Merhaba.
1 - Sözkonusu bir tazminat davası. Talep edeceğimiz maddi kayıp miktarı konusunda sanırım tatışılabilecek bir fikir öne sürdü avukatım. Avukatım güvenilir bir insan; fakat mesleki bir tartışma sözkonusu olabilir diye düşündüm. 50.000 YTL'den aşağı olmamak kaydıyla mağduriyetimiz sözkonusu. Ancak avukatım davayı 10.000 YTL'lik pilot bir dava olarak açacağını ve bilirkişi raporuna göre, dava kesin hükme bağlanmadan, talep ettiğimiz meblağı artırma hakkımızı saklı tutacağını söyledi. İlk etapta dava giderlerini ve davanın reddedilen kısmı için karşı taraf avukatına ödemem gereken vekalet ücretini azaltan bir teklif bu. Ancak son celsede talep ettiğimiz meblağı artırmanın olumsuz yanları da var sanırım. Örneğin bilir kişi raporua zararımızın 60.000 YTL olduğunu yazdı. Son celsede aradaki 50.000 YTL'lik talep farkının da harcını ödeyerek miktarı 60.000 YTL'ye çıkarmanın riskleri neler olabillir sizce?

NOT 1:Şu sıralar maddi imkanlarımın yetersiz olduğunu avukatımla da paylaştım. Ancak dava hakkımı geciktirmek istemiyorum.

NOT 2: Davalı bir belediyedir (Hakim kararlarının kamu kurum ve kuruluşlarında, özel kişi ve şirketlere nispeten, daha yanlı verilebilme ihtimali gerçeğimi göz önünde tutmak istedim). Başka bir belediyenin görev alanında kalan bir işletmeyi bize ihale etmiş ve işletme kısa zaman sonra asıl görevli belediyece yıkılmıştır.

2 - Tazminat davalarında dava harç ücretlerinin oranı sanırım %0,54. Bu oran (doğruysa eğer) dava konusu ücretin artmasına bağlı olarak azalır mı? Azalırsa rakamlar hakkında bilgi verir misiniz kısaca? Araştırdım; fakat yeterli bilgi bulamadım.
Yorumlarınıza teşekkür ederim. Başarılar dilerim.