Aile hekimliği uzmanı olarak mecburi hizmet yükümlüsüyüm. Eşim yaklaşık 5 yıldır özel bir şirkette kesintisiz SSK'lı olarak çalışmakta.
Yasaya göre eş tayini hakkımız olmasına ve bizim durumumuzun da uymasına rağmen. Sağlık bakanlığının atamalarını takip ettiğimizde gördük ki, bakanlık eş tayini için gereken evrakları alıp işleme koyuyor ancak "Atama Nakil Yönetmeliğinin Değişik 21. Maddesine (24/062006 tarihli) göre stratejik personele (uzman ve pratisyen tabip) uygulanmaz." açıklamasıyla atama yapmamaktalar. Bu konu ile ilgili olarak bu link (http://personel.saglik.gov.tr/dhy17_2007/uzman_es.htm )
ve bakalığın mecburi hizmet atamalarını açıkladığı diğer dönemlerde pek çok örnek var.
Benim durumumda olup dava açan olup olmadığını ve dava hakkında ki son durumu eğer açılmamışsa ben açtığımda olası sonucu ve sonuçlanma süresini cevaplarsanız memnun olurum. Saygılar.
Yok dostum. Bu durum da yapacak bir şey yok. devlet stratejik personel olduğun için atamanı ona göre yapıyor.
Davalar açıldı fakat kazanan olmadı. Üzgünüm.
aşağıdaki 2 adet mahkeme kararında Anayasa'nın 41.maddesindeki Ailenin korunması ile ilgili kanuna dayanılarak eş durumu tayininin aile birliğini sağlayacak yönde olmasına karar verilmiştir.
Bende Kadın Doğum uzmanlığımı bitirmek üzereyim ve mecburi hizmet yapmak zorundayım. Öte yandan eşim "eş durumu nedeniyle atama" için gereken tüm kriterlere uyan SSK'lı ve özel sektör çalışanı. Ben de "stratejik personel" kapsamında ne yazık ki "eş durumu nedeniyle atama" talep edemiyorum güncel durumda...
Senin bahsettiğin Haziran 2006 tarihli Sağlık Bakanlığı Atama Nakil Yönetmeliğine göre:
"4. maddenin "m" bendinde düzenlenen Stratejik Personel (ki Yönetmeliğe göre stratejik personel; "Bakanlık tarafından istihdamında güçlük çekilen uzman tabip ve tabip unvanlarındaki personeli" ifade eder.) 21. maddenin son fıkrasında düzenlenen "Stratejik personelin atama taleplerinde bu maddenin (b), (c) ve (d) bendi ile son fıkrası uygulanmaz." düzenlemeleri nedeniyle, eşi Bağ-Kur, SSK veya diğer özel sandıklara tabi çalışan hekimler yönünden, eş durumu atamaları yine durmuştur. Bu halde istisnasız bütün uzman hekimler 'stratejik personel' olarak tanımlanmakta ve mevcut durumları ne olursa olsun, eş durumu nedeniyle atama talepleri, 21. maddenin son fıkrası gerekçe gösterilerek reddedilmektedir."
Bu yönetmelik ile ilgili iptal davası Danıştay 5. Dairesinde gene 2006 yılında açılmış ve 4140 no.lu kararla red edilmiş. Ancak aynı kararda yargıçlardan biri, dava konusu Yönetmelik hükümlerinin hukuka aykırı olduğu şerhini düşmüş ve adı geçen Yönetmelik hükümlerinin iptalini talep etmiş. Bu konuda ayrıntılı metni İTO'nun http://www.istabip.org.tr/icerik/str...larina-iliski/ sayfasında bulabilirsin.
Ben de sabırsızlıkla bekliyorum bu temyiz kararını... En son geçen Cuma konuştum İTO Hukuk Bürosu ile: "temyiz dosyası sıra bekliyor, sırayı gireli 3 ay oldu ama ne zaman bakılır bilemiyoruz" diyorlar. Tek diyebildikleri 1 yıla kalmayacağı... Sonuç bizim açımızdan olumlu da olabilir olumsuz da, dosyaya bakılma süresi de 1 ay da olabilir 6 ay da. Biliyorum sözlerim çok afaki ama durum bu. Benim de umudum olumlu sonucun bir an önce çıkması. En azından takip etme adına yardımcı olur belki diye paylaşmak istedim.
Şunu da merak ediyorum açıkçası, acaba bu dosyanın sonucu olumlu çıksa ama ben o süreçte mecburi hizmete gitmiş olsam, olumlu çıkmasıyla eş durumundan atama talep edebilecek miyim? Bu konuda bir yorumu olan var mı?
Doktorum ve yaklaşık on ay sonra uzman olacağım.Eşim başbakanlığa bağlı bir müsteşarlıkta uzman olarak çalışıyor(meslek memuru).Kurumun taşra teşkilatları yok.Eş durumu tayininden yararlanabilir miyim? Mecburi hizmet tayininden ne kadar süre önce sağlık bakanlığna başvurmam gerekiyor?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
you could check here
04-07-2025, 21:47:25 in Bireysel İş Hukuku