Arkadaşlar hepinize iyi akşamlarSiteye yeni üye olduğum için konu açarken yapabileceğim herhangi bir acemilikten dolayı önce hepinizden özür dilerim.
Sorum şu:
Eşimle boşanmaya karar verdik.Öncelikle kendisi bunun anlaşmalı bir boşanma olmasını ve uzamamasını istedi.Ben de kabul ettim.Boşanma protokolünü hazırladım.Fakat o daha sonra her nedense anlaşmalı boşanmaktan vazgeçti ve bugün elime tebligat ulaştı.300 YTL çocuğumuz için 500 YTL kendisi için nafaka, maddi,manevi 55.000 YTL de tazminat talep ediyor.Halbuki ben evliliğimiz süresince yapılan maddi birikimlerin hepsini eşime bırakmış arada nefret olmadan en güzel şekilde bu işi bitirmek istemiştim.Şimdi bu talepleri karşısında maddi bir beklenti amacıyla değil sırf tepki anlamında maddi birikimlerimizden payımı almak istiyorum.Ancak bu birikimler evliliğimiz öncesinde bankada kiralanan ve kayınvalidemin üzerine olan bir kasada bulunuyor.Kayınvalidem ev kadını.Bu birikimlerin ortak yapıldığını ispatlamam ne derece mümkündür acaba?İlginize teşlekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Müstezad tarafından (01-12-2008 Saat 20:16:07 ) de değiştirilmiştir.
Dava dilekçesinde boşanma,velayet ,tazminat,hem çocuğum hem kendisi için nafaka talep ediyor.Yani talep edilebilecek ne varsa..Ben de karşı dava açıyorum.
Dava dilekçesinde boşanma,velayet ,tazminat,hem çocuğum hem kendisi için nafaka talep ediyor.Yani talep edilebilecek ne varsa..Ben de karşı dava açıyorum.
Şimdi konunun en başına dönelim olur mu?
Eşiniz ile boşanmaya karar verdik demişsiniz ilk yazdığınız yazıda.
Bu kararı almanıza ne sebep oldu ya da neler sebep oldu?
Eşimin babasının evliliğime yaptığı müdaheler benim için evliliği çekilmez hale getirmişti..Bunu dışında da boşanma talebinde bulunmak için başka gerekçeleirm de var..Eşimin de kendince bazı nedenleri vardı.Eşim daha önce bir evlilik yapıp boşanmış.Elime ulaşan dilekçede hep bundan dem vurularak eşimin daha önce yaptığı evlilikten dolayı onu sürekli rencide ettiğim iddia edilmiş..Halbuki ben evlenirken eşimin dul olduğunu bilerek evelendim .Dolayısıyla bu iddianın tutarlı bir tarafı yok.Ancak bu rencide etme iddiasına dayanarak yüklü bir tazminat talep ediliyor..Başta kendisi bana boşanmak istediğini söyledi ve mahkemelerde uğraşmak istemiyorum bir imza atalım bitsin dedi.Evi terketti ve bir süre ses soluk çıkmadı..Nihayetinde dün elime tebligat ulaştı..Şimdi ben karşı dava açarak tazminat talep edeceğim gibi yapılmış olan birikimleriden payımı almak istiyorum..
Kusura bakmayın umarım bu sefer izah edebilmişimdir..
Eşimin babasının evliliğime yaptığı müdaheler benim için evliliği çekilmez hale getirmişti..Bunu dışında da boşanma talebinde bulunmak için başka gerekçeleirm de var..Eşimin de kendince bazı nedenleri vardı.Eşim daha önce bir evlilik yapıp boşanmış.Elime ulaşan dilekçede hep bundan dem vurularak eşimin daha önce yaptığı evlilikten dolayı onu sürekli rencide ettiğim iddia edilmiş..Halbuki ben evlenirken eşimin dul olduğunu bilerek evelendim .Dolayısıyla bu iddianın tutarlı bir tarafı yok.Ancak bu rencide etme iddiasına dayanarak yüklü bir tazminat talep ediliyor..Başta kendisi bana boşanmak istediğini söyledi ve mahkemelerde uğraşmak istemiyorum bir imza atalım bitsin dedi.Evi terketti ve bir süre ses soluk çıkmadı..Nihayetinde dün elime tebligat ulaştı..Şimdi ben karşı dava açarak tazminat talep edeceğim gibi yapılmış olan birikimleriden payımı almak istiyorum..
Kusura bakmayın umarım bu sefer izah edebilmişimdir..
"Başta kendisi bana boşanmak istediğini söyledi ve mahkemelerde uğraşmak istemiyorum bir imza atalım bitsin dedi.Evi terketti "" dediniz.
Eşinizin bu şekilde dediğini bizzat duyan bir yakınınız var mı?
Ayrıca eşinizin dava açarken iddia ettiği, karınızın dul olması sebebi ile onu rencide ettiğini iddia ediyor dediniz. Bunun için şahit gösterebilir mi? Çünkü mahkemelerde maalesef yalan söyleyebilen şahitler çıkartabiliyorlar. Annesi ya da babası bu konuda evet damadım kızımı çok rencide etti diyebilirler mi?
Başta anlaşmalı boşanmak talebinde bulunduğunu şahitlendiremem..Rencide etme olayına ise kayınpederim şahit olacaktır ancak olanı olduğu gibi anlatması durumunda birşey çıkacağını sanmam..Ama yalan söylerse o başka..Bir de şu var:Çocuğumuzun bakımı bahanesiyle eşim sürekli ailesinin yanında kalıyordu.Bne bekar hayatı yaşıyordum.KKahvede kahvaltı, sandviççide akşam yemeği v.s.Üstelik o dönem boşanma gibi bir durum olmadığı halde sanki boşanmış bir baba gibi çocuğumu hafta sonları görebiliyorsdum.(Eşimin ailesi başka bir ilçede ikamet ettiği için) Bu duruma başta ev sahibim olmak üzere pek çok arkadaşım şahittir.Kayınpederimin nasihat etme adı altındas beni çocuk azarlar gibi azarlamalarını ne yazıkki şahitlendiremem.Ancak bir defasında telefonda bildiği ne kadar küfür varsa etmişti ve ben o sinirle dışardas bir arkadaşımla buşluşup dfertleş,yorsum..O sırada kayınvalidem ne oluyor diye cep telefonundan aradığında tam bir saat bu konuyu kayınvalidemle konuştuk ve bu konuşmalara arkadaşım şahittir..Anlatacak o kadar çpk şey var ki aslında.Bildiğim kadarıyla ebeveynler de şahit olabiliyor ama sonuçta kendi kızı olduğu için duygusal davranması kuvvetle muhtemel..Bu durum hakim tarafında değerlendirilmez mi acaba??
Başta anlaşmalı boşanmak talebinde bulunduğunu şahitlendiremem..Rencide etme olayına ise kayınpederim şahit olacaktır ancak olanı olduğu gibi anlatması durumunda birşey çıkacağını sanmam..Ama yalan söylerse o başka..Bir de şu var:Çocuğumuzun bakımı bahanesiyle eşim sürekli ailesinin yanında kalıyordu.Bne bekar hayatı yaşıyordum.KKahvede kahvaltı, sandviççide akşam yemeği v.s.Üstelik o dönem boşanma gibi bir durum olmadığı halde sanki boşanmış bir baba gibi çocuğumu hafta sonları görebiliyorsdum.(Eşimin ailesi başka bir ilçede ikamet ettiği için) Bu duruma başta ev sahibim olmak üzere pek çok arkadaşım şahittir.Kayınpederimin nasihat etme adı altındas beni çocuk azarlar gibi azarlamalarını ne yazıkki şahitlendiremem.Ancak bir defasında telefonda bildiği ne kadar küfür varsa etmişti ve ben o sinirle dışardas bir arkadaşımla buşluşup dfertleş,yorsum..O sırada kayınvalidem ne oluyor diye cep telefonundan aradığında tam bir saat bu konuyu kayınvalidemle konuştuk ve bu konuşmalara arkadaşım şahittir..Anlatacak o kadar çpk şey var ki aslında.Bildiğim kadarıyla ebeveynler de şahit olabiliyor ama sonuçta kendi kızı olduğu için duygusal davranması kuvvetle muhtemel..Bu durum hakim tarafında değerlendirilmez mi acaba??
Eşiniz çocuk bakımı bahanesi ile annesine gidiyor ve sizi ve evini ihmal ediyor demek. Bu bir kusurdur. Boşanma davanıza cevaben bunu kesinlikle belirtmelisiniz. Nasılsa konu ile ilgili şahileriniz var.
Benim size tavsiyem bir word dosyası açın ve evliliğinizde yaşadığınız tüm olumsuzlukları yazın. Cinsel olarak ihmal edilmeleriniz de dahil. Çünkü cinsel olarak ihmal edilmek de boşanma davasında bir kusurdur.
Size fikren yardımcı olabilecek bir yazı gönderiyorum buradan. Daha önce yine bu sitede yazılmıştı. Aynen kopya ederek gönderiyorum. Eşinizi hangi yönlerden kusurlu buldurabileceğinizi buradan okuyun derim. Ve savunmanızı madde madde avukatınıza yazdırtın. Konuları müzakere edin. Elinize tebligat geçmiş, 10 günlük itiraz ve savunma süreniz mevcut. Bu süreyi sakın geciktirmeyin.
Medeni Yasanın 166/1/2 ncı maddesi uyarınca Yargıtay'ın evlilik birliğinin temelinden sarsılması saydığı durumlar:
1.Müessir Fiil
2.Dayak (Dövme ve dayak ile ilgili ceza davası sonucu beklenilmelidir. Takipsizlik kararı verilmiş ise bu dosya celbedilip mutlaka incelenmeli ve doktor raporu var ve koca tarafından dövüldüğü sabit ise boşanmaya karar verilmelidir.)
3.Üvey çocukları dövme
4.Evden kovma
5.Tehtid
6.Eşe hakaret
7.Eşe ve yakınlarına hakaret(Y2HD 22.10.1991 10088/12890 sayılı kararı)
8.Onur kırıcı sözler ( Eşlerin birbirine karşı söyledikleri Ağır küfür ve hakaretler (ibne , adam olsan ......., pislik , puşt, hırsız, boynuzlu vb) sözler evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı durumlara örnek gösterilebilir)
9.Çirkin itham (İftira, dedikodu)
10.Aşağılama ve küçümseme
11.Bağımsız ev temin etmemek
12.Yatak sırlarını ifşa (Y2HD 24.10.1983 7132/7789 sayılı kararı)
13.Koca tarafından kızlığın bozulaması
14.Cinsel başarısızlık
15.Cinsel organdaki rahatsızlık (Y2HD 16.12.1986 10665/11069 sayılı kararı***) Ancak bu durum ameliyat veya tedavi ile düzelebilecek nitelikte ve eş de bu tedaviyi kabul ediyorsa boşanmaya karar verilmez (Y2HD 04.03.1986 1939/2295 sayılı kararı)
16.Cinsel ilişkiden kaçınma (Makul bir sebep yok iken)
17.Yatağı ayırma (Y2HD 10.12.1984 8710/10154)
18.Sadakatsizlik (Zina)
19.Zinaya teşebbüs
20.Başka erkeğe özlem
21.Eşin boşandığı eski eşi ile ilişkisinin sürmesi (Y2HD 23.06.1986 6083/6295)
22.Evlilik öncesi ilişkinin öğrenilmesi
23.Fuhşa teşvik
24.Kadının kusursuz olarak ırzına geçilmesi (Y2HD 01.03.1976 1414/1767 sayılı kararı)
25.Devamlı tartışma (Y2HD 30.06.1992 6143/7523 sayılı kararı)
26.Güveni sarsma (Y2HD 21.04.1992 4431/4630 sayılı kararı)
27.Kocanın cebinden habersiz para alma (Güveni sarsar) (Y2HD 12.04.1976 3033/3197 sayılı kararı)
28.Sevgi ve saygının yitirilmesi (Y2HD 26.06.1992 7227/7372 sayılı kararı)
29.Aşırı kıskançlık (Y2HD 07.04.1986 3601/3834 ; Y2HD 26.11.1985 9806/9942 ; Y2HD 24.06.1972 2-589/262 sayılı kararları)
30.Ev işleri ve kocayı ihmal etme (Y2HD 10.02.1992 1121/1339 ; Y2HD 11.12.1990 7794/12844 sayılı ilamları)
31.Alkol bağımlılığı
32.Kumar
33.Ağız kokusu
34.Israrla temizlik kurallarına uymamak
35.Yatağa çiş yapma
36.Dini inançlara saygı (Y2HD 18.09.1986 7193/7704 sayılı kararı)
37.Çalışmayıp, gelire göz koyma (Y2HD 10.02.1986 964/1247 sayılı kararı)
38.Rıza dışı yurt dışına gitmek (Y2HD 13.03.1984 2257/2386 sayılı kararı)
39.Eşlerden birisi aşırı cimri olması
40.Karı-kocanın aşırı sorumsuzluğu,(içki ve kumar düşkünü olmak ,evin zorunlu ihtiyacını almamak,iş imkanı varken tembellikten dolayı çalışmamak, Karının ise aşırı pis ve pasaklı olması,düzenli yemek yapmaması,eşinin yada çocuklarının çamaşırlarını yıkamaması vb.)
41.Davacının(kocanın) ayrı evde oturan ve arasıra ziyaretine gelen ve bakıma muhtaç olan hasta annesine davalının (karı) yardımda bulunmaması
42.İradi olmayan davranış ( Kloptamani)
--------------------------------------------------------------------
Yargıtay'ın Medeni Yasanın 166/1/2 ncı maddesi uyarınca evlilik birliğinin temelinden sarsılması saymadığı durumlar:
1.Kan Uyuşmazlığı
2.Kısırlık. (Y2HD 03.02.1972 ; 362/471****)
3.Çocuk yapma yeteneğinin yitirilmesi (Y2HD 28.02.1968 2-508/119)
4.Çocuksuzluk
5.Eşlerden birinin hastalığa yakalanması , (sara,verem,kanser,Kan uyuşmazlığı, kısırlık, aşırı göz hastalığı v.b.) Bu konu önemli olmakla birlikte kesin bir çizgi ile hastalığın boşanma nedeni sayılması için sosyal ve çevresel faktörler göz önüne alınıp belirlenmelidir.
6.Geçmiş olayları affetmek
7.Çok eski olaylara dayanma
8.Nikahtan sonra düğün yapmamak
9.Fevren söylenen sözler (Y2HD 07.06.1983 3936/5160 sayılı kararı)
10.Soyut olarak kadının çalışmak istemesi başlı başına boşanma nedeni olamaz.
11.İhtar çekilmişse ihtar öncesi olaylar (İhtar çekmekle koca önceki olayları affetmiş sayılır. Bu nedenle MK.164/1 maddesine dayanarak dava açıldığında ihtardan önceki eylem ve sözler aleyhe delil olamaz.)
12.Barışmadan önceki olaylar (Bunlar affedilmiş sayılır, eğer eşler tekrar bir araya gelmiş ve daha sonra da yine anlaşamayarak dava açılmış ise bir araya gelindikten önceki söz ve eylemler kanıt olarak değerlendirilmez.)
Eşiniz tarafından evliliğiniz süresinde hakaret, küçümseme ya da küfür işittiyseniz ve bunu şahit ile ispatlayabilirseniz manevi tazminat da isteyebilirsiniz.
2011 yılının Aralık ayında tamamen kusurlu bulunduğum bir trafik kazası yaşadım. Karşı tarafın aracında sadece tanponun sol tarafında ezilme olmasına...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku