu!

Kimisi uyanık onurludur; külyutmaz...

Kimisi de saf-temiz- katıksız onurludur; kanar...

Ve daha bir çok vasıfta olan;

Öyle ya da böyle hepsi onurlu, onurlu olmasına onurlu da,

Anlaşılamayan ya da anlam verilemeyen durum; aptal yerine konulmalardır...

Hukuki NET Güncel Haber

Bu millet onurlu mudur? konulu yargıtay kararı ara
    Bu millet onurlu mudur? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

"Bu millet onurlu mudur?" başlığıyla açılan ilk mesaj:

Alıntı milo rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu Millet Oyunu Bir Torba Kömüre Satmayacak Kadar Onurludur. RTE
    Sonra yazılan mesaj:

Alıntı milo rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Başlığın telif hakkı RTE' ye aittir, bize değil.
    Durup dururken böyle bir tartışmayı bu cümleyle başlatan RTE' dir, biz değil.
    Öfkenizi bize değil bu tartışmanın müellifine yöneltmeniz daha sağlıklı bir davranış olacaktır.
    Bu millet kimin ne söylediğini, ne demek istediğini anlayacak kadar akıllıdır.

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    769
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    "Bu millet onurlu mudur?" başlığıyla açılan ilk mesaj:

Sonra yazılan mesaj:

Bu millet kimin ne söylediğini, ne demek istediğini anlayacak kadar akıllıdır.
    Hiç şüphesiz...Aziz Nesin amca da farklı bir şey söylememişti zaten.Ancak anlamak ile uygulamak farklı şeyler tabii. Haa, bir de neyi nasıl anlamak, algılamak istediğinize bağlı.

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Padişahım çok yaşaaa...
    Herşeyin hesaba çekildiği gün Padişahın hesaba çekildiği gündür
    Kömüre muhtaç edilenlerin değil.

İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erhan Yurdayuksel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

''Benim Milletim isini bilir'' Cumhurbaskani T.Ozal'in sozunu hatirlatmak isterim.
    Sayın Özal çok doğru söylemiş.....Anlayan anlar....
    Bu millet onurlu olduğu kadar,son derece uyanık aynı zamanda...."Ayı'ya dayı demesini de bilir....dayı'ya ayı demeyi de...

İletiler
    303
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın sdt23'ın yanıtını tamamen destekliyorum,ki bence bu -her ne kadar Obama'nın konuşmasından alıntı olsada-tek ve tartışılmaz cevaptır....

Bu milletin onurlu bir başlangıcı var, çünkü onurlu ve eşsiz ellerle yaratıldı.Ancak şans olarak değerlendirilebilecek büyük bir rol modeli oldu.
    80 küsur yıl sonra ise bu millet, ne denli onurlu olup olmadığı sorusuna yanıt verirken durup düşünüyor.
    Sayın c_selin 'in yanıtına gelince
    "Bu millet" herzaman vardı ve var olacak,sadece "80 küsür yıl " önce "yaratılmadı"...."bu millet"-zaten doğuştan ve kökenden varolan onuru ile- o zaman nasıl doğru bir karar alarak "büyük bir rol modeli"ne inandı,seçti ve "gösterdiği yolda hiç durmadan " düşmana karşı yürüdüyse;bugün de pekala aynı kararlılıkla yürüyebilir....onuruyla,şerefiyle....
    Bu vasıfları bir "lider" sayesinde elde etmiyor bu millet....

Fakat gel gör ki,hangi yöne baksanız,uzakta yakında bu milletin onuruna layık olabilecek bir Devlet "Adamı" bulamazsınız....

İnsanlarımızın hakkı olan temel ihtiyaçlarını bu devlet -her kim yönetimde olursa olsun-karşılamak,tedarik etmek zorundadır....
    Vergi almasını,oy toplamasını bildiği gibi,tüm giderlerini ,yedi kuşak aile fertlerine maaş bağlanmasını,bu insanlar sayesinde elde ettikleri gibi....

İster hakları olduğu için,ister oy toplamayı amaçladıkları için....sebeb ne olursa olsun....insanlarımızı muhtaç etmeye kimsenin hakkı yoktur.....
    Ne verilenin ,ne alınanın hesabı yada niyeti sorgulanamaz.....

Muhtaç etme ,muhtaç olursun...hatta muhtaçsın...

Birilerini eleştirmek isteyenler bunu "millet" üzerinden yapmasınlar,rica ediyorum.....

Hiç mi "80 küsür yıl önce" millete devlet tarafından bir şeyler dağıtılmadı....yada ondan önce,yada ondan sonra....???

Ben bir T.C. vatandaşı ve ülkemi çok,ama çok seven "bu millet" den biri olarak ,rahatsızlık duymaktayım....

Kimin hakkı,kime veriliyor,neden veriliyor,neden verilmesin,neden alınmasın....Ne oyunu,kimin oyunu,niçin bu oyun....

Açık ve net olacak bir insan,kelime oyunu,"anlayan anlar",göndermeler....Onur ve gurur asıl burda belli eder kendini...

Ülkemiz bir tiyatro sahnesi değil,millet de alkışlayacak değil....
    Yada şöyle diyelim:hiç kimse "piyon"suz "şah" olamaz....

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tarhan Erdem'in konuyla ilgili uzman yorumu:

İKTİDAR 'YARDIMLA' MI MAMUR?

Seçimler yaklaştıkça belediye ve il idareleri eliyle, sonuçta bütçeden karşılanan yardımlar daha çok konuşulur oldu.

Muhalefet yardımları iktidar partisinin, oylarını yükseltmek için kullandığını iddia ediyor. Özellikle gıda ve kömür yardımıyla, iktidarın oy satın almak istediği görüşü yaygındır, arada bir “yurttaş oyunu satmaz” veya “sadaka demokrasisi” diyenler de yok değil! Yardımın yoksulluğu kalıcı hale getirdiğini, yoksul olmayanlara da gıda paketi verildiği de söyleniyor.

Geçinmek, ya da geçimini bir ölçüde kolaylaştırsın diye kaç kişi yardım alıyor? Yardım alanlar kimlerdir?
    Yardım konusunda ilk bilinmesi gereken verilerden bazılarını okuyucularla paylaşmak istiyorum.
    Yazacaklarım, sonraki araştırmalarda da doğrulanan, geçen yaz başında yapılan büyük bir araştırmanın bulgularına dayanmaktadır.
    Ülkemizde, aile (hane) sayısı ve aile (hane) başına düşen kişi sayısı kabaca aşağıdaki gibidir.

Araştırma sonuçlarına göre, geçinmek için yardım alan ailelerin sayısı 1 milyonun üzerindedir.

Yardım alanların az bir kısmı, saha çalışmasında yardım aldıklarını gizlemektedirler. Anketöre yardım aldığını söylemeyenleri de göz önüne alırsak, yardım alan hane sayısı bir milyon 400 bine, yardım giren hanelerde oturanların sayısı da 6 milyon 800 bine çıkabilir. Sayılarda önemli hata olmadığı çeşitli açıklamalardan anlaşılmaktadır. Tam doğru sayılarını bilmesek de, yardım alan ailelerin ve kişilerin özelliklerini gerçeğe çok yakın olarak bilmekteyiz.

Kır da ya da kentte oturanların, ya da yaş grupları değişik olanların yardım alma yüzdesi çok farklı değildir.
    Kadınların yardım alanlar yüzdesi, yardım alan erkekler oranının bir buçuk katı kadardır.

Tahmin edilebileceği gibi az eğitimlilerde ve az gelirlilerde yardım alanlar oranı yükselmekte. Kalabalık ailelerde de yardım alma oranı yüksek. Örtünenler örtünmeyenlere göre daha çok oranda yardım alıyor.
    Yeşil kartlıların üçte biri geçim için yardımdan yararlanmaktadır.

Gazete okumayanların yardıma başvurma oranı okuyanların iki katından fazla. Çalışamayan ve işsizlerin yardım alma oranı yüksek, bunlardan sonra ev kadınları ve öğrenciler geliyor.

Buraya kadar yazdığım profile bakarak, yardım alanların siyasal eğilimleri hakkında görüş oluşturabiliriz. Bu özellikte olan seçmen kitlesinin ilk tercihi Ak Partidir. Başka deyimle, “yardım almak” yukarda özelliklerini belirttiğim yapının siyasal eğilimini değiştirmemektedir.
    Bir örnekle bu görüşümü açıklayayım: AKP’nin oyu bugün seçimdeki gibi yüzde 46,6 ise, yardım alanların hiçbiri oy kullanmasaydı oy yüzdesi 44,9 ‘a inecek, CHP’nin oyu yüzde 23, MHP’nin oyu da 15,5 olacaktı.

Aynı yaklaşımı eğitim durumuna da uygularsak, eğitimleri ortanın altı olan yurttaşlar oy vermeseydi, CHP’nin oyu yüzde 30’un biraz üstüne çıkacak; Ak Partinin oy yüzdesi de 40’ın biraz üstünde olacaktı.

Yardım alanların oy eğilimini de vereyim: Eğer sadece yardım alanlar oy verselerdi tablo ne olurdu? Ak Partinin oyu, ortalamasının yüzde 20, DTP’nin oyu da ortalamasının yüzde 40 artacaktı. Sadece yardım alanlar oy verselerdi, CHP bunlardan ortalamasının yüzde 48’i kadar eksik, MHP ortalamasından yüzde 20 kadar eksik oy alacaktı. Açıkça bugün, yardım alanların büyük çoğunluğunun eğilimi, yardım alsalar da almasalar da Ak Partidir. Yardım alanların, genel oy tablosunu fark edilir ölçüde değiştirmediğini, herkesin –yardım alan da, almayan da- temel etkenlere göre oluşan siyasal eğilimine göre oy verdiğini anlatmaya çalışıyorum.

Özetle, “yardım” ile iktidar mamur; muhalefet virane değildir!

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    427
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Pekala bu "uzman", uzmanlık alanınındaki bu verilen ortada iken Baykal ve CHP'den ne ister?

Neden uzmanlık alanının dışına çıkarak taşımış olduğu kin tohumlarını ağına düşen nice insanlara bulaştırır...

NEDEN?

Bence uzmanlık alanını aşmış ve iyice "aydınlaşmış" bu zata, bizim Sabancı, Bilgi, Boğaziçi'nin fahri doktoralıkları yetmez... UTAH CAZZ fahri doktoralığı gerek...

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

"Bu millet onurlu mudur" diye sormuş milo isimli kullanıcı..

Umarım onurludur..

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.607
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın marita,
    İleti ekledikten sonra dönüp tekrar okumadığım için yazınızı henüz fark ettim.

Alıntı marita rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    "Bu millet" herzaman vardı ve var olacak,sadece "80 küsür yıl " önce "yaratılmadı"bu millet"-zaten doğuştan ve kökenden varolan onuru ile- o zaman nasıl doğru bir karar alarak "büyük bir rol modeli"ne inandı,seçti ve "gösterdiği yolda hiç durmadan " düşmana karşı yürüdüyse;bugün de pekala aynı kararlılıkla yürüyebilir....onuruyla,şerefiyle.
    Bu vasıfları bir "lider" sayesinde elde etmiyor bu millet.
    Başlangıçtan kastettiğim Anayasa'da belirtilen temel ilkelere dayalı, demokratik,laik,sosyal,çağdaş bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran o onurlu ve eşsiz eller evet yalnızca bir önderin elleri değildi.Minnetle andığımız birçok eldi.Benim de kastettiğim buydu.
    Bu önderin taşıdığı anlamsa,askeri bir liderliğin ötesinde bu onurlu ve eşsiz ellere dönemin hatta bugünün bile çok çok ötesinde olan çağdaş düşünce ve bu düşüncelerle örtüşen davranışlarıyla model olmaktı.Bu düşünüldüğünde gerçekten büyük bir şanstır ve bunun ne ifade ettiğini anlamak,tarihe büyük bir hassasiyetle,hissederek bakmakla mümkün olabilir.

**

Birilerini eleştirmek isteyenler bunu "millet" üzerinden yapmasınlar,rica ediyorum.
    Bu başlığı açan Sayın milo’yu tanımıyorum.Fakat soruyu onur sorgulaması yapmak için sormadığının,bilakis büyük bir üzüntüyle sorduğunun farkındayım.Aksi takdirde bu milletin hiçbir değeriyle derdi olduğunu sanmıyorum.
    Bu niyeti sezmiş olmanızı isterdim.

İster hakları olduğu için,ister oy toplamayı amaçladıkları için....sebeb ne olursa olsun....insanlarımızı muhtaç etmeye kimsenin hakkı yoktur.
    Ne verilenin ,ne alınanın hesabı yada niyeti sorgulanamaz.
    Ve eğer okuduysa, bu cümle konuyu açan kişiyi çok daha fazla üzmüş olmalı.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: