Sayın msinan, sizin durumunuz gerçekten zor. Allah sabır versin. Bence bir evlilik birşeyleri saklayarak başlıyorsa hem de önceki eşten gelen bir çocuk saklanıyorsa, orda birşeyler aramak gerekir. Bence eşiniz haksız. eğer çocuk için para ihtiyacı varsa çocugun babasından nafaka istemeli sizden değil. Bence mahkemede sizden nafaka alamamalı. Evet bayanlara nafaka bağlanmalı bence fakat eğer ihtiyacı varsa ve çocuk varsa. Zaten çocuga bağlanan nafaka çocuk için oluyor, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak için. Bu nedenle çocuğa mutlaka nafaka verilmeli, babası tarafından.
Tartışma hukuktan çok ahlaki boyuta taşınmış görünüyor. Bununla birlikte şunları ifade etmek isterim: Tedbir nafakası ileride artırmak veya eksiltilmek üzere hükmedilen bir nafakadır ve aldığınız maaşa göre makul bir nafakaya hükmedilmiş. Fakat yargılama esnasında özel durumlarınızı belirterek nafakanın azaltılmasını sağlayabilirsiniz: Düğün masraflarından kaynaklanan kredi borçlarınız, kira gideriniz vs. belgelediğiniz takdirde nafaka miktarının azaltılacağını düşünüyorum. Ayrıca forumlardaki sorular genelde mağdur olmuş kadınlar tarafından sorulmakta ve cevaplar da tabii ki onların haklarını hatırlatır mahiyette olmakta; bunda alınacak ne var ki? İşte sizin haklarınızı da hatırlatıyoruz: Tedbir nafakasının indirilmesini talep edebilirsiniz, eşinizin size söylediği evlilik birliğini temelinden sarsıcı sözler -aldatma, başkasından çocuk sahibi olma- ve ilk evliliğinden olan çocuğunu gizleyerek güveninizi zedelemesi ve daha birçok olumsuz sebeplerle açtığınız davada haklılığınızı ispat etmeniz zor olmayacaktır. Bu durumda tedbir nafakası sadece boşanma kararı kesinleşinceye kadar yürürlükte olacak; hakim boşanmadan sonrası için yoksulluk nafakasına hükmetmeyecektir. İletinize cevap veren bayan arkadaşların hemcinslerini korumak için sarf ettikleri sözleri duygusal yaklaşımlar olarak kabul etmek gerekiyor; her birlikteliğin özeli farklıdır.
iyide adam param yok diyo nasıl kalksında para bulup avukat tutup mahkemeye verip hakketsin farzedelim verdi bu dava kaç sene sürer tabi o zamana kadar nafakaya devam mahkeme sonuçlansa tazminat alırmı erkek alamaz çünki kadın mazlum yani yaptığı yanına kalıyo verin mahkemeyi yanılmaktan 5 sene hapis cezası o zaman o da yok e o zaman kadın erkek eşit demeyelim kanunen eşit ama uygulamada erkek üstün peki kanunun ne manası varki işine gelince kadın erkek eşit işine gelmeyince dur sen bakıyım ne ya kadını ben karılığa aldım evlatlık almadımki evlatlık olsa bile belli bi yaşa kadar bu ne adaletsizlik bu ne sömürü düzeni
Sizi ve sıkıntınızı çok iyi anlıyorum. Size (birlikteliğin yıkılmasına daha fazla kusurlu eşi olmasına rağmen nafaka ve tazminata hükmedilen, belirlenen nafaka ya da tazminatı ödemekten gerçekten aciz olmasına rağmen yüksek takidr edilen nafaka ve tazminatla ekonomik durumu kötüleşen erkek eş olarak) hak vermiyor değiliz.
Boşanma hukukundaki tazminat ve nafaka yönünden bir geçiş süreci yaşıyoruz. Maddesel anlamda tam bir eşitlik söz konusuyken uygulamada bu eşitliğin sağlanamamasının da sebebi türkiyedeki kadınların geçmiş dönemler itibariyle çok fazla ezilmesi ve ekonomik bağımsızlıklarına yeni yeni geçmesidir.
Elbette nafaka isteyen tarafın nafaka istenenin tahsili ve ekonomik durumu kadar önemli. Ve bunu hakimin nafaka istenen tarafından ispatlaması durumunda göz önünde bulundurması gerekir.
Fakat sizin de söylediğiniz gibi bunun ispatı mümkün olamayacak kadar zor ve külfetli olabiliyor.
Bütün bu sözleri sizin anlattıklarınızın doğru olduğu varsayımıyla söylüyorum. Yani birlikteliğin yıkılmasına sebep olan kusurlu tarafın siz OLMADIĞINIZ ihtimalinden dolayı haklılığınızı paylaşıyorum.
Evliliğinizle ilgili bu platformda dile getirdiklerinizi hukuki anlamda da davada beyan eder ve ispatlarsanız inanın özellikle son değişikliklerle medeni kanunumuzun kadın-erkek eşitliğini mümkün olduğu kadar eksiksiz sağladığına siz de şahit olacaksınız.
walla biz hiç şahit olamadık eşim seni sevmiyorum istemiyorum diye yazı yazdı gitti mahkemeye onu sundum şahitler çıkardım görgülü şahitler onun ne şahidi vardı ne ispatı hatta davayı açanda oydu benden önce davrandı davanın reddini dahi istedim süründürüyüm diye ama nafile
hakimin kararı aile birliği temelden yıkılmıştır kusur tamamen davacıdadır davacı evlenirken yaptığı masrafların tazmini için 10.000 ytl tazminat 200 ytl nafaka karar bu kadar açık ve net o suçlu ama tazminatta yedim nafakada yedim davada red olmadı yani yapanın yanına kaldı
avukatım temyiz edelim diyor ama ben inanmıyorum temyiz dende daha berbatının geleceğinden şüpheleniyorum hatta şüphe değil emin gibiyim
LANET OLSUN KADIN HAKLARI.............
Konu ahmetocak84 tarafından (16-04-2008 Saat 06:30:56 ) de değiştirilmiştir.
merhaba sinan kardeşim bu konuda sana çok hak veriyorum. burada sayın Giovanna hanım kızabilir ama o konuya kendi tarafından bakıyor bende senin durumundayım ve yaklaşık dört aydır yapmış olduğum tüm araştırmalarda kanunlar khakların eşit verilmesinden yana olmsaına rağmen uygulama, yani hakim ve yargıtay kararları neredeyse tamamen kadını korumakta. bundan bir kaç yıl öncesi bu olaylar olsa bende sayın Giovanna hanımefendi gibi düşünür kadının lehine karar verilmesini isterdim. çünkü o zamanlarda kanun biraz erkekten yana idi ama şimdi kanun artık her iki tarafı eşitgörüyor ama bu uygulama ile bozuluyor. kanun mal rejimini ortak diyor hakimler malın çoğunlukla kadına bırakıyor. evlenirken her şey eşit oluyor fakat ayrılırken kadın birden mağdur olup çıkıyor ve tazminat nafaka ortaya çıkıyor. madem ki medeni kanun eşitsiniz diyor mademki anayasa kadın erkek ayrımı yoktur diyor o zaman kadında nafaka almasın. nasıl erkek çalışıp kendisine ve ailesine bakmakla yükümlü ise aynı şey kadın içinde geçerli olsun erkek çalışacak ailesine bakacak auyrılınca nafaka verecek nedenmiş. kadında gitsin çalışsın. eşit değilmiyiz.
Nafaka sadece kadına mahsus değil ki. Erkek de, ekonomik durumu boşanma sonrası kötülediyse, kusursuzsa ya da daha az kusurlu ise ve kadının da durumu müsait ise, nafaka alabilir. Kimse bunu engellemiyor.
Vala arkadaşlar tamam çok zor durumda kalan kadınlar var eşi çekip gitmiş aldatmış iki çocukla ortada kalmış ne yer ne içer biz erkeklerde insanız elbette bu tür kadınlar korunmalı hatta böle adamları silah zoru ile çalıştırıp kazandığı paranın ailesine verilmesi pek tabiki en doğrusu, ama bende eşimden ayrılıyorum ve ikinci evliliğiyim eşimin yaşadığımız şehirden 1 tane bile şahidi yok bense 5 şahitle kadının bütün kusurlarını kanıtladım kadının şahitlerinin çelişkili ifadelerini ve yalan söylediklerini de kanıtladım gel görki ne kadına bi ceza ne bu şahitlere bi yaptırım var şu anki durumum ise 450 ytl nafaka ödüyorum kadının evi var 500 ytl kira ve babasından 200 ytl yetim aylığı geliyor keyfi yerinde anlaıyacağınız sizce ben ne yapmalıyım bu nasıl adalet avukatım kadın suçlu bile olsa yoksulluk nafakasının yüzde 80 devam edeceğini söylüyor iyiki ben kusurlu çıkmadım sonuçlarını tahmin bile edemiyorum haklıyken böyleyse..
Yasalar tamamen kadının yanında artık bende herşeyden ümidimi kestim,benim başımdada aynı bela var.malesef elimden hiçbirşey gelmiyor.hem kendisi çekip gidiyor.hemde yanına kar kalıyor,maaşda bağlanıyor,açtığı davanın masrafları hatta avukatının parasınıda ben ödeyecekmişim.senelerim ve bütün birikimim hepsi boşa gitti.çaresizlik çok zor birşey.yatıp kalkıp beddua etmekten bıktım.mutlaka acısını çıkarmalıyım.hatta bunun içinde şiddet bile olmalı.
ya olurmu kadın nafaka almalı tazminat almalı altınları almalı evleri almalı arabayı almalı erkeğin kurduğu yeni hayatı yeni evliliğini nafaka arttırım davalarıyla çökertmeye çalışmalı . neden ? çünkü obir kadın . zayıf çelimsiz gariban eli yok ayağı yok allahın bir adamı .kadın çalışmamalı hayat boyu yatmalı çalışırsa ayıp olur .çünkü o kutsal bir varlık .
ya erekek ? erkek kadının nafakasını kazanmalı . işi yoksa iş bulmalı çalışmalı. yoksa hapis cezası olmalı .hapıi yatmaklada kurtulmamalı yüzde 30 lara varan faizle bu nafaka arttırılmalı .neden ? o bir erkek .o bir keriz .o bir çalışkan e3şek olmalı . olmassa ?devlet arkasında alacaklarının .kartal gibi devlet alacaklarıunın arkasın,da erkeği kovalamalı .neden ? sen bu kadınla evlendin boşandın diye ?
çocuğa nafaka ödersin ama göremezsin .nafaka yı vermeye gelince baba oluıyorsun göstermeye gelince ve icraaya verince 400 ytl para alıyolar ya hak adalet nerde ?ama kadın yeterki nafaka kararını icraaya versin beş kuruş almadan çatır çatır alıyolar . kimin zararı var soruyorum arkadaşlar ?=
adalet hak nerdedir ?
eşitlik ,nerdedir ?
-çocuğunu göstermeyenkadına ceza veriliyormu ?hayır
-haksız yere boşanma davasıu açan binlerce kadının aldığı tedbir bnafakası geri alınabiliyormu ?hayır
-erkeğe bu kadın senin hayatını mahvetmiş al sana şu kadar tazminat deniliyormu ?hayır
-kadın haksız olduğu için davayı kaybetmesinin akabinde kadına aldığın nafakaları geri ver deniyormu ? hayır
-merak ediyorum bu güne kadar kaçtane erkeğe tedbir nafakası bağlanmıştır ?yoktur daha anasından doğmadı öyle bir erkek
- hakişmler tedbişr nafakası verirken bu adamın borcu varmı diye soruyorlarmı ?
hayır .
bakın evliliğimizi yeni yaptık 2 sene sonra hanfendi çekti gitti babasıyla evimizin eşyalarıyla kamyon tutmuşlaR ? NEDEN SIKILMIŞ . BUNLARIN BORCUNU VE HANFENDİŞNİN NAFAKASINI ÖDEMEK TE BANA KALDI . ÇOK SIKIŞTIM .BUNLARI KİM DUYDU ?KİMSE.BABAMIN VE ANNEMİN EMEKLİ MAAŞI VE BENİM MAAŞIM ANCA ÖDEYEBİLDİ.HAKİMBEY AMCALARIM VE ABLALARIM SAĞOLSUNLAR KADINI KORUYAYIM DERKEN AZDAHA BİR ERKEĞİ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOLARDI .BUNLARI KİM DUYDU ? KİMSE ?ÖYLEYSE HAKKANİYET PRENSİBİ NERDEDİR ?HİÇ BİYERDE SADECE HAKİMİN KAFASINDA .
ACABA BU TOPLUMDA ERKEKMİ EZİLİYOR ?KADINMI VİCDANINIZA SIĞINIYORUM .YA ALLAHINI SEVEN ARTIK BU MEDENİ KANUNU DEĞİŞTİRSİN EŞİTLİK DENEN KAVRAMI E3ŞİTSİZLİK DENKLEMLERİNE DÖNUŞTÜRMESİN ......
Konu kibfeyzo tarafından (28-06-2008 Saat 13:43:55 ) de değiştirilmiştir.
türkiyede böyle yanlış uygulamalarla asıl erkekler eziliyor.türkiyede asıl zayıf olan taraf erkektir. nedenmi uygulamalara bi bakın .... anlarsınız .bu sömürme nereye kadar gidecek bakalım ...böyle uygulamalar varken meraketmeyin daha çok ev yıkılır daha çoooooook insanın hayatı mahvolur .daha çooook erkek birilerine nafaka kazanmak için eşek olur eşek niyetine kullanılır .
türkiyede böyle yanlış uygulamalarla asıl erkekler eziliyor.türkiyede asıl zayıf olan taraf erkektir. nedenmi uygulamalara bi bakın .... anlarsınız .bu sömürme nereye kadar gidecek bakalım ...böyle uygulamalar varken meraketmeyin daha çok ev yıkılır daha çoooooook insanın hayatı mahvolur .daha çooook erkek birilerine nafaka kazanmak için eşek olur eşek niyetine kullanılır .
bu yasa deyişmediği sürece bunun vebalini çekmekten kurtulamayacağız.benim durumumda aynı,hanımefendi evi terk ediyo,neymiş ayrı bir ev açmadığım için haklıymış.peki kendi bu durumu bile bile niye evleniyo,bunu bana kim açıklayabilir.kimse açıklayamaz çünkü erkeksin daima haksızsın.benim zoruma giden ne ağır söz ne dayak ne aldatma var.buna rağmen yasa hanımefendiyi haklı görüyo.Türkiyede benim durumumda binlerce insan var.Yani çoğu insan ailesinin yanında kalıyor.Hayat pahalılığı ortada aldığım ücret 700ytl ben bu ücretle nasıl ayrı bir ev tutarım bunun 300ytlsi kira diyelim geriye kalıyor 400ytl elektrik,telefon,su,doğalgaz ki hepsine zam geldi.gıda: yemeden içmeden olmuyor zaten gıda başlıbaşına en az aylık 200 ytl tutar.giyinme.....Yani ben şimdi ne yapayım.Aslında doğru yasa diyoki git kendini vur...oda kolay deyil ölmekten korktuğumdan deyil.Zaten bu dünyada bitmişim ahirettede intihar nedeniyle tamamen biterim.Benim aslında devletten istediğim tek şey var.Madem haksızım beni askere alıp güney doğuda terörün üzerine salsınlar hiç deyilse adam gibi öleyim.bu bence en makul çözüm yolu.Ben şaka filan yapmıyorum.eğer görüşebileceğim bir devlet yetkilisi varsa bu konuda allah razı olsun derim
Benim boşanma davam yerel mahkemece, karara bağlandı fakat avukatımla davayı yargıtay a taşıdık. yerel mahkeme tedbir nafakasına geçici olarak hüküm...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları