Alıntı hermess rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
Bunu başka bir forumda da sordum gerçi. Birisi diğerine tehdid içerikli...vs sms gönderiyor; bu, mahkemede kullanılabilir mi ve nasıl?
Savcılıktan izin alınmadan önce ne sms in içeriği görülebilir, nede herhangi bir GSM şebekesi bunu saklamak için yer ayırır. bir mesaj ortalama 50 kb tutsa diyelim, düşünün günde gönderilen sms sayısını? (benim 5000 sms aylık gönderim hakkımvar. sadece ben günde 70-80 sms gönderiyorum)

Mahkemede kullanmak için öncelikle savcılığa şikayet edeceksiniz ve içerikleri mahkemenin kararıyla kayıt altına alınacak. Yada size gelen mesajları saklayacaksınız ve savcılık diğer kişinin gsm şebekisinden o tarihte size mesaj göönderip göndermediğinin kontrolünü yapacak. Ancak bununda teknik sorunları var. mesela birisi size merhaba nasılsın diye mesaj attı diyelim. siz aynı anda bir program vasıtasıyla o kişinin numarasıondan kendinize ana avrat küfür dolu bir mesaj yazdınız. bu durumda kendi yazdığınız mesajı saklayıp şikayetçi olursanız, o kişinin masum olduğunu ispatlaması bayağı zor olur. bu yüzden bence savcılıktan izin alınıp kayıt edilmeden gönderilmiş smsler delil kabul edilmemeli.