Tarafıma açılan iptal davasında borçludan mal edinen üçüncü şahıs konumundayım. Ancak davacının alacağının olmadığını bu dava içerisinde ispatlayacağım. Eğer davacının gerçek bir alacağının olmadığını ispatlarsam davacıya daha sonra tazminat davası açabilir miyim? Davacının alacağı olmadığı halde iptal davası açması suç mudur, dolandırıcılığa girer mi. Şu an gayrimenkulümü elimden almaya çalışıyorlar. Bu konuda bir içtihat var mı.
çok kısa yazmışsınız. bu kadar az bilgi ile yardımcı olmamız mümkün değil. Öncelikle, borcun kaynağını, senet ise hangi tarihte taznzim edldiğin, sizin taşınmazı hangi tarihte aldığınızı, borçlu ile aranızda yakınlık olup olmadığın, taşınmazın değerini ve tapuda hangi değerden işlem yaptığınızı, borçlu hakkında aciz vesikası alınıp alınmadığını bilmemiz gerekir.
davayı kazandığınızda, yargılama giderlerini karşı taraftan alabilirsiniz. Eğer tedbir koymuşlarsa, tedbir nedeniyle uğradığınız zararı da tazmin etme şansınız var
2. Alacak takibi kambiyo senetlerine dayalı, senetler muvazaalı ispatı kolay, büyük ihtimal geçmiş tarihli olarak tanzim edilmiş.
3. Geçici aciz vesikası alınmış, ancak alacaklı (davacı) borçlunun başkaca taşınmazlarındaki iptal davasına konu alacak takibi sonucu koyduğu haczi fekkederek, üzerlerindeki haczin fekkedildiği taşınmazları borçlunun satmak sureti ile mevcudundan çıkarmasına olanak vermiş. Borçlu, davacının üzerinden haczi fekkettiği taşınmazları haczin fekkedildiği gün davacının alacağından daha yüksek bir bedelle satmış, parasını da resmi kanallarla almış. Kısacası alacaklı borçlunun başkaca taşınmazlarını cebri icra yolu ile sattırıp alacağının tamamını alabilecekken bunu yapmamış, borçlu ile anlaşıp haczi fekketmiş. Daha sonra da aciz vesikası alıp tarafıma ve benim durumumda olan borçludan mal edinen başka şahıslara iptal davası açmış. Alınan aciz belgesi de geçersiz, aciz belgesini veren icra dairesine dava açılacak. Davacının borçlunun başkaca taşınmazlarını haczetmesinin nedeni de bu taşınmazlara gelebilecek diğer alacaklılıarın hacizlerini ikinci sıraya düşürmek olmalı.
4.Ben borçludan taşınmaz aldım karşılığında da borçluya aynı anda ve aynı parselde aldığım taşınmazdan daha değerli bir taşınmazı verdim. Karşılıklı satış yapıldı. Borçlunun mevcudunda eksilme olmadı aksine artış oldu. Tapudaki satış bedelleri düşük.
5. Benim asıl öğrenmek istediğim şudur. Ben ve benim durumumda olan borçludan mal edinen diğer davalılar: eğer alacağın hukuken geçerli olmadığını, borçlu ile alacaklı arasında muvazaa olduğunu ispatlar ayrıca aciz belgesini de iptal ettirir isek alacaklı ,(davacıya) ,açtığı yasal dayanaktan yoksun olan dava nedeni ile bize maddi ve manevi olarak verdiği zararlardan dolayı maddi tazminat davası dışında ceza davası da açabilir miyiz. Eğer Türkiye'de herkes bu şekilde malını satıp, daha sonra da işbirliği içinde olduğu kişilere geçmiş tarihli senetler tanzim edip verirse, herkes birbirine iptal davası açar, mülkiyet hakkının anlamı kalmaz. Borçlu ile alacaklı arasında işbirliği olduğu alacaklının borçlunun başkaca taşınmazlarındaki hacizleri anlaşmalı olarak fekketmesinden anlaşılabilir.
4. Tapularda hacizler var. Taşınmazlarımızı satmamız, kiraya vermemiz, kredi kullanmamız mümkün değil.
7. Senetlerin tanzim tarihi iptali istenen tasarrufların yapıldığı tarihten 45 gün öncesi. Büyük olasılık borçlu iptale konu taşınmazlarını satıp parasını da aldıktan sonra geçmiş tarihli senetler tanzim etmiş, senetlerin tanzim tarihi yani borcun doğumu da satışlardan hemen öncesine verilmiş. Bunun dışında senetlerin(iki senet var) vadeleri de satışlardan hemen öncesine yazılmış. Ancak senetler vadelerinde işleme sokulmamış ne tesadüfse iptal davasına konu üç taşınmaz borçlu tarafından satıldıktan hemen sonra işleme sokulmuş. Hacizler de borçluya haber verilerek koyulmuş. Anlayacağınız bizi tam bir kıskaca almışlar.
uzn cevaba gerek yok, alacaklı haczi fek etmek suretiyle üçüncü kişilerin zararına olarak tasarrufta bulunmuştur. bu nedenle artık tasarrufun iptali davası dinlenemez.
alacaklı haczi fek etmekle kötüniyetli davranmıştır ve tazminat davası açma hakkınız doğmuştur.
Sayın Ragıp Atay, konu ile ilgili beni aydınlattığınız için teşekkürler. Ancak hakim sizinle aynı fikirde değil, dava dosyasında haczin fekkedildiğine dair belgeler olmasına rağmen davayı dinlemeye devam ediyor davayı devam ettireceğe benziyor. Tapudaki hacizleri de kaldırmadı. İİK'nun 281. maddesi son paragrafında yazan maddeye(teminat göstermeksizin ihtiyati haciz kararı verilemez) aykırı olarak alacaklının taşınmazlarımıza koyduğu haciz teminatsız olarak konulmuş, hakim alacaklının teminat yatırmasına da karar vermedi. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır biz de anlamadık. Borçlunun senet verdiği herkes aynı şeyi yaparsa bu işin sonu gelmez herhalde. Borçlu şu an bile geçmiş tarihli senet düzenleyip, aynı şeyi yaptırabilir. Ayrıca alacaklı, gerçekten alacaklı olduğu şirketten (bize taşınmazları satan gerçek kişiden resmiyette alacakları yok) iptal davasına konu alacağına mahsuben harici tahsilatta bulunmuş (resmi kanallardan) ancak iptal davasında alacağının tamamını talep ediyor. Bu durumda bir suç unsuru olmalı. Yorumlarınız için teşekkürler.
NOT: Alacaklı, borçlunun bize sattığı taşınmazlardan haczi fekketmemiş. Borçlunun iptal davasına konu olan taşınmazları dışındaki başka taşınmazlarındaki haczi fekketmiş.
sorun yine değişti, alacaklı bize sattı taşınmazdaki haczi fek etmemiş diyorsunuz. siz burayı hacizli mi aldınız? yoksa iptal davası ile birlikte mahkeme mi ihtiyati haciz koydu? Hacizli almışsanız, zaten iptal davası olma. alacaklı satış isteyebilir. sanırım yanlış ifade ettiniz.
Aciz vesikasının iptali için icra tetkik merciinde dava açmanızı öneriririm. eğer kazanırsanız iptal davası konusuz kalır
Biz yeri hacizli almadık. İptal davası ile beraber ihtiyati haciz kararı aldırmışlar, bu nedenle taşınmazlar şu an hacizli. Davacı, borçlunun bize sattığı taşınmazları dışındaki, başka taşınmazlarına haciz uygulamış daha sonra da bu hacizleri fekketmiş. Borçlu da üzerinden hacizler fekkedilen taşınmazlarını(bize sattığı taşınmazlar değil) satmış satış bedelini de resmi kanallarla (çek ile) almış. Aldığı satış bedeli de alacaklının(davacının) alacağından daha fazla. Bu olaylardan bir yıl sonrada alacaklı borçlunun bize sattığı taşınmazlar için iptal davası açmış.
Beni şu konuda da aydınlatırsanız sevinirim; bir şahsın veya şirketin nedensiz yere ve karşılığında para veya mal almadan başka bir şahıs veya şirkete senet vermek sureti ile borçlanması hukuken geçerli midir? Bu çeşit senetler ile takibe girişen alacaklının alacağının hukuken geçerliliği varmıdır? Alacaklı ile borçlu arasındaki alacak-borç ilişkisinin muvazaalı olduğu ispat edilebilir mi? Bu konu ile ilgili yargıtay içtihatları mevcut mudur? Konu ile ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
aynı şeyi bir daha söylüyorum. davacı, kendi davranışı ile borçlunun aczine sebebiyet vermişse, aldığı aciz vesikasının bir hükmü yoktur. Kaldı ki, hacizlari kaldırmış olmakla, kötüniyetli davranmıştır ve bu dudrm, alacağını aldığının karinesidir.
Daha fazla bilgi vermem de mümkün değil. Ancak avukatınız beni aradığı takdirde davayı tartışabiliriz. Bu konuda yargıtay lkararları var. Endişelenmeyin
Haziran 2009 da eşime ait bir arabayı T. S adlı bir kişiye sattım. 19000 tl sini tahsil ettim 3500 tl si için 15 Ocak 2010 tarihine senet imzalattım....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku