+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi

Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2002
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    189
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi

    Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi filmini cidden merakla bekleyenlerin başında geliyordum. Yapılan olumsuz yorumlara kulaklarımı tıkamış, sadece filmi görmeye kendimi adeta kilitlemiştim. Gitmek isteyişimin en başında gelen nedenlerinden biri Hz. İsa'nın hayatının filmde konu edilmesi idi. Film vizyona girer girmez ilk işim filme gitmek oldu. Filmde James Caviezel cidden çok güzel iş çıkarmış. (Bu aktörü diğer filmlerinde de çok beğenmişimdir ancak bu karakteri çok içten oynamış...)Ama Mel Gibson'un yönetmenliğini beğenmiş değilim..Film müthiş ağır bir tempoda ve fazlasıyla uzatmalar, tekrarlarla devam ediyor.

    Konu bilindiği gibi Hz. İsa'nın çarmıha gerilmeden önce dünya üzerindeki son 12 saati. Filmde işkence sahnesi filmin tamamını içeriyor. Filmde konuşma dili olarak Arami ve Latin dillerinin kullanılması bence çok güzel bir fikir. Ama alt yazı çevirisinin maalesef gerektiği gibi yapılamaması da bir o kadar üzücü. Neyse.. filmde geriye dönüşler ve Hz. İsa'nın kendi ağzından çevresine ve inananlara anlattığı alıntılar çok azdı. Ki ben çevresine anlattıklarına da yer verilmesini çok isterdim. Filmin yarısından çoğu değil tamamı işkence sahnesi ile dolu.

    Ben bu filmi merakla bekleyen birisi olarak kısmen de olsa hayalkırıklığına uğradım. Filmin konusunun gerçek olmadığını bildiğim için de bu üzücü sahnelerin etkisi üzerimde çok fazla olmadı. Bu yüzden bir nebze rahatım. Çünkü Kur an ın açıkça beyan ettiği üzere, Hz. İsa haça gerilmedi ve öldürülmedi. (4/Nisa, 157-159) Yazar Ali Bulaç, bu detayın filmde yer aldığını da şu sözleri açıklıyor.

    "Roma valisine götürülmek üzere dağda Hz. İsa nın yakalandığı sahnede Kur an ı doğrulayan ilginç bir sahne var. Askerler önce Hz. İsa ya benzeyen birini alıp götürmek istiyorlar; adam ben İsa değilim diye bağırırken Hz. İsa Aradığınız kişi benim deyip teslim oluyor. Büyük bir ihtimalle Kur an ın yerine bir benzerinin gösterildiği (Şubbihe) dediği olay budur ve bundan sonrası haça gerilip öldürülen bu benzerin başından geçen dramatik olaylardır. Ama tarihi Hıristiyanlık Hz. İsa nın öldürülmesi esasına dayalı bir imaj geliştirmiş ve bunu teolojinin temeli yapmıştır. Bu bilgiler temel alındığında Yahudileri rahatlatan, en azından fiili bir sorumluluktan kurtaran önemli bir durum ortaya çıkmaktadır. Çünkü zamanın Yahudi ileri gelenleri her ne kadar Hz. İsa nın öldürülmesini istemişlerse bile, bunu başaramamış, suç teşebbüs halinde kalmıştır."

    Sonuç olarak filmi tavsiye eder miyim diye söyleyecek olursam, yine de ben bu yorumları bilerek gidilmesini tavsiye ederim. Vizyondaki anlamsız ve boş birçok filme göre çok çok daha iyi....



    Hukuki NET Güncel Haber

    Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi konulu yargıtay kararı ara
    Tutku_Hz. İsa'nın Çilesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bu film hakkında film yönetmeni olan Mel gibson 'izle ama inanma ' demiş. Dünden evvelde kamera arkasında bu sözü sorulduğunda doğruladı ve ' bizimki bir görüş açısı söylenen çok şey var onun için öyle dedim ' diye açıklık getirdi.

    Şuanda vizyonda biraz eskisede vizontele tuuba (yumuşak g siz..) ve neredesin firuze başarılı türk filmleri olarak tavsiye edilebilir nitelikte buluyorum. Neredesin firuzenin seslerinde zaman zaman boğukluk ve netlik kaybolması dışında gerçekten çok başarılı haluk bilginerin gerçekten değerli bir sanatçı olduğu bu tip filmlerde iyice ortaya çıkıyor.

    Hababam sınıfı merhaba ile okul filmini aynı oranda tavsiye edemiyeceğim kimse alınmasın.

    Düşler tutkular ve suçlar ise son zamanlarda gördüğüm en güzel dramlardan birisi Bernardo Bertolucci harika bir film çıkarmış. Azıcıkta mitolojik bilgisiyle film izlenirse insanı saran uçuran bir film oluyor.

    Aşkta heşey mümkün ile duvara karşıda izlenesi filmlerdennn. Ama aksiyon heyecan efekt söleni isterseniz The day after Tomorrowu öneririm... Oynamıyor mu? Ha pardonnn Mayıs ayında vizyona girecek bir filmmmm amerikalılar hürriyet heykelinden iyice bıkmış olsa gerek bu filmde de dalgalar deviriyor.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Ceza davaları] Cüzdandan çıkan 1 doların çilesi
    İyi günler geçtiğimiz hafta bir yolculuğum esnasında otogarda cüzdanımı düşürdüm. Cüzdanı bulan güvenlik görevlisi de cüzdanı otogar polisine...
    Yazan: Bal_1234 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 03-09-2016, 05:31:04
  2. Aday memurun çilesi
    Merhaba ben kpss puanım ile açıktan alım yapan bir kuruma atandım ve henüz aday memurluk sürecindeyim bu süreçte uyarma cezası ile tecziye edildim...
    Yazan: capfulcap Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 07-02-2014, 16:32:41
  3. Alt Kiracı Olmak Çilesi
    Alışveriş merkezlerinde franchising sözleşmesi yaparak bayiilik yapan işletmelere genelllikle kiralayan "alt kiracılık" sözleşmesine zorluyor. Yani...
    Yazan: SELANİK Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 02-04-2009, 23:29:43
  4. 30 İşgünü çilesi
    Merhaba; fikirlerinizi almak istediğim bir konu vardı. 26.01.09 tarihinde servise 3 arızadan dolayı götürdüğün laptop için , 29. iş günü...
    Yazan: halmen Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 27-03-2009, 23:59:24
  5. Sözleşmeli öğretmen çilesi
    bu eylülde kpss'den yüksek puan alarak meb tarafından sözleşmeli öğretmen olarak atandım.sosyal bilgiler öğretmeniyim.352 kişi aldılar.277'si kadrolu...
    Yazan: magdurogretmen Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 27-12-2006, 20:02:11

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.