Kilitli Konu
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 30 ileti bulundu.

Konu: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?) Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Türkiye'de kadın kıyafetlerine dair Atatürk döneminde çıkmış bir yasa yoktur.
    Atatürk kadın kıyafeti konusunda bazı tavsiyelerde bulunmuş, herhang, bir yasak getirmemiştir. Atatürk'ün bu konudaki sözleri şudur:

    "Kadinlarimizin giyinislerinde iki sekil ortaya çikiyor: Ya çok kapali, ya da çok
    açik. Bunun her ikisi de seriatin tavsiyesi, dinin emri disindadir. Dinimiz
    kadini her iki asiriliktan hariç tutmustur. Dinimizin tavsiye ettigi örtünme hem
    hayata hem fazilete uygundur. (..) seriata uygun örtünme, kadinlar için güçlük
    vermeyecek, kadinlarin toplum hayatinda, iktisadi hayatta, gündelik hayatta
    erkeklerle isbirligi etmesine engel olmayacak basit bir sekilde bulunacaktir. Bu
    basit sekil toplum hayatimizin ahlak ve usullerine de aykiri degildir. Giyinis
    tarzimizi asiriliga vardiranlar, kiyafetlerinde aynen Avrupa kadinini taklit
    edenler düsünmelidir ki, her milletin kendine göre gelenekleri, adetleri, milli
    özellikleri vardir. Hiçbir millet aynen diger bir milletin taklitçisi
    olmamalidir.

    (..)Bizim örtünme meselesinde göz önüne alacagimiz sey, bir yandan milletin
    ruhunu, diger yandan hayatin gerçeklerini düsünmektir. (..) Kadinin giyinis
    tarzinda yenilik yapmak meselesi bahis konusu degildir. Milletimize bu hususta
    yeni seyleri bellettirmek zorunlulugu karsisinda degiliz. (..) Biz basli
    basimiza, fert olarak, her türlü sekilleri uygulayabilir, kendi zevkimize,
    arzumuza, terbiye ve seviyemize göre istedigimiz kiyafeti seçebiliriz. Ancak
    bütün milletin uygun görebilecegi sekilleri, bütün milletin hayatinda uygulama
    kabiliyeti olan kiyafetleri herhalde halkin gene begenisinde aramak lazimdir.
    Bazi milletlerin zevk dünyalarini memleketimizde uygulamaya kalkismak hatadir.
    Bu yol toplum hayatimizi gelisme ve yücelmeye götürmez. (..)Eger kadinlarimiz
    Seriatin tavsiye, dinin emrettigi bir kiyafetle, faziletin gerektirdigi bir
    hareketle içimizde bulunur, milletin bilim, sanat ve toplum hareketlerine
    katilirlarsa, bu hali, emin olunuz, milletin en müteassibi bile takdir etmekten
    kendini alamaz. Aksine o halin aleyhinde söylenecek sözlere karsi belki onun
    öncülerinden fazla savunucusu olur.”


    Kanun da şu şekilde çıkmış:

    BAZI KİSVELERİN GİYİLEMİYECEĞİNE DAİR KANUN
    Kanun Numarası: 2596
    Kabul Tarihi: 03/12/1934
    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 13/12/1934
    Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 2879
    Madde 1 - Her hangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır.
    Hükümet her din ve mezhebden münasib göreceği yalnız bir ruhaniye mabed ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya bir başka ruhaniye verilmesi caizdir.

    Madde 2 - Türkiye'de kanuna tevkifan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar ve cemiyet ve kulüb gibi heyetler ve mektebler mahsus kıyafet, alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname veya talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet, alamet ve levazım taşıyabilirler.

    Madde 3 - Türkiye'de bulunan Türklerin ve yabancıların, yabancı memleketlerin siyaset, askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve lavazımını taşımaları yasaktır.

    Madde 4 - Ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet, alamet ve levazımları ile Türkiye'yi ziyaret etmeleri, İcra Vekilleri Heyetince tayin olunacak mercilerin müsaadesine tabidir.

    Madde 5 - Türkiye Devleti nezdine memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer'i adetlere tabidir.

    Müsaadei mahsusa ile gelen yabancı memleketler kara, deniz, hava kuvvetlerine mensup kimselerin resmi üniformalarını nerelerde ve ne zaman taşıyabilecekleri İcra Vekilleri Heyeti karariyle tayin olunur.

    Madde 6 - Bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

    Madde 7 - Birinci maddenin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri kanunun neşri tarihinden itibaren mer'idir.

    Madde 8 - Bu kanunun icrasına İcra Vekilleri Heyeti memurdur.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?) konulu yargıtay kararı ara
    Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?) konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Anneme kızma nedenlerim:

    1) Şahıslarla böyle tartışmalara girmekle bir şeylerin çözümlenemeyeceğini ancak sosyal adaletin temini ile bunların önüne geçileceğini düşünmem.

    2) Günümüz toplumunda hastalarımda da gözlemlediğim üzere kitlesel bir çıldırmanın eşiğindeyiz öyle ki kadın ve kocası anneme saldırabilirdi. Annem fiziksel zarar görebilirdi.

    3) Karşıdaki kim olursa olsun: Dost, düşman, çarşaflı yada mini etekli, takkeli yada şortlu...
    İnsanların inançlarının başka insanlar tarafından sorgulanması hoş değil bence...

    Bununla birlikte insanlar istediklerini giymekte kanun ölçüsünde özgür biliyorum ama medeni toplumlara uygun bir yönetim biçimi olan cumhuriyet ve onun ölçütü demokrasi bizim toplumumuz gibi eğitimin ve sağlığın bütçeden az pay aldığı ülkelerde kendi kendini yoketmeye mahkum oluyor. Hatta kendisine en medeni ülke yakıştırılması yapılan pek çok ülkede dahi demokrasi ve cumhuriyet kavramları aslında "tek elden yönetimin" hakimiyet unsurlarını yumuşatmak için varolan kavramlar gibi duruyor.


    Saygılarımla...

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Oct 2007
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Angry Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Alıntı Hukukdar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İşte bu kadar! hem hukuki, hem islami, hemde insani değerler ve ölçüler açısından olması gereken değerlendirme budur. Bunun aksi yönde olan herkes taraftır ve tarafsızlıktan uzaktır. Selamlar.

    esmer2000 arkadasımızı ve sizi tebrik ediyorum konuya karsı eşitlik ilkesini bozmadığınız için..gayet medeni bir ülkede yaşıyoruz ve şu hukuk sitesine dönüp konulara baktığınızda annenizin saygın!! bir davranıştan çok sataşma provokasyon vari tutumda olduğunu anlayarak yanlışını düzeltmesi doğrultusunda ona destek olmanızı dilerdik..hayatta o kadar önemli meseleler varki kılık kıyafet konusunda insanların özgürlüğü olan bir yerde kendi başına kanun koymaya kalkan buna binaen kanunu çiğneyen saygısını yitirebilen insanların olaylarını okumak gerçekten trajikomik..ne olursa olsun insana saygı diyorum ben! son nefesime kadarda böyle olacak başka türlü bu hayat çekilmez olur.

    bende beyoğlunda oturuken üst kattaki komşum konsamatristi kalkıpda karşı komşum millevekili eşi ama sen neden konsomatrissin erkeklerin masasında meze olmaktan utanmıyormusun diyerek sataşabilirdim annenizin ruh halinin diğer cephesine nazaren!! o halde ne olur ülke karışır..

    herkes inandığı gibi yaşamayacak olsa idi devletimiz sizler gibi baksa idi annenizden önce kanunlar o kara çarşaflı!! dediğiniz bayana dersini verirdi emin olun!!

    budanın giydiği hint garibesi kıyafetini üşenmeden eğilip öpen jet sosyete ve holywood yıldızlarının olduğu dinin birçok değerden yüksek tutulduğu bir yaşam yaşayanlar var bu DÜNYA üstünde,eğer bir bakış için terbiyesizleşme hakkını kendimizde bulabiliyorsak bari bunu insanları rencide edebileceğimiz bir yerde bu kadar ileriye taşıyarak yapmamalıydık bu açıdan bu davranışı kutlayan arkadaşlarında aynı devlet sınırlarında yaşadıkları insanlara + insanlığa + saygıya davet ediyorum!


    KARA çarşaflı (bu bile ilginç bir başlık oda ayrı konu) terimini eğer taşıyan anneniz olsa idi ve ona bu şekilde saldırılsa alay edilse kaldırabilirmiydiniz acaba merak ettim doğrusu??
    Konu Rumi tarafından (08-07-2008 Saat 22:54:14 ) de değiştirilmiştir.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    164
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Sn. Rumi,

    Dadaist yorumunuza dayanarak soruyorum; "Siz gerçek misiniz yoksa şaka mı?"

    İnanarak yaşamaktan bahsederken başkalarının inancının kıyafetini küçümsüyor "hint garibesi" diyorsunuz. Zat-ı şahane, cehaletiniz ile beni ağzım açık bıraktınız.

    Ne olur, bir cevap atınız. Ben şakayım diyiniz.

    Ayrıca Sayın Hukukdar, amacım kesinlikle siyasi bir sataşma değil ama lütfen ekşi sözlük isimli sitede " islamcilarda sert sessizleri yumusatma tandansi " isimli başlığa bir göz atınız. Hukuktar mıdır? Hukukdar mıdır?

    Sevgiler...

    Not: Keşke çarşaf giyinen hanımefendilere özgü bu hoşgörünün çarşaflı hanımefendilerin kendi aralarında saçı açık bayanlara uygulandığına da şahit olsak...Hemen saçı açık hanımefendi sataşır olmuş, çarşaflı hanımendinin gözlerini diktiği göz önüne alındığı göz önüne alınmıyor, sen kendini sergiliyorsun dediği ise farkedilmiyor demek ki artık algıda seçicilik midir algıda gericilik midir bilemem...

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Sayın MGE'nin sorusu sadece hukuksal durumu öğrenmeye yönelik iken, cevap veren arkadaşların bir kısmı ne yazık ki bu sitenin siyasetle ilgili bölümünde çok tartışılan konuyu buraya taşımak şeklinde olmuş ve hukukla ilgisi olmayan cevaplar verilmiş.

    Olayın anlatımından hakaret olup olmadığı çok net anlaşılmamakla birlikte bu tip olayların yargıya intikali halinde bir cezai yaptırım sonucu çıkacağını zannetmiyorum. Dava da açılmayabilir.

    Sanırım, en uygun yorumu da Sayın esmer2000 yapmış ve hukuksal bir konuya oldukça tarafsız yaklaşmış. Doğrusu da bu olmalıydı. Konuyu soran Sayın MGE dahi annesini bu olaya müdahil olduğu için eleştirirken, bazı arkadaşlarımızın taraflardan birininin "ellerini öpmeye" niyetlenmek kadar taraf oldukları da gözlerden kaçmıyor. Yargıçların da böyle düşündüklerini varsayarsak, adalet nasıl gerçekleşir? Adaletin simgesinin "gözleri kapalı" olduğunu ne çabuk unutuyoruz? Gözleri kapalı bir adalet, karşısındakinin (sanığın, mağdurun, vs.) başı açık mı kapalı mı, kara çarşaflı mı, mini etekli mi olduğunu görmez, görmemesi gerekir.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Alıntı MGE rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    @illegal
    Çok teşekkür ederim.

    @Tangör Evren
    Dava henüz açılmamış. Celp geleceği söylenmiş karakoldan...
    Bence olması gereken dava açılmamasıdır. Çünkü ortada biraz sertte olsa eleştri var. Hakaret içeren bir sözcük bulamadım. Burada en sert eleştriye de örtülü kadının kocası almış gözüküyor.

    Ama sizi kınıyorum. Sizi kınama nedenim ''annenize kızmanız'' annelere herkes kızabilir ama çocukları asla.

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    226
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Alıntı Hukukdar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İşte bu kadar! hem hukuki, hem islami, hemde insani değerler ve ölçüler açısından olması gereken değerlendirme budur. Bunun aksi yönde olan herkes taraftır ve tarafsızlıktan uzaktır. Selamlar.
    Kesinlikle bende size katılıyorum İnsanları giyimleri ile değerlendirmek ve yadırgamak hiç hoş değil. İster açık ve açıkta gezer isterse kapanır kapalı gezer Hukuk ve demokrasi devletinde yaşıyoruz Ayrıca müslüman bir ülkede yaşıyoruz bunda yadırganacak bir şey göremiyorum

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    164
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Alıntı cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kesinlikle bende size katılıyorum İnsanları giyimleri ile değerlendirmek ve yadırgamak hiç hoş değil. İster açık ve açıkta gezer isterse kapanır kapalı gezer Hukuk ve demokrasi devletinde yaşıyoruz Ayrıca müslüman bir ülkede yaşıyoruz bunda yadırganacak bir şey göremiyorum
    Sn. Aykutman,

    "Müslüman bir ülkede yaşıyoruz." cümlesini açıklayabilir misiniz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin resmi dini İslam mıdır?

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Alıntı opheria rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn. Aykutman,
    "Müslüman bir ülkede yaşıyoruz." cümlesini açıklayabilir misiniz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin resmi dini İslam mıdır?
    Sayın opheria,
    "Müslüman bir ülkede yaşıyoruz." cümlesiyle kastedilenin "İslam Devleti'nde yaşıyoruz." olmadığını biliyorsunuz.

    Ayrıca "Türkiye Cumhuriyeti'nin dini, Din-i İslam'dır." ibaresi 29.10.1923 - 11.04.1928 tarihleri arasında Anayasamızın ikinci maddesinde yer almıştır.

    (Devletin dini olmaz, vatandaşlarının olur. Dolayısıyla bu ifadenin kaldırılması yerindedir. Devlet kuralları belli bir dinin esaslarına göre düzenlenemez, ama vatandaşlarının inandıkları dinin gereklerini yerine getirmeye yönelik talepleri başkalarının inanç ve hürriyetlerine sınır getirmediği sürece karşılanmalıdır.)

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kara çarşaflı bayana hakaret(mi?)

    Satanist bir ulkede yasasak bu adamlarin dini inanclari geregi onu bunu kesmelerine izin mi verecegiz?

Kilitli Konu
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Esnaf bağkur emeklisi bayana dul ayliği bağlanmasi
    Herkese merhabalar, esnaf bağkur emeklisi bayanın yine esnaf bağkur emeklisi kocası bu yıl vefat ediyor.Dul bayan ,kendi maaşı haricinde kocasının...
    Yazan: ECECAN Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 24-06-2018, 17:04:16
  2. Çalışan bayana tedbir nafakası ödenir mi?
    Sigortalı olarak çalışan ve kira geliri olan bir bayana tedbir nafakası ödenirmi ?
    Yazan: bekar Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 02-09-2008, 19:17:15
  3. Dul bayana maaş bağlanması
    çalışmıyan işi geliri olmıyan sosyal güvencesi bulunmıyan bir kadının eşi ölmüş ssk maaşı için müracat edecektir.maaş alacaktır yalnız daha önce bu...
    Yazan: erdali43 Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 22-11-2007, 20:14:42
  4. Kara liste
    Merhabalar ben kredi kartı mağduruyum.Banka avukatları ile anlaşarak yeni yasaya göre 18 taksit olan borc ödeme şeklini faiz ve tutarı aşağı cekerek...
    Yazan: oyaseckin Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 11
    Son İleti: 07-05-2006, 23:30:44
  5. Bayana Sarkıntılık
    BIR ASKERI BIRLIGINDE CALISAN BIR BAYANA YINE AYNI YERDE SIVIL MEMUR TARAFINDAN SARKINTILIK EDIYOR FAKAT KIMSE OLMADIGI ZAMAN LAFLA SARKINTILIK...
    Yazan: metet Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 2
    Son İleti: 24-12-2004, 11:34:51

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.