....... bazıları bunu bahane ediyor. Aslında orucu ''Allah Rızası İçin'' tutup bu rıza süresince başkalarına kötü davrananların ne biçim bir rıza içinde olduklarını anlayabilmiş değilim.
Umuyor ve umut ediyorum ki oruç tutanla tutmayan kavgasız gürültüsüz bir arada durabilsin. Oruç tutan Allah Rızası İçin tutuğunu unutmasın. Sevabı nasıl bana yazılmıyorsa oruç tutmayanında günahı bana yazılmıyor.
32844 rumuzlu üyeden alıntı
...Oruç tutmayana bir zamanlar benim de yaptığım gibi küfür etmek, pis pis bakmak, gözle, sözle, yumrukla taciz etmek doğru mu, iyi bir şey mi? Cevabın hayırsa nerde kaldı....;
İTİBAR
Softanın biri Bektaşinin önüne geçti:
-Ey Erenler; iyisin, hoşsun, ilim irfan sahibisin; bir de oruç tutup, namaz kılsan, bizim nazarımızda da itibarın olur o zaman, dedi.
Bektaşi gülümseyerek:
-Sizin nazarınızda itibar kazanmak için, Tanrı önündeki itibarımı zedeleyemem, dedi.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Halit Hayri Eriş tarafından (10-09-2008 Saat 19:43:40 ) de değiştirilmiştir.
Ben bu yorumlara katılmıyorum, Sanırım yeni bir kapatma davası hazırlanıyor suan, delil olması icin yapılan yorum yada asparagas haberlerdir.... Bizim insanımız kimseyi oruç tutmadığı icin darp etmezz.. Hırsızın hiçmi suçu yok.
Sizinle bu haftasonu Sincan'a gidelim,siz elinizdeki dürümü yolun ortasında yedikten sonra üzerine buz gibi soğuk kola için..Ancak ben uzaktan takip edeceğim
Bu "avukata oruç dayağı" değil "vatandaşa trafik dayağı"dır.
Biri minibüs şoförü diğeri avukat olan iki vatandaş trafikte tartışmışlar.
Tartışma sırasında özellikle haksız olan tarafın muhtelif bahanelerle diğerine saldırması çokça rastlanan bir olaydır.
Minibüs şoförünün sigarasını gören avukat o şekilde saldırsaydı "Avukattan oruç dayağı" diye mi başlık atılacaktı?
erdem53
Benimle muhatap olmamanızı size belirtmiştim ama iflah olmaz tahrifatçılığınıza, laf ebeliğinize ve provokasyonlarınıza hala devam ediyorsunuz. Size bu site bence artık dar geliyor olmalıdır. Vakit' te veya Yeni Şafak' da istediğiniz gibi sallayabilirsiniz ama burada kabak tadı verdiniz artık.
Oruçlu insanların başına hiç mi olay gelmiyor?
Oruç tuttuğu için dayak yiyen,eziyet gören bir tek haber linki verin bana.
Ve benim yazımı dikkatle okuyun ama ÇARPITMADAN CEVAP VERİN:
hırsızın hiç mi suçu yok sorusunndaki hırsız, ORUÇ TUTMAYAN AVUKAT MIDIR?
VE BU BANA VERECEĞİNİZ VE BENDEN ALINTI YAPACAĞINIZ SON YAZINIZ OLSUN.............
Dilerseniz yine tekrar edeyim sizin müslümanlığınız ile benim müslümanlığım farklıdır. Sizin Allah' ınız ile benim Allah'ım farklıdır. Sizin Kitabınız ile benim Kur'anım çok ama çok farklıdır. Burada, bu sitede müzlümana, islama, Kur'ana dil uzatan, uzatmaya çalışan kimse barınamaz. İslamı sırf kendi siyasetine alet eden, siyasetine maddi malzeme sağlayan, insanları Allah ile aldatanların ise yeri olmadığını çok gördük. Bu ikinci sınıfta olanların ve sebep oldukları olayların buraya taşınmasını adeta bu sitede İslama karşı bir duruş varmış gibi sözüm ona savunma çabalarınıza karnımız tok. Hiç bir yazınızda bu ikinci sınıf insanları açıkça kınadığınıza, yanlış yaptıklarını söylediğinize tanık olamadık. Tam aksine konunun etrafından dolanarak olayların savunmasını yaptınız. Gerçekten bu forumları artık kirletmekten vazgeçin.
Bu "avukata oruç dayağı" değil "vatandaşa trafik dayağı"dır.
Biri minibüs şoförü diğeri avukat olan iki vatandaş trafikte tartışmışlar.
Tartışma sırasında özellikle haksız olan tarafın muhtelif bahanelerle diğerine saldırması çokça rastlanan bir olaydır.
Minibüs şoförünün sigarasını gören avukat o şekilde saldırsaydı "Avukattan oruç dayağı" diye mi başlık atılacaktı?
Sayın sdt23,gerçekten olayları nasıl böyle görüyorsunuz ben hala anlayabilmiş değilim,bence siz de olanların farkındasınız ancak diliniz yobazların ne çeşit insanlar olduğunu söylemeye varmıyor..
Okuduğum lisede de buna benzer olaylar olurdu,orada tartışılacak bir trafik ortamı da yoktu oysaki..Buna benzer olaylar Gazi Üniversitesi'nde her sene olur..Kantinde kırmızı ışıkta geçtiği için mi saldırıyorlar insanlara?Tabi size göre bunlar münferit olaylardır,arkadasına saklanacağınız çok şey var nasılsa..
Öncelikle ben haberin veriliş tarzına itiraz ettim. Olayın tam tersi de olabilirdi. Mesela avukat/doktor/mühendis cinnet geçirir, karısını öldürür, "Avukat/doktor/mühendis cinnet geçirdi" diye haber yapılır.
Avukat oruç tutmadığı için minibüs şoförüne saldırsa "avukattan oruç dayağı" diye mi yazılacak diye sorduğum sorunun da farkına varmamışsınız.
Nedense "tüm insanlar eşittir, ama bazıları daha eşit" diye düşündürüyor bu tip ifadeler.
Bu kişiye avukat olduğu için saldırılmamış. Saldıran kişi onun avukat olduğunu bilmiyor bile. Hatta bilse, belki de saldırmayacak.
Avukatın haberde yer alan kendi ifadesine dayanarak irdeliyorum olayı.
Olayın başlangıcında ne var? Bir trafik magandası kural ihlali yaparak diğer aracı tehlikeye atıyor. Diğer araçtaki şoför kornaya basıyor. Maganda da "vay efendim neden kornaya basıyorsun" diye inip üzerine yürüyor. Maganda suçlu, kendini haklı çıkarmak için karşısındaki vatandaşta (haberde avukat olduğu vurgulanıyor) kusur arıyor. Kusur Ramazanda sigara içmesi.
Daha önceden duyduğunuz başka olaylarla ilişkilendirmek, genelleme yapmak doğru değil. Her olayı kendi içinde değerlendirmek lazım.
ferroburak rumuzlu üyeden alıntı
Güzel, Ankara'da meydana gelen olayın gelişimini "Sabah saat 10.00 sıralarında kendime ait otomobille adliyeye doğru hareket ettim. Strasburg Caddesi'nde ilerlerken, 06 J 1777 plakalı minibüsün şoförü şerit değiştirince ben de korna çalarak, kendisini ikaz ettim. Işıklara geldiğimde minibüsün şoförü aniden aşağıya inerek, otomobilimin yanına geldi" şeklinde anlattı.
Yanına gelen minibüs şoförünün aracının kapısını açtığını, küfrettiğini ve elindeki sigarayı görünce "Ramazan günü niye sigara içiyorsun, burası Ermenistan mı kafir?" dediğini belirten Güzel saldırganın elinde bıçak olduğunu ve bıçağın sapıyla başına vurduğunu söyledi. Sol kaşı açılan Güzel, "Şoför koltuğumda acı içinde yığılıp kaldım. Vatandaşların yardımı ile kendime gelirken, bana vuran dolmuşçu kaçtı" dedi.
Öncelikle ben haberin veriliş tarzına itiraz ettim. Olayın tam tersi de olabilirdi. Mesela avukat/doktor/mühendis cinnet geçirir, karısını öldürür, "Avukat/doktor/mühendis cinnet geçirdi" diye haber yapılır.
...............
Nedense "tüm insanlar eşittir, ama bazıları daha eşit" diye düşündürüyor bu tip ifadeler.
Bu kişiye avukat olduğu için saldırılmamış. Saldıran kişi onun avukat olduğunu bilmiyor bile. Hatta bilse, belki de saldırmayacak.
Daha önceden duyduğunuz başka olaylarla ilişkilendirmek, genelleme yapmak doğru değil. Her olayı kendi içinde değerlendirmek lazım.
Sayın Sdt23,
Yani "Avukat/doktor/mühendis cinnet geçirdi" haberlerine de avukat/doktor/mühendis oldukları için cinnet geçirmediler neden öyle yazıyorlar diye itiraz ediyorsunuz??? Kısmen haklısınız önce sormak lazım mesleğiyle cinnetinin alakası var mı diye. Avukatsa kesin var der kanımca ama neyse.
Yazılarınızı ibretle takip ediyorum. Pek çok iletinizin, örnek olarak derslerde kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu sefer aştınız kendinizi. Tebrik ederim.
Geçenlerde istanbul'da münübüste lahmacun yiyenleri "kokuyor burda yemeyin" diye uyaran vatandaşı magandalar bıçaklayarak öldürmüşlerdi, magandalar heryerde ve her geçen gün şiddet artıyor, cezalar çok hafif...
Bence idam cezası kaldırılalı magandalar azdı, idam lazım bunlara ki doğal seleksiyon sağlansın, saygısız bir topluma dönüşüyoruz..
erdem53
Benimle muhatap olmamanızı size belirtmiştim ama iflah olmaz tahrifatçılığınıza, laf ebeliğinize ve provokasyonlarınıza hala devam ediyorsunuz. Size bu site bence artık dar geliyor olmalıdır. Vakit' te veya Yeni Şafak' da istediğiniz gibi sallayabilirsiniz ama burada kabak tadı verdiniz artık.
Oruç tuttuğu için dayak yiyen,eziyet gören bir tek haber linki verin bana.
Ve benim yazımı dikkatle okuyun ama ÇARPITMADAN CEVAP VERİN:
hırsızın hiç mi suçu yok sorusunndaki hırsız, ORUÇ TUTMAYAN AVUKAT MIDIR?
VE BU BANA VERECEĞİNİZ VE BENDEN ALINTI YAPACAĞINIZ SON YAZINIZ OLSUN.............
Dilerseniz yine tekrar edeyim sizin müslümanlığınız ile benim müslümanlığım farklıdır. Sizin Allah' ınız ile benim Allah'ım farklıdır. Sizin Kitabınız ile benim Kur'anım çok ama çok farklıdır. Burada, bu sitede müzlümana, islama, Kur'ana dil uzatan, uzatmaya çalışan kimse barınamaz. İslamı sırf kendi siyasetine alet eden, siyasetine maddi malzeme sağlayan, insanları Allah ile aldatanların ise yeri olmadığını çok gördük. Bu ikinci sınıfta olanların ve sebep oldukları olayların buraya taşınmasını adeta bu sitede İslama karşı bir duruş varmış gibi sözüm ona savunma çabalarınıza karnımız tok. Hiç bir yazınızda bu ikinci sınıf insanları açıkça kınadığınıza, yanlış yaptıklarını söylediğinize tanık olamadık. Tam aksine konunun etrafından dolanarak olayların savunmasını yaptınız. Gerçekten bu forumları artık kirletmekten vazgeçin.
Sizi muhatap falan aldığım yok.Tekrar söylüyorum foruma genel olarak bakmaktayım ve sadece bir hukuki net üyesinin iletisine cevaben yazı yazdım.Şahsınıza değer verip sürekli takip ettiğim falan da yok.
Haber linki arıyorsunuz ya; anlatmak istediğim de bu zaten oruç tutan birisi bunu haber konusu yapmaz. Oruç tuttuğundan ötürü ayrıcalık beklemez. Bu tür olayları bizzat yaşadım.. Kişilerin davranışlarının resmi kurumlara mal edilebileceği endişesiyle burada yazmıyorum.
Hırsız konusunda ise dikkat ederseniz o konuda hiçbir yorum yapmadığımı görürsünüz. Ben sadece basında ve googlede oruçla ilgili bulabileceğiniz yazıların çoğunun sonradan yalan olduğunun meydana çıktığını belirttim.
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
.............
Kişi avukat, doktor, öğretmen, mühendis olabilir.Asıl olan insan olmasıdır. İslamiyet'te zorlama yoktur, aksine hoşgörülü olmayı gerektirmektedir. Bir kişinin yapmış olduğu bir hatayı bütüne mal etmek veya suçlamak yanlış olur.
Peki avukatı döven adamla, kendisinin avukat olduğunu iddia eden bu kişi arasında ne fark var. Ben her ikisini de kınıyorum.
İnsanları 1.sınıf, 2.sınıf diye ayırt etmem.Ancak sizin yazılan yazıları hiç okumadığınız ortada. Konuyla ilgili ilk iletimde bahsi geçen hareketi yapan kişiyi kınadığımı va hatalı olduğunu yazdım. Her nedense siz göremiyorsunuz, olaylara tek taraflı bakmanızdan kaynaklanıyor olabilir. (Not:iletide kınadığım avukat olaya maruz kalan değil 32844 rumuzlu üyedir.)
Emrivaki yazılar yazarak neyi amaçlıyorsunuz anlayamadım, kendinizi dev aynasında görmekten vazgeçiniz.Sitenin sahibiymişsiniz gibi davranmakta, kararlar vermektesiniz. Başka bir forumda olduğu gibi burada da konuyu şahsi tartışmaya çekmeye uğraşıyorsunuz.Tekrar söylüyorum sizi muhatab almıyorum.Bu sitenin de sizin egonuzu tatmin etmek için kurulduğunu yada her istediğinizi yazabileceğiniz bir site olduğunu zannetmiyorum.
Bir de sürekli sizin Allah'ınız benim Allah'ım farklı, sizin Kuran ınız benim Kuran ım farklı deyip duruyorsunuz. İnsanların Müslüman olup olmadıklarına karar verme cüretini kendinizde nereden buluyorsunuz? Eğer o bahsettiğiniz Kuran ' ı okumuş olsaydınız, bu tür kararları veremeyeceğinizi anlardınız.
Sizin inancınız size benimkisi de bana kalsın. Şahsi tartışma amaçlı yazacaksanız lütfen yazmayınız.
Sizinle bu haftasonu Sincan'a gidelim,siz elinizdeki dürümü yolun ortasında yedikten sonra üzerine buz gibi soğuk kola için..Ancak ben uzaktan takip edeceğim
Güzel arkadaşım, Sincan'da bu olaylar olmaz. Adı çıkmış sadece. Dediğini lale meydanında yapan çok. Dayak yiyen yok.
Ancak böyle bir davranış oruç tutanı deneme ve oruç tutana saygısızlık olacaktır. O nedenle böyle bir yola başvurmak doğru değil. Hem lahmacunu yeme işini ve üzerine kola içmeyi lokantada yapmak daha doğrudur. Binlerce insanın oruçlu gezdiği sokakta değil.
3 Temmuz 2007 günlü Hürriyet'in 16. sayfasında "Avukat Gerilimi" başlığı altında tam sayfa bir haber var. Hrant Dink'in cinayeti aktörlerinden Yasin...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku