Esimle 2,5 senelik evliyiz.Daha onceden evliliginden esimin 2 cocugu var.Anneleriyle yasiyorlar.Bosanma karariyla birlikte her 2 haftada bir haftasonunu bizimle birlikte geciriyorlar.Senenin 15 gunu de annelerinin tatil hakki var ve cocuklar da babalarinda kalmak zorunda.
Cocuklarin biri 11(erkek) digeri de 15 (kiz) yasindalar.
11 yasinda olan asiri yaramaz,her eve gelislerinde evi pisletiyor,yuksek yerlerden atlayarak hepimizi teklikeye sokuyor.Daha once rahatlamasi icin pedagog tarafindan bitkisel ilac tedavisi gordu.Devamli evinde ve okulunda sorun cikaran problemli bir cocuk.
Bunlarin hicbirine ses cikarmadim,nihayetinde kucuk oldugu icin sustum.
Bu arada kizimiz oldu esimle.Su an 15 aylik.Iste dun olan bir olay beni cok cok rahatsiz etti.
Anneleri tatile gitti ve cocuklar 1 haftaligina bizde kalacakti.Esim kizini isyerine goturdu,yaramaz oldugundan evde birakti(benimle birlikte)
2 dakikalik banyoya girmek zorundaydim.Ancak cok yaramaz olan,devamli sesler cikaran yaramaz,banyodayken ben sessizdi.Banyodan sessizce ciktim.Ve o cocugun elini 15 aylik kizimin bezinin icindeyken buldum(on tarafini ellerken yani daha acikca kizimin cinsel organini).Beni gorunce cocuk cekildi ve iceri gitti.Ne derece ileri gitmis olabilecegini bilemiyorum.Belki de kizligini bile bozmustur.Bunu dusunmek bile istemiyorum.
Aksam babasina ilettim ve bir daha o cocugu eve getirmemesini istedim.
Esim eski esine ilettiginde tabii ki dogal olarak benim cocugu istemedigim icin yalan soyledigimi soyledi.
Oyle bile olsa bunun bir "merak" oldugunu normal oldugunu soyledi.Esim de "eger esimin erkek kardesi 15 yasimizdaki kizimizin cinsel organini sadece merak icin ellese normal mi?"dedi.
Ancak bu durumda napmam gerektgini bilemiyorum.Esime kalirsa cocugu eve bir daha sokmayacak ama hukuki olarak annesi dava acarsa kazanabilir mi?
Eger hakim cocugun hala baba evine "bu hos olmayan" hareketi yapsa bile gelmesine razi olur mu?Razi olursa bu cocugun psikolojisi icin ise benim 15 aylik bebegimin psikolojisine ve fizyolojisine ne olacak?
Çok kötü bir durum. Yalnız hakim çocukla şahsi münasebeti düzenlerken ve velayeti verirken şahsi münasebetin eşinizin çocuğu alarak görüşmesine karar vermiştir. Çocuğun eve götürülüp götürülmemesine karar vermemiştir.
Çocuğun hareketi ise onun annesinin açacağı şahsi münasebetin yeniden düzenlenmesi davasına faydası olmaz. Çünkü zarar gören çocuk değil, sizlersiniz...
Cok tesekkur ederim.
O zaman esimin cocugu eve getirmeden baska bir ortamda gorusmesi,herhangibir hukuki sorun cikarmayacaktir.
Endiselendigim bir ikinci sey ise bu cocugun 14-15 yaslarina gelip,hormonlarinin etkisiyle daha tehlikeli seyler yapabilmesidir.
Kardes olduklari icin bu yapilan davranis cok daha trajedik olacaktir.
Cocugun eve bir daha gelmesini istemememin nedeni de ileride dogabilecek daha buyuk tehlikelere karsi kendi bebegimi korumak.Cunku ondan mesul olan benim,eski esi degil.Banyoya girmek icin dahi cocugumu oyun parkina birakamayacaksam,o cocugun eve gelmemesini istememin optimal bir karar oldugunu dusunuyorum.
Merhaba,
Yöneticim sürekli olarak haftasonu, akşam (mesai saatleri dışında) kendime ait cep telefonumdan arayarak işle ilgili birşeyler sormaktadır....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku