+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 32 ileti bulundu.

Konu: Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava

Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava

Öncelikle herkese iyi çalışmalar... ben 2001 neşetli bir Uzman Erbaş'ım.. şu anda sağlık nedeniyle sözleşmem feshedildi (fesh tarihi 26.11.2007) sağlık raporum aynen şu ''Halen Hakkında Karar Verilemez,Hakkında Karar Üç Aylık Takipler Sonrası Altı Ay Sonunda Verilecektir''. Bu rapor bana sözleşmemin bitiş tarihi olan 26.11.2007 tarihinden önce 01.11.2007 tarihinde Tatvan Asker Hastanesi tarafından verildi... 02.11.2007 tarihinde itiraz ettim, beni 12.11.2007 tarihinde Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesine sevkettiler, orasıda Ankara GATA'ya sevketti, GATA bana 17.12.2007 tarihinde yani sözleşmem bittikten sonra ''İKİ AY HAVA DEĞİŞİMİ'' verdi ve ben birliğime raporu tebliğ ettim ancak bana ''SANA İTİRAZINA CEVAP YANLIŞ YERDEN ALINDI'' diyerek yeniden Diyarbakır Asker Hastanesine itirazıma cevap olarak sevkettiler... Halen Diyarbakırda kontrol devam ediyor ve hakkımda kesin karar vermeleri gerekirken(Olur veya olamaz) yada Gataya sevketmeleri gerekirken sadece kontrol ediyorlar... Birde sözleşmemin feshinin bana tebliğ konusu varki komik bi durum, ilişiğim gıyabımda kesiliyor ve 28.12.2007 tarihli bölük komutanı odası diye tebliğ belgesi hazırlıyorlar, bu evrak ben birliğime gittiğimde 15.02.2008 tarihinde imzalattırıldı ve ben o tarihte imzamın yanına 15.02.2008 tarihini yazdım, şimdi iddiaları şu, ''biz sana evrakları daha önceden yani 28.12.2007 tarihinde imzalattırdık'',ben imzamı atarken neden 15.02.2008 tarihini atayımki?(bunu şu açıdan yazdım: ayim'de dava açma süresi 60 gün diye biliyorum) 14.04.2008 tarihi itibariyle AYİM'de mahkeme sürecini başlattım, 05.05.2008 tarihindede Diyarbakırda tekrar muayenem var ve hakkımda halen karar veremiyorlar... hakkımda dava bitene kadar sağlam veya çürük diye karar veremezlerse sonuç ne olur? Yada sağlam veya çürük raporu alırsam mahkeme süreci nasıl etkilenir? SİZLERDEN İSTEĞİM, KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BANA YARDIMCI OLMASI AMACIYLA BURAYA YAZMANIZ... Şimdiden sağolun...

Hukuki NET Güncel Haber

Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava konulu yargıtay kararı ara
    Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Aydın
    İletiler
    1.963
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava

Komik,ama;feci...
    Komiklik ne:Madem ki,askerlikten çıkarıldın,5.5.2008 de Askeri hastahanede ne sıfatla seni muhatap alacaklar?Asker olarak muhatap aldıkları belli..Öyleyse ilişiğinizi neye dayanarak kestiler de sizi asker saymadılar?..Sivil idari mahkemelerde davalarla ilgili süre uzun oluyor..Askeri idare mahkemelerinde ne kadar sürer bilemiyorum.
    İdari Mahkemelerde hakkını arayıp da bulamamış ve maalesef hakkını AİHMde aramak zorunda kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim:Sizin gittiğiniz mahkeme daha adil bir mahkeme bence.
    Niye mi böyle dedim?..Bu sitede asker birinin sorusuna cevap ararken Askeri idare mahkemesi kararlarını karıştırdım.Orada,sivil idare mahkemelerinin veremeyeceği sanık lehine bir karar görmüştüm.Olay kabaca şöyleydi:
    Asker kişi "Kızlık bozma" suçundan ihraç edilir.Kişi konuyu mahkemeye taşır.Mahkemenin hükmü şudur:"Yüz kızartıcı suçlar yazılırken ..gibi..ifadesinin neleri ifade ettiğinin belli olmadığı ve yoruma açık olduğundan,hukuk devletinde suçun yoruma bağlı olarak nitelendirilemeyeceğinden ve de kızlık bozma yüz kızartıcı suç olarak ifade edilmediğinden,yapılan işlemin hukuka aykırılığı sebebiyle iptaline...."Gözünü seveyim ben böyle mahkemenin..
    Demek istediğim; hukukun sadece "H"sinden anlayan biri olarak ben; "Komik" diyorsam,şahsi kanaatim,müsterih olmanız...Bu elbette "Canın sıkılması"nı engelleyemese de...
    İyi geceler.Tabii, mümkünse eğer...

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok karışık anlatmışsınız ama anlayabildiğim kadarıyla davanız AYİM ce kabul edilerek haklı olmanız yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Ancak yeterk sizin başka nedenle sözleşmeniz fesh edilmiş olmasın.
    26/11/2007 deki fesh kararının tarafınızdan bilinmediğini ;28/12/2007 tarihinde ilgili bölük komutanlığı odasında fesh evrağının tebliğ düzenlemesinden haberiniz olmadığı ve en önemlisi bu tebliğin size SİZ BİRLİĞİNİZE GİTTİĞİNİZ tarih olan 15/02/2008 tarihinde imzaladığınız kabul edildiğinde çok daha önemlisi tüm askeri hastahanelerin bağlı bulunduğu GATA nın raporu doğrultusunda bunları söylediğimi belirtmek isterim.
    Eğer siz birliğinize gerçekten 15/02/2008 tarihinde gittiyseniz ve tebliğ o tarihte olduysa ki siz o tarihi yazarak imzaladığınıza göre hukuki geçerlilik odur. GATA da sağlık 2 ay hava değişimi verdiyse burada esas GATA nın kararıdır AYİM bun uyar. Diğer hastahane kararları işleme girmez.

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sakar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Komik,ama;feci...
    Komiklik ne:Madem ki,askerlikten çıkarıldın,5.5.2008 de Askeri hastahanede ne sıfatla seni muhatap alacaklar?Asker olarak muhatap aldıkları belli..Öyleyse ilişiğinizi neye dayanarak kestiler de sizi asker saymadılar?..Sivil idari mahkemelerde davalarla ilgili süre uzun oluyor..Askeri idare mahkemelerinde ne kadar sürer bilemiyorum.
    İdari Mahkemelerde hakkını arayıp da bulamamış ve maalesef hakkını AİHMde aramak zorunda kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim:Sizin gittiğiniz mahkeme daha adil bir mahkeme bence.
    Niye mi böyle dedim?..Bu sitede asker birinin sorusuna cevap ararken Askeri idare mahkemesi kararlarını karıştırdım.Orada,sivil idare mahkemelerinin veremeyeceği sanık lehine bir karar görmüştüm.Olay kabaca şöyleydi:
    Asker kişi "Kızlık bozma" suçundan ihraç edilir.Kişi konuyu mahkemeye taşır.Mahkemenin hükmü şudur:"Yüz kızartıcı suçlar yazılırken ..gibi..ifadesinin neleri ifade ettiğinin belli olmadığı ve yoruma açık olduğundan,hukuk devletinde suçun yoruma bağlı olarak nitelendirilemeyeceğinden ve de kızlık bozma yüz kızartıcı suç olarak ifade edilmediğinden,yapılan işlemin hukuka aykırılığı sebebiyle iptaline...."Gözünü seveyim ben böyle mahkemenin..
    Demek istediğim; hukukun sadece "H"sinden anlayan biri olarak ben; "Komik" diyorsam,şahsi kanaatim,müsterih olmanız...Bu elbette "Canın sıkılması"nı engelleyemese de...
    İyi geceler.Tabii, mümkünse eğer...
    konu ile ilgili vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim... Benim durumumun adı gerçekten rezillik ve maduriyet... Düştüğüm durumun en açık ifadesi kıçı kırık bir bakkalın bile kapıma dayanarak alacağını zorla istemesi, tabiki haklı isteyecek. sağlık ile ilgili işlemlerimi bitiripte bir türlü yeni bir işe başlayamadım, iki haftada bir hastaneye giden bir çalışanı hangi işveren kabul eder bilmemem... Benim esas kafa yorduğum mesele, bir ordu personelinin bir anda düştüğü durumdur, kendim açısından söylemiyorum, 3269 sayılı uzman erbaş kanununun daha birçok arkadaşımı bu hale düşürdüğünü söylüyorum... Keza protez bacakla halen görev yapan bir subay varken sadece karaciğer enzimlerinden bir tanesi yükselmiş bir personel bu kanun sayesinde açıkta kalıyor... Kabul subay-astsubay kanunu ile bizim kanunumuz aynı değil ama bu kanunu yazan kişi acaba geleceği hiç düşünmemişmi? veya bizlerin insan olduğumuzu ve hasta olabileceğimizi hiç düşünmemişmidir? Yazık yönetici kılığında koltukalrına yaslanıp iş yapmadan ve devleti günbe gün kemiren vicdansızlara...

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok karışık anlatmışsınız ama anlayabildiğim kadarıyla davanız AYİM ce kabul edilerek haklı olmanız yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Ancak yeterk sizin başka nedenle sözleşmeniz fesh edilmiş olmasın.
    26/11/2007 deki fesh kararının tarafınızdan bilinmediğini ;28/12/2007 tarihinde ilgili bölük komutanlığı odasında fesh evrağının tebliğ düzenlemesinden haberiniz olmadığı ve en önemlisi bu tebliğin size SİZ BİRLİĞİNİZE GİTTİĞİNİZ tarih olan 15/02/2008 tarihinde imzaladığınız kabul edildiğinde çok daha önemlisi tüm askeri hastahanelerin bağlı bulunduğu GATA nın raporu doğrultusunda bunları söylediğimi belirtmek isterim.
    Eğer siz birliğinize gerçekten 15/02/2008 tarihinde gittiyseniz ve tebliğ o tarihte olduysa ki siz o tarihi yazarak imzaladığınıza göre hukuki geçerlilik odur. GATA da sağlık 2 ay hava değişimi verdiyse burada esas GATA nın kararıdır AYİM bun uyar. Diğer hastahane kararları işleme girmez.
    Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim... Doğrudur karışık yazdım çünkü durumum gerçekten karışık ve açıkcası ben durumumun adını rezillik ve adaletsizlik koydum... şöylede bir durum var, ben sağlık işlemlerimi devam ettirirken ve beni 27.12.2007 tarihinde hastaneye sevketmişlerken neden hala 28.12.2007 tarihini bekleyipte konu bahsi ilişik kesme belgesini imzalayayım? Ayrıca bana Terhis belgesi vermeleri gerekirken hiçbir belge verilmedi.. hiçbir şekilde söylenen tarihte orda bulunmadım ve hiçbir şekilde bunu ıspatlayamazlar... GATA'nın kararını neden iptal ettikleri konusuna gelince, sözleşme tarihinde olumsuz bir rapor aldığımız taktirde bizim bu rapora itiraz etme hakkımız var ve bende 01.11.2007 tarihinde Tatvan As.Has. raporuna 02.11.2007 tarihinde itiraz ettim, normalde beni hemen bir hakem hastanesine sevketmeleri gerekir ancak birilerini araya sokarak Sağlık komutanlığından cevabın 12.11.2007 tarihinde gelmesini sağladım, 17.12.2007 tarihindede raporumu aldım ve kendilerine raporu gidip tebliğ ettim,raporun artık işe yaramayacağını ancak mahkemeye verebileceğimi söylediler ve ben zaten bayrama denk geldiği için memleketime gittim,beni bayramdan bir gün sonra bölük komutanı direkt cep telefonumdan aradı ve bana sana itirazına cevap yanlış yerden geldi onun için seni yeni gelen emre göre D.bakır asker hastanesine sevedeceğiz dedi, 27.12.2007 tarihinde kargoyla bana sevk belgesini gönderdiler, sevki aldım 02.01.2008 tarihinde D.bakıra gittim, D.bakırın verdiği raporları kendilerine göstermeye gittiğimde bana evrakları imzalattırdılar... durum bundan ibaret... karışık ama benden kaynaklanan bir durum yok... yeni vaplarınızı beklerim iyi günler

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

3269 sayılı uzman erbaş kanunuda TEDAVİ kısmında bir meslek hastalığına yakalananlar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar deniyor ama bende bulunmuş herhangi bir rahatsızlıkta yok yani hakkımda karar veremiyorlar.... Kanunu bi bakan olursa söylediklerimin doğruluğunu göreceksiniz, avukatım ise bana sen bu durumdan faydalanamıyorsun dedi ama bakalım mahkeme sonucu ne olacak ki mahkemede en az 10 ay en fazla 12 sürüyor....

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lütfen hukukçularımız bi bakın bu dava konusuna...

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hukukçularımız, gerçekten madurum ve dava süreci ne olur şüpheliyim... cevaplarınızı bekliyorum...

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bahiddin_yilmaz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    3269 sayılı uzman erbaş kanunuda TEDAVİ kısmında bir meslek hastalığına yakalananlar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar deniyor ama bende bulunmuş herhangi bir rahatsızlıkta yok yani hakkımda karar veremiyorlar.... Kanunu bi bakan olursa söylediklerimin doğruluğunu göreceksiniz, avukatım ise bana sen bu durumdan faydalanamıyorsun dedi ama bakalım mahkeme sonucu ne olacak ki mahkemede en az 10 ay en fazla 12 sürüyor....
    Avukatınızın neden böyle dediği çok öenmli. Neticede siz aynı kanuna tabisiniz normal şartlarda.
    Ben size yazdığım ilk iletinin arkasındayım. İlave olarak yazdıklarınız sadece benim doğru anladığımı perçinlemektedir.
    GATA askeri hastahaneler silsilesinin en üstüdür. Onun verdiği karar tartışılmaz. İdarenin yaptığı hata sizi ilgilendirmez kaldıki sevk silsilenizde doğru. Zaten hatalı olsa GATA sizi muayene etmezdi. İdarenin şuan yaptığı işlem anlatımınıza göre hatalı. Yanlış hesap bağdattan döner. ( bugünde deyim ve atasözü hastası oldum.)
    Ancak avukatınıza neden sizi bu kararın bağlamadığını sorunuz. Ya sizin atladığınız bir husus var yada yanlış aksettiriyorsunuz.

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Doğrudur GATA silsilenin en üstü ama bana iddiaları şu; yanlış Hastane üzerinden gittin yani ERZURUM değilde DİYARBAKIR üzerinden gitmen gerekliydi denmesi... Daha önce kendi arkadaşım aynı bölükte çalıştığım ve aynı yerden yine aynı yere tayinimizin aynı çıktığı bi arkadaş, benden farkı onda hepatit-b ve yağlı karaciğer durumu sözkonusuydu, ama GATA arkadaşa sağlam dedi, tabi TSK sağlık yeteneği yönetmeliğinde herşey yazıyor,haliyle sağlam demek zorundalar... aksine bende bulunmuş karaciğerle ilgili bir hastalık yok (karaciğer enzimleri normalde hepatit çeşitleri, siroz, yağlanma, guatr, şeker hastalığı vs.. hastalıklarda yükselir) İlgili maddeden sözetmişken, beni neden bağlamadığına gelince; bende bulunmuş bir meslek hastalığı yok,yani hastalık adı yok, heralde bundan dolayı öyle dedi avukatım... İlk sağlık raporunu aldığımda bi duyum almıştım, ELAZIĞ'daki bir birlik benim gibi rapor alanlara 1senelik sözleşme yapmakta ve rahatsızlık düzelmezse 1sene sonunda yeni sözleşme yapmadıkları yönündeydi ve hatta bana DİYARBAKIR'daki Uzman Tabip Asteğmen'de bunun aynısını söyledi ve ben bütün bu duyduklarımı aynen gittim söyledim ama nafile,Ya açıkcası ben bölük komutanına, kurmay başkanına ve birkaç kişiye daha adeta yalvardım, ''bakın ben mahkeme kararıyla büyük ihtimalle dönerim, alacağım paranın faizi olacak, bu faiz yetimin öksüzün kursağından çıkacak, yazık dedim,gelin sözleşmemi yapın dedim ama idarede görevli başçavuş rütbesinde merkez şubede görevli bir şahsın bastırmasından dolayı söylediğim şeyleri araştırmaya bile gerek görmeden sözleşemem gıyabımda feshedildi..bu başçavuş öyle hevesliki benim sözleşmemi feshetmeye, benim normalde sözleşmem 26.11.2007 tarihi pazartesi günü bitmekteydi ama bu şahıs 25.11.2007 PAZAR günü nasıl beceriyorsa emri çıkartıyor ve ayın 26sı yerine 25inde sözleşmemi feshettiriyor... Adamda nasıl bir heves varmış valla helal olsun... Arıcada bu şahıs bütün Uzman Erbaşlar tarafından sevilmeyen ve uzman arbaşlara karşı artniyetli birisi, kaldıki bu şahıs hakkındada mahkemede bi bölüm yazılı.. aslında sözü fazla uzatmamak gerekir ama yazmak istediğimde okadar çok şey varki, açıkcası doluyum ve laf açılıncada susmuyorum, normalde suskun biriyimdir, bu durumdan dolayı gerçekten maddi yönünü bir kenara bıraktım manevi yönden gerçekten çöküş içersindeyim, sürekli hastaneye git gel den dolayı kimse iş vermiyor, tabiri caizse artık bakkal bile hem veresiye vermiyor hemde kapıma dayanıyor, hakıl tabi alacaklı çünkü... N diyeyim Allah büyük elbet bizimde hesap soracak bir günümüz olacak diyorum... şimdiden sağolun..

+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ayim çürük raporu kararlari site:www.hukuki.net

Forum