Merhaba,
Daha once de mesaj attim ama kimseden yanit gelmedi. Tekrar yolluyorum mesajimi. Yardim bekliyorum. Lütfen!

Ben turist rehberiyim ve is nedeniyle tanistigim Jack isimli bir Ingilizin basi dertte. Sizden baska yardim sorabilecegim kimsem yok, ona da benden baska yardimci olabilecek kimse yok. Sorun su:

Jack, iki yil boyunca Tukrkiye'de birlikte oldugu Turk kiz arkadasiyla bir sekilde ayrilmis, iliski boyunca maddi olarak hep o destek olmus, kirayi odemis, esyalari o satin almis. Kiz arkadasi ayrilmak isteyince de cantasini alip cikmis, ama kiz arkadasinin ona borcu varmis. Borcu kanitlamasi mumkun degil, cunku hersey kizin adina alinmis.

Daha sonra para meselesi ve baska nedenlerle kizla gorusmeye calismis, ama kiz hicbir telefonuna ve mesajina yanit vermemis. Sonunda ickili oldugu iki aksam, kiza 20 kadar mesaj cekmis, sonra da kizin evine gidip onunla konusmaya calismis ama ickinin de etkisiyle kapiyi epey bir yumruklamis.

Sonuc olarak kiz, su anda Jack'ten sikayetci durumda. Jack de cep telefonu mesajlarini kabul ediyor ama amacinin kizi tehdit etmek olmadigini, onunla gorusmek oldugunu soyluyor. Evine bir tebligat gelmis, TCK 123/1.43/1.53 maddeden dava acilmis. Ben TCK'yi buldum Internet'ten (ama 1.43 ve 1.53 nedir, anlamadim), amac huzur ve sukunu bozmak degil aslinda, kizla gorusmek ve para meselesini animsatmak. Gonderilen kagitta "suphelinin tevilli ikrari, taniklar vs sonucu suc sübuta erdigi anlasildigindan" sozu geciyor.

Simdi kasim ayinda dava var. Jack de bu tarihten once Ingiltere'ye geri donerse sorun cikar mi, sucsuz cikma ihtimali var mi, avukat tutarsa masraf ne olur, mahkemede Turkiye'de ne is yaptigi gundeme gelir mi (cunku freelance calisiyor), oturma izni almisti, iptal edilir mi, haksiz tahrik nedeniyle cezasi indirilir mi, ceza alirsa sabikali mi olur, aslinda bu yaptigi hareket, suc degil de kabahat kapsamina girmez mi, bu gibi konulari merak ediyor.

Bana yardimci olursaniz minnettar olurum. Simdiden tesekkurler!