Öğretmen soruşturma gereği görev yeri değiştirlmesi kararı bir cezamıdır ?tedbir midir? Bu kunuda hukuki yardım almak istiyorum ( konunun özü soruşturma sonucu idare hem kınama cezası vermiş hemde görev yeri değişikliği, bu bir suça iki ceza anlamına gelmektedir) saygılar.
soruşturma gereği görev yeri değişen Öğretmen idareciliğe baş vuramaz ,Son üçyıl içinde soruşturma gereği görev yeri değiştirilen Öğretmen anadolu Lisesi Öğretmenliğine müracat edemez ibaresi bulunmaktadır . bu sürgününün en büyük ceza olduğunu kanıtlamaya yetmez mi.
Tanışıyoruz.
Aleyhime yalan da olsa şahit,sahte de olsa belge olmaksızın soruşturma geçirdiğimi,hem yer değişikliği yaptıklarını hem de 1/30 oranında maaş kesimi cezası aldığımı,şu anda AİHM in kararını beklediğimi biliyorsunuz.9.9.1999 dan beri süren ve hâlâ üzerimde hissettiğim haksız ve hukuka aykırı "SÜRGÜN" damgasını silebilmek için..
Şimdi sorunuza gelerek,Atama işlemimle ilgili Danıştay kararında; "Bu işlem hukuka aykırıdır,iptali gerektiğinden,çoğunluk kararına katılmıyorum" diye muhalif oy bildiren M.Y.Ö.nün "Karşı Oy" gerekçelerinden bir kısmını yazıyorum:
...İli,..İlçesi ...İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan davacının,bu görevden alınarak .....İlçesi ....İlöğretim Okulu'na öğretmen olarak naklen atanmasına ilişkin işlemin,davacı hakkında düzenlenen 15.7.1999 günlü,410/33 sayılı soruşturma raporundaki idari teklif uyarınca tesis edilmesi nedeniyle dava konusu işlemin hukuka uygunluk denetimi;bu raporda yer alan eylemlerin sübuta erip ermediği ve subuta eren eylemlerin de işlemin tesisine dayanak oluşturabilecek nitelik ve yeterlikte olup olmadığına bağlıdır.
.....14.5.1999 tarihli dilekçe ile ücret karşılığı okuttuğu dersleri bıraktığını belirtmek" eyleminin ise subuta ermesine karşın,dava konusu işlemin dayanağını oluşturacak nitelik ve yeterlikte bir eylem olmadığı anlaşıldığından,davacının naklen atanmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle,davanın reddine ilişkin İdare Mahkemesi kararının bozulması gerektiği görüşüyle çoğunluk kararına katılmıyorum.
Sorunuzun net cevabını almışsınızdır.Gayet açık....
İyi günler...
İşlenilen suc sabit bile olsa bir suça iki ceza hukuka aykırıdır.
Bu şartlarda sürgün olan ,3 yıl aynı yere tayin isteyemez ,Maaşla ödüle teklif edilemez,görevde yükselemez .
Bu durumda idare sürgünün tedbir olduğunu savunmakta haksızdır. Fakat Bunu Yüce yargı önünde kanıtlayacak daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.
Karşı oydaki ifadeden de anlaşıldığı gibi, bu işlemin (Atama/Sürgün) tesisine dayanak olabilecek nitelik ve yeterlik..den bahsederken,demek ister ki; kişinin subuta eren eylemlerine karşılık yapılan bu atama fazla olmuştur.Daha da Türkçesiu kişi SÜRGÜN CEZASI alacak kadar suç işlememiştir.
Dediği, dediğim ve dediğiniz gibi:-657 öyle bir cezadan söz etmese de- SORUŞTURMAYA DAYALI YER DEĞİŞTİRME BİR CEZADIR.Öteki verilen cezadan ayrı olarak.
AHİMdeki dava masrafıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim.
Konuyu yakından bilen bir avukat arkadaş 3000€ istedi.Kazanırsak alırız demedi.İşini bilmeyen bir memurda "trink" bu kadar para olmaz.Mecburen,standart AİHM Türkçe başvuru formunu 16 sayfa ve 20 den fazla belgeli olarak kendim hazırladım.Masrafım sadece yurdışı iadeli taahhüt mektup parası kadar oldu.Bu form internette bulunuyor.Türkçe olanı seçiyorsunuz ve bunları bilgisayardan yazılabilir hale çevirdikten sonra,yazdığınızı düzeltme imkânını da bularak dolduruyor ve yazıcıdan çıkartıyorsunuz.
O formların nasıl yazdırılabilir hâle getirildiğini ben bilmiyorum.Benim çocuk,bilgisayar arkadaşlarından öğrenerek bu işi hazırladı.Gerekirse öğrenir, size aktarırım.
İyi günler...
bazen Kendi kendime gülüyorum .malesef idareci vasfı taşımayan hatta memur olması bile doğa kurallarına aykırı olan bazı şahsiyetler yönetici oluyor .Örnek:
Müdürle sorun(kavga boyutunda canıma kasıt edilmiştir) yaşıyoruz müdür beni ben müdürü şikayet ediyorum ben halen aynı yerde müdür aynı yerde soruşturma oluyo soruşturma bitiyo tam 3,5 ay sonra sürgün yazısı geliyo .
böyle bir yönetim bozukluğu olabilirmi acı acı gülmek diye buna denir.
Aynı Müdür yıllar sonra zimmet işine karışıyo ama o sürülmüyor İl merkezine Ödüllendiriliyor . olayın içinde olmasam gülmekten çatlarım
verdiğiniz bilgilere teşekkürler Avrupa İnsan hakları mahkemesine gitmeye gerek Kalmadan Haklı Davamı kazanırımda Bunlara gerek kalmaz diye temenni ediyorum saygılar
Konu caliskanmehmet68 tarafından (16-05-2008 Saat 21:25:06 ) de değiştirilmiştir.
Bizdeki teftiş sistemi malesef böyle çalışıyor... Bu sistemden başka türlü sonuçlar beklemek de, malesef gereksiz bir beklenti.
Çünkü, Teftiş'i harekete geçirmek en üst amirin yetkisinde... En üst amir, kendi atadığı veya fikir birliği içinde bulunduğu bir memurla/amirle ilgili bir şikayet olduğunda, teftiş makenizmasını harekete geçirmiyor. Ya şikayet örtbas ediliyor, ya da şikayetçi haksız çıkarılıyor. Suç barizse, bu defa, "ne yaparız da, en az ceza ile kurtarırız" diye kafa yoruluyor. Bahsettiğiniz gibi, akçeli işten görevden alınmış gibi gösterilip, ödül anlamına gelen atamalar yapılıyor.
Teftiş makenizması ancak, kurum tarafından gözden çıkarılmış, tabir yerinde ise, siyaseten bileti kesilmiş memurun/amirin üzerine gönderiliyor. Kendisine görev tevdi edilen müfettiş kardeşimiz de, makenizmanın çalışma biçiminin farkında olduğundan, gözden çıkarılmış ve siyaseten bileti kesilmiş olan memurun/amirin üzerine öyle çullanıyor ki, Fener'in , Galatasaray'ı 6-0 yendiği maçta, Galatasaray üzerine çullanması yanında fasafiso kalır. İncir çekirdeğini doldurmayacak kadar önemsiz konular, enine boyuna irdelenip, ansiklopedi kalınlığında Soruşturma Raporları yazılır... Doğrusu, işin teftiş kısmı, yamyamların, yenilecek kurban etrafında dans etmeleriyle birebir benzeşir... Müfettiş raporunu yazar infaz (dans) tamamlanır...
Aziz Nesin sağ olaydı, bu teftiş hikayelerinden 80-100 kitap daha yazardı ya, neyse...
Uzun lafın kısası, bizdeki teftiş sistemi ile teftiş yapılması mümkün değildir. Teftişin, hakikaten, teftiş niteliği kazanabilmesi için, teftiş makenizması siyasi iradeye bağlı olmaktan kurtarılmalı, savcılar gibi res'en harekete geçebilme yetkisi tanınmalıdır.
Bu yapılamıyorsa, adını, "Bostancıbaşılar Grubu" veya "İnfaz Ekibi" gibi bir ad'a dönüştürmek daha isabetli olacaktır.
Konu Kantaroncu tarafından (16-05-2008 Saat 23:00:22 ) de değiştirilmiştir.
"Yaw, Kantaroncu, tabloyu bu kadar karanlık, halkı bu kadar çaresiz göstermek doğru mu ? Başka yollar da var teftişi harekete geçirmek için..." diyenleri de duyar gibi olduğumdan, meslenin o boyutunu da kurcalamak vacip oldu...
Evet, bir memurun/amirin suç işlediğini biliyoruz. Şikayet ediyoruz, lakin henüz bileti kesilmediğinden veya kurum amirleri tarafından gözden çıkarılmadığından, yaptığımız başvurular auta gidiyor. Çaresiz misiniz/miyiz ?
Hayır... Çare var... Hele ki akçeli bir konuysa, yaz dilekçeyi ver Savcılığa... Savcılık, şikayet konusu olayla ilgili, Ön İnceleme yapılması için ilgili kuruma gönderir... Savcılığın Ön İnceleme talebinden sonra kurum amirine herhangi bir hareket alanı kalmaz. 30 gün içerisinde Ön İnceleme yapılması zorunludur... İşte, Ön İnceleme yapılacak, adalet yerini bulacaktır.
Ama kazın ayağı (ne ilgisi varsa) öyle değildir... Kurum amiri (merkez teşkilatlarında Bakan, illerde Vali) henüz biletini kesmediği memuru öyle kolay kolay teslim etmez... Ön İnceleme'yi kendine ya da hakkında Ön İnceleme yapılacak memura/amire en yakın müfettişe yaptırır... Allah'ın bir muhalif kulu, gitti Savcılığa dilekçe verdi, diye, has bahçenin güllerine kelepçe vurulacak değildir, artık... Ön İnceleme yapılır yapılmasına da, suçlanan memur/amir sütten çıkmış ak kaşık, şikayeti yapan da müfteri olur... Sonuç: Ortada hiçbir suç yoktur... Suç olmayınca da, haliyle suçlu da olmaz... Geriye kala kala iftira etmiş, bir muhalif kalır...
Yaw, kara tablo çizmekten yorulmadın mı Kantaroncu ? Bıktım, bıkmasına ya, tabii yollar tükenmiş değil... Suçluyu adaletin karşısına çıkarmak için bir yolumuz daha kaldı... Ön İnceleme Raporu'na itiraz etmek... Şikayet edilenin makamına göre, ya Danıştay ya da Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz...
İşin bu itiraz kısmı da ayrı bir komedi... Ön İnceleme'de, suçlanan memurun/amirin bileti kesilmediğinden, aleyhinde hiçbir delil toplanmadığı, aksine lehine bir çok delil toplandığı için, itiraz merciinin önüne giden dosyaya göre, şahsen ben karar verecek olsam bile, itirazı reddederim...
Şikayetim üzerine hazırlanan Ön İnceleme Raporlarını okuduğumda, kaç sefer "Yaw, ne utanmaz, arlanmaz adamsın Kantaroncu... Sütten çıkmış ak kaşık timsali bir amiri şikayet eder, devletin bir sürü adamını gereksiz yere meşgul edersin..." diyesim gelmiştir.
İtiraz merciinin matbu cevabı hazırdır zaten bilgisayarda..."Adı geçen kamu görevlisinin üzerine atılı suçu işlediğini kanıtlayacak bilgi ve belge elde edilemediğinden..." Kopyala, yapıştır...
İtirazınız da reddoldu mu ? Oldu... Geriye başka hukuk yolu kaldı mı ? Kalmadı...
Peki geriye kalan bir şey yok mu ? Olmaz mı, elbette var... Geriye iftira ettiği kesin bir müfteri kalır... Bu müfteri, sıradan yurttaşsa yine de şanslı sayılabilir... Ya memursa, yandı gülüm keten helva... Devlet, memurunu "iftiralara ve isnatlara karşı" koruyacaktır... Onun için de, haksız iftira ve isnatta bulunan memuru yargılanmak üzere Savcılığa teslim eder... Dilekçe senin mi ? Senin... İmzayı sen mi attın ? Evet ben attım... Kaçacak yerin var mı ? Yok... Sen en iyisi iyi bir avukat bul ey müfteri....
Konu Kantaroncu tarafından (16-05-2008 Saat 23:52:48 ) de değiştirilmiştir.
işini bilen idareci her dönemde işini yürütüyor. karektersiz yanar dönerler pek seviliyor yalakalrrın her zaman baş köşede yeri hazır.
şahısın her sene şikayet üzerine 2 soruşturma geçiriir kimisinde kopyala yapıştır kimisinde amir affı
KANUNLAR VE YÖNETMELİKLER SADECE GARİBANLAR İÇİNDİR diyenler var.doğrumudur bilmem? paran varsa,dayın varsa,etkili dostların varsa,siyasetten anlıyorsan ,kim tutar seni ya yoksa
Gençliğimde,70 li yıllarda şunu öğrenmiştim -Ve de doğruyu öğrenmişim- "Herkes kanun önünde eşittir.Ama,bazıları daha çok eşittir."
Geçenlerde kafama takılmıştı;bizim "Çalışkan" diyor ya,"Bir suça iki ceza" yahu adam bir suç işliyor TCK ya göre yargılanıyor.Netice:Şu kadar hapis,bu kadar para cezası,o kadar da "Kamu haklarından mahrumiyet" Oldu mu sana bir suça üç tane ceza..Tamam.Bu doğru.Doğru veya yanlış TCK öyle yazıyor.
İşte tam "Çalışkan"nın isyan ettiği yere geliyoruz:İdarî mevzuatta disiplin cezaları yazılıyken ve bunların içinde "Yer değişikliği" diye bir ceza yokken, yer değiştirme nasıl ceza maksatlı olarak kullanılır?
Eğer Çalışkan bu konuyu 2,5 yıl önce açsaydı,aynı şekilde meseleyi, ben de yaşadığım için, AİHM deki davama taşırdım.Maalesef geç kaldık..
İyi günler..
Soruşturma ile görev yeri değiştirilen bir memur idare mahkemesinde açtığı davayı kaybettikten sonra, danıştay'da temyiz etmiş ve eş durumu nedeniyle...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları