ben 25 yaşındayım.babam ben 11 aylık iken vefat etmiş.4 kız kardeş ve annem ortada kalmayalım diye babamın arkadaşları 1 dönüm arsa üzerine tek katlı bir ev yaparak bize destek olmuşlar.bu arada babamın babası yani dedem de bizimle yaşıyordu.ölen oğlu dışında bir oğlu ve 3 kızı daha vardı.ama o hep bizim yanımızda kalıyordu.annemin okuma yazması yoktu ve bizlerde küçüktük.dedem annemi kandırarak malvarlığını üzerine geçirmiş.arsanın yarısını bize danışmadan amcam ve dedem sattı.yalnız bizim yerimiz sultanbeyli de idi.yani oraların henüz tapusu yok.yeni tapular çıktığı için bizde çıkarmak istiyoruz.durum şöyle hal aldı.annem bu duruma kızarak o sinirle evlendi.bizler ortada kaldık.yardımla yapılan yerlerin üzerinde herkez hak sahibi oldu.şu an hepimiz evliyiz.elimize bir kağıt geçti.dedem 1992 yılında muhtarlıkta 4 şahit huzurunda daktilo yazısı ile bir vasiyetname yazdırmış.bu taahhütnamede aynen şöyle yazıyor.ben falanca kişi, oğlum ölünce yardımlarla falanca adresinde ev yapılmıştır.burası 4 torunum olan şu şu isimlerdir.diyerek ayrıntılarla şahitlere de imzalatmış.dedem bundan 6-7 yıl sonra vefat etti.ölürken birileri sayesinde bize ulaştırıldı.şu an halamlar ve eşleri hak istiyorlar.yani bu durumda bizim olan mirastan hakları olduğunu iddia ediyorlar.sorum şu ki:bu kağıtla birşeyler yapılabilirmi?mahkeme açılsa avukat gerekli mi?bir de kısaca iyi bir miras davasına bakan avukat arıyoruz.çok danıştık ama bu işi ben yaparım diyen avukat henüz karşımıza çıkmadı.en kısa zamanda umut verici yanıtlarınızı bekliyorum.ilginize teşekkürler.