Bence siralaman Ankara Hukuk,Istanbul Hukuk,9 Eylul Hukuk ve daha sonra Marmara Hukuk olmali..Hatta 9 Eylul'u Istanbul Hukuk'un onune dahi alabilirsin..
gerçekten açıklamalarınız önerileriniz için çok sağolun...ben de tavsiyelere uymayı düşünüyorum tabii önce puanımız gelsin...inşallah herkesin gönlüne göre olsun diyorum
Selam Ben De Bu Sene öss Ye Girdim.kesin Konuşmamakla Beraber 2007taban Puanlarina Göre Selcuk ünüverstesine Gidebiliyorum.benim Merak Ettiğim ünüversteler Arasi Geçişin Nasil Olduğu.mesela Hayal Belki Ama Istesek Galatasaraya Geçiş Yapamazmiyiz????
Selam Ben De Bu Sene öss Ye Girdim.kesin Konuşmamakla Beraber 2007taban Puanlarina Göre Selcuk ünüverstesine Gidebiliyorum.benim Merak Ettiğim ünüversteler Arasi Geçişin Nasil Olduğu.mesela Hayal Belki Ama Istesek Galatasaraya Geçiş Yapamazmiyiz????
Herkesten Cevap Bekliyorum Ama özellikle Başak Abladan Banayardimci Olmasini Istiyorum...(st. Av. Başak şahin)
1. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciler Fransızca bilip bilmemelerine göre bir ya da iki yıl hazırlık eğitimi görürler.
2. 2006-2007 öğrenim yılından bu yana Hukuk Fakültesi`nin kontenjanı elli öğrencidir. Bu öğrencilerden yirmibeşi Türkiye ile Fransa arasında imzalanan anlaşma gereği Fransızca eğitim yapan liselerin son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Galatasaray Üniversitesi tarafından düzenlenen ayrı bir "iç sınav" ile belirlenir. Diğer yirmibeş öğrenci ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavla alınır. Lise birincileri için bir, yabancı uyruklu öğrenciler için ise iki kişilik kontenjan ayrılmıştır.
3. Öğrenim dili, kural olarak, Türk Hukuku'nun uygulanmasına ilişkin derslerde Türkçe, diğer bütün alanlarda Fransızcadır. İngilizce zorunlu ikinci yabancı dildir. Gerektiğinde, dersin özelliği gözönüne alınarak, eğitim dili İngilizce de olabilir ve bu ders, yabancı bir öğretim üyesi tarafından verilebilir.
Bu 3 madde yüzünden Galatasaray Üniversitesi'ne yurt içindeki başka bir üniversiteden geçişin pratikte pek mümkün olmayacağını düşünüyorum.
Bu arada bir de iyi haber. Galatasaray Üniversitesi sanıldığının aksine bir devlet üniversitesiymiş, harç miktarını devlet belirliyormuş:
Galatasaray Üniversitesi, yabancı dille eğitim veren bir Devlet üniversitesidir. Bu nedenle, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydolan öğrenciler, öğrenim ücreti olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından yabancı dille eğitim veren Devlet üniversiteleri için belirlenen harç miktarını (2006-2007 öğrenim yılı için toplam 614.400 YTL) iki eşit taksitte öderler.
aslında galatasaray ünüverstesi hakkında bu bilgilere ben de sahibim ama bana yapılan şey mantıksız geliyor.sonuçta bir devlet ünüversitesi eğer benim diğer devlet ünüversitelerine geçiş hakkım varsa aynı durum galatasarayda da geçeri olmalı.Dil öğrencinin önünde bir engel olmamalı.neyse sorgulayarak bir yere varamayız zaten.peki mesela ankaraya geçiş yapabilmek için ne yapmam gerekiyor ortalamamın yüksek olması gerektiğini biliyorum.ama değerlendirdikleri tek şey başarı ortalamasımı yoksa başka şeylere de bakıyorlar mı???yardımcı olursanız sevinirim...
aslında galatasaray ünüverstesi hakkında bu bilgilere ben de sahibim ama bana yapılan şey mantıksız geliyor.sonuçta bir devlet ünüversitesi eğer benim diğer devlet ünüversitelerine geçiş hakkım varsa aynı durum galatasarayda da geçeri olmalı.Dil öğrencinin önünde bir engel olmamalı.neyse sorgulayarak bir yere varamayız zaten.peki mesela ankaraya geçiş yapabilmek için ne yapmam gerekiyor ortalamamın yüksek olması gerektiğini biliyorum.ama değerlendirdikleri tek şey başarı ortalamasımı yoksa başka şeylere de bakıyorlar mı???yardımcı olursanız sevinirim...
Her bölüm yatay geçişle alacağı öğrenci kontenjanını belirler. Bu sayı genelde 0-3 arasında değişir. ÖSS puanı ve not ortalamasının belirli bir ağırlığına göre puanlandırma yapılır.
Galatasaray Üniversitesi'nin kontenjanı 25+1 olduğu için burada bir boşalma olması, öğrencinin Fransızca ve İngilizceyi takip edebilecek seviyede olup olmaması gibi nedenlerden dolayı pratikte zor.
ÖSS sınavı geçtiğine göre sizin değiştirebileceğiniz tek faktör not ortalamanız.
Senin için Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yatay geçişin olup olmadığı, varsa koşulları hakkında araştırma yaptım. Galatasaray Üniversitesi'nin Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nde ve 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı yatay geçişleri ile ilgili duyurusunda bu bilgiler mevcut. Duyurunun linki; http://www.gsu.edu.tr/tr/duyurular/i...duyurukodu=729
Buna göre geçen yıl için hem 2. sınıf hem de 3. sınıfta yatay geçiş için 2 kişilik kontenjan öngörülmüş. Yani bu üniversiteye yatay geçiş mümkün. Koşulları: 1-Yatay geçişler ancak eş değer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında ders yılı başında ve ders yılı başlamadan yapılır.( Üniversitemiz Fransızca eğitim ve öğretim yaptığından ilgili öğrencilerin bu tür bir eğitim programı görmüş olmaları gerekmektedir)
2-Öğrencilerin ayrılacağı kurumdaki not ortalamasının en az 12/20 veya eşdeğeri olması ve bütün derslerden başarılı olması gerekmektedir.
Yukarıda koyu yazdığım ifade sanırım Fransızca eğitim-öğretim yapan bir okulda okuyor olması anlamına gelmekte ama ülkemizde Fransızca eğitim yapan başka bir okul var mı bilmiyorum. Bunun haricinde bu şartları taşıyan başvurucular bir Fransızca sınavına tabi tutuluyor, eğer başarılı olunursa okula kabul ediliyorlar.
Yani bütün devlet üniversitelerinde yatay geçiş mümkün, koşullar hemen hemen aynı, en önemlisi not ortalaması, fakat Galatasaray Üniversitesi için tek fark Fransızca eğitimin ve bilgisinin de aranıyor olması.
Bu arada sdt23 teşekkür ederim yokluğumu aratmadığınız için.
Sevgili Merve,iyi bir hukukçu olacağım diyorsan Türkçe'yi sözlü,yazılı,telaffuz yada gramer açılarından çok iyi kullanmaya çalış.Bunun yanında,genel bir forum kuralı:Özenli yazarsan daha iyi cevap alırsın.Özensiz yazdığında karşındakilerde,yazdıklarının ciddi olmadığı izlenimi doğuruyorsun.
Yatay geçiş için ösym klavuzunda,ilgili bölüm kontenjanının her 50 kişisine karşılık en az 1 kişiden az olmamak üzere yatay geçişle öğrenci alma zorunluluğu koymuş.Ama Gazi Hukuk öğrenci almıyordu en son.Ankara Hukuk da 6 kişi(Bir okuldan en fazla bir kişi) alıyor idi halbuki kontenjanı 400 kişi yani ösym hükmüne göre 400/50:8 kişi alıyor olması gerekirdi.Üniversite yönetimleri kendi kafalarına göre belirliyorlar :o .
Merve üzgünüm,GS Hukuk Fak. Yurtiçinde öğretim denkliği bulunan okul olmadığından sadece yurtdışından yatay geçiş kabul ediyormuş.Sn Başak'ın verdiği linkte ilk paragrafın son cümlesi.
Yatay geçiş için Ankara Hukuk sadece not ortalamasına bakıyordu en son.ÖSYM puanın önemli değil.Ama İstanbul Hukuk'ta Ösym puanına da bakılıyor.Ösym+Akademik not ortalaman önemli.
Ama bir abi arkadaş tavsiyesi istersen şunu söyleyeyim:hukuku olmayı kafana koyduysan,okul çok da önemli değil.Kendini geliştirmen önemli.Yatay geçiş işi de zaten tam oturmuş bir kurum değil.Gazi Üniversitesi mesela yatay geçiş kabul etmiyor.Ayrıca okulda yüksek not alman bire bir hukukta başarılı olduğunun ve olacağının göstergesi de değil.Bunu şunun için söylüyorum;not için çalışmakla öğrenmek için çalışmak bana göre çok farklı.Mesela bir sınava giriyorsun,hepsi ne yazık ki olay/pratik sorusu olmuyor.Bazıları ezber sorusu oluyor ve sen o soruyu yapamayınca da notun düşüyor ama ileride bu soruyu yapamadın diye de pişmanlık duyacağını sanmam.
İçinde sanıyorum ki hırs var,Öss'den hıncını tam alamamışsın.:o .Ama bu hırsı kaybetme,kendine mesleki ve büyük bir hedef koy.Mesela ben hakim olacağım diyorum,4.sınıfa geçtim.Bu yaz deli gibi çalışacağım.Yatay geçiş yapamazsan da üzülme.Notların ileride şu hallerde işine yarayabilir:
1Okul ortalaması yapıp derece yaparsan,özel alanda avantajlı olursun.
2Lisansı bitirdikten sonra yüksek lisans vesairede ortalaman önemli olabikliyor.Les puanının %x'i,Ortalamanın %y'si toplanıyor falan filan.
3Bir de üniversiten imkan tanıyorsa,çift ana dal yada yandal yapabilirsin.O da olmazsa üstten ders alıp okulu 3 yılda bitirebilirsin.Cem uzan Odtu inşaatı 3 yılda bitirmiş :o bu arada.
ÖSS sınavı geçtiğine göre sizin değiştirebileceğiniz tek faktör not ortalamanız.
Öss sınavı anlatım bozukluğu bu arada .Ne zaman karşılaşsam aklıma hep girdiğim senenin öss'si gelir.Dersaneye gittiğim bir arkadaşım vardı,yat kalk öss,her 2 cümleden birinde öss var.Ama çoğu kişi de öss sınavı deyip duruyor,bizde de takıntı olmuştu,ösym kesin bu sene bundan bir soru soracak diyordum.Ve sordu da 2005 Öss'de ilk Türkçe sorumun doğru cevabı A şıkkıydı: ....Öss sınavı...
Bana yardımcı olduğunuz için sorularıma cevap veren herkese çok teşekür ediyorum.Aslında birçok ünüversitenin resmi sitesinde bu bilgilere ulaşmaya çalıştım.Ama verilen bilgiler aklımda soru işareti bırakmıştı.Sizin sayenizde bu soru işaretlerinin birçoğu yokoldu .Aslında amacım delizehra adlı kullanıcının dediği gibi öss'ye olan hıncımı almak değil.Ben öss'ye girmeden öncede ünüversiteler arası geçişin nasıl olduğunu araştırıyordum.Eğer öss de istediğim puanı alamazsam bu hakkımı kullanabileceğimi düşünüyordum.Sonuçta 3 saatlik bir sınava giriyoruz.Bu sınav bizim geleceğimiz için attığımız ilk adım ve ben bu sınavın tekniğinin yanlış olduğunu düşünenlerdenim.Bu durum öss ye olan hıncın dışında farklı yollardan amaca ulaşmaya çalışmak bence.Eğer sınavda ankaraya ve ya galatasaraya gidecek kadar başarılı olamadıysam bu benim eksikliğim olduğu kadar sözel tarafı ağır basan hukuk gibi bir bölüm için türev integral gibi sayısal konuların yeraldığı mat 2 bölümünden bizi de sorumlu tutanlarında eksikliği bence:o Ama dediğiniz gibi sınav bitti.Önemli olan diğer adımlarımı sağlam atabilmek.Biliyorum biraz fazla başınızı ağrıttım ama sizden birkaç küçük yardım daha istiyorum.
Bana tercihlerimde yardım edebilirmisiniz.Aslında senenin başında tercihlerimi taban puanlarına göre yapmayı düşünüyordum ve konya selçuk ünüverstesine kadar olan bütün ünüversiteleri yazacaktım.(selçuk ünüversitesi son tercihim olacaktı. )Ama şimdi düşüncelerim biraz değişti Sıralamamı
1-Ankara Ünüversitesi
2-İstanbul Ünüversitesi
3-Selçuk Ünüvesitesi
4-Seluk Ünv. 2. Öğretim
Biliyorum Selçuk ünüv. neden 3. sırada olduğunu merak ediyorsunuz.1. nedenim ablamın bu sene aynı ünüv. aynı bölümünde 4. sınıf hukuk öğrencisi olacak olması.Böylece ünüv. yaşamına daha çabuk uyum sağlayabilirim hocalar ve sınavlar hakkında bana yardımcı olur ve geçiş yapma şansım artar. 2. si SELÇUK ünüv. hakimlik ve savcılık sınavlarındaki başarısının yüksek olması.Henüz karar vermesem de eğer geçiş yapamazsam ve hakimlik veya savcılık istediğime karar verirsem bu alanda gerekli eğitimi alabileceğimi düşünmem.Sizce yanlış mı düşünüyorum.Yardım ederseniz sevinirim.
,
uluslar arası ılıskılerden hukuka gecıs,
uluslar arası iliskilerden hukuka gecıs,
hukuku 7senede bitirenler,
gs hukuk diplomat,
çekingenlerin hukuk okuması,
cankaya universitede uluslararasindan hukuk a gecis sarti,
selcuk hukuka gitmelimiyim,
yıldırım beyazıt hukuk yorumlar,
uludağ hukuk hakim savcı kazandırma başarısı,
Uluslararası İlişkilerden uluslararası hukuka geçiş,
oss-hukuk,
uluslararası ilişkiler hukuk dikey geçiş,
uluslararasi iliskilerden hukuka gecis nasil mumkun olur,
uluslar arasi iliskilerden hukuka gecis,
galatasaray hukuk mezunları,
galatasaray hukuk mezunu ne iş yapar,
uluslar arasi iliskiden hukuga gecme,
yıldırım beyazıt üniversitesi hukuk fakültesi yorumlar
Launching products that flop? Without a Market research firm, your business might be struggling to understand its target market. Many companies find...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
you could check here
04-07-2025, 21:47:25 in Bireysel İş Hukuku