+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234
31 den 36´e kadar toplam 36 ileti bulundu.

Konu: Çevrecinin Daniskası 60. Hükümetin Başı

Çevrecinin Daniskası 60. Hükümetin Başı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Çevrecinin Daniskası 60. Hükümetin Başı

Alıntı cognis rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

BU KONU İLE İLGİLİ HAYLİ KESİN VE NET AÇIKLAMA;
    İZLEYİNİZ

..
    Umarım link düzelmiştir,,, uyarı için teşekkürler gecem1970

Hukuki NET Güncel Haber

Çevrecinin Daniskası 60. Hükümetin Başı konulu yargıtay kararı ara
    Çevrecinin Daniskası 60. Hükümetin Başı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr

Maazallah çevreci...

BEN biliyorum; Başbakan "Ben çevrecinin daniskasıyım" dediğinde, o çevreciliği bir uğraş alanı ya da meslek sanıyordu.

Boyacı, marangoz, karpuzcu gibi...

Ve çevrecilere destek vermeye karar verdi.

Bunu nereden anlıyoruz?... Hemen ertesi gün polisin Karadeniz’de çevrecileri evire çevire dövmesinden...

Karadeniz’in yeryüzünde asla eşi olmayan doğası için eylem yapan çevreciler dövüldüğünde ve özellikle bir çevreci kardeşimiz başı yerde, ayakları havada güvenlik güçlerimiz tarafından götürüldüğünde, muhterem karım televizyona bakıp sormuştu:

"Niye bunu yapıyorlar?.."

Yanıtlamıştım:

"Başbakan çevreci oldu..."

*

Çevrecilik,
    bir meslek ya da uğraş alanı değildir...

Çevrecilik kimliktir:

"İnsan" gibi...

"Adam" gibi...

Çevreciler; bir güzel doğa parçasını, asla ve asla parayla pulla değiştirmezler.

Ne 2-B ormanlarını satmaya kalkarlar, ne "Turizmi Teşvik Yasası" adı altında, koyları beton yığınına çevirsinler diye holdinglere satarlar...

Çevrecilik duygudur...

Yani "vicdan" gibi...

Çevreciler yeri, vasfı, kalitesi, getirisi ne olursa olsun bir ağacın yeşil dalı için canlarını verebilirler.

"O kızılağaç ormanıdır" diye bir yasayla kızılağaç ormanlarını orman vasfından çıkartıp peşkeş çekmezler.

Çevreci; bir çevre parçası kirletildiğinde ya da yok edildiğinde öyle bakıp seyirci kalmazlar, kalamazlar...

TBMM’de TCK değiştirilirken, "Çevreyi kasten kirletenlerin suç işleme tarihi iki sene sonra başlasın" diyerek, kendi iktidarlarının suçlularına biraz daha suç işleme vakti-zamanı yaratmazlar...

Çevreciler; Bursa Ovası gibi gözbebeğimizi rezil etmiş ABD şirketine, doğayı bir özel yasayla peşkeş çekmezler...

Çevrecilik...

Yani "dürüstlük" gibi...

*

Yok eğer Başbakan, "Çevrecinin daniskası benim" diyorsa...

Maazallah...

Ben bunu çevreciler dayak yediğinde anlamıştım.

31 Ağustos 2008

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yukarıda sayın commodore1tr da, (yaptığı alıntılarla) sayın cognis'de Başbakan'ın aynı sözünü eleştirmiş.

Sayın cognis'in eleştirilerine ve üslubuna katılıyorum. Sayın commodore1tr ise hızını alamamış, rahatsız edici bir üsluba kaymış.

Çevre=yeşil derken yeşil=din konusuna kaymış. Kutlu doğum haftasından duyduğu rahatsızlığı ifade etmiş. Bu ifade ediş tarzı da halkın büyük bir kısmını rencide edici şekilde olmuş.

Bunu daha önceden duymamış olmanız tuhaf:
    (Kutlu doğum haftası peygamber efendimizin miladi doğum gününü (12 rebiüevvel = 20 nisan 571) içine alan haftadır. Bu da çoğu kez 23 nisanı içine alıyor.
    http://www.diyanet.gov.tr/turkish/we...?sayfa=7&yid=1

Başbakanın sözleri ve icraatleri eleştirilebilir, sayın cognis'in yaptığı gibi olursa bu eleştiriler taraftar da bulur, AK Parti'nin oylarına azalma olarak yansır.

commodore1tr'ın üslubunu kullanan muhalefet olduğu sürece de AK Parti'nin oyları artar. Gelecek seçimlerde Deniz Baykal ile birlikte sayın commodore1tr da Tayyip Erdoğan'dan bir teşekkür almak istiyor galiba. :o

RTE teşekkürünü kendisine saklasın. Halka yalakalık yapmaktansa gerçekleri söylemek evladır. Ama sizin gibi okumuş birisi bile anlamadığına göre beyhude çaba mı desek ne dersiniz ?

RTE nin çevreciliğide dinciliği gibidir. Ormanları yakıp MNG ye vermeside ispatıdır. Bakın Pepe ben varken beykozda olmaz dedi nerede Pepe ?

Çok detaylı yazmama rağmen anlaşılmıyor demekki bende sorun var. Derdim Kutlu doğum haftasıyla filan değil... Derdim sahtekarlıkla sahtekarlıkları kabul etmekte ben sizin kadar geniş karınlı değilim demek ki...

İnsanlar her konuda dürüst olmak zorundadır. Bir o yana bir bu yana yatarsa insanlar sistem yalaka olur. Ve nedense islam konusunda ki yalakalık hep bizden çıkmakta dini kendimize benzetmekteyiz. Bana verdiğiniz diyanetin linkini çok ama çok dikkatli okuyunuz ve ona göre tam değerlendirme yapınız. '

İslami tüm değerler hicri takvime göre gider çünkü dini takvimimiz kamer yılına göre düzenlenmiştir. Tüm bir milyarı aşkın müslüman aleminde bu böyle gider. Bizde de böyle gitmektedir. PEYGAMBERİN DOĞUMU MEVLÜD KANDİLİ OLARAK KUTLANIR. 20 NİSAN DA KUTLARSANIZ MEVLÜD KANDİLİ NE OLACAK? BU İKİ YÜZLÜLÜK YALAKALIK DEĞİL MİDİR ? KAMERİ TAKVİMİ NASIL MİLADİ TAKVİME SABİTLERSİNİZ? bU AYIP DEĞİL Mİ KEPAZELİK DEĞİL Mİ? OLAYA PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜ OLARAK BAKMAYINIZ HER KONUDA BAKINIZ KEPAZELİĞİ GÖRÜRSÜNÜZ.

Yazmıştım daha önce miladi takvimin hicri takvime özelliğinden dolayı bazı seneler miladi yıla göre iki kere mevlüd kandili hatta iki kere ramazan yada kurban gelebiliyor. Bu normaldir kimse bir şey diyemez. Ama bir tekini sabitlerseniz diğerlerinide olduğu gibi devam ederseniz bu olmaz. Kutlu doğum haftası kutlanacaksa her sene diyanet miladi takvime göre mevlüd kandilini içine alacak şekilde düzenler. Tüm İSLAM DÜNYASI ile ters düşecek bir dangalaklığın anlamı nedir ? Mevlüd kandilini içine alacak kutlu doğum haftasına kimse bir şey demez neden desin ? Amma mevlüd kandilini kutlayıp üç ay sonra kutlu doğum haftasını kutlamak dine de ayıp insanlarada ayıp buna dinle oynama denir ve dinciliğin daniskasıdır.

Bakın bir örnek vereyim. Bugün birazdan başlayacak olan Kutsal Ramazan ayı başka bir deyişle 11 ayın sultanı olan oruç ayı Hicretin 2. yılından itibaren kutlanmaktadır. Hicret 622 yılında olduğuna göre iki sene sonrası 624 olur 624 te ramazanın başlangıcı Miladi olarak 29 Mayıs a denk gelir yani oruç ayı Hazirandır o tarihte zaten Ramazan'ın kökü ramaza çok sıcaktan gelir ki buda haziran da ki Arabistan sıcağıdır.... Peki islam Peygamberinin doğumunu sabitleyip miladiye döndürdüğümüze göre Ramazan ayınıda sabitlememiz gerekmez mi? Neden her sene 29 mayıs ta başlamayız oruç tutmaya bakın 1 Eylül ilk oruç günü!!

Peki bu saçmalığı tüm islam alemine anlatacak babayiğit bir diyanet var mı? Yok . Rezil oluruz siz ne biçim islamsınız diye topa tutarlar .Haklıda olurlar. Zaten farkındaysanız Mevlüd kandilini sabitleyemiyor taa 571 yılının miladi karşılığını bir bizdeki miladi yıla göre ve sadece TÜRKİYE DE sabitliyor. Bunun dinle ilgisi var mı? Yoksa ciddi bir dini sömürü mü? Allah için bir defada gerçekten vicdanınıza ve bilginize göre yanıt veriniz.... Dinle oynayan sahtekarlardan bıktım ben....

İşte bu olayda çevreciliğin daniskasında ki gibi bir daniska... yazık yazık yazık...

İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın commodore1tr , 31.08.08 tarihli yazınıza katılmakla birlikte , Mevlüt KANDİLİ ile KUTLU DOĞUM HAFTASI arasında deyim yerinde ise bir mukayese yaptığınızı ( tarihleri bakımından) okudum. hicri takvimin özelliğinden ötürü günler 11 gün geri gidiyor , miladi takvime göre.. zaten siz de belirtmişsiniz bu farkı doğal olarak.. sizin eleştiri noktanıza , kendimce şöyle bir yanıt vermek istiyorum :

Bu organizasyon , uluslararası bir organizasyon olması bakımından , dünyanın dört bir tarafından katılımlar olmakta.. mevlit kandilini kutlamak dini bir görev olmamakla birlikte , hatırlatıcı bir unsur olması bakımından ve daha ziyade hürmeten kutlanması ve gününde kutlanması en doğru olanıdır.

fakat bahsi geçen kutlu doğum organizasyonu , sadece ve ismi bir benzerlik ve o mübarek güne atıfla tertib edilmiş , katılımın en yüksek düzeyde olması da hedeflenmiş olmalıdır... bence bu haftanın ülkemizde düzenlenmesi ve katılım oranının da en yüksek düzeyde olması , prestijimizi yükseltmek gayesi ile olmalıdır. .. işe bir de uluslararası ve belki de islam dünyası üzerindeki iddialarımızı kaybetmeme noktasından bakabiliriz , diye düşünüyorum...saygılar

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı erenalp rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    sayın commodore1tr , 31.08.08 tarihli yazınıza katılmakla birlikte , Mevlüt KANDİLİ ile KUTLU DOĞUM HAFTASI arasında deyim yerinde ise bir mukayese yaptığınızı ( tarihleri bakımından) okudum. hicri takvimin özelliğinden ötürü günler 11 gün geri gidiyor , miladi takvime göre.. zaten siz de belirtmişsiniz bu farkı doğal olarak.. sizin eleştiri noktanıza , kendimce şöyle bir yanıt vermek istiyorum :

Bu organizasyon , uluslararası bir organizasyon olması bakımından , dünyanın dört bir tarafından katılımlar olmakta.. mevlit kandilini kutlamak dini bir görev olmamakla birlikte , hatırlatıcı bir unsur olması bakımından ve daha ziyade hürmeten kutlanması ve gününde kutlanması en doğru olanıdır.

fakat bahsi geçen kutlu doğum organizasyonu , sadece ve ismi bir benzerlik ve o mübarek güne atıfla tertib edilmiş , katılımın en yüksek düzeyde olması da hedeflenmiş olmalıdır... bence bu haftanın ülkemizde düzenlenmesi ve katılım oranının da en yüksek düzeyde olması , prestijimizi yükseltmek gayesi ile olmalıdır. .. işe bir de uluslararası ve belki de islam dünyası üzerindeki iddialarımızı kaybetmeme noktasından bakabiliriz , diye düşünüyorum...saygılar

Hoppala Hasan Dayı...

İkiside aynı olay olduğunu nasıl açıklayabilirim ki başka acaba !!! Sadece isim ve benzerlik olarak ne kutluyoruz ? Yoksa Fethullah gülen in doğumunu mu? Ne de olsa onun doğum haftasıda tam o tarihe denk geliyor. Hemde kullandığımız takvime göre... Sanıyorum bu sizlerin düşüncenizin samimi bir ikrarı olarak algılanmalı. Ne güzel ikrar ettiniz teşekkür ederim.

Bir kerede ikrarı tam olarak alalım

fakat bahsi geçen kutlu doğum organizasyonu , sadece ve ismi bir benzerlik ve o mübarek güne atıfla tertib edilmiş
    Ama aslında o değil !!! denecekte diyememiş.. E feto 27 nisan doğumlu onun kutlamaları yapılmalı amma bir kılıf lazım değil mi? Alın size biraz destek vereyim ayıp olmasın ... Hep bir tarafta durmak olmaz.

Çin (12 Hayvanlı) · ISO · Astronomi · Hicri · Hicri Şemsi (Rumi · Celali) Jülyen · Gregoryen,Ermeni · Bahá'í · Bengali · Berber · Budist · Coptic · Ethiopian · Cermenik · Yahudi · Hindu · Hint · İran · Irish · Japon · Javan · Juche · Kore · Malayalam · Maya · Minguo · Nanakshahi · Nepali · Nepal Sambat · Tamil · Thai (Ay – Güneş) · Tibet · Vietnam· Yoruba · Zoroastrian bunlar çağlar boynca kullanılmış hala kullanılan takvimlerden bir kaçı. Kimi 120 gün çekiyor kimi 245 değişik değişik. Hatta almadığım bir sürü takvim daha var.

Şimdi iyi bir ekip çalışması ile bu takvimleri düzenler ve günlerini günümüz takvimine uyarlarsak 365 günün tamamı kutlu doğum olabilir !!! Ne olacak ki bir gün ''coptic'' takvimine göre kutlarız bir hicri bir rumi bir miladi bir ''bengali'' bir ''yoruba'' yeterki sen kutlamak iste... Bülent ablan kurban olsun sana.... O da gelir okur durur...

Aklın yolu birdir ama akıl şaşarsa işte böyle yorumlar çıkabiliyor... Bir dizide duymuştum tesadüf adını bilmiyorum fantastik bir dizi gibi periler mi ne var orada bir kadın diyordu bende diyorum onu...

Allahım keçilerime mukayyet ol.....

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ama aslında o değil !!! denecekte diyememiş.. E feto 27 nisan doğumlu onun kutlamaları yapılmalı amma bir kılıf lazım değil mi?
    Bu şimdiye kadar duyduğum en süper komplo teorisi :o
    Fethullah Gülen'in doğum gününü kendisinin veya sevenlerinin kutladığına dair herhangi bir şey duymadım.

Kutlu doğum haftası 1989'dan beri kutlanıyor.

Uçuk kaçık bir düşünce ama, sizden Fethullah Gülen'in doğum gününü öğrenince benim aklıma da şöyle bir ihtimal geldi:
    "27 nisan e-muhtırası Fethullah Gülen'e karşı doğum gününde verildi."

+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234

Bu sayfada bulunan kavramlar: