Merhaba,
Bu yıl össye girdim ve puanımı bekliyorum.Tercih döneminde sıkıntı yaşamamak adına bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Öncelikle İstanbul Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinin (burslu) puanları aynı.Hangi üniversitenin daha iyi olduğu konusunda kafamda soru işaretleri var.Forumda kimse Bahçeşehir Üniversitesi'nden bahsetmemiş.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Çilek mi daha yararlı, kiraz mı?
Şeftali mi daha lezzetli, kayısı mı?
merve kardeşim şimdiden sınıflardaki öğrenci sayılarından şikayetçiysen birde kışın karda soğukta kaloriferler yanmadan saatlerce ders dinlemeyi bekle. ne yazıktır ki ülkemizde devlet üniversitelerinde eğitim şartları zor. sen niye hukuk gibi bir fakültede devam zorunluluğu yok sanıyorsun. belli dersler varki o dersi alan bütün öğrenciler sınıfta olsa değil anfi stadyum yetmez.sen bu hırsını kaybetme nerde olursa kendini geliştirirsin. hukuk matematik değildir. biri sana formülü göstersin sende ona göre işlem yap. yorum kabiliyetidir. sende buna sahip olduğunu düşünüyorsun. böyle devam ederse problem yaşamazsın. tabi inşallah sınav sonucunda aldığın puan düşündüğün gibi iyi olur. birde öyle bir durum var.gerçi puanda değil sıralama önemli sanırım.
Yeni üye olduğum için e-mail gönderemiyorum.Umarım gönderdiğim iletiyi okursunuz.(e-mailinize cevap vermek istemediğimi düşünmenizi istemem.)Aslında ilk iletilerimde de yazdığım gibi çok yüksek bir puan beklemiyorum.Ama eğer sınavda bir talihsizlik yaşamadıysam 2007 taban puanlarına göre selçuk üniversitesine girebliyorum.Dediğim gibi hiçirşey kesin değil.O yüzden kendimi her türlü sonuca hazırlamaya çalışıyorum.Sağolsunlar sorularıma cevap veren sevgili büyüklerim de bu konuda bana cok yardımcı oluyor.Sonuçta benim bir amacım var.Ben hukuk okumak istiyorum ve eğer amacıma ulaşmak istiyorsam bunu her yerde yapabilirim.Ama her zaman daha iyisinin arkasından da koşarım.Umarımcevabım yeterli olmuştur.Bu arada üniversite yaşamının zorluğu konusunda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bu arada delizehra adlı kullanıcıya sesleniyorum
İmla hatalarımı düzeltmenize sinirlendiğimi düşünmeyin.Aksine Türkçeye bu kadar sahip çıkmanız beni hem sevindiriyor hem de Türkçeyi doğru kullanmaya teşvik ediyor.İletim hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...
Sn Ayşedamla peki Yeditepe Üniversitesi'nin hiç eksisi yok mu?Öyle bir anlatmışsınız ki,sizin okulda okuma isteği doğdu bende. Varsa bunları da açıklamanız,aday öğrenciler açısından daha yararlı olur.Koskoca hukuk fakültesi okuyup da;okulunun eksilerini görmeyen,göremeyen yada görmek istemeyenleri anlayamıyorum.
Saygılar.
Ah elbette okuduğum okulun da eksikleri var. Ama diğerlerine kıyasla daha az olduğu için gözardı edilebilir buluyorum. Hukuk fakültesinde okuyupta bilinçli kabullenmeden haberi olmayan birisi olsaydım gerçekten bana yazık olurdu (:
Onun haricinde madem öğrenmek istiyorsun; okulumuzda bütünleme değilde sözlü sistemi uygulanmaktadır. Bunu çok yanlış buluyorum kendi adıma. Çünkü sözlüde hatanı kapatma gibi bi şansın olmamasıyla birlikte, hocayla birebir yüzyüze olmanın verdiği heyecanla bildiklerini bile unutabiliyorsun. Bunun dışında yeni bir üniversite olduğu için bazı konularda fazla heyecanlı davranabiliyorlar. Dönem içnde değişen ders programları ya da değişen ders içi sistemler insanın kafasını karıştırıp yorabiliyor. Ayrıca ders seçimi sistemi tamamen danışmanlar vasıtsıyla yapıldığı için kimi zaman tartışma yaratıcak konular çıkabiliyor. Fazlasıyla seçimlik ders sahibi olan okulumuzda bu dersler de insanları yorabiliyor. 3 senedir bir kere bile "bir günüm boş" diyemedim. (:
En büyük hatası ise pazar günleri bile sınav olabiliyoruz. Sınav zamanlarımız çok sıkışıyor. Bunların dışında eğitimlerinde bir açık olduğunu, hocalarında bir hata olduğunu düşünmüyorum. Farkındaysan anlattığım bütün açıklar tamamen ufak tefek ve gözardı edilebilir, kişilere kalmış açıklardır, zamanla alışılabilir. Anfilerin 600 kişi olmasından, hocaları tanıyamamaktan, bir dönemde 3 ders almaktan ya da kadrosuz çalışan hocalardan çok daha anlaşılabilir hatalar olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Yeditepe üniversitesinde okumaya bu kadar heveslendiyseniz bekleriz. Umarım doğru tercihlerle doğru üniversitelerde okursunuz. Bol şans.
Teşekkür ederim.
Konu aysedamla tarafından (09-07-2008 Saat 17:48:10 ) de değiştirilmiştir.
AyşeDamla ile Merve08'e mesaj yazarken aklıma geldi,şunu belirteyim:Selçuk Üniversitesinin de yeditepe'nin de münazara kulüpleri oldukça aktif.Bunu laf olsun diye söylemiyorum,Türkiye ve bölge çapında yapılan münazara turnuvalarını da çoğunlukla bu 2 okul ODTÜ'yle birlikte düzenliyor.Münazara,retoriğinizi(konuşma sanatınızı)geliştirmede iyi bir araç olabilir,ama bana fayda etmedi.
Bu arada delizehra adlı kullanıcıya sesleniyorum
İmla hatalarımı düzeltmenize sinirlendiğimi düşünmeyin.Aksine Türkçeye bu kadar sahip çıkmanız beni hem sevindiriyor hem de Türkçeyi doğru kullanmaya teşvik ediyor.
Dost acı söyler doğru söyler Merve08,üniversiteye gireceksin ama daha ünüversite diye yazıyorsun, hay allah iyiliğini versin, hiç güleceğim yoktu ,allah da seni güldürsün :o .Tabi şaka yapıyorum,üzülme lüten.İyi bir hukukçu aynı zamanda sinirlerine hakim olmalı.
okulumuzda bütünleme değilde sözlü sistemi uygulanmaktadır. Bunu çok yanlış buluyorum kendi adıma. Çünkü sözlüde hatanı kapatma gibi bi şansın olmamasıyla birlikte, hocayla birebir yüzyüze olmanın verdiği heyecanla bildiklerini bile unutabiliyorsun.
Keşke bizim okulun da böyle bir eksisi olsaydı :o
Ayrıca Yeditepe üniversitesinde okumaya bu kadar heveslendiyseniz bekleriz. Umarım doğru tercihlerle doğru üniversitelerde okursunuz. Bol şans.
Ben şaka yapmıştım,tercih yapacak arkadaşlara daha gerçekçi tanıtımlar yapılması için.Kendimi bir an için üniversite tanıtım klavuzu okur gibi hissettim de ondan dedim. Şaka bir yana Yeditepe Üniversitesi de sonuçta bir vakıf üni. devlet-özel okul tartışmasını başlatmak istemem burada ama devlet üniversitelerindeki öğrencilerin birbirlerine yaydığı sinerjiyi,pozitif aurayı yada artı gücü özel okullarda bulmanız imkansız diye düşünüyorum.
Anfilerin 600 kişi olmasından, hocaları tanıyamamaktan, bir dönemde 3 ders almaktan ya da kadrosuz çalışan hocalardan çok daha anlaşılabilir hatalar olduğunu düşünüyorum.
Iletinizden bilmesem Devlet universitelerinin durumunun icler acisi oldugunu dusunurdum,zira Ankara Hukuk Fakultesi'ni tercih etmeden once buna benzer seyleri bir cok defa duymus ancak inanmamistim,inanmayarak da iyi etmisim..
Okulumuzda amfiler 600 kisilik olsa dahi dersi takip eden ogrenci sayisi 50-70 civariydi,gerekli oldugu zaman istedigim hocayla gorusebiliyordum,yani hocalari taniyamamak ya da soru soramamak gibi bir durum soz konusu degildi.Bir donemde 3 ders almaktan kastiniz nedir anlayamadim..
Bu nedenle Devlet universitelerinin hala daha vakif universitelerine tercih edilebilir oldugunu dusunuyorum..
AyşeDamla ile Merve08'e mesaj yazarken aklıma geldi,şunu belirteyim:Selçuk Üniversitesinin de yeditepe'nin de münazara kulüpleri oldukça aktif.Bunu laf olsun diye söylemiyorum,Türkiye ve bölge çapında yapılan münazara turnuvalarını da çoğunlukla bu 2 okul ODTÜ'yle birlikte düzenliyor.Münazara,retoriğinizi(konuşma sanatınızı)geliştirmede iyi bir araç olabilir,ama bana fayda etmedi.
Dost acı söyler doğru söyler Merve08,üniversiteye gireceksin ama daha ünüversite diye yazıyorsun, hay allah iyiliğini versin, hiç güleceğim yoktu ,allah da seni güldürsün .Tabi şaka yapıyorum,üzülme lüten.İyi bir hukukçu aynı zamanda sinirlerine hakim olmalı.
Keşke bizim okulun da böyle bir eksisi olsaydı
Ben şaka yapmıştım,tercih yapacak arkadaşlara daha gerçekçi tanıtımlar yapılması için.Kendimi bir an için üniversite tanıtım klavuzu okur gibi hissettim de ondan dedim. Şaka bir yana Yeditepe Üniversitesi de sonuçta bir vakıf üni. devlet-özel okul tartışmasını başlatmak istemem burada ama devlet üniversitelerindeki öğrencilerin birbirlerine yaydığı sinerjiyi,pozitif aurayı yada artı gücü özel okullarda bulmanız imkansız diye düşünüyorum.
Allah bir tek benim değil hepimizin iyiliğini versin. Şaka yapma tarzın biraz garip olsa da merak etme çok üzülmem sevgili dostum.:p (Bu arada hangi arada dost olduysak. )Bu arada ben senden aynı hatalarımdan sürekli bahsetmeni değil birazcık olsun yeni şeyler üretmeni beklerdim.(Ne yaparsın dostum kapasite meselesi )Ayrıca bil bakalım ne oldu?Ben kendi kendime internette ileti gönderirken yazdıklarıma daha çok dikkat etmeye karar verirken senin başka bir konu hakkındaki iletin gözüme çarptı.Sana önerim bence hiç kimse için hiçbir yerde özellikle internet ortamında seviyesi düşük sözcükler kullanma.(Bela okumak senin gibi bir hakim adayına yakışmaz değil mi? ) Umarım sinirlerine her zaman hakim olursun biz de seni örnek alırız. Saygılarımla...
Iletinizden bilmesem Devlet universitelerinin durumunun icler acisi oldugunu dusunurdum,zira Ankara Hukuk Fakultesi'ni tercih etmeden once buna benzer seyleri bir cok defa duymus ancak inanmamistim,inanmayarak da iyi etmisim..
Okulumuzda amfiler 600 kisilik olsa dahi dersi takip eden ogrenci sayisi 50-70 civariydi,gerekli oldugu zaman istedigim hocayla gorusebiliyordum,yani hocalari taniyamamak ya da soru soramamak gibi bir durum soz konusu degildi.Bir donemde 3 ders almaktan kastiniz nedir anlayamadim..
Bu nedenle Devlet universitelerinin hala daha vakif universitelerine tercih edilebilir oldugunu dusunuyorum..
Benim oradaki kastım Ankara üniversitesi değildir. Ben istanbul üniversitesi ile ilgili sorduğu soruya cevap verdim farkındaysanız. Marmara da ve İstanbul üniversitelerinde durum bu şekilde ister inanın ister inanmayın. Bir dönemde 3 ders almaktan kastım iste Bilgi üniversitesi ile ilgili verdiğim örnekte geçiyor. Bir dönemde kredi sistemleri yüzünden 3 ders alabilen arkadaşlarm oldu ve okulları mecburen uzadı demek istemiştim. Elbette devlet üniversiteleri hala vakıf üniversitelerine göre çok daha iyi çünkü bir üniversitenin kalitesini mezunları belirler. Marmara üniversitesi, İstanbul üniversitesi ve Ankara üniversitesi hukuk fakültesi mezunları çok önemli yerlere gelmiş önemli insanlardır. Vakıf üniversiteleri daha onlarla yarışabilecek kadr mezun vermedikleri için kıyaslama yapılması da bir okadar saçma olur. Ama verdikleri eğitimlerde Vakıf üniversitelerinin Devlet üniversitelerinden kötü durumda olduğunu söyleyemessiniz.
Dost acı söyler doğru söyler Merve08,üniversiteye gireceksin ama daha ünüversite diye yazıyorsun, hay allah iyiliğini versin, hiç güleceğim yoktu ,allah da seni güldürsün :o .Tabi şaka yapıyorum,üzülme lüten.İyi bir hukukçu aynı zamanda sinirlerine hakim olmalı.
Keşke bizim okulun da böyle bir eksisi olsaydı :o
Münazara klubümüzün çok faal olduğunu farkındayız evet. Bununla da gurur duyuyorum açıkçası. Öğrencileri birbirine bağlamak açısından çok güzel bir girişimde bulundular.
Sözlü sistem olayına gelirsekte eğer, bence hatalı bir sistem. Bütünlemelerde çalışmak için vaktin oluyor ve herkese aynı sorular soruluyor. Sözlü sistemde ise bazılarına kolay sorular denk gelip geçerken bazılarına hiç olmadık sorular denk gelebiliyor. Keza yine bazı arkadaşlarımız Hocalarımız karşısında haddinden fazla heyecanlanıp konuşamazken bazı arkadaşlarımız bildiklerini dahi unutabiliyorlar. Sorulan soruda çok fazla düşünme şansınız olmadığı gibi hatalı birşey söylediğinizi anladığınızda panik olup söylediğiniz diğer hiç bir cevptan emin olamıyorsunuz. Sözlü sistemde geçmek daha basit gibi görünsede tamamen bir baskı yöntemi başka hiç birşey değil.
,
uluslar arası ılıskılerden hukuka gecıs,
uluslar arası iliskilerden hukuka gecıs,
hukuku 7senede bitirenler,
gs hukuk diplomat,
çekingenlerin hukuk okuması,
cankaya universitede uluslararasindan hukuk a gecis sarti,
selcuk hukuka gitmelimiyim,
yıldırım beyazıt hukuk yorumlar,
uludağ hukuk hakim savcı kazandırma başarısı,
Uluslararası İlişkilerden uluslararası hukuka geçiş,
oss-hukuk,
uluslararası ilişkiler hukuk dikey geçiş,
uluslararasi iliskilerden hukuka gecis nasil mumkun olur,
uluslar arasi iliskilerden hukuka gecis,
galatasaray hukuk mezunları,
galatasaray hukuk mezunu ne iş yapar,
uluslar arasi iliskiden hukuga gecme,
yıldırım beyazıt üniversitesi hukuk fakültesi yorumlar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
you could check here
04-07-2025, 21:47:25 in Bireysel İş Hukuku