+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 40 ileti bulundu.

Konu: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar Buyurun

    İnandırıcılık açısından Aydınlık dergisinin Vakit gazetesinden bir farkı yok. Her ikisinin de sansasyonel yayın yaptığını bilenler biliyor.

    Kimseyi peşinen suçlu ilan edemem. Peşin hükümlü değilim. Aydınlık dergisi referans olarak kabul edebileceğim bir yayın değil. Adı "Aydınlık" ama oldukça "karanlık" bir dergi olduğu kanısındayım.

    Bunları savcıyı savunmak için yazmıyorum. Savcı hakıkındaki iddialar, dergide yazıldığı şekilde bazı kişilerin lafından ibaret değil de gerçekse tabi ki onu da kınarız.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun konulu yargıtay kararı ara
    Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar Buyurun

    CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle bir soru önergesi verdi... Mengü önergesinde bu hafta Aydınlık dergisinde yayımlanan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’le ilgili çarpıcı iddiaların gerçeklik derecesini sordu... İddialar hayli ağır... Şahin veya Öz’ün açıklama yapması beklenir...
    8 Ekim 2008 Melih Aşık Milliyet Gzt.

    Madem öyleyse Nurseli İdize kadar uzanan kon bunlarında bir hatırını soruverse ya ! Hem içeride işçi partisi liderinin yanlızlıktan canı sıkılmıştır iyi gelir demi

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Dec 2004
    Nerede
    antalya, Türkiye.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Exclamation Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    Aydınlık dergisi Apo ile D.Perinçek gülüşürken Israil Ajanları tarafından çekilen resimleri de yayınlamalı ki tarafı sağlam belli olsun.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar Buyurun

    Aranan Savcı

    Ergenekon tertibini anlayabilmek için, savcının bulunuş hikâyesini tertip merkezinden yazdırılan yazılarla özetleyeceğiz.
    Anlatılanlara göre, Savcı Öz, 17 Mayıs 2006 Danıştay suikastından beri aranıyordu. Olaydan hemen sonra Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Emniyet ve MİT yöneticilerini topluyor. Bu bilgilendirme toplantısında (brifing diyorlar) Abdullah Gül'ün önüne bir şema konuyor. İsmet Berkan'ın yazdığına göre, Abdullah Gül, şu "açık talimatı" veriyor:

    ABDULLAH GÜL'ÜN TALİMATI

    "Bana anlattıklarınızı delillendirip savcıya da anlatın, hepsi yakalansın, yargılansın."1
    "Açık talimat" terimi İsmet Berkan'a ait.
    "Açık talimat"ın içeriği ise, Ergenekon Operasyonu'nun bütün sırlarını ortaya döküyor:
    - "Delillendirin",
    - "Savcıya anlatın",
    - "Hepsi yakalansın",
    - "Hepsi yargılansın".
    Bunları, savcı veya polis müdürü söylemiyor, o sırada Başbakan Yardımcısı koltuğunu işgal eden Abdullah Gül söylüyor.
    Başbakan Yardımcısı "Delillendirip savcıya anlatın" diyorsa, bunun "delil uydurun" anlamına geldiğini, yine İsmet Berkan'ın yazılarından öğreniyoruz:

    DANIŞTAY SALDIRISIYLA BAĞLANTI KURULAMIYOR

    Ergenekon şeması, sözü geçen toplantıda Abdullah Gül'ün önüne konduğu zaman, "Danıştay saldırısı ile çok sonra İstanbul'da başlayacak olan Ergenekon soruşturması arasında somut bir bağlantı kurulamıyor. Emniyet ilk gün getirip Abdullah Gül'e sunduğu istihbari bağlantıları savcıya sunamıyor, delillendiremiyor."2
    Uydurma bir "şema" var!
    Fethullahçı Gladyo'nun uydurduğu "istihbari bağlantılar" var.
    Ancak delil yok!
    İşte o delilleri imal etme talimatını Abdullah Gül veriyor.
    Ancak talimat yalnız delil bulmaya yönelik değil, aynı zamanda savcı bulmayı da içeriyor.
    Burada hayli zorluk çekilmiş. Fethullahçı "güvenlik yetkilileri" Gazeteci Murat Yetkin'e "savcı bulunamıyor" diye yakınıyorlar.3

    "NASIL OLDUYSA" ZEKERİYA ÖZ

    En sonunda delili olmayan uydurulmuş suçlamalarla soruşturma yürütecek o "savcı" da bulunuyor. İsmet Berkan'dan dinleyelim:
    "Nasıl olduysa İstanbul'da Zekeriya Öz isimli bir savcı bulundu. (...) Bütün bunların 2003 sonu 2004 başında yaşanan darbe girişimleriyle bağını keşfetti."4
    "Nasıl olduysa" deyişi yine İsmet Berkan'dan.
    Evet "Nasıl olduysa!"
    İşte Savcı Zekeriya Öz'ün bulunmasını anlatan anlamlı sözcükler: "Nasıl olduysa!"
    Nasıl olduğunu, olanlardan anlıyoruz. Savcı Öz, "uydurduğu delillerle" kendi bulunuş nedenini de ortaya koyuyor. Ve İsmet Berkan'ın yazdığı gibi, 2006 yılında gerçekleşen Danıştay suikastı ile iki yıl önce 2003-2004 yıllarındaki "darbe girişimleri" arasındaki "bağı keşfediyor".
    Darbe 2003, 2004'te!
    Oysa Danıştay suikastı 2006'da.5
    Bağlantıyı "keşfeden" savcının yeteneği işte burada. İki yıl sonrasının suikastıyla iki yıl önceki darbe girişimi arasında bağlantı kurabiliyor.
    Danıştay suikastı, kurguya göre niçin yapılmış?
    - "Darbe ortamı hazırlamak" amacıyla.
    Ancak darbe girişimi iki yıl öncesinde kalmış. Suçlanan komutanlar, Org. Yalman, Org. Eruygur, Org. Fırtına, Org. Tolon hepsi emekli olmuş.
    Mantık yok. Ama Fethullahçı Gladyo'nun 1998'den beri uydurduğu kurguları yargı önüne getirme cüreti var.

    BOB EŞSAVCILIĞI

    "Aranan savcı" bulunmuştur.
    "Bulunan savcı"nın CIA ile buluşturulduğu haberi de yine basında yer aldı.
    Fatih Altaylı, Savcı Zekeriya Öz'ün El Kaide soruşturmasında CIA ekibiyle görüşmeler yaptığını belirtti ve bu görüşmeden sonra Ergenekon savcılığına getirildiğine dikkat çekti. Altaylı, yorumu izleyiciye bırakıyordu.6
    Böylece Ankara'daki BOP Eşbaşkanlığı'ndan sonra İstanbul'da da BOP Eşsavcılığı kuruldu. Bu BOP Eşsavcılığı'nın İstanbul C. Başsavcılığı'nın denetimi dışında çalıştığı haberleri gazetelerde sık sık yayımlandı.

    SUÇ İŞLEME AYRICALIĞI

    Örneğin İşçi Partisi yöneticilerinin gözaltına alınması konusu Savcı Zekeriya Öz tarafından üç kez İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in önüne götürülmüş, ancak reddedilmişti.7
    Ne var ki, Savcı Zekeriya Öz'ün arkasındaki kuvvet büyüktü. Bulunan savcı, beğenilmeyen Başsavcı'dan daha güçlüydü. Arkasında ABD vardı; Fethullah Hoca vardı; AB vardı; Tayyip Erdoğan vardı; Abdullah Gül vardı; Mehmet Ali Şahin vardı. PKK ve DTP ve bilcümle Türkiye ve ordu düşmanı örgüt ve çevreler de, açıkça ve üstün bir gayretle Zekeriya Öz'ü destekliyor ve alkışlıyordu.
    Bulunan savcının Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan farkı, Ergenekon İddianamesi kamuoyuna açıklandığı zaman da ortaya çıktı. Başsavcı Aykut Cengiz Engin, İddianame'nin sorumluluğunu üç savcıya yüklüyor, basına sızdırılan bilgi ve belgelerin "gerçek dışı" olduğunu vurguluyordu. Basına sızdırılan yalan haberlerle "bilgi kirliliği" yaratılmış ve "şüphelilerin özel yaşamları ve temel hakları ihlal edilmişti".8
    Bütün bunlar, suçtu!
    Savcı Zekeriya Öz ve ekibi suç işlemişti.
    Ama o "bulunan" savcı idi.
    Suç işleme ayrıcalığı vardı.

    ***
    1 İsmet Berkan, Radikal, 4 Temmuz 2008.
    2 İsmet Berkan, "Ergenekon'un Yakın Tarihi (5)", Radikal, 9 Nisan 2008.
    3 İsmet Berkan, Radikal, 4 Temmuz 2008.
    4 İsmet Berkan, aynı yerde.
    5 Abdullah Gül ve ismi belirtilmeyen bir "hükümet yetkilisi", Danıştay suikastı ile 2003-2004 yıllarındaki askeri darbe girişimleri arasında bağ kurduklarını, Hasan Cemal'e de anlatmışlar:
    "Hükümet olarak vakıfız ne olup bittiğine... Tabii sivil ayağı da var cuntasal kalıntıların... Birkaç emekli büyükelçi, akademisyen."
    Hasan Cemal, Milliyet, 4 Mayıs 2007.
    6 www.haberturk'te yer alan bu haberi, Fatih Altaylı Haber Türk televizyonunda Sevilay Yükselir ile söyleşisinde de vurguladı (?????????????????? Eylül 2008).
    7 Hürriyet, 22 Mart 2008, s.26.
    8 Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in İddianame'yi kamuoyuna açıklaması konusunda bkz. gazeteler, 15 Temmuz 2008 ve özlü bir yorum için bkz. Aydınlık, 20 Temmuz 2008, sayı 1096, s.17.

    Doğu Perinçek
    http://www.aydinlik.com.tr/

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    "Ergenekon savcısının gizlenen karanlık 4 yılı" başlıklı haberlerin, Aydın'ın Çine ilçesinde tertiplendiği ve iftiralardan ibaret olduğu ortaya çıktı. Hem ilçe halkı hem de haberde adı geçen kişiler, yapılan dezenformasyonu gözler önüne serdi.

    'Öz'ün Çine'den Mutki'ye sürüldüğü, bir işadamı tarafından kafasına silah dayandığı, eşinin çarşaflı olduğu, esnafı haraca bağladığı, yolsuzluk yaptığı' iddialarını yerinde araştırdık. Öz'ün kafasına silah dayadığı ileri sürülen işadamı Mehmet Ocak, "Tamamen uydurma. Öz'ün birinden haraç istediğini de ne gördüm ne de duydum. Bu medya kuruluşlarına ihtarname gönderdim." dedi. Öz'ün ev sahibi ve komşusu olan Ali Kandemir de, "Çok efendi ve saygılıydı. Eşi çarşaflı filan değildi." bilgisini verdi. Adliyede yolsuzluk iddiasını ise yine bir adliye çalışanı yalanladı: "Yolsuzluğu yapan Ayhan U.'ydu, istifa etmek zorunda kaldı."

    Türkiye tarihinin en önemli davalarından birine adım adım yaklaşılıyor. Haklarında iddianame hazırlanan 86 sanık 20 Ekim'de hakim karşısına çıkacak. Şüpheliler, 'kaos ortamı oluşturarak, darbeye teşebbüste bulunmakla' suçlanıyor. Duruşma tarihi yaklaştıkça bazı kesimlerin dezenformasyon amaçlı yayınlarının sayısı da artıyor. Bu konuda soruşturma kapsamında yapılan aramalarda suikast planlarının ele geçirildiği İşçi Partisi'ne bağlı yayın yapan Aydınlık Grubu başı çekiyor. Ümraniye'de patlayıcıların ele geçirildiği 12 Haziran 2007'den bu yana sürekli maksatlı yayınlar yapan Aydınlık, soruşturmayı 'TSK'ya karşı yapılmış bir operasyon' olarak göstermeye çalışıyor.

    Söz konusu yayın organının bu politikası iddianamede de ele alınıyor. Savcı Zekeriya Öz, örgütün bu propagandasına şu şekilde dikkat çekiyor: "Kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri adına hareket ediyor gibi gösterip kendilerine karşı yapılan her türlü adli soruşturmanın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapıldığı şeklinde kamuoyunu yanılttıkları, ayrıca adil yargılamayı etkileme suçuna teşebbüs ettikleri gibi (bu konuyla alakalı suç duyurularının dosyada bulunduğu) ülkemizin en değerli kurumlarından olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adını da kendi örgütsel faaliyetlerine karıştırmak suretiyle kendi faaliyetlerini legal faaliyetler gibi göstermeye çalıştıkları anlaşılmıştır."

    Dergi, geçtiğimiz haftaki sayısında bir adım daha ileri gitti ve kapağını Zekeriya Öz'e ayırdı. 'Ergenekon Savcısı'nın gizlenen 4 yılı' kapağıyla okuyucusunun karşısına çıkan dergi, yalanları ardı ardına dizdi. Haberde, Öz'ün Çine'den Bitlis'in Mutki ilçesine sürgün edildiği, Çine esnafını haraca bağladığı, bir işadamının savcının kafasına silah dayayarak rehin aldığı, adliyede yolsuzluk yaptığı ileri sürüldü. Söz konusu iddialar hiçbir belgeye dayandırılmıyordu. Derginin kullandığı tek belge, Resmî Gazete'de yayımlanan atama kararlarıydı. Öncelikle, Zekeriya Öz'ün görev süresi dolmuştu. Doğu vazifesini ifa etmesi için Mutki'de görevlendirilmişti. Ortada bir sürgün yoktu. Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri de söz konusu iddiaları geçtiğimiz hafta sayfalarına taşımıştı.

    İkinci olarak, Öz'ün kafasına silah dayanması gibi bir olay hiç olmamıştı. Haberde Savcı'ya silah dayayan adam olarak adı geçen Mehmet Ocak, derginin haberine ateş püskürdü. İddiaların tamamının uydurma olduğunu anlatan Ocak, şunları söyledi: "Benden asla haraç istemedi. Başkasından istediğine ne şahit oldum ne duydum. Benzin istasyonumdan akaryakıtı her zaman kredi kartı ile alırdı. Hesap dökümlerine bakarsanız bunu görürsünüz. Devletin savcısının kafasına silah dayadığım iddiaları da tamamen yalandır. Hakkımda asılsız haber yapan bu medya kuruluşlarından hem şikâyetçi oldum hem de ihtarname gönderdim. Amaçları savcıyı yıpratmak. Yalan haberlerle memleketi karıştırmak istiyorlar."

    Parke taşı imalatı yapan Mehmet Ocak, 2 ay önce söz konusu haberi yapmak için bazı gazetecilerin yanına geldiğini anlatıyor. Ocak, "Ben devletimi ve milletimi seven bir insanım. Nasıl devletin savcısına böyle bir harekette bulunayım' dedim gönderdim. İddiaları ortaya atan Çine İşçi Partisi İlçe Başkanı Hasan Akalın'ı tamircilik yıllarından tanırım. Haber çıktıktan sonra konuşmak için yanıma geldi. Kendisine 'Sen yalancı, üçkağıtçı ve terbiyesiz bir adamsın' dedim, oturtmadım bile. Neden böyle yaptıklarını sordum. Sonra gitti ve ileride kendisini bekleyen lüks bir arabaya bindi. Şüphelendim, çünkü o lüks arabayla gezecek durumda değil." şeklinde konuşuyor. Savcı Öz'ün Çine halkını canından bezdirdiği iddiaları da tamamen uydurma, senaryoydu. Bir dönem Çine'de sanayi sitesi başkanlığı yapmış olan Çine Esnaf Odası Başkan Vekili Metin Uyar, Öz ile ilgili çıkan yalan haberlere lanet etti. İlçede 45 yıldır esnaflık yapan Uyar, "Hiçbir zaman Zekeriya Öz'ün esnafla kavgalı olduğunu ya da husumet içerisine girdiğini işitmedim. Mehmet Ocak'ın savcının kafasına silah dayadığı da yalan bir haber. Böyle büyük bir olay olsa kesinlikle duyulur ve yayılırdı." dedi.

    Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Keleş de 1998 yılında sözü edilen kıraathanede böyle bir olayın yaşanmadığını üstüne basa basa söylüyor. Keleş, "Ben 10 yıldır burada oda başkanıyım ve sözü edilen kıraathane ofisimin alt katında. Fakat savcı beye Mehmet Ocak'ın silah dayaması olayı tamamen uydurmadır. Haberi yapanların gelip iddiaları bana veya başkasına sormamalarını da çok düşündürücü buldum. Tamamen planlanmış bir iftira kampanyası olduğu ortada." açıklamasında bulundu.

    1994 ile 1998 yılları arasında Çine'de görev yapan Zekeriya Öz'ün eşinin çarşaflı olduğu iddiasını ise ev sahibi ve komşusu yalanlıyor. Öz, Çine'de kaldığı 4 yıl süresince kirada oturmuş. Ev sahibi ve komşusu olan Ali Kandemir o yılları şöyle anlatıyor: "Savcı Bey işe yürüyerek gider gelirdi. Makam arabasını işe giderken kullanmazdı. Çok efendi ve saygılı bir insandı. Çevresinde sevilen ve takdir gören biriydi. Eşi de çarşaflı değildi. Sade giyinen mütevazı bir insandı. Her zaman kapıdan girerken selam vermeden, hal hatır sormadan geçmezdi. Evinde haremlik selamlık diye bir şey hiç görmedim."

    İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık Dergisi'nin hazırladığı 'Ergenekon Savcısı'nın gizlenen dört yılı' başlıklı karanlık tertibi ortaya atan kişi Çine İşçi Partisi İlçe Başkanı Hasan Akalın. Akalın'ın geçmişi hiç de aydınlık değil.

    Hasan Akalın 1980 yılında seçildiği Hallaçlar Muhtarlığın'dan 1982 yılında siyasi olaylar nedeniyle atıldı. 1984 yılında Engin Karadeniz'le birlikte Hallaçlar'da bekçilik yapan Ahmet Şahin'in kızına tecavüz iddiasıyla yargılanırken 4 ay cezaevinde kaldı. 1989 senesinde Hallaçlar köyünde Ford marka bir minibüsü kundaklamak suçundan ise 1 yıl hapis yattı.

    2006'da ise kaçak elektrik kullanmaktan 4 bin YTL ceza ödedi. Halen Çine İşçi Partisi İlçe Başkanlığı'nı yürüten Akalın, çevre sakinleri tarafından devamlı huzursuzluk çıkaran ve insanları birbirine düşüren birisi olarak biliniyor.


    Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e atılan iftiralardan bir başkası da Çine'de Adalet Güçlendirme Vakfı'nda bulunan paranın bir bölümünü paylaşmak istediği iddiası. Olayın tanıklarından olan eski bir adliye çalışanı şunları söyledi: "Zekeriya Bey gelmeden önce kıdemli savcı Ayhan U., Adalet ve Güçlendirme Vakfı bünyesinde toplanan paraların bir kısmını alıyordu. Zekeriya Öz geldiğinde bu durumu görünce paraların savcılar için harcanmaması gerektiğini, biriken paranın cumhuriyet savcılığı biriminde kullanılan kırtasiye ve büro malzemeleri için kullanılması gerektiğini söyledi ve bugüne kadar aldığı paraları teslim etmesini istedi. Öz, o dönemde rutin denetlemelerini yapmak için adliyeye gelen müfettişe de durumu anlattı. Bu konu üzerine Ayhan U. istifa etmek zorunda kaldı. Savcı kesinlikle sürülmedi. Görev süresini tamamladıktan sonra tayin edildi."

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    261
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Thumbs up Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    Zerekiya Öz'ün eşi çarşaflı değil

    1994 ile 1998 yılları arasında Çine'de görev yapan Zekeriya Öz'ün eşinin çarşaflı olduğu iddiasını ise ev sahibi ve komşusu yalanlıyor. Öz, Çine'de kaldığı 4 yıl süresince kirada oturmuş. Ev sahibi ve komşusu olan Ali Kandemir o yılları şöyle anlatıyor: "Savcı Bey işe yürüyerek gider gelirdi. Makam arabasını işe giderken kullanmazdı. Çok efendi ve saygılı bir insandı. Çevresinde sevilen ve takdir gören biriydi. Eşi de çarşaflı değildi. Sade giyinen mütevazı bir insandı. Her zaman kapıdan girerken selam vermeden, hal hatır sormadan geçmezdi. Evinde haremlik selamlık diye bir şey hiç görmedim."

    Asılsız haberin mimarı tecavüzcü çıktı

    İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık Dergisi'nin hazırladığı 'Ergenekon Savcısı'nın gizlenen dört yılı' başlıklı karanlık tertibi ortaya atan kişi Çine İşçi Partisi İlçe Başkanı Hasan Akalın. Akalın'ın geçmişi hiç de aydınlık değil.

    Hasan Akalın 1980 yılında seçildiği Hallaçlar Muhtarlığın'dan 1982 yılında siyasi olaylar nedeniyle atıldı. 1984 yılında Engin Karadeniz'le birlikte Hallaçlar'da bekçilik yapan Ahmet Şahin'in kızına tecavüz iddiasıyla yargılanırken 4 ay cezaevinde kaldı. 1989 senesinde Hallaçlar köyünde Ford marka bir minibüsü kundaklamak suçundan ise 1 yıl hapis yattı.

    2006'da ise kaçak elektrik kullanmaktan 4 bin YTL ceza ödedi. Halen Çine İşçi Partisi İlçe Başkanlığı'nı yürüten Akalın, çevre sakinleri tarafından devamlı huzursuzluk çıkaran ve insanları birbirine düşüren birisi olarak biliniyor.

    Yolsuzluk yapan Zekeriya Öz değildi

    Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e atılan iftiralardan bir başkası da Çine'de Adalet Güçlendirme Vakfı'nda bulunan paranın bir bölümünü paylaşmak istediği iddiası. Olayın tanıklarından olan eski bir adliye çalışanı şunları söyledi: "Zekeriya Bey gelmeden önce kıdemli savcı Ayhan U., Adalet ve Güçlendirme Vakfı bünyesinde toplanan paraların bir kısmını alıyordu. Zekeriya Öz geldiğinde bu durumu görünce paraların savcılar için harcanmaması gerektiğini, biriken paranın cumhuriyet savcılığı biriminde kullanılan kırtasiye ve büro malzemeleri için kullanılması gerektiğini söyledi ve bugüne kadar aldığı paraları teslim etmesini istedi. Öz, o dönemde rutin denetlemelerini yapmak için adliyeye gelen müfettişe de durumu anlattı. Bu konu üzerine Ayhan U. istifa etmek zorunda kaldı. Savcı kesinlikle sürülmedi. Görev süresini tamamladıktan sonra tayin edildi."

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    261
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Thumbs up Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar Buyurun

    Alıntı hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Günesizmir,

    Uğru Dündar programına çıkıp "yargının içine ...mışlar" diyerek yargıyı töhmet altında bırakan başbakandır.Yargı bu haldeyse galiba sorumlusu ben değilim.RTE Başbakan olarak bu ifadeyi kullanmıştır. Toplum gelişen olaylarda nasıl içine ne yapıldığını, kimler tarafından gerçekleştirildiğini izlemektedir. Resmi gazetede çıkan bir ifadeye de yalan deyip, savcı Öz'ü koruyorsanız avukatlığını yapın.

    Mir Fırat, Deniz feneri, Dişli gibi bizim ülkemizde usul hatası görülen,gerçeklerin çok küçük ortaya çıkan skandal olayları, sizce yargı ve demokrasi adına infial yaratacak güçte değil midir?

    Tüm sektörleri acımasızca ele geçirdikten sonra demokrasinin kurumları yargı ve TSK ni yıpratma ve güven yitirme amaçlı bu olaylar ortaya atılmakta, bu senaryolar yazılmakta.

    Somut maddi deliller ortada iken biraz insani, vicdani kanaat taşıyorsanız sağduyulu olamaz mısınız?

    Farklı yerlerde yazılan, söylenenlerin bu denli örtüşmesi sizce bir tesadüf müdür?

    Hiçbir çıkarı olmayan, geçmişte yaşanmışları anlatan bu insanlar yalancı bir tek Öz mü doğrucudur? Görevleri dahil, bu durum sizde derin bir şüphe yaratmıyor mu?

    Siz adalet sisteminde, yargıda zaaf yaratacak bu durumdan kaçınılması için objaktif davranamaz mısınız??

    Asıl sorun bu gibi geliyor bana.
    Sayın hukuk ve adalet,

    Objektiflik her açıdan ve her konu için mutlak olunması gerekli olandır.yazınızda ki bir kısım yazımlar RTE gibi ifadeniz hoş değil zannımca.Beğeniriz beğenmeyiz severiz sevmeyiz ama resmi bir makam da resmi seçim sonuçlarına göre bulunan ve Başbakan lık yapmakta olan bir kişi için RTE ifadesi hoş değil zira devlet makamıdır başbakandır Rte olarak kıslatma yaptığınız kişi.Devlet adabı bunu gerektirir.Evet sayın savcının çineden mutkiye tayini doğrudur buda resmi gazetede yayınlanmıştır buda doğrudur.Ancak mutkiye atanmasının şartlarına bakılmışmı rutin bir atama yada şark hizmeti için ifa edilen bir atama olup olmadığı araştırılmışmıdır.Anılan kararda sürgün olduna dair maddi emare ve deliller varmıdır?Ve hiç bir hakime savcıya bir dava ile alakalı en ufak imanın dahi olamıyacağı kanunlarımızda sarihdir.eğer bu şekilde bir talimat yada belli bir zumreye belli kişi yada kişilere haksızlık için emir talimat verilmiş ise buna her insan gibi bend e karşıyım geçişte ismail özdağlar ,mataracılar yargılandı lar ceza aldılar hukuksuzluk adaletsizlik ve suç nerde olursa olsun kime olursa olsun gereği yapılmalıMüthiş bir bilgi kirliliği ve deformasyon süreci işliyor.adalet size bana ona buna şuna değil her kişiye her insana lazım dır adalet toplumun olmaz ise olmaz temel ana damarıdır.akp olmadan dinimi.mhp olmadan vatanımı.chp olmadan atatürk ümü sevebilirim.saygılarımla.

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    Aydınlık dergisinin sicilinin bozuk olduğu bizim tarafımızdan biliniyor da, bunu bilmek istemeyenlere anlatmak çok zor..

    Aydınlık dergisi Ergenekon davasında zaten taraf (hasım) durumunda..

    Hukukçu arkadaşlar "hasım" (husumet) ne demek, bilirler..

    Böyle bir durumda bu derginin yazdıkları ne kadar inandırıcı?...

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Jun 2005
    Nerede
    hatay, iskenderun, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Aydınlık dergisinin sicilinin bozuk olduğu bizim tarafımızdan biliniyor da, bunu bilmek istemeyenlere anlatmak çok zor..

    Aydınlık dergisi Ergenekon davasında zaten taraf (hasım) durumunda..

    Hukukçu arkadaşlar "hasım" (husumet) ne demek, bilirler..

    Böyle bir durumda bu derginin yazdıkları ne kadar inandırıcı?...

    Bir buçuk yıldır ceza kanunlarımızca yargıyı etkileme konusunda ne kadar suç varsa ,
    Başbakanından medyasına kadar birçok kişi ve kuruluş tarafından alenen işlendi
    Ancak ne bunlara herhangi bir yaptırım uygulandı ne de iddiaların üstüne gidildi.
    Hepimizin üzerinde uzlaşabileceği tek şey bu yargılamanın en kısa sürede tamamlanmasıdır.
    Bu süreç de en fazla birkaç ay olmalıdır ,
    PKK ya destek verenler bu tür bir araştırmaya , soruşturmaya tabi tutulmadığı gibi ,
    Bir terör örgütü liderinin de yargılanması tutulabilecek minimum yargılama süresi içinde sonuçlandırılmıştır.

    Bu ülkenin nurseli idize sorulan sacma sapan sorularla bu muhakemenin uzamasına artık tahammülü yoktur.
    Bir hukukçu olarak benim tahammülüm kalmadı...

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Savcı Zekeriya Öz Hakkındaki İddialar - Buyurun

    Sayın Günesizmir,

    Haklısınız severim sevmem,benimserim benimsemem benim değer yargılarımdır.Ancak sağduyulu düşünürseniz saygı - makam kavramlarının da bu dönemde erozyona uğradığı sonucuna ulaşırsınız.

    Benim isim kısaltmamdan bu kadar etkilenen bir birey olarak eleştirilerinizi okuduğumda;

    Şu ifadelerden daha fazla etkileneceğinizi düşündüm.

    Demokrasinin tramvay olduğunu,

    Günde 15 vatan evladının teröre kurban verildiği ve terörün sadece askeri önlemlerle önlenemiyeceği gerçeğinde, iktidar olmuş siyasi yapının Başbakanı çıkıp " askerlik yan gelip yatma yeri değil" derken kendi çocukları askere gitmiyor,muaf, ticarete atılıp gemicikler aldığını,

    TBMM de bir soru önergesine "bizim çocuklar açmı kalsın ulan"yanıtını verenlere,

    Mağduriyetini anlatan çiftçiye"ananı da al git" diyebilen ağızlara,

    Bulunduğu makamlara geldikten sonra dünyanın sayılı zenginleri arasına girebilenlere,

    Dişli, Mir Fırat, Deniz Feneri olayları karşısında yargının nasıl işlediği ve usul hatasına dönüştüğünü göre göre,

    Babalar gibi satılan ülkemde;

    O makamlarda halen oturulup benden makamları kullanarak kişilere saygı beklenmesinin demokrasiyi tramvay görmeyen zihniyetimde,Cumhuriyetin kurum ve kuruluşlarına olan saygım, yıpratılmasına neden olan uygulamalara tepkim olarak algılanması ve anlaşılmasını, asıl olan millete bu hakaretleri yağdıran,yolsuzluklara göz yuman seçilmişler karşısında vicdani kanaatinizden objektif bakışla bekliyorum.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Zekeriya Öz gibi savcılar nasıl yargılanır?
    Bilindiği gibi Zekeriya Öz gibi savcılar görevlerini kötüye kullanmakta, birçok masum insanı haksız yere tutuklatmaktadır. Tabi ki Tutuklama kararını...
    Yazan: romeo1973 Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 11
    Son İleti: 18-02-2010, 19:55:29
  2. Zekeriya Öz gibi savcılar nasıl yargılanır?
    Yazan: romeo1973 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 27-12-2009, 13:04:04
  3. Okumak İstiyorsanız 5 Dakikalığına Buyurun
    KızLar Hassastır,duygusaldır Çabuk kırılan bir dal gibidir kızlar. Birçoğu sever cicili bicili giyinmeyi. Sevmek ve sevilmek ister hepsi. ...
    Yazan: HAKANKULkarabük Forum: Üyelerimizin Şiirleri
    Yanıt: 2
    Son İleti: 29-03-2009, 19:27:58
  4. Buyurun bir bulmaca
    Yanıtını henüz bende bilmiyorum. A, B ve C diyeceğimiz üç tanrı var, bunların isimleri Gerçek, Yalan ve Rastgele. Gerçek her zaman gerçeği...
    Yazan: Tangör Evren Forum: Mizah - Eğlence
    Yanıt: 2
    Son İleti: 07-07-2007, 22:18:20

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.