polisin elbette durduk dayak atması suçtur.Eğer gerçekten gençlerin direnç göstermediğini durduk yere dövüldüklerine inanıyorsanız savcılığı veya il emniyet md ne başvurun.
polisin elbette durduk dayak atması suçtur.Eğer gerçekten gençlerin direnç göstermediğini durduk yere dövüldüklerine inanıyorsanız savcılığı veya il emniyet md ne başvurun.
Olayin sonrasini aciklayayim, bir cocugun anne ve babasi karakola gidiyor, polis dayagi kabul ediyor ancak genclerden birinin tekme atmasi uzerine olayin basladigini iddia ediyor (olay tabi ki boyle olmadi, kimse 10 polise karakolda saldiracak kadar akilsiz degil).
Boyle bir aciklama yapmasi polisin aleyhine degil mi? zira gencler ne tutuklaniyor ne nezarete atiliyor ne de polise saldirmakla suclaniyor, girdikten 1 saat sonra karakoldan cikariliyorlar. Eger genc tekme atsa ona yonelik bir suclama olmasi gerekmez miydi? Sadece kimlik tasimama cezasi olan 62 ytl ile kurtulabilir miydi? Mahkemede aleyhine kullanilabilecek bir cumle olabilir mi?
Bu arada asayisle falan alakasiz bir durum gercekten cok dengesiz polislere denk gelindi, olay istanbul heybeliadada gunduz vakti oluyor, genc 2 polis arabayla toprak yola girip iner inmez genclere "duzgun oturun bir bakayim" diye cumleye giriyor. Heybeliadada olmasinin belirtmemin sebebi gunduz vakti kimse orada kimlik falan tasimaz millet denize gidiyor gencler de zira mayo ve terlikleydi, polislerin satasma amacli geldigi cok belliydi.
Lutfen bu yuzden bilmeden yapar yapmaz durup dururken olmaz falan demeyin, hangi polislerin lehine konustugunuzu bilseniz gercekten kendiniz de uzulurdunuz. Yoksa biz de cok saygili duzgun polislere denk geldik hayatimizda.
Cemaykutman isimli üye tarafından yazılan ve birkaç üyeden alkış alan "Durup dururken polis adam dövmez" cümlesine takıldım.
Bu cümleyi yazan ve alkışlayanlar arkadaşlardan, "Polisin ne zaman adam dövebileceğini" açıklamalarını arz ediyorum.
İsanların ne nedenle olursa olsun bir birlerini dövemiyeceğini,Anne ve Babanın cocuklar üzerinde,Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde dövemiyeceklerini acıklarsanız zaten bu nada cevap bulmuş olursunuz.Sayınkantoroncu.
"Sopa Cennetten Cıkma Diyede Birşeyi Unutmayın"
Bazıları suc işleme üzgürlüğünü kendilerinde nasıl buluyorlarsa,bu özgürlüğümüz olsun diyede üstüne cırpınıyorlarsa,yasalar izin versin diyerek cıyak cıyak bağırıyorlarsada.Dövme üzgürlüğüde o denli var demektir.
Peki o sopa birgün size karşı kullanılırsa?? O zaman da olaya cenneti müdahil edecek misiniz, yoksa dayak yeme özgürlüğünüzü kullandığınız için huzurla mı dolacaksınız
Arkadaslarda darp izi yok, polislere dava acmak icin ne yapilmalidir? Polislerin hicbiri tanik olarak kullanilamayacagi icin (birbirlerini kollamaktalar) arkadaslar birbirlerini tanik olarak kullanabilirler mi? Psikologdan rapor alinirsa bir faydasi olur mu?.......
Sayın vamosbien;
malesef bahsettiğiniz olaydan hukuki olarak bir sonuç alınabileceğini zannetmiyorum.
Benzer bir olayda; 3 gün iş göremez raporu alınıp, yanında şahit bulunduğu halde dövülen şahsın dava açması neticesinde kendisinin hakaretten ceza aldığını bizzat biliyorum. Dövülmesi olayı ise mahkemenin kararında; şahsın saldırması sonucu geriye doğru itilmiş ve yere düşmesi sonucu 3 gün iş göremeyecek şekilde yaralanmıştır diye geçti. Oysa iki kişi tuttu bir kişi dövdü.Tahmin edeceğiniz gibi ünniformalı kişiler tarafından...
Yukarıda bahsettiğim olayda savcılığa şikette bulunulmuş, savcının tavsiyesi ise ''bu olay bu kişilerin ilk olayı değil sakın davanızdan vazgeçmeyin'' diye olmuştu....
Neticede ispat edemeyeceğiniz bir olayda dava açan kişilerin de ceza alma durumu olabilir.
Şunu da belirtmeliyim ki; olayda şu haklı bu haksız diye yorum yapmayacağım ancak; eğer bizzat şahit değil isek resmi kurumlarımızı suçlamayalım lütfen.
Peki o sopa birgün size karşı kullanılırsa?? O zaman da olaya cenneti müdahil edecek misiniz, yoksa dayak yeme özgürlüğünüzü kullandığınız için huzurla mı dolacaksınız
Şu mesajınızı yazarken,hic hayatınızda Aslında bu adamları asmak,iyicene bir dövmek sözünü kullanmadıysan,sana hak veriyorum diyeceğim.Velakin Muhakkak yaşantında kavgada etmişindir,belki adamda dövmüşündür,neden dövdün neden kavga ettin derim ozaman size,birazda bir şeyi savunurken mantıklı olun derim. Ananızın,Bacınızın sağını solunu elliycekler,Alın terinizle calışıp cabalayıp aldığınız eşyayı calacaklar,Emekli maaşını alan yaşlı insanların elinden Paralarını alıp kacacaklar,kanun versin cezasını deyin gecin karşıya seyredin ozaman .Bende sizin gibi düşünenlere bu müstehak derim.
Olayin sonrasini aciklayayim, bir cocugun anne ve babasi karakola gidiyor, polis dayagi kabul ediyor ancak genclerden birinin tekme atmasi uzerine olayin basladigini iddia ediyor (olay tabi ki boyle olmadi, kimse 10 polise karakolda saldiracak kadar akilsiz degil).
Boyle bir aciklama yapmasi polisin aleyhine degil mi? zira gencler ne tutuklaniyor ne nezarete atiliyor ne de polise saldirmakla suclaniyor, girdikten 1 saat sonra karakoldan cikariliyorlar. Eger genc tekme atsa ona yonelik bir suclama olmasi gerekmez miydi? Sadece kimlik tasimama cezasi olan 62 ytl ile kurtulabilir miydi? Mahkemede aleyhine kullanilabilecek bir cumle olabilir mi?
Bu arada asayisle falan alakasiz bir durum gercekten cok dengesiz polislere denk gelindi, olay istanbul heybeliadada gunduz vakti oluyor, genc 2 polis arabayla toprak yola girip iner inmez genclere "duzgun oturun bir bakayim" diye cumleye giriyor. Heybeliadada olmasinin belirtmemin sebebi gunduz vakti kimse orada kimlik falan tasimaz millet denize gidiyor gencler de zira mayo ve terlikleydi, polislerin satasma amacli geldigi cok belliydi.
Lutfen bu yuzden bilmeden yapar yapmaz durup dururken olmaz falan demeyin, hangi polislerin lehine konustugunuzu bilseniz gercekten kendiniz de uzulurdunuz. Yoksa biz de cok saygili duzgun polislere denk geldik hayatimizda.
Ilgilenen herkese cok tesekkurler.
Yine o Sevmediğiniz Polisler O genclerin geleceğini düşünerek,işlem yapmamışlar velasıl o genclerin kendilerine attıkları tek me karşılığında bir iki tokatla bırakmışlar,yatsınlar kalksınlar bırakın şikayeti şükretsinler,Heybeli adada mayoyla dolaşmayı bilen adam,kimliğinide yanında taşımsını bilecek,bunlar hamamın icinde yıkanmıyolarki kardeşim, bunlar o kadar cahil polis olsalardı otururlarda tutanağın başına alırlardı ellerine o korkuc silah denilen kalemi"CAHİLİN ELİNDE OLURSUN KORKUNC SİLAH KALEM SENİ KIRIK KIRIK KIRARIM" Bak ozaman sen cahilliğe,bak ozaman cezaya bak ozaman sicile işlenen suca bak ozaman,Askeri okula Polis okuluna girerken,karşına cıkacak kimliğe,buralarında hesabını iyi yapan ve onları topluma kazanmak icin lekelemek ,damgalamamak icin O yediği tekmenin acısını unutan O cahil polise ben teşekkür ediyorum.onlarında Devletin Polisine Attığı tekmeyi sizlerde alkışlayın.
Şu mesajınızı yazarken,hic hayatınızda Aslında bu adamları asmak,iyicene bir dövmek sözünü kullanmadıysan,sana hak veriyorum diyeceğim.Velakin Muhakkak yaşantında kavgada etmişindir,belki adamda dövmüşündür,neden dövdün neden kavga ettin derim ozaman size,birazda bir şeyi savunurken mantıklı olun derim. Ananızın,Bacınızın sağını solunu elliycekler,Alın terinizle calışıp cabalayıp aldığınız eşyayı calacaklar,Emekli maaşını alan yaşlı insanların elinden Paralarını alıp kacacaklar,kanun versin cezasını deyin gecin karşıya seyredin ozaman .Bende sizin gibi düşünenlere bu müstehak derim.
Hukukun anlamını bildiğinizden emin misiniz?? Açıp bir sözlüğe bakmanızı tavsiye ederim çünkü bir gün size de lazım olacak...
Ortada bir suç varsa cezaını kanun vermelidir.. Aksi halde kaos olur..
Kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz, şahsen bu yaşıma kadar ne kavga ettim ne de birini dövdüm..
Size bir anımı anlatayım. 17 yaşındayken yazlıkta ehliyetsiz araba kullanırken yakalandım ( kış aylarıydı, yollar bomboştu.. ) Karakola götürülürken yediğim küfürün haddi hesabı yoktu. Bana küfür etme hakkını o polislere kim veriyor?? Suçum varsa tutarsın tutanağını adliyeye sevkedersin. Peki neden küfür ediliyor?? Küçük olmanın etkisiyle doğal olarak çok korktum ve sesimi çıkaramadım. Ya sesim çıksaydı?? O zaman polise ukalalık mı etmiş olacaktım, böylece onlara beni dövme hakkı doğacaktı öyle mi??? Bu mudur yani mantık?? Hakketen boş konuşuyorsunuz,..
Ayrıca polisi sevip sevmeme diye bişey yok. Maaşını benim ödediğim vergilerden alan polis bana karşı saygılı olmak zorunda..
** Görevini layığıyla yapan polislere değil tabi ki bu laflarım..
Biliyorsunuz polislerin Askerlik hizmeti ile ilgili hummalı bir çalışma sürüyor. Mevcut hükümetin amacı polisin askerlikten muaf olması, İçişleri bu...
eşim polis ve beni hala evli olan bir bayanla aldattığını öğrendim bu bayanda eşiyle sorun yaşamış 155 aramış ve polis olarak da benim eşim evlerine...
10 ay önce anlaşmalı boşandık herhangi bir nafaka talebi yoktu hakim 7 yaşındaki kızımı annesine verdi.Fakat bir ay sonra kızıma iyi bakılmadığı için...
Merhaba oğlum Çin devletinde bir firmaya danışmanlık yaparak ücret alıyor kontratında hizmet bedeli olarak ücreti döviz olarak banka hesabına yatıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
read review
29-10-2025, 12:27:53 in Tüketici Hakları