Re: Suçum olmadığına inanıyorum ama 1 yıl hapis yedim, tazminat davası açmak istiyorum
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öykü güzeldi,
şimdi sorumu tekrar sormak istiyorum izninizle.
Hem çarptınız ve yaralanmaya neden oldunuz hem de kusursuz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Hayır kesinlikle kusursuzum demiyorum, sürdüğüm araç kamyonetti ve viraja geniş alarak girmiş olmam ki, seyreden trafiği tehlikeye sokmadan. Diyelim bu seyreden trafiği tehlikeye sokmuş olmak olsun, sağa dönen bir araç sol şeritten aniden geçiş yapsam ve sağımda ilerleyen araca çarpsam ozaman bu kural ihlalinden dolayı diğer araca zarar vermiş olurum. Bu hatam suçun tamamen bende olduğunu kanıtlar ki diğer araç kurallara tamamen uygun sağımdaki şeritte ilerliyorsa.
Bana verilen asli kusur bu manevra hatası. Ben bu hatayı yapıyorum diğer yola giriyorum ve şahıslar yola çıkıyor, ardından kaza meydana geliyor.
Hızım 61 Km/sa. yani 16,94 m/sn lik bir hız aramızdaki mesafe 25 m, normal bir koşan insan hızı, 10 m/sn. kabulunde onların bariyerlere yetişmesi için gereken süre ( 8 metre yol ) 1,25 sn, benim onlara çarpmam için erişme sürem 25 metre mesafede 1,45 sn. civarında bir süre. Ben şahıslara yolun yaklaşık 6.5 metrelik bir kısmına geldiklerinde çarpmışım. Şahıslar hakkaten beni umursayıp koşsallardı ya da yola dikketli baksalardı görüş mesafesi içerisindeyim ve yola çıkmadan benim geçmemi beklemek zorunda kalırlardıki. Bu kazada olmazdı ozaman. Ben onları yolun diğre kenarında ve koşmaya başladıkları anda görerek frene bastım. saniyenin 1/3 ü gibi bir sürede insan fark edebilme yeteneğine sahip ki bu zeki insanlarda dahada düşer. bu adamlar tamamen gerizekalı bile olsa beni görmüş olmaları lazım. Bu hesap gösteriyoki bu adamlar sanki bile bile arabanın önüne atlamışlar. Ama bilir kişi raporunda böyle bir hesapla şahıslar için fikir yürütmek yerine sade şunu demiş, " araç hızlıydı ve hatalı manevra yaptı, akıllı uslu karşıya geçen şahıslara çarptı"
Benim kusurum elbetteki var kabul ediyorum ama kusurum şahısları mağdur eden eyleme yönelik bir kusur değil ve kusurumun tehlikesi sadece trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktı. Bunun cezasınıda öderim ama adeta planlanmış gibi yapılan bu kaza olayı ve bilirkişi raporlarında sadece sanığın aleyhine olan hesaplamalar yapılıp lehine hiç bir kusur araştımasında bulunulmamış. Bana zor gelen bu. Yine anlayacağınız kasap mevzusu.
Efendim teşekkür ederim. Maksadım sizinle tartışmaya girmek değil elbette ama orada kendimi aklayamamanın psikolojisi belkide sadece mantığım almıyor. Her işimde olduğu gibi mantığımın almadığı bu işi ya çözmem ya da birinin hakkaten mantığıma bunu anlatabilmesi lazım.Bunu elbette sizden değil beni yargılayandan ve yargılayanın üzerindeki yüce divandan bekliycem.
Re: Suçum olmadığına inanıyorum ama 1 yıl hapis yedim, tazminat davası açmak istiyorum
Muhammet Bey, hüküm verildi 1 Yıl olarak ama hükmün ertelenmemesine kanaat getirdi hakim.
İnsanların canı yanıyor bunu anlıyorum da ben anlatamıyorum. Atış talimi yapan askerin önüne gerçeseniz ve ölürseniz diğer askere hiç kimse bişey demez. Hele de ateş edileceği an aniden karşısına atladığınız ap açık ortadaysa. Diğeri öldü yahu, canı yansa daha iyiydi bu örnekte. Benim sormaya çalıştığım, çıkılması yasak olan yola çıkıp bana araba çarptı diyerek şikayet ediyor. Be adam senin ne işin vardı diye sorulmuyormu. Ozaman bu yola çıkmak neden yasak. Yaya geçidi falan yok. Altı E-5 üstü otoban bağlantı yolu. Bizimi kandırıyolar. Taşıtlar bu yolu kullanır diye, yaya geçemez, kamyon giremez vs. diye.
21 yıllık ehliyet sahibiyim.Müesses nizamın nasıl çalıştığına dair, -Mümkün olduğunca kısa- bir olay anlatayım.
Kızım, bulunduğum il merkezinde bir yurtta kalarak okumakta ve biz onu hafta sonları, onu ilçe merkezine getiren dolmuşun,onu bize getirecek dolmuşa yetişemesi sebebiyle, ilçe merkezinden almak üzere, her hafta sonu, eşimle yola çıkıyoruzYine böyle bir hafta sonu , onu almak üzere yola çıkmışız,ortalık kararmış,biz yola devam etmekteyiz...
Bu yolculuğumuzun bir kısmı,filan firmaya ait bir kamyonun önünde olarak devam ederken,kamyonun arkasındaki bir taksinin sollaması,karşıdan gelen araba sebebiyle sıkışan taksinin -Kamyonun önüdeki bizi göremeden- sağ şeride geçmesiyle birlikte, onun arka tamponunun sağ tarafı ile bizim ön tamponun sol tarafı çengelleşti,yani, takıldı.Bir süre bu şekilde takılı gittikten sonra,savrulmadan bu nikahı bitirdik.Ötekisi uçar gibi yola devam etti.Ben de bu arabanın plakasını tesbit amacıyla uçarcasına onu takip ettim.İlçeye girmeden önce plakayı tesbit ettim ve takibi bıraktım.İlçeye vardıktan sonra polise durumu anlattım.Polis dedi ki;"Olay jandarma bölgesi,jandarmaya gidin."
İyi be;biz de jandarmaya gideriz,gittik, olayı anlattık.İfademizi aldılar.Bu arada olaya şahit olan kamyonun plakasını da almıştık.
Neyse; garaja gidip çocuğumuzu alarak,eve döndük...
Aradan bir süre geçtikten sonra...Jandarmadan -Bulunduğum yer jandarma bölgesi- bir tebligat,savcılıktan;"Tehlikeli araç kullanmaktan şu kadar para cezası.."Nasıl ama ?... Hukukçu ifadesiyle "Müşteki" ben,ama; "Sanık"ta ben!...
Bu olay benim,müesses nizam adına yetki kullanalara karşı "SAVAŞ"ımın başlangıcı oldu.
Netice mi?İleride,hep haklı olarak;yasadışı davranan il ve ilçe mülki amirinin,ilgili kurumun il ve ilçe müdürlerinin kafalarının koparılımasını sağladım.Ama,yetkilerini kullanarak da onlar;hayatımı kaydırdılar...Müesses nizamın yargı kararı takviyesiyle...
Bu başlıktaki konuyu okudukça -Nedense- elim ayağım titriyor.
Daha dün gece, bu konuyu okumayayım diye karar vermişken - Asabımı çok bozuyor- şeytana uyup yine takıldım.
Ne "İyi geceler..." ne de "İyi günler..." diyecek halim yok...
Yorgunum dostlar,yorgunum!...
Muhammet Bey, çarptığım şahsın raporunda kemik kırılması var diğer üzerine düştüğü sahsın raporunda ise göğüs ve diz kısmında ağrı dışında hiç bir subjektif hasara rastlanmamıştır yazıyo. yaralamış mı oluyorum ben ozaman? yara almamış adam. dizim acıdı diyor ve ben iyi hatırlıyorum ki kızarmamıştı bile ve doktor muayeneden sonra yapma amca diye tepki bile göstermişti şahsa. kaza yerinde yaya geçidi falan yok. hızı azaltmama dair de bir uyarı yok. köprü üzerinden alta iniş merdivenleri var ama merdivenlere bu şahısların geçtiği yoldan ulaşmaları için kenarları bariyerli 2 yoldan geçmeleri gerekiyor. hızım 100 demiyorum e-5 karayolundan sapağa tam girişim sırasında diyorum hızımın 61 olması hızımı aalttığımı göstermiyormu?
birde yukarıda dediğim gibi raporda adam yaralı değil ama bana verilen ceza iki kişiyi yaralamaktan dolayı 1 yıl hapis , hakimin yaptığı ise paraya çevirmek. yok param atsınlar beni ceza evine mantık bumudur? kanunun kestiği parmak acımaz değilmi? daha söylenirdim amma memlekete isyan bize yakışmaz neyse hakkımızda hayırlısı buymuş demekten başka gelmez tabiki elden. Mahkemede hakima böyle canileri affetmek bize yakışmaz cezası neyse çeksin fazla fazla diyip ( ki ilk mudaheleyi yapan hastaneye götüren benim zaten) ardınadn mahkeme sonunda bana gelip 30bin lira ver şikayetimizi geri alalım diyen adamlar. Bence bu mahkeme benim gibi canileri idam etsin öyleleri varken sırtı yere gelmez avukatlarında memleketiminde.
sakar rumuzlu üyeden alıntı
21 yıllık ehliyet sahibiyim.Müesses nizamın nasıl çalıştığına dair, -Mümkün olduğunca kısa- bir olay anlatayım.
Kızım, bulunduğum il merkezinde bir yurtta kalarak okumakta ve biz onu hafta sonları, onu ilçe merkezine getiren dolmuşun,onu bize getirecek dolmuşa yetişemesi sebebiyle, ilçe merkezinden almak üzere, her hafta sonu, eşimle yola çıkıyoruzYine böyle bir hafta sonu , onu almak üzere yola çıkmışız,ortalık kararmış,biz yola devam etmekteyiz...
Bu yolculuğumuzun bir kısmı,filan firmaya ait bir kamyonun önünde olarak devam ederken,kamyonun arkasındaki bir taksinin sollaması,karşıdan gelen araba sebebiyle sıkışan taksinin -Kamyonun önüdeki bizi göremeden- sağ şeride geçmesiyle birlikte, onun arka tamponunun sağ tarafı ile bizim ön tamponun sol tarafı çengelleşti,yani, takıldı.Bir süre bu şekilde takılı gittikten sonra,savrulmadan bu nikahı bitirdik.Ötekisi uçar gibi yola devam etti.Ben de bu arabanın plakasını tesbit amacıyla uçarcasına onu takip ettim.İlçeye girmeden önce plakayı tesbit ettim ve takibi bıraktım.İlçeye vardıktan sonra polise durumu anlattım.Polis dedi ki;"Olay jandarma bölgesi,jandarmaya gidin."
İyi be;biz de jandarmaya gideriz,gittik, olayı anlattık.İfademizi aldılar.Bu arada olaya şahit olan kamyonun plakasını da almıştık.
Neyse; garaja gidip çocuğumuzu alarak,eve döndük...
Aradan bir süre geçtikten sonra...Jandarmadan -Bulunduğum yer jandarma bölgesi- bir tebligat,savcılıktan;"Tehlikeli araç kullanmaktan şu kadar para cezası.."Nasıl ama ?... Hukukçu ifadesiyle "Müşteki" ben,ama; "Sanık"ta ben!...
Bu olay benim,müesses nizam adına yetki kullanalara karşı "SAVAŞ"ımın başlangıcı oldu.
Netice mi?İleride,hep haklı olarak;yasadışı davranan il ve ilçe mülki amirinin,ilgili kurumun il ve ilçe müdürlerinin kafalarının koparılımasını sağladım.Ama,yetkilerini kullanarak da onlar;hayatımı kaydırdılar...Müesses nizamın yargı kararı takviyesiyle...
Bu başlıktaki konuyu okudukça -Nedense- elim ayağım titriyor.
Daha dün gece, bu konuyu okumayayım diye karar vermişken - Asabımı çok bozuyor- şeytana uyup yine takıldım.
Ne "İyi geceler..." ne de "İyi günler..." diyecek halim yok...
Yorgunum dostlar,yorgunum!...
Sakar üstadım;
Yazınızı okudum ancak dikkatimi bişi çekti size ceza tebligatı gelmesi.Acaba siz uçarcasına şahsı takip ederken radara yakalanmış olabilir ve bu ceza radar ile alakalı olabilirmi?.Saygılar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kapalı Otopark Girişinin Aşırı Dar...
31-10-2025, 11:43:51 in Kat Mülkiyeti Hukuku