Öncelikle saygılarımı iletirim..
Değerli hukukcular
Konuyu açık ve net anlatayım
Benim internet cafem vardı durum çok iyi gidiyordu bilgisyarcıya olan borcumu bitirdikten sonra yavaş yavaş işimi büyüteyim istiyordum ama bi gece cafede yangın çıktı hiçbirşey kalmadı bilgisayarcı borcunu kapatamadım. Yanıma geldi durumu anlattım bi ay daha mühlet verecem dedi. Bana öyle söyledikten bi gün sonra senetleri icraya verdi.Borcum 4000ytl ama 8000ytl'lik haciz mektubu geldi.İcra cafeye geldi cafede birşey yok hepsi yanmış ama bilgisayarcı öyle söylemiyor artık dışarı çıkamıyorum çıksam çalışır yine kurtulmaya çalışırım ama hakkında tutuklama kararı var diye söylüyorlar hapis yatacakmışım..
Bu durumda yapabileceğim birşey varmıdır bilmiyorum fazla bilgim yok bide tutuklama kararı varmı yokmu nasıl öğrenirim..
Borca itiraz ediniz. Elinizde ödediğinize dair belgeler mevcutsa itirazınız kabul edilecektir. Ancak tebligattan sonra 7 gün içerisinde itirazınızı yetkili icra dairesine yapacaksınız. Tutuklama kararı olamaz. Mal beyanında bulunmamaktan dolayı 10 günlük disiplin cezası iptal edildi. Mal beyanızı da 7 gün içerisinde yapmalısınız ya da itiraz etmelisiniz. İtiraz etmezseniz borcu kabul etmiş olursunuz ve ilerki davalarda bunu ileri süremezsiniz. Borca itiraz ederken de itirazınızı gerekçelendirin çünkü daha sonra farklı gerekçeler sunamazsınız. (İstirdat davası hariç.) Durumunuz gerçekten kötü durumda ise aciz vesikası almak gibi bir durumunuz olabilir.
Profosyonel yardım alırsanız daha çok aydınlanacaksınızdır. Geçmiş olsun, iyi geceler.
İtirazda bulunamadım bilgisayarcı arkadaşımdı.Her Bi Senet 2100 ytl gibi bi paraydı bazen 500 bazen 600 ne kadar çıkarsa verirdim bi sened parası çıkınca senedimi alırdım İŞTE BU YÜZDEN ELİMDE İTİRAZ EDEBİLECEĞİM BİRŞEY YOKTU ama güvenmekle hata etmişim olan olmuş ama hakkımda tutuklanma ve yakalanma gibi birşey olurmu tam olarak öğrenebilirmiyim.
Bu arada yardımınız için Teşekkür Ederim Sn. Yusuf Aydın ŞAHİN
Konu Mehmet2727 tarafından (05-05-2008 Saat 00:41:53 ) de değiştirilmiştir.
Size gönderilen icra emrinde çok açık olarak şu ibare olmalı. Borcu ödemez veya itiraz etmezseniz cebri icraya devam edilir. Yani tutuklanmak gibi bir durum olamaz. Ancak hacizden sonra mallarınız üzerinde alacaklının zararına tasarrufta bulunursanız hapis söz konusudur. Hapis cezasına çarptırılabilmeniz için İcra İflas Kanunun on altıncı bapında yer alan cezai hükümlerden bir tanesinin mevcut olması gerekir. Anlattığınız kadarıyla bu durumlardan herhangi bir tanesi yok. Şayet varsa bu size tebliğ edilecektir.
Ben fotokopi işleri ile uğraşıyordum, bir ara işlerim bozuldu ve makina aldığım yerin senedini ödeyemedim. İcraya verdi mal beyanında bulundum ve eve hacze geldi. Avukat ya eşyaları kaldıracağını ya da taahhüt imzalamamı istedi. Ben de imzaladım. Borcumun toplamı masraflar ve avukatlık ücreti dahil 1480 YTL idi. Ben daha sonra alacaklı olan firmaya yazı karşılığı 750 YTL elden nakit ödedim.
Daha sonra muhtarlığa evde bulunmadığım için tebligat göndermişler. Tebligatta 8 Ekim 2007 tarihinde mahkemem olduğunu ve taahhütü yerine getirmediğimden dolayı hapis kararımın verileceği yazıyordu.
Ben de 8 ekim 2007 tarihinde firmaya gittim ve 730 YTL elden nakit ödedim. Yazısını da aldım ve bana senetleri bankaya verdiğinden dolayı açık hesabımın olduğunu benden 750 ytl daha ödememi istedi. ben de eşimin kredi kartı ile 750 ytl daha ödedim. Pos cihazının makbuzu bendedir.
Evime bir yazı geldi. yazı da hakkımda 3 ay hapis kararımın olduğunu yazıyor ve eve polis gelmiş. elimde 1480 ytl lik borcumu ödediğime dair bir yazı, ayrıca eşimin kredi kartından 750 ytl lik bir pos ödeme makbuzu var. toplam 2230 ytl ödedim ve halen daha borcum bitmemiş gibi hapis yaptmam söyleniyor, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
selam iyi günler, 3 bankaya kredi kartı borcum var, iflas ettiğim için ödeyemedim, ve bu kartlar icraya verildi,yıllar önce ikamet ettiğim annem ve babamın evine gitmişler, ama ben onları uzun zamandır görmüyorum ve orada ikamet etmiyorumm,annemlerin mallarını icra edebilirlermi? yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler!!!
Anne ve babanızın ikametgah adresini kendi adresiniz olarak gösterdiyseniz hacedebilirler. Ayrıca ailenizle birlikte hayatınızı aynı çatı altında sürdürüyorsanız yine hacze caiz mallar haczedilebilir.
Yukarıda söylediğim durumlar mevcut değilse haczedemezler. Haczederlerse anne ve babanız istihkak iddiasında bulunabilir ve bu yolla haczedilen malları geri alabilirler.
Değerli avukat arkadaşlar , bir bankaya olan borcumdan dolayı tahhütte bulunmuştum.
hakkımda taahhüdü ihlal davası açılmış duruşma tarihi 31.03.2011...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku